Europatipset Tips Söndag 12/1

Publicerad på 11 Jan 2020 - 14:09

Tipsexperten

Tipsexperten

11 Jan 2020 - 14:09

Helgens Europatips består av riktigt fina möten från de europeiska finrummen. Premier League, Serie A, Ligue 1 och Primeira Liga är det som står på menyn. Kupongen kompletteras även med Sveriges andra match från januariturnén som spelas i Qatar mot Kosovo. Leder Janne oss till en ny svensk triumf?

Spela på Europatipset – klicka här!


Spelstopp: 14.59


1. Bournemouth - Watford 2
På Vitality Stadium går ett bottenmöte av stapeln i Premier League. Watford fällde många Stryktips-lappar förra helgen genom att tappa 3-0 till 3-3 mot Tranmere, men i Premier League är formen god. The Hornets har fått ett tydligt lyft under Nigel Pearson och trots att både Cleverley och Kabasele saknas i matchtruppen ska gästerna ha god poängchans här. Sett till de fyra senaste omgångarna i Premier League har Bournemouth tagit en poäng, till skillnad från Watfords tio. Eddie Howe har även ett fortsatt jobbigt skadeläge – Daniels, Brooks och Aké är out medan Smith och King är osäkra till spel. Utgå därför från höger.


2. Aston Villa - Manchester City 2
På Villa Park är det botten mot toppen. Aston Villa går trögt i Premier League och Dean Smiths lejon åkte ut mot Fulham i FA-cupen förra helgen. Dessutom spelade Villa en tuff semifinal mot Leicester i Ligacupen i onsdags som slutade 1-1. Skadeläget ser även mindre bra ut då McGinn och målvaktsduon Heaton/Steer saknas. Manchester City är en nivå upp och Pep Guardiolas mannar har visat form på slutet – 3-1-segern i veckan mot Manchester United i Ligacupen var helt klart ett styrkebesked. Kommer City upp i samma nivå på Villa Park sitter tvåan alla dagar i veckan. Spik!


3. Roma - Juventus 1
Tungviktsmöte på Stadio Olimpico i Serie A. Här har den “Den gamla damen” haft det kämpigt mot romarna de senaste åren. Senaste gången Juve besegrade Roma i huvudstaden var 2014. De regerande mästarna ser dessutom inte riktigt lika självklara ut som tidigare upplagor även fast 4-0-segern senast mot Cagliari var ett steg i rätt riktning. Roma har visat upp en hög lägstanivå under Paulo Fonseca och mot detta Maurizio Sarri-ledda Juventus bör Giallorossi ha bättre chanser att skrälla än vad procenten visar. Strecka från vänster.


4. Fiorentina - SPAL 1
Stark favorit identifieras på Artemio Franchi. Vincenzo Montella har fått sparken från Fiorentina som gått svagt under en längre tid. Insatsen senast mot Bologna (1-1) var dock kompetent där Viola var ytterst nära tre poäng. Ribéry är fortfarande skadad men i övrigt har den nye tränaren Giuseppe Iachini ett bra skadeläge. SPAL ser ut att få svårt att räcka till i Serie A den här säsongen. Ferrara-klubben är jumbo och efter 18 omgångar har SPAL endast noterats för tolv fullträffar. Anfallaren Petagna har gjort hälften av målen men han ryktas nu bort från klubben. Bra läge för Fio - trolig etta.


5. Hellas Verona - Genoa 2
Hellas Verona har varit en stark nykomling så här långt men nu börjar Ivan Juric mannar att överskattas. Genoa lär knappast bli någon enkel nöt att knäcka. Gästerna har sett klart bättre ut efter att Davide Nicola började leda laget. I den förra omgången av Serie A sköt Pandev in segern mot Sassuolo och tidigare i veckan stod Genoa upp riktigt bra mot Torino i Coppa Italia. Visst ska ettan hållas som favorit på Bentegodi-stadion men runt 50 procent är Hellas knappast betrodda. Måla rakt över i hoppet om att hitta in med skrällen.


6. Sampdoria - Brescia 2
God skrällchans ska det även finnas på Luigi Ferraris. Sampdoria har gjort en riktigt svag säsong och det är endast två pinnar ner till nedflyttningsstrecket där Brescia befinner sig. Claudio Ranieri kommer att få klara sig utan Colley och Depaoli medan Barretto och Ramírez är osäkra till spel. Nykomlingen Brescia ser trots tabellplaceringen habila ut, framförallt Balotelli som nätat i två raka matcher. Trots att Cistena och talangen Tonali är avstängda ska besökarna ha betydligt större chanser att skrälla i Genua än vad strecken antyder. Plocka med Super Mario-tvåan!


7. Torino - Bologna X
Ovisst mittenmöte i Turin. Torino har inlett 2020 perfekt genom att besegra Roma i huvudstaden och i torsdags besegrade de Genoa i Coppa Italia. Det krävdes dock 120 minuters spel + straffar mot Genoa, så visst finns det risk för aningen trötta ben i Walter Mazzarris gäng. Mattias Svanbergs Bologna har visat riktigt fin form på slutet och offensiven med Sansone, Orsolini och Palacio ser het ut. De rödblå vann motsvarande möte i fjol mot Torino med 3-2 och känslan är att X2 ska stå sig i Turin den här söndagen.


8. Sverige - Kosovo 1
Det var sannerligen en trött match som spelades mellan Sverige och Moldavien i Qatar i torsdags. 1-0 slutade den drabbningen efter att Jordan Larsson skjutit in sitt första mål i landslaget kvarten före paus. Mot Kosovo förväntas det bli en helt annan elva där spelare som Kacaniklic, Une-Larsson, Tankovic och Martin Olsson kommer att ta plats. Kosovo är en fotbollsnation på uppgång men till den här samlingen reser Balkan-nationen med en rätt begränsad trupp då stora delar av manskapet består av spelare från den inhemska ligan. En liga som rankas som en av Europas sämsta. Håller sig Blågult under 60-65 procent är Jannes mannar en tänkbar spik.


9. PSG - Monaco 1
I Frankrike ställs Mbappé mot sin gamla klubb på Parc des Princes. Efter att Mbappé lämnade skatteparadiset har Monaco gått ner sig ganska kraftigt och gästerna förväntas få det ruggigt svårt i huvudstaden den här kvällen. PSG är en maktfaktor i Frankrike och parisarna är vansinnigt formstarka. Mbappé, Neymar och Icardi öser in mål vilket lett till att PSG radat upp åtta raka segrar. Senast vann Thomas Tuchels gäng med hela 6-1 mot St Etienne i Coupe de la Ligue. Trots stenhård streckning för PSG fullt förtroende.

10. St. Etienne - Nantes 1
Nantes har gjort en stark säsong men 2019 avslutade “kanariefåglarna” med att förlora hemma mot Angers med 1-2. Både Pallois och Fábio är skadade i backlinjen och på Stade Geoffroy Guichard lär besökarna få bekänna färg. St Etienne är normalt sett väldigt hemmastarka och nu när kreatören Khazri är tillbaka i spel ser skadeläget bra ut. Sett till Nantes tio senaste besök på Geoffroy Guichard har St Etienne vunnit sju av dessa, resterande tre har slutat oavgjort. Så visst går det att argumentera för att detta är en liten mardrömsarena för Nantes. Börja med ettan.


11. Dijon - Lille X
Dijon har fått ihop ett rätt spännande lag med förmågor som brassen Pereira, Tavares och Juventus-lånet Mavididi. Senapsklubben är indragna i bottenstriden men hemma på Stade Gaston-Gérard har inte Dijon torskat på sju raka matcher. Värt att notera är att PSG fick stryk här med 1-2 i början av november. Lille återfinns på fjärde plats inför omgång 20 och LOSC ska givetvis hållas högre än en klubb som Dijon. Men Lille har bara vunnit en av nio bortamatcher i Ligue 1 den här säsongen vilket gör att tvåan inte alls är fel att chansa bort på mindre system.


12. Gil Vicente - Belenenses 1
I Portugal stundar en rätt tacksam hemmamatch för mittenlaget Gil Vicente. Huvudstadslaget Belenenses är knappast något gäng som skrämmer, i synnerhet inte efter 1-7-torsken mot Sporting Braga. Vicente är spelare för spelare ett slagkraftigare lag och hemma på Estádio Cidade de Barcelos är faktiskt värdarna obesegrade i ligaspelet. Håller sig ettan runt 60 procent är Vicente en given utgång och vill man sitta säkert ska en kryssgardering räcka.


13. Braga - Tondela 1
Tondela har gjort en rätt stark säsong och i den förra omgången grejade de en pinne mot Gil Vicente. Det var dessutom med mersmak eftersom spanjoren Pepelu brände en straff. Mot Sporting Braga lär det däremot bli betydligt tuffare. Braga är ett välkomponerat lag som har en hel del spännande brassar i truppen. Dessutom finns portugisen Ricardo Horta som gjorde två mål och två assist i 7-1-triumfen mot Belenenses. Att Braga vann sin grupp i Europa League före Wolves vittnar även om att det finns en hög höjd hos värdarna. Sannolik etta.


Kupongens kassaskåp


Manchester City
De regerande mästarna visar fin form och ett skadedrabbat samt formsvagt Aston Villa ska inte kunna räcka till här. Banktvåa!


Varningens finger!


Brescia
Med en formstark Balotelli längst fram ska alla chanser finnas för att skrälla mot ett mediokert Samp. Runt 15 procent är tvåan ett galet bra streck!


Lilla raden 144 rader
1. Bournem. - Watford x2
2. Aston Villa - Man City 2
3. Roma - Juventus 1x
4. Fiorentina - SPAL 1
5. H.Verona - Genoa 1x2
6. Sampdoria - Brescia 1x2
7. Torino - Bologna x2
8. Sverige - Kosovo 1
9. PSG - Monaco 1
10. St. Etienne - Nantes 1
11. Dijon - Lille 1x
12. Gil Vicente - Belenen. 1
13. Braga - Tondela 1


Stora raden 864 rader
1. Bournem. - Watford x2
2. Aston Villa - Man City 2
3. Roma - Juventus 1x
4. Fiorentina - SPAL 1
5. H.Verona - Genoa 1x2
6. Sampdoria - Brescia 1x2
7. Torino - Bologna x2
8. Sverige - Kosovo 1
9. PSG - Monaco 1
10. St. Etienne - Nantes 1x
11. Dijon - Lille 1x2
12. Gil Vicente - Belenen. 1x
13. Braga - Tondela 1

Spela på Europatipset – klicka här!


Europatipset tips i samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto