Europatipset Tips Söndag 15/8

Publicerad på 14 Aug 2021 - 09:57

Tipsexperten

Tipsexperten

14 Aug 2021 - 09:57

Ny söndag, nytt Europatips. Som alltid är det ett smarrigt utbud som bjuds under veckans sista timmar där höjdpunkter som Tottenham - Man City samt Barcelona - Real Sociedad lockar stort. Skrällar finns det också gott om, läs vidare för att se var!

Gå med i vårt succélag – två tolvor och 110 000 kr in i söndags – 2x13-rätt på slutet!
Köp andel till BRA Europatipset-system – 150 kr/andelen! – KLICKA HÄR!

Spelstopp: 14:59



1. Tottenham - Manchester City 2
Följetongen kring Harry Kane går vidare och det återstår att se om han spelar denna match – och isåfall för vilket lag. De i störst behov är utan tvekan Spurs. Londonlaget har visserligen plockat in den argentinske mittbacken Romero från Atalanta/Juventus men i övrigt är det inte mycket för Erik Niva och gänget att hurra för när nye tränaren Espírito Santo går mot skarpt läge. Annat är det i City som likt PSG varit totalt opåverkade av pandemin. Över miljarden har spenderats på Grealish och det är ganska oklart hur han trots sin briljans ska förbättra ett offensivt mittfält bestående av De Bruyne, Sterling, SIlva, Foden och Mahrez. Klart är dock att Guardiola kommit längre i sitt bygge, har en sjuhimla trupp att tillgå och ska gälla som klar favorit här. Tvåa!

2. Newcastle - West Ham 2
Lagen om minsta möjliga motstånd gäller inte Mike Ashley. Han hänger sig kvar trots att supportrarna gråter floder i ren förtvivlan. Efter det snordyra, synnerligen misslyckade, förvärvet av Joelinton tänkte Big Mike “aldrig mer” och sänkte ner plånboken i River Tyne. Truppen är trött och målvakt Dúbravka är fortsatt skadad. Även om West Ham fortfarande inte fått klart med Braithwaite från Barcelona (som ryktas vilja ersätta Kane i Spurs istället) ska Moyes män från huvudstaden vara snäppet bättre. Gästerna imponerade stort med jätteduon Soucek/Antonio i fjol och försäsongen har fortsatt på samma sätt med bland annat 2-0 mot Atalanta i genrepet. Strecka från höger

3. Barcelona - Real Sociedad 1
Allt skiter sig. Messi out, ingen in. Ungefär så ser det ut för Barca som spenderar 95 av de tillåtna 70 procenten av sina intäkter på löner. Memphis, Agüero (förvisso skadad), Garcia och Emerson är inte inkluderade i den procentsatsen och bortsett den sistnämnde, som delägdes av katalanerna sedan tidigare, så är det tveksamt om någon ens kan registreras. Detta på grund av ett spanskt lönetak som i sin stringens är så vitt skilt från exempelvis det franska att man häpnar. Ihop med skador på megatalangerna Fati och Gavi samt mer rutinerade lirare som Frenkie, Dembélé, Coutinho samt Lenglet är truppläget tufft – även om det sista bortfallet förmodligen är till det bättre då mittbacken helt klart inte bottnar på den yttersta nivån. Trots Blaugranas fina 3-0-genrep mot Juventus är läget för Isak & co att ta poäng ganska bra på ett Nou Camp som trots corona-påverkad kapacitet (drygt 28000 platser) inte ser ut att säljas ut. 1X först, tvåan sen.

4. Celta Vigo - Atlético Madrid 1
Atlético fick inte bli titelfavorit den här gången heller, åtminstone inte enligt oddsmakarna. En ruggigt tuff första uppgift väntar också mot Celta som sin vana trogen har ett offensivt extremt kompetent manskap. Iago Aspas och gänget är visserligen ojämna men på Balaídos kan de såra samtliga lag och Atléti är inget undantag. De regerande mästarna har gjort en dålig försäsong både spel- och resultatmässigt och världens bäst betalda tränare, Diego Simeone, har fortsatt begränsningar i sin fotboll där lirarna aldrig har en given plats. Fråga bara Joao Félix och Lemar som tillsammans kostat klubben 2 miljarder. Gästerna streckas alldeles för hårt och 1X spelas därmed.

5. Sevilla - Rayo Vallecano 1
Rayo är som alltid en välkommen nykomling. Laget håller fast vid sin tiki-taka i vått och torrt, det är fint att se det belönas. Sedan augusti 2020 är det den gamla högerbacken Andoni Iraola som drar i spakarna på bänken och han gillar att gå runt på en liten trupp. Spelarna hjälps åt att dra lasset på ett otroligt fint sätt och målen delas broderligt mellan den gamla United-gubben Bebé, Tréjo, Palazón och Quasmi. Sevilla ser spännande ut även de men eftersom truppen i stort sett är oförändrad sedan i fjol finns det fortsatt frågetecken för målskyttet. Lopeteguis lag lirar och lirkar framgångsrikt fram till boxen men där är det ofta trubbigt. Något som ledde till många poängtapp i fjol och kommer gör detsamma i år. Andalusierna blir för stora favoriter och garderas med kryss.

6. Degerfors - Häcken 2
Degerfors är inne i en väldigt jobbig period. Sexton insläppta på fem matcher har genererat blott en poäng och mot ett glödhett Häcken ser det ånyo kärvt ut. Göteborgarna tände på samtliga cylindrar i sitt senaste möte mot Östersund där Jeremejeff, Bengtsson och Irandust hade lekstuga hela vägen fram till 5-0. Kommer de upp i liknande nivå på Stora Valla ligger poängen inte långt bort. Edvardsen är för ensam i hemmalaget och tvåan får företräde trots tuffa streck.

7. Hammarby - Elfsborg X
En helt vanlig värmlänning, I think not. Det har på senare tid gått rykten om att Per Frick är dödlig precis som alla oss andra. Det stämmer inte. Mannen, myten, Boråslegenden – den gulaste gubben av dem alla – pangade in dubbla kassar mot Mostar i Conference-kvalet och Elfsborg är därför nu väldigt nära UEFA:s miljoner. Nära är även Hammarby som också vann sitt dubbelmöte i veckan, och därmed väntar en oviss kamp mellan två trötta lag. Att detta blir jämnt bär samma säkerhet som att Anders Svensson monterade en tacos med extra allt i fredags och således är det bara en sak som gäller. Alla tecken.

8. Mjällby - Djurgården 1
Djurgården har haft en jobbig vecka. Asfalterade av AIK i derbyt och Witry har flyttat till AZ. Dessutom är Une Larsson avstängd vilket gör att det kan bli tuffare än många verkar tro mot Mjällby. Självförtroendet är på topp hos värdarna där gamla DIF-anfallaren Sam Johnson går mot debut. Att stockholmarna lämnar tryggheten och storstadens plast för den riktiga varan talar också för en liten skräll och när tvåan ser ut att lufta 65 procent är det läge att gå emot. 1X spelas.

9. Östersund - IFK Norrköping 2
Upp som en sol, ned som Daniel Kindberg. Östersund sjunger på sista versen som allsvensk klubb. Sommaren har varit lika kämpig som säsongen i stort och laget ligger solklart sist med blott nio inspelade poäng. Som ovan nämnts var “kampen” mot Häcken ett steg bakåt snarare än två framåt och detsamma lär kunna sägas även om matchen mot IFK Norrköping. Norlings gäster var lite för slapphänta rent försvarsmässigt mot ett duktigt Kalmar senast, men i övrigt var det inget fel på insatsen och här är de helt enkelt bättre. Tvåan överstreckas men går ändå först.

10. Lens - St. Etienne 1
En placering precis under Europaplatserna är med Lens mått mätt en mycket bra placering. Det var där de landade i fjol och det är dit de siktar i år. St. Etienne borde vara däruppe de med, men tyvärr har den klassiska Ligue 1-institutionen gått bort sig på senare tid. Truppen är inte det minsta intressant och resultaten följer samma mönster. Förra säsongen slutade de på elfteplats och den här säsongen började med ett hemskt hemmakryss mot förmodade bottenlaget Lorient. Lens är ett bättre lag i bättre skick. Ettan är en solid spik.

11. Marseille - Bordeaux X
Ünder, De la Fuente och tvåmålsskytt Payet. Och så lite vitlökssmör på det. När snigellandet sjösatte sin nya Ligue 1-säsong var förväntningarna på Marseille enorma. Det började dock bedrövligt och laget visade direkt upp stora svagheter vad gäller försvarsspel och jämnhet vilket mynnade ut i ett underläge med 0-2 i halvtid. De förstnämnda herrarna vände visserligen ut och in på Montpellier efter paus och sköt segern till Sampaoli men “l”OM” är fortsatt inget lag man riktigt kan lita på. Däri ligger Bordeauxs stora chans. Med Schweiz gamla förbundskapten Petkovic på tränarposten kommer laget från vindistriktet vara väldigt svåra att slå. Till dessa streck måste högersidan med. Alla tecken!

12. Köln - Hertha Berlin 1
Bongen avslutas med två kamper i Deutschland, Deutschland. Kebabstaden Köln är först ut med kampen från RheinEnergieStadion där hemmalaget tar emot Hertha från Berlin. Herrarna från huvudstaden var helt under isen i fjol och om det varit ett Tyskland från förr hade det blivit uppställning efter en säsong då de flörtade ordentligt med nedflyttningsplatserna. Bättring behövs, men uppgiften i landets äldsta stad är knepig. Köln avslutde 2020/21 på bästa sätt och under försäsongen har de besegrat bland annat Bayern. Skaplig etta att börja med.

13. Mainz - RB Leipzig 2
RB Leipzig tog silvret i fjol och är det något år guldet går att nå är det i år. Bayern verkar inte ha råd att fylla på truppen som är så tunn att håret på den gamle hjälten Robben verkar tjockt i jämförelse. Med nye Jesse Marsch vid rodret siktar Foppas energidrycksdrickande gäng på en flygande start mot Mainz och det är svårt att se någon lämpligare uppgift. Utan Quaison vette fåglarna vem som ska ge vingar åt bottenlaget som kommer få kriga hårt för undvika Zweite Bundesliga. Ettan ligger långt bort men tvåan kan man nästan ta på. Spik.

Kupongens kassaskåp
Manchester City
Nej, detta Tottenham känns inget vidare. Luften har gått ur Levys bygge som osar osäkerhet och ångest. Citys ohyggliga offensiv kommer göra livet surt för Londonlaget. Bra tvåa.

Varningens finger!
Celta Vigo
De tre stora i Spanien håller inte samma nivå som förr. Åren de enväldigt härskade i Europa är förbi och lag som bland annat Celta har närmat sig. Männen från Madrid vinner inga matcher med marginal och Vigo har en jättechans att rensa kupongen.

Gå med i vårt succélag – två tolvor och 110 000 kr in i söndags – 2x13-rätt på slutet!
Köp andel till BRA Europatipset-system – 150 kr/andelen! – KLICKA HÄR!



144 rader
1. Tottenham - Man City 2
2. Newcastle - West Ham 2
3. Barcelona - Sociedad 1x
4. Celta Vigo - A.Madrid 1x
5. Sevilla - Vallecano 1x
6. Degerfors - Häcken 2
7. Hammarby - Elfsborg 1x2
8. Mjällby - Djurgården 1x
9. Östersund - Norrköping 2
10. Lens - St. Etienne 1
11. Marseille - Bordeaux 1x2
12. Köln - Hertha Berlin 1
13. Mainz - RB Leipzig 2

864 rader
1. Tottenham - Man City 2
2. Newcastle - West Ham x2
3. Barcelona - Sociedad 1x2
4. Celta Vigo - A.Madrid 1x
5. Sevilla - Vallecano 1x
6. Degerfors - Häcken 2
7. Hammarby - Elfsborg 1x2
8. Mjällby - Djurgården 1x
9. Östersund - Norrköping 2
10. Lens - St. Etienne 1
11. Marseille - Bordeaux 1x2
12. Köln - Hertha Berlin 1x
13. Mainz - RB Leipzig 2

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto