Europatipset Tips Söndag 19/1

Publicerad på 17 Jan 2020 - 19:46

Tipsexperten

Tipsexperten

17 Jan 2020 - 19:46

13 rätt på veckans Europatips gav inte många kronor, därför har vi en jackpot att se fram emot på helgens kupong. Raden består av en hel del intressant fotboll från Europas finaste salonger. Först ut är ett klassiskt rivalmöte från Premier League där Man United ska ta sig an Liverpool på Anfield. Kan något lag stoppa Klopps maskin i Merseyside?

Spela på Europatipset – klicka här!


Spelstopp: 14.59


1. Liverpool - Manchester United 1
Anfield är första spelplatsen. Jürgen Klopps Liverpool ser sanslöst stabila ut och blott ett poängtapp efter 21 omgångar av Premier League är sinnessjuka siffror. Plumpen var faktiskt mot just Man United på Old Trafford. Att The Red Devils återigen ska sno poäng av Champions League-mästarna känns dock väldigt långsökt. Ole Gunnar Solskjaers grabbar var ute och vevade i FA-cupen i veckan mot Wolves medan Liverpool hade spelledigt. Rashford ådrog sig dessutom en skada i matchen mot Vargarna och uppges således vara tveksam till spel här. Ettan står stadigt ensam.


2. Burnley - Leicester 1
Vidare mot Turf Moor. Burnley är inne i en tung period och de är nu bara tre poäng ovanför nedflyttningsstrecket. Men i hemmaborgen ska aldrig Sean Dyches benknäckargäng underskattas, här spelar alltid The Clarets med stor pondus. Leicester har fått lite grus i maskineriet på slutet och skadan på bollvinnaren Ndidi väger tungt eftersom det inte riktigt finns någon självklar ersättare. Brendan Rodgers rävar ska givetvis ses som favoriter men till rådande streckning smakar alla tecken bäst.


3. Juventus - Parma 1
I Serie A har Juventus och Inter gjort ett litet ryck i toppen. Ronaldo har hittat formen och Den gamla damen löste tre blytunga pinnar borta mot Roma i den förra omgången. Sett till matchbilden var det dock inte helt rättvist och det ska sägas att Ronaldo varit sjuk i veckan, således är han osäker till spel här. Demiral och Chiellini saknas även i backlinjen. Parma och inte minst Kulusevski har gjort en strålande säsong och Kulan lär vilja visa sig från sin bästa sida här eftersom han kommer att representera Juve kommande säsong. Ettan är såklart mest trolig men streckas krysset omkring 10 procent är det läge att gardera.


4. Lecce - Inter 2
Även Inter målas upp som skyhöga favoriter. Martínez och Lukaku har bildat ett sylvasst anfallspar och de blåsvarta från Milano ser definitivt ut som en seriös utmanare till Juventus den här säsongen. Det var dock med en gnutta tur Inter grejade en poäng i hemmamötet mot Atalanta i den förra omgången. Nykomlingen Lecce är inne i en dålig trend men hemma på Via del Mare ska inte Fabio Liveranis gubbar underskattas. Här har Lecce bland annat snott poäng av Cagliari och Juventus. Tickar Inter över 80-strecket blir valet X2.


5. Genoa - Roma 2
Roma inledde 2020 med att förlora mot båda Turin-lagen hemma på Olimpico, trots två rätt bra insatser. Under torsdagen studsade romarna tillbaka då de vinröda besegrade ett roterande Parma i Coppa Italia. Goda chanser ska det finnas för Paulo Fonsecas mannar att lösa en ny triumf i helgens möte med bottenlaget Genoa. Dock ska det sägas att de rödblå sett något förbättrat ut under Davide Nicola, dessutom brukar Roma ha rätt svårt för Genoa. Så visst känns den lågt streckade ettan som en intressant gardering på “Marassi”.


6. Bologna - Hellas Verona 1
Nykomlingen Hellas Verona har gjort väldigt mycket rätt den här säsongen. Ivan Juric har fått till ett ramstarkt försvar och de gulblå återfinns otroligt nog före klubbar som Napoli och Milan inför omgång 20, trots en match mindre spelad. Men att det här poängsnittet ska hålla över en hel säsong känns väldigt långsökt. Bologna är spelare för spelare ett starkare lag med fina förmågor som Palacio, Svanberg, Sansone och Orsolini. Hemma på Dall’ara är de rödblå generellt stabila och 1X bör stå sig i universitetsstaden mot Hellas.


7. Brescia - Cagliari 2
Nykomlingen Brescia har haft en tuff tid under comeback-säsongen i Serie A. De blåvita är nästjumbo i tabellen och Eugenio Corinis grabbar kommer från en 1-5-smäll mot Sampdoria. Stortalangen Tonali var avstängd i den matchen men nu är den eftertraktade mittfältaren åter i spel. Tonali och Balotelli lär dock få det svårt mot Cagliari. Sardinien-klubben är fortfarande med i kampen om Europaplatserna trots att formen är sviktande. Nainggolan och gubbarna har överlag sett otroligt bra ut den här säsongen och trots att ettan erbjuder fint spelvärde får Il Sardi fullt förtroende på Rigamonti. Sardinerna studsar tillbaka!


8. Villarreal - Espanyol 2
Vi byter pastan och pizzan mot paella. Espanyol har inte alls kommit upp i samma nivå som i fjol i La Liga. Katalanerna är faktiskt jumbo i tabellen, men boostat självförtroende bör det vara i Abelardos trupp efter krysset i derbyt mot Barcelona i den förra omgången. Villarreal kommer till spel i riktigt gott slag och truppen ser kompetent ut med formstarka spelare som Toko Ekambi, Moreno och Cazorla. Den förstnämnda är dock tveksam till spel och till befintliga streck blir det omöjligt att backa den gula ubåten. Tvåan runt 10 procent måste med på alla system!


9. Barcelona - Granada 1
Krysset i derbyt mot Espanyol blev droppen för ledningen i Barcelona. Ernesto Valverde fick sparken och den före detta Real Betis-tränaren Quique Setién har nu tagit över Blaugrana. Trots att De Jong och Suárez saknas bör Setién kunna inleda sitt nya tränaruppdrag med tre poäng framför hemmafansen på Camp Nou. Nykomlingen Granada är spelare för spelare på en helt annan nivå och värt att notera är att andalusierna torskat fem raka bortamatcher i La Liga. Den negativa sviten lär förlängas här. Messi leker in en seger åt Setién!


10. Athletic Bilbao - Celta Vigo 2
San Mamés är en fruktad borg att resa till. Här har Athletic Bilbao endast torskat en ligamatch den här säsongen. Baskerna har dock inte vunnit på fyra raka matcher och nu sätts det frågetecken på lagets bästa målskytt, Raúl García. Med det i åtanke blir det svårt att köpa procentfördelningen. Celta Vigo har gjort en svag säsong men det finns trots allt stor potential i truppen med spelare som Denis Suárez, Sisto och Aspas. Celta besegrade Bilbao i Vigo tidigare under säsongen och till befintliga streck bör man utgå från höger på San Mamés.


11. Hertha Berlin - Bayern München 2
I Bundesliga har det gått rätt knackigt för giganten Bayern München. Inför omgång 18 är det fyra poäng upp till Foppas Leipzig. Maskinen från Bayern avslutade dock 2019 med fyra raka segrar och en spelare som verkligen ser ut att ha vaknat till liv igen är Coutinho. Inför söndagens möte med Jürgen Klinsmanns Hertha Berlin är Kimmich avstängd, dessutom sätts det frågetecken på bland annat Thiago och Lewandowski. Tunga avbräck minst sagt. I grunden ska det dock vara klasskillnad mellan klubbarna men räcker stålarna till är det inte alls fel att gardera Bayern i huvudstaden.


12. Paderborn - Bayer Leverkusen 2
Nykomlingen Paderborn avslutade 2019 med att besegra Eintracht Frankfurt hemma på Benteler-Arena. Trots detta är värdarna alltjämt jumbo i tabellen. Truppen ser begränsad ut och känslan är att Paderborn kommer få det riktigt svårt att hålla sig kvar i det tyska finrummet. Viktige Jamilu Collins är avstängd här. Bayer Leverkusen är helt klart klassen bättre och Peter Bosz gubbar ska hållas som rätt klara favoriter den här helgen. Detta trots att Palacios, Aránguiz, Bailey och Wendell saknas. Håller tvåan sig runt 60 procent är det bara att spika och gå vidare.


13. Besiktas - Sivasspor 1
Sist ut är ett toppmöte från Süper Lig. Sivasspor har varit en stor överraskning i den turkiska ligan den här säsongen. Rutinerade gubbar som Yatabaré och Koné har bildat ett sylvasst anfallspar och gästerna toppar faktiskt serien inför omgång 18. På Vodafone Park i Istanbul kommer Sivasspor att få bekänna färg. Besiktas är spelare för spelare ett starkare lag som är ruskigt hemmabetonade. Här har örnarna från Istanbul endast torskat en ligamatch sedan november 2018. Fem av de sex senaste hemmamatcherna har Besiktas dessutom vunnit i Süper Lig. När då ettan lutar åt att erbjuda fint spelvärde är det läge att ge fullt förtroende åt Yilmaz & Co. Etta!


Kupongens kassaskåp


Barcelona
Den nye Barcelona-tränaren Quique Setién har en tacksam uppgift framför sig. Granada radar upp förluster på resande fot och andalusierna lär knappast kunna sätta stopp för Messis framfart på Camp Nou. Glasklar etta!


Varningens finger!


Espanyol
Med boostat självförtroende efter krysset i derbyt mot Barcelona ska inte Espanyol underskattas. Runt tio procent på katalanerna är för bra för att inte syna på Estadio de la Cerámica!


Lilla raden 144 rader
1. Liverpool - Man United 1
2. Burnley - Leicester 1x2
3. Juventus - Parma 1x
4. Lecce - Inter x2
5. Genoa - Roma 2
6. Bologna - H.Verona 1x
7. Brescia - Cagliari 2
8. Villarreal - Espanyol 1x2
9. Barcelona - Granada 1
10. A.Bilbao - Celta Vigo x2
11. H.Berlin - B.München 2
12. Paderborn - Leverkusen 2
13. Besiktas - Sivasspor 1


Stora raden 864 rader
1. Liverpool - Man United 1
2. Burnley - Leicester 1x2
3. Juventus - Parma 1x
4. Lecce - Inter x2
5. Genoa - Roma 12
6. Bologna - H.Verona 1x
7. Brescia - Cagliari 2
8. Villarreal - Espanyol 1x2
9. Barcelona - Granada 1
10. A.Bilbao - Celta Vigo 1x2
11. H.Berlin - B.München x2
12. Paderborn - Leverkusen 2
13. Besiktas - Sivasspor 1

Spela på Europatipset – klicka här!


Europatipset tips i samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto