Europatipset Tips Söndag 16/2

Publicerad på 14 Feb 2020 - 20:37

Tipsexperten

Tipsexperten

14 Feb 2020 - 20:37

Som brukligt är det väldigt mycket överstreckade favoriter på söndagens Europatips. London-lag och basker gillas framförallt av det svenska folket. Kan någon av de stora elefanterna fällas kan den här kupongen mycket väl ge stadigt klirr i kassan. Storkovan är givetvis något vi har i siktet, häng med!

Spela på Europatipset – klicka här!


Spelstopp: 14.59. Europatipset tips 16/2.


1. Arsenal - Newcastle 2
Premier League bjuder på de första buden. Mikel Arteta har inte fått till det med sitt Arsenal som fortfarande har enormt svårt att hitta segrar. Blott en viktoria har The Gunners skrapat ihop på nio ligamatcher, trots detta tickar ettan uppemot 80 procent på Emirates den här söndagen. Det känns verkligen helt snett. Spelmässigt håller Newcastle en liten annan nivå men faktum är att The Magpies står på samma poäng som Arsenal i serien. Det ska även sägas att Steve Bruces gäng är obesegrade i åtta raka matcher. Till dessa skeva streck måste skrällen med!


2. Aston Villa - Tottenham 1
Tottenham är ett annat London-gäng som blir kraftigt övervärderade. Aston Villa har under januari gjort ett par fina nyförvärv och formen är gryende. Visserligen torskade Villa senast borta mot Bournemouth med 1-2, trots att debutanten Samatta nätade, men på Villa Park har Birmingham-klubben vunnit tre av de fyra senaste tävlingsmatcherna. Spurs är i sin tur långt ifrån någon vinstmaskin, i synnerhet inte på resande fot. Sissoko och Kane är även fortfarande skadade. Utgå från skrällen här.


3. Lazio - Inter 1
Italienskt toppmöte i den eviga staden. Här ska det vara lite slagläge för Lazio. Simone Inzaghi har gjort ett otroligt jobb för de himmelsblå som alltid ser ut att hitta vägar till segrar. Det finns alltid en A, B och C-plan i matcherna. I Serie A har Lazio 18 raka matcher utan förlust, 14 av dessa har Immobile & Co vunnit. Inter gör även en riktigt stark säsong under Antonio Conte. Risk för slitna ben finns det dock hos gästerna. Det var en rejäl urladdning i derbyt mot Milan förra helgen och tidigare fick Inter däng av Napoli i cupen. Målvakten Handanovic är fortsatt osäker till spel. Runt 40 procent gillas ettan.


4. Cagliari - Napoli 2
Cagliari inledde säsongen strålande men nu har Rolando Maran fått rejält med grus i maskineriet, dessutom är Rog skadad medan Nainggolan är avstängd. Två tunga avbräck på mittfältet. Rimliga skrällchanser ska det ändå finnas mot Napoli. De ljusblå napolitanarna har gjort en usel Serie A-säsong men formen är helt klart på uppgång med segrar mot Inter, Lazio och Juve den senaste månaden. Dock fick Napoli däng i den förra omgången av Lecce. Inled med tvåan men se till att gardera på större system.


5. Sampdoria - Fiorentina 2
Fiorentina har åkt på ett par förluster på slutet, men det har varit mot Juve, Atalanta och Inter. Tre väldigt tuffa matcher där Florens-laget stått för rätt fina prestationer. Nu när Sampdoria står för motståndet ska gästerna ses ha goda chanser att studsa tillbaka. Ettan streckas dock upp som favorit på Luigi Ferraris vilket känns något obefogat. Samp agerar väldigt ojämnt och Genua-klubben lever fortfarande mycket på Ramírez och Quagliarellas individuella briljans. Både Ferrari och Albin Ekdal missar den här matchen för Samp och till rådande streckning är tvåan en spännande chansspik i Genua.


6. Sassuolo - Parma 1
Roberto De Zerbi och hans Sassuolo bjuder ofta på sevärd fotboll och den senaste månaden har de grönsvarta varit en fröjd att följa, framförallt Chelsea-fostrade Boga som varit helt briljant. Någon promenad i parken lär det dock inte bli mot Parma. Parmaskinkorna gör en riktigt stark säsong och Roberto D’Aversa har ett klart förbättrat skadeläge. På Mapei Stadium kommer Parma kunna mönstra en startelva där bland annat Gagliolo, Gervinho, Cornelius och Kulusevski kommer att ta plats. Ettan får stå som utgång men visst ska detta garderas tidigt.

7. Eibar - Real Sociedad 1
Det svenska folket ser onekligen ut att gilla Real Sociedad, lite väl mycket vad det verkar. Allt över 50 procent på tvåan är alldeles för högt. Så sent som i torsdagskväll spelade Alexander Isak och hans lagkamrater en tuff semifinal i Copa del Rey mot Mirandés som slutade 2-1, således får La Real rätt snålt med vila. Mittfältaren Portu är även avstängd. Lilla Eibar är ett annat lag från Baskien som vann motsvarande möte i fjol med 2-1. Los Armeros har vunnit fem av sina sex ligamatcher den här säsongen på hemmaplan och generellt sett trivs Eibar bra på Ipurua Municipal Stadium. Trots avstängningen på brassen Charles får den lågt streckade ettan agera utgång.


8. Athletic Bilbao - Osasuna X
Athletic Bilbao blir precis som Real Sociedad väldigt överstreckade. Baskerna har precis som Sociedad spelat en semfinal i Copa del Rey tidigare i veckan, således kan det finnas trötta ben hos värdarna som matchats hårt på slutet. Bilbao är även långt ifrån någon vinstmaskin som strecken antyder, faktum är att Gaizka Garitano basker har åtta raka La Liga-fajter utan någon viktoria. Osasuna är i sin tur en stark nykomling som väldigt sällan faller ur ramen. Då ettan streckas i största laget blir X2 ett självklart val på EM-arenan San Mamés.


9. Mainz - Schalke 1
Robin Quaison bombade in tre bollar för sitt Mainz 05 i den förra omgången i 3-1-segern mot Hertha Berlin. Kommer Die Nullfünfer och framförallt Quaison upp i samma nivå som senast lär Schalke 04 få bekänna färg på Opel Arena. Gästerna från Gelsenkirchen tappade poäng mot jumbon Paderborn i den förra omgången och formen är rätt tveksam i David Wagners gäng. Schalke har även ett par avbräck, bland annat kommer varken Stambouli, Kabak, Salif Sané eller Caligiuri till spel. Den lågt streckade Quaison-ettan föreslås.


10. Odense - Bröndby 1
Den danska ligan har haft uppehåll sedan mitten av december men nu är Superligan i rullning igen. Odense gick på uppehåll med riktigt svag form, men under jul- och nyårsperioden har OB stått för flera fina träningsmatcher. Under uppehållet har värdarna bland annat besegrat Helsingborg och Rubin Kazan. Poängspelaren Troels Kløve, som tidigare var skadad, är åter i spel. Bröndby är långt ifrån på samma nivå som för ett par år sedan och faktum är att huvudstads-laget endast tagit en poäng på fyra ligamatcher. Lägg därtill att Radosevic, Fisker samt islänningen Hermansson är skadade. Trolig etta.


11. Reims - Rennes X
I Ligue 1 har Reims varit väldigt svåra att få hål på. De rödvita snittar under ett insläppt mål per match och faktum är att det bara är PSG som släppt in färre mål än Reims. Värdarna är även svårslagna på Stade Auguste Delaune där David Gions mannar torskat blott två ligamatcher. Rennes gör en stark säsong och ska i grunden hållas högre än Reims. På Stade Auguste Delaune känns det här dock vidöppet och då värdet ser ut att hamna åt vänster får 1X stå som utgång.


12. Lille - Marseille 1
Slagläge för Lille på Stade Pierre Mauroy. Marseille åkte på en tung smäll mot Lyon tidigare i veckan där Payet linkade av med en skada. André Villas-Boas viktigaste spelare uppges således vara osäker till spel här, det sätts även frågetecken på Benedetto. Lille står i sin tur på tre raka segrar och värdarna ska vara mer utvilade än Marseille. Lägg därtill att Les Dogues har 9-2-1 på hemmaplan i ligaspelet. Det ska sägas att även Lille har ett par avbräck men här känns ändå ettan motiverad.


13. Brest - St. Etienne X
Brest-keepern Larsonneur har tveklöst varit en av Europas bästa målvakter den här säsongen. Larsonneur håll nollan senast mot Rennes men framåt är Brest desto blekare. Noterbart är att hemmagänget endast gjort ett mål på de tre senaste matcherna. St. Etienne är spelare för spelare ett starkare lag och i det här mötet ska Les Verts hållas som knappa favoriter. Senaste gången de grönfärgade fick stryk av Brest var tio år sedan. X2.


Kupongens kassaskåp


Odense
Något kassaskåp är det inte men OB har trots allt sett riktigt bra ut under uppehållet. Räkna med att ett skadedrabbat samt formsvagt Bröndby får bekänna färg!


Varningens finger!


Aston Villa
Ett formstarkt Villa är en av många fina potentiella skrällar på den här kupongen. Ett Kane-löst Tottenham är absolut ingen omöjlig motståndare på Villa Park!


Lilla raden 144 rader
1. Arsenal - Newcastle 1x2
2. Aston V - Tottenham 1x2
3. Lazio - Inter 1
4. Cagliari - Napoli 2
5. Sampd. - Fiorentina 2
6. Sassuolo - Parma 12
7. Eibar - Sociedad 1
8. A.Bilbao - Osasuna x2
9. Mainz - Schalke 1
10. Odense - Bröndby 1
11. Reims - Rennes 1x
12. Lille - Marseille 1
13. Brest - St. Etienne x2


Stora raden 864 rader
1. Arsenal - Newcastle 1x2
2. Aston V - Tottenham 1x2
3. Lazio - Inter 1
4. Cagliari - Napoli 1x2
5. Sampd. - Fiorentina 2
6. Sassuolo - Parma 12
7. Eibar - Sociedad 1x
8. A.Bilbao - Osasuna x2
9. Mainz - Schalke 1
10. Odense - Bröndby 1
11. Reims - Rennes 1x
12. Lille - Marseille 1
13. Brest - St. Etienne 1x

Spela på Europatipset – klicka här!


Europatipset Tips i samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto