Europatipset Tips Söndag 18/4

Publicerad på 17 Apr 2021 - 00:58

Tipsexperten

Tipsexperten

17 Apr 2021 - 00:58

Europatipset visar sig från sin bästa sida under söndagen. En extremt lurig kupong med 4,5 millar i jackpot och fotboll från bland annat Premier League, Serie A, La Liga och Allsvenskan ligger under lupp. Analysen följer nedan, häng på.


Spelstopp: 14:59

EUROPATIPSET TIPS 18/4


1. Manchester United - Burnley 1
Det blev en enkel resa för Manchester United mot Granada, spanjorerna besegrades både tur och retur. I mötet på Old Trafford kunde spelare som Maguire, Shaw, McTominay och Rashford vilas helt – det bör båda gott inför mötet mot Burnley. Något annat som bådar gott för Ole Gunnars gubbar är Burnleys skakiga spelform, som genererat blott en seger på de åtta senaste matcherna. Kontraktet bör de kunna klara ändå när säsongen summeras, men det är inte tack vare den här matchen i Manchester. Trots tråkiga streck är ettan ett nödvändigt ont.

 
2. Leicester - Southampton 2
FA-cupen sjunger snart på sista versen, årets upplaga av världens äldsta klubblagsturnering är framme vid semifinal. I vanlig ordning är det Wembley som gäller, i vanlig ordning är det också en jämn drabbning som väntar. Leicester har blandat och gett under våren vilket gör att de bjudit in lite väl många lag i kampen om Champions League, nu får de fajtas med näbbar och klor både här och i PL. Ett delat fokus är ett försämrat sådant och det ska det högmotiverade mittenlaget Southampton kunna slå mynt av. Ralph Hasenhüttl har i stort sett samtliga kanoner att tillgå och de ska kunna ställa till ordentliga besvär för Brendan Rodgers rävar. I en värld där motivation is king ska The Saints inte räknas bort. Helgardera.


3. Atalanta - Juventus 1
Atalanta och Juventus går en kamp om nästa säsongs Champions League-platser. Att Atalanta skulle behöva löpa linan våren ut för att säkra spel i Svampcupen var väntat, att Juve skulle ligga så pass pyrt till som de gör är en större skräll. Den gamla damen ser äldre ut än på många år, Pirlo får inte ordning på sina tio män+Ronaldo och spelet hackar betänkligt. Lyckas Atalanta hålla ordning på portugisen är mycket vunnet, Gasperinis gäng är nivån bättre än de svartvita i övrigt. När de blåsvarta var i farten senast visade de sin offensiva kompetens genom att göra tre mål på Fiorentina, det skulle inte förvåna om även Juve får det hett om öronen. Både värde och känsla talar för ettan.

 
4. Torino - Roma 1
Som enda italienska lag är Roma framme i semifinal i Europaspelet. Även om det handlar om Europa League är det en stark bedrift, inte minst då motståndet i torsdags hette Ajax. Mycket krut brändes dock, vilket kan skapa retroaktiva problem under söndagen. Torino, och framförallt bjässen Belotti, möter man inte gärna med spagettiben och när dessutom nyckelspelare som som Pellegrini, Smalling samt El Shaarawy ser ut att saknas kan det bli tufft. De turinska Tjurarna hade mått bra av ett par poäng till för att säkra Serie A-spel nästa år och bör stå med skapliga chanser att lösa några här. Skrällettan inleder.


5. Napoli - Inter 2
Inter går för tolfte raka på stöveln. Matchen i Neapel är inte en av de enklare, men känslan är ändå att Inter är något vassare i nuläget. Napoli har ett par starka resultat i ryggen det senaste, men spelmässigt har de inte nått några högre höjder under Gennaro Gattuso. Förlusten mot Juve förra veckan är kanske inte något att skämmas för, men det visar ändå att problem finns mot bra motstånd. Bra är en underdrift vad gäller Contes uppvridna titeljägare och nog bör X2 räcka långt.


6. Real Betis - Valencia 2
Betis fick med sig en hel radda resultat de inte riktigt var förtjänta av tidigare i vår. När de nu återfått någon form av normalutdelning har formen sviktat, med blott en seger på de fyra senaste. Den korta drömmen om Champions League är över och nu handlar det snarare om att säkra en Europa League-plats. Den första i raden av måstematcher spelas mot Valencia, en tuff nöt att knäcka. Krisrubrikerna kring Apelsinodlarna har flödat fritt en längre tid men faktum är att de inte är så dåliga som många vill få det till. Spelare som Soler, Guedes, Gayá, Racic och supertalangen Musah håller mycket hög nivå och när strecken stuckit iväg till vänster blir det Valencia som får förtroendet. X2!


7. Levante - Villarreal X
Villarreal sänkte planenligt Dinamo Zagreb i Europa League i torsdags. I derbyt mot Levante blir det troligen tuffare emot, värdföreningen är ett mycket kompetent lag och har så varit hela säsongen. José Luis “El comandante” Morales, Jorge de Frutos och Roger Martí med flera håller enormt hög klass i skymundan och när den tröttkörda alternativt kraftigt roterande gula ubåten kommer på besök lär de blåröda sälja sig dyrt. Senast lagen möttes, i Copa del Rey i februari, vann Levante efter förlängning och det skulle inte förvåna om samma lag går segrande även här. Unai Emerys gäng får avslag, 1X spelas till fin procent.

 
8. Rangers - Celtic 1
Åttondelen av Skotska Cupen bjuder på en riktig rackare. Old Firm är en match det skrivits spaltmeter om under åren, ofta med Celtic som främsta förening. Den här gången är rollerna ombytta, Rangers sitter klart och tydligt i förarsätet efter Gerrards intåg hos de blå och Neil Lennons uttåg hos de grönvita. Interimtränaren med det laddade namnet John Kennedy har ett knepigt uppdrag framför sig och mot The Teddy Bears, som redan defilerat hem ligatiteln, talar mycket för att uppgiften blir övermäktig. Rangers är ett klart bättre lag för tillfället och får förtroendet.

 
9. Häcken - Malmö FF 2
Häcken kammade noll i premiären mot Halmstad på Örjans och det kan mycket väl bli ännu värre på Bravida. Mesta mästarna MFF är ett mardrömsmotstånd för göteborgarna som inte vunnit detta hemmamöte på fem försök. De ljusblå kommer med en seger i ryggen efter en minst sagt hyfsad premiärafton mot Hammarby och mycket tyder på att de kommer lämna Hisingen med åtminstone en poäng. Tvåan först, krysset sen.

 
10. Djurgården - IFK Norrköping 1
Djurgården hanterade fjolårets överraskning Elfsborgs på bästa sätt i premiären i Knalleland. Resultatet på Borås Arena skrevs till klara 2-0 efter att firma Witry/Chilufya målat en gång vardera och det var i ärlighetens namn aldrig en seger som var hotad. Mot IFK Norrköping ställs man mot ytterligare ett lag det finns förhoppningar och förväntningar på, men som kan få svårt att infria dem. Pekings premiär mot Sirius, där en halvskadad Nyman agerade inhoppare, var en seg historia som slutade 1-1. Det skrämmer inte Kaminerna som ska gälla som favorit. Strecka från vänster trots tuffa streck.


11. Degerfors - Kalmar FF X
Det har gått en halv mansålder sen senast, men nu avnjuts åter allsvensk fotboll på Stora Valla. Åtminstone var det tanken, klassikerklubbens tilltänkta hemmapremiär mot Rydströms Kalmar har hastigt och mindre lustigt förlagts till plastmattan
i Örebro. Det ska ge gästerna god chans på poäng, definitivt större än vad procenten anger, som målar upp “degen” till höga höjder, gör gällande. Henke Rydström visade att i fjol att han kan bygga ett spelande lag som ingen annan och comebacken i KFF gör de rödvita till ett mycket intressant projekt att följa. Smålänningarna dominerade matchbilden mot Östersund och hittar de samma nivå på spelet under söndagens fajt är tvåan långt ifrån omöjlig. X2 spelas på lilla lappen, alla tecken tar plats på stora.


12. Sirius - Halmstad X
Sirius löste poäng borta mot Norrköping medan Halmstad skickade en hård smäll i häcken på Alms herrar från Göteborg. Gott så, och med de respektive lagens premiärer avhandlade ger både vi och söndagens kombattanter oss in i matchen på Studenternas med gott mod. Vilket lag som drar det längsta strået är dock svårare, Sirius är av premiären att döma ett svårslaget lag och detsamma gäller nykomlingen HBK som inte minst i inledningen kommer sälja sig dyrt under Magnus Haglund. Krysset är ett måste, men alla tecken föredras redan från start.

 
13. Östersund - Örebro 2
Att Östersund går en tuff säsong till mötes var det många som anade. Att de skulle ha noll skott på mål i premiären mot Kalmar FF var dock sämre än väntat. Det finns absolut inget som skrämmer med ÖFK i nuläget, än mindre när de får klara sig utan viktiga Fritzson, Amin och Mensiro. Örebro är i bättre skick, premiärpinnen mot Real Göteborg visade kompetens och mot ett motstånd av Östersunds kaliber ska de ha goda chanser på tre poäng. Strecken känns tråkiga, men likväl är det tvåan som går först.


Kupongens kassaskåp


Manchester United
Det finns ett par favoriter som kan falla på lappen, Manchester United är inte ett av dem. United är i fin form och kunde vila spelare i torsdags, det blir för tufft för ett svagt Burnley.

 
Varningens finger!

Southampton
Skrällbud finns det gott om under söndagen. Ska man välja något är det Southampton som kommer gå all in för att nå en final i FA-cupen. Till dessa streck är tvåan ett måste.


144 rader
1. Man United - Burnley 1
2. Leicester - Southamp. 1x2
3. Atalanta - Juventus 1
4. Torino - Roma 1
5. Napoli - Inter x2
6. Real Betis - Valencia x2
7. Levante - Villarreal 1x
8. Rangers - Celtic 1
9. Häcken - Malmö 2
10. Djurgården - Norrköp. 1
11. Degerfors - Kalmar x2
12. Sirius - Halmstad 1x2
13. Östersund - Örebro 2


864 rader
1. Man United - Burnley 1
2. Leicester - Southamp. 1x2
3. Atalanta - Juventus 1
4. Torino - Roma 1x
5. Napoli - Inter x2
6. Real Betis - Valencia x2
7. Levante - Villarreal 1x
8. Rangers - Celtic 1
9. Häcken - Malmö x2
10. Djurgården - Norrköp. 1
11. Degerfors - Kalmar 1x2
12. Sirius - Halmstad 1x2
13. Östersund - Örebro 2


I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto