Europatipset Tips Söndag 12/3

Publicerad på 12 Mar 2023 - 14:24

Tipsexperten

Tipsexperten

12 Mar 2023 - 14:24

Mängder av spännande bataljer tar plats på söndagens Europatips. Londonderbyt från Craven Cottage, Djurgården - Malmö FF samt AEK Aten - Olympiakos är heta strider som sticker ut som höjdpunkter längs resans gång. VI har stakat ut en spännande väg mot 13 rätt nedan. Ni hänger väl med?

Spelstopp: 14:59

1. Manchester United - Southampton 1
Manchester United svarade snabbt upp på den hemska förlusten mot Liverpool genom att köra över Real Betis med 4-1. Erik ten Hag fick precis det svar han ville från sina adepter som givetvis ska hållas högst även mot Southampton. The Saints kommer närmast från en 1-0-seger mot Leicester men Sellés och company ska vara tacksamma för att siffrorna stannade där de gjorde. Spelmässigt såg de rödvita inte mycket ut för världen och det skulle inte förvåna det minsta om gästerna trillar dit på Old Trafford. Trots benhård streckning är ettan en vettig spik.

2. Fulham - Arsenal 2
Fulham gick på pumpen i Londonderbyt mot Brentford. 2-3 i nacken borde varit större siffror och det finns risk för att ytterligare ett stadsderby slutar i moll när Arsenal kommer på besök denna söndag. Viktige Palhinha är avstängd och utan honom tenderar Fulham att agera ännu mer slaskigt än tidigare. Arsenal kommer närmast från 2-2 mot Sporting där Artetas gäng onekligen såg ut att vara nöjda med delad ära. Nästa veckas retur blir en annan femma och här värmer The Gunners upp inför densamma med att ta tre poäng. Spikad tvåa.

3. Newcastle - Wolverhampton 1
Newcastle förtjänade kanske inte 0-2 i baken mot Manchester City. The Magpies brände högkaratiga lägen i de ljusblåas straffområde när bollar missades till höger och vänster, något Howe och company behöver råda bot på när Wolverhampton gästar St James’ Park. Wolves är en opponent som “Skatorna” normalt ska slå men över 65 procent på ettan är alldeles för mycket. Joelinton saknas och när de tillresta hittar rätt i sitt spelsätt är de en obehaglig uppgift för samtliga lag i Premier League. Målskyttet är ett aber men när strecken sitter som de gör lockar hela spannet och skrälljobb allra mest.

4. West Ham - Aston Villa 2
Den sista fighten från Premier League hittas på London Stadium där West Ham ska mäta svärd med Aston Villa. David Moyes gäng var så sent som i torsdags på Cypern där AEK Larnaca besegrades med 2-0. Triumfen var skön för The Hammers som dessförinnan noterades för hela 0-4 i prutten mot Brighton. Moyes mannar blev då avklädda så det stod härliga till och även om Aston Villa inte är på Brightons nivå kan de likväl vålla värdarna problem. Watkins, Buendía och Bailey är alla spelare som trivs med ytorna som West Ham lämnar efter sig. Tvåan gillas mest men ettan lämnas inte utanför.

5. Djurgården - Malmö FF 2
Djurgården har en tuff uppförsbacke inför nästa veckas retur mot Lech Poznan. Torsdagens 0-2 i baken var kanske inte en total avspegling av matchbilden men underläget lär vara primärt fokus även om Malmö FF väntar i Svenska cupens kvartsfinal. Moros Gracia lämnar ett tomrum efter sig då Löfgren inte alls är på samma nivå och skåningarnas fördel av längre vila är en fördel inför vad som komma skall. Rydströms gäng vände sent 0-1 till 2-1 mot Degerfors i en match som skåningarna dominerade från första minut. Lyckas de himmelsblå undvika känsliga bolltapp på Tele2 Arena är detta ingen omöjlig uppgift. Underlaget är fördelaktigt stockholmarna men tvåan går först. Ettan följer med på större bongar.

6. Athletic Bilbao - Barcelona 1
Barcelona gjorde jobbet mot Valencia (1-0) men det är väldigt tydligt att katalanerna lider av det ansatta truppläget. Pedri, Dembélé och Lewandowski saknas fortfarande och till mötet med Athletic Bilbao får gästerna även klara sig utan avstängda Araújo. Med alla dessa avbräck i åtanke måste det slås fast att Barca inte är samma lag. Trots det målas tvåan upp som kraftigt överdriven favorit i Baskien. Athletic har haft flera resultat emot sig den senaste tiden men 0-0 borta mot Rayo Vallecano stoppade åtminstone den värsta blödningen. I sin hemmaborg är baskerna erkänt starka och vi vågar lova att detta blir betydligt jämnare än vad streckningen vittnar om. 1X är en spännande väg att gå.

7. Villarreal - Real Betis 1
Real Betis fick sina fiskar varma på Old Trafford där Manchester United dödade dubbelmötet redan i den första akten. När kontinentalspelet ser ut att ha gått förlorat bör fullt fokus riktas mot La Liga, men det ansatta truppläget gör inte gästerna rättvisa i Vila-real. Carvalho är avstängd samtidigt som viktige Fekir dras med en skada. Villarreal fick i sin tur bara 1-1 mot Anderlecht men vi är övertygade om att “Den gula ubåten” drar det längsta strået i kommande veckas retur. Gerard Moreno gavs sparsamt med speltid då han nyligen kommit tillbaka från skada, men räkna med att anfallaren tar plats från start denna söndag. Med honom på topp har de gulklädda en helt annan spets. Ettan är trolig men hård streckning gör att krysset hänger med.

8. Hellas Verona - Monza X
Viktiga poäng står på spel för Hellas Verona när de tar emot Monza på Bentegodi. Marco Zaffaroni lotsade under vintern sina adepter till flera starka prestationer och resultat i rad, men blott en inspelad poäng på de tre senaste är negativ läsning. Under denna period har värdföreningen inte lyckats göra mål och mot ett Monza som kommer att trivas med den förmodade matchbilden vågar vi inte lämna något därhän. Gästerna blandar högt med lågt men i en fight där Hellas kan komma att agera desperat får Berlusconis projekt gott om ytor att operera på. Helst alla tecken.

9. Roma - Sassuolo X
Roma följde upp den disciplinerade 1-0-segern mot Juventus med en liknande insats mot Real Sociedad. 2-0-triumfen innebar ett optimalt utgångsläge inför returen men det kan också innebära slitna ben inför mötet med Sassuolo. Romas lägstanivå är inte en som rättfärdigar ettans bisarrt överdrivna procent. Sassuolo är inte på samma nivå som tidigare år men i firma Laurienté/Frattesi finns oerhörd spets som bör komma väl till användning på Olimpico. En annan tung faktor är att Berardi är tillbaka från avstängning. Med det i åtanke är heltäckningsmattan det enda giltiga valet.

10. Nantes - Nice 1
Nice och Didier Digard fortsatte sitt makalösa samarbete när 36-åringen lotsade sina mannar till 1-0 mot Sheriff Tiraspol i Chisinau. Grabbarna från rivieran har ännu inte förlorat sedan Digard tog över men det innebär också att tipparna går all in på tvåan borta mot ett svårspelat Nantes. “Kanariefåglarna” har inte dubbelspelat i veckan och fördelen av längre vila samt hemmaplan är tunga faktorer att ha i åtanke denna afton. Blas och company gav PSG problem (2-4) i den senaste omgången och lyckas de bara skruva åt defensiven på egen mark är tipparna snett ute i Ligue 1:s sista strid. Den lågt streckade ettan tornar upp som en häftig chansspik.

11. Wolfsburg - Union Berlin 1
Union Berlin lyckades ta död på sin måltorka när de spelade 3-3 i torsdags mot Royale Union SG. Returen i Belgien blir dock en marig sådan och den senaste tidens resultat i Bundesliga skvallrar om att Fischers kompani inte kommer ha något med ligatiteln att göra. Det kommer inte Wolfsburg heller men med fördelaktiga fysiska förutsättningar ska “Vargarna” hållas högst hemma i industristaden. Arnold är ett tungt avbräck på botbänken men även utan honom gör Svanberg och övriga vad som krävs för minst en poäng. Strecka från vänster för att rätta grönt.

12. Werder Bremen - Bayer Leverkusen 2
Werder Bremen gick på en svidande mina när de föll med uddamålet i nedre halvan-mötet med Augsburg. Tre förluster på de fyra senaste är illavarslande för Markus Rosenbergs gamla lag som får svårt att bryta trenden mot ett herrskap som går en ljus vår till mötes. Det tog ett tag men den senaste tiden har Xabi Alonso fått ordentlig rätsida på sitt Bayer Leverkusen. Spanjorens taktiska förmåga ger gästerna optimala förutsättningar att klara av dubbelspelandet i Europa League. När “Kusarna” får träff har de en högstanivå som är bördig Champions League och efter bekväma 2-0 mot Ferencváros finns sparade krafter inför denna uppgift. Tvåan gillas och spikas till runt 50 procent.

13. AEK Aten - Olympiakos 1
Högoktanigt rivalmöte från grekiska Super League där AEK Aten tar emot Olympiakos. De förstnämnda toppar som bekant tabellen och den enskilt största anledningen till detta är det snuskigt starka spelet i huvudstaden. 11-0-1 på tolv hemmamatcher är bäst i klassen och i spelare som Eliasson, Zuber och Araújo finns tillräcklig spets för att kunna leverera även utan skadade målmakaren Garcia. Olympiakos offensiv är heller inte nådig, men trots kvalitet hos herrar som Bakambu och Biel får gästerna finna sig i att slå ur underläge denna söndag. AEK vann motsvarande möte i cupsemin med 3-0 i februari och upprepar bedriften här. Spikad etta.

Kupongens kassaskåp

Arsenal
Arsenal fick bara med sig 2-2 från torsdagens möte med Sporting men det syntes samtidigt att de rödvita gick på sparlåga. Ett slaskigt Fulham utan Palhinha väntar på Craven Cottage där The Gunners är numret större. Stabil tvåa.

Varningens finger!

Athletic Bilbao
Barcelona har ett väldigt tufft truppläge inför trippen till San Mamés. På samma arena trivs Athletic Bilbao utmärkt och den rensande vänstersidan är det enda av intresse. 1X.

144 rader
1. Man United - Southamp. 1
2. Fulham - Arsenal 2
3. Newcastle - Wolves 1x
4. West Ham - Aston Villa 12
5. Djurgården - Malmö 2
6. A.Bilbao - Barcelona 1x
7. Villarreal - Real Betis 1
8. Hellas Verona - Monza 1x2
9. Roma - Sassuolo 1x2
10. Nantes - Nice 1
11. Wolfsburg - Union Berlin 1x
12. W.Bremen - Leverkusen 2
13. AEK Aten - Olympiakos 1

864 rader
1. Man United - Southamp. 1
2. Fulham - Arsenal 2
3. Newcastle - Wolves 1x2
4. West Ham - Aston Villa 12
5. Djurgården - Malmö 12
6. A.Bilbao - Barcelona 1x
7. Villarreal - Real Betis 1x
8. Hellas Verona - Monza 1x2
9. Roma - Sassuolo 1x2
10. Nantes - Nice 1
11. Wolfsburg - Union Berlin 1x
12. W.Bremen - Leverkusen 2
13. AEK Aten - Olympiakos 1

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto