Europatipset Tips Söndag 19/7

Publicerad på 18 Jul 2020 - 04:53

Tipsexperten

Tipsexperten

18 Jul 2020 - 04:53

Det finns verkligen något för alla smaker på söndagens Europatips. FA-cupen, Premier League, Serie A, La Liga och Allsvenskan finns alla representerade samt ett möte från den danska Slutspelsrundan som avslutar kupongen. 3,5 miljoner i jackpot är inte heller fy skam och nu sätter vi fart mot fullträffen!


Spelstopp: 14:29

EUROPATIPSET TIPS 19/7


1. Manchester United - Chelsea 2
Vi inleder med en semifinal från FA-cupen. Manchester United har ett stort psykologiskt övertag på Chelsea då de fem senaste inbördes mötena slutat med fyra segrar för de röda. Värdarnas vindsnabba spelare i de främre leden passar normalt också The Blues väldigt illa, men här får gästerna en klar fördel av betydligt längre vila. Två dagar innan Uniteds drabbning mot Palace knep Lampards gäng en trea mot Norwich, en mindre imponerande sådan, men det spelar ingen roll när en Champions League-plats hägrar. Båda lagen lär ha fullt fokus på ligaspelet, vilket kan innebära att en del egentliga startspelare sätts åt sidan här. Värdet på tvåan blir då superintressant!


2. Tottenham - Leicester 2
Vinna eller nästan försvinna är budskapet som gäller för båda kombattanterna på Tottenham Hotspur Stadium. Spurs fortsätter att vinna utan att imponera och frågan är vad Mourinho skulle tagit sig till utan Son och Kane i de främre leden? Det får filosofer fundera på, för nu stundar ånyo en viktig fajt när Leicester gästar. The Foxes flåsas i nacken av framför allt Man United, och med tanke på att det är just United som väntar i den sista omgången är gästerna så illa tvungna att gå för seger här. I grunden är det två rätt jämna lag, men ändå streckas ettan upp till makalöst höga höjder. Värdetvåan lockar därmed till spik!


3. Bournemouth - Southampton 2
Hade det delats ut hederspoäng i Premier League hade Bournemouth fått alla tre efter insatsen mot Manchester City. Nu blev det istället förlust för Körsbären som dessutom fortsatt får klara sig utan försvarsgeneralen Nathan Aké. Det går inte att med ord beskriva hans betydelse för hela laget. Southampton presterar riktigt fin fotboll för stunden och poängen som Helgonen plockade mot Man United är inget att be om ursäkt för. Kommer de rödvita upp i liknande nivå här blir det tufft för Howes manskap, men motivationsettan är inte fel att putta in direkt om lädret finns.


4. Roma - Inter 2
På stöveln ska två fajter tittas till och vi inleder i huvudstaden där Roma tar emot Inter. Romarna har via tre raka segrar skapat lite andrum i allt kaos som råder kring klubben, men det ska sägas att vinsterna plockats mot motstånd av betydligt lägre klass än vad gästande Inter besitter. Antonio Conte ser ut att ha väckt liv i sitt manskap igen och med två raka triumfer i ryggen har gästerna en minimal chans på scudetton efter att Juventus gått trögt de senaste veckorna. Nerazzurri har en del skadeproblem på mittfältet, men med spelare som Lukaku, Martínez och pånyttfödde Alexis Sánchez i truppen ska de ändå kunna avfärda Roma här. Tvåan lämnas allena.


5. Napoli - Udinese X
Allena ska ingen sida lämnas i Neapel, för här luktar det kupongrens lång väg! Udinese har ännu inte säkrat ny biljett till nästa säsongs Serie A, men de fem senaste indikerar att de svartvita är på god väg dit. Endast en torsk har kommit, en orättvis sådan mot Sampdoria, men segern mot Roma och krysset mot Lazio häromdagen vittnar om vad Sema och grabbarna kan åstadkomma när de är på humör. Napoli är ett högkapabelt lag i grunden, men insatserna mot Milan och Bologna har andats viss mätthet från Gattusos gäng. Den kriminellt höga ettan får omgående sällskap då högersidan rensar värre än polisen under Calciopoli-skandalen!


6. Atlético Madrid - Real Sociedad X
I La Ligas enda bidrag är det upplagt för en ganska avslagen historia. Atlético är klar ligatrea vid oavgjort så länge inte Sevilla vinner sin kamp med minst fem bollar, och vad gäller Real Sociedad kniper de en Europabiljett vid en poäng på Wanda Metropolitano. Baskerna har dock sett oerhört trötta ut sedan uppehållet med idel svaga prestationer, och är det något tecken som bör följa med direkt är det i så fall ettan. Atlético är trots allt ett bra mycket bättre fotbollsgäng än La Real. 


7. Elfsborg - Djurgården 2
De regerande svenska mästarna har inlett säsongen ganska svalt spelmässigt, men med två, om än ganska turliga, raka vinster ser tabelläget numer positivt ut för Djurgården. Aslak Fonn Witry ordnade tre poäng senast mot Falkenberg, och då målet föll långt in på tilläggstiden ska det inte underskattas vad det gör för moralen hos Blåränderna. Elfsborg åkte på rejält med stryk mot Häcken och fick dessutom Simon Strand utvisad i slutet. Han är därmed avstängd här, men det tyngsta tappet är utan tvekan Joseph Okumu. Mittbacken var inte med mot Getingarna, och då försvaret såg allt annat än bra ut då skulle värdarna verkligen behövt honom här. Håller sig tvåan runt 40 prollar står den på egna ben.


8. Sirius - IFK Norrköping 2
Ingen uppgift tycks vara för svår för Norrköping just nu. Den sjätte segern av åtta möjliga plockades mot Örebro, men den kom också med en sorgekant runtom. Simon Thern linkade av skadad redan efter en halvtimme, och kanske är det nu vi får se resultatet av tränare Jens Gustafssons ovilja att rotera? Utan mittfältsmotorn är Peking ett sämre lag, något Sirius hoppas kunna dra nytta av på Studenternas. Rydströms gäng kommer från en torsk mot AIK, men med tanke på att värdarna får en dags mer vila än gästerna här ska inte Uppsala-grabbarna ses som helt chanslösa mot serieledarna. Rensarkrysset gör tvåan sällskap på större rader. 


9. Varberg - AIK 1
Varberg vann det viktiga nykomlingsmötet mot Mjällby efter att lagkaptenen Astrit Selmani satte matchens enda mål från straffpunkten. Viktigt för Jocke Persson att ha sin anfallsstjärna åter, och faktum är att fullpoängaren var Varbergs tredje raka seger i hemmaborgen. AIK har alltså en tuff uppgift framför sig när de nu åker till Påskbergsvallen. Gnaget stod för en bra prestation när Sirius lades på rygg, men med det nya spelsättet och allt vad det innebär är det svårt att veta var Solnagänget står just nu. Gaffeln funkar bra som utgång, men på större rader bör det täckas upp hela vägen.


10. Malmö FF - Kalmar FF 1
Kupongens i särklass största favorit hittar vi på Eleda Stadion. MFF har sett förbättrade ut i sina två senaste fajter mot Norrköping och Östersund, och mot de sistnämnda fick också Ola Toivonen näta igen efter återkomsten. Det är dock ett väldigt framtungt “Di Blåe” som titt som tätt lämnar sin backlinje på styva linan. Anel Ahmedhodzic är ruggigt bra, men han kommer inte kunna rädda varenda kontring som kommer emot det egna målet. När nu formsvaga Kalmar kommer på besök ska såklart ettan vara en hårt betrodd favorit, men med tanke på miljonerna som finns att kriga om vore det otroligt spännande att peta in ett kryss på de större systemen. 


11. Falkenberg - Helsingborg 1
Från Malmö till Helsingborg där Olof Mellbergs gäng börjar visa lite tänder igen efter den urusla starten. Poäng i tre raka omgångar är bra, men det måste sägas att försvaret inte ser särskilt bra ut. Gästerna släpper till lägen i parti och minut och kom undan med blotta förskräckelsen mot Göteborg senast. Falkenberg kommer inte att bjuda skåningarna på en meter på den alkoholfria arenan, och känslan är att en vändning på den mörka formraden är att vänta för Hasse Eklunds gäng. Englund saknas på grund av avstängning. Den understreckade ettan inleder, men gardera gärna med krysset för bättre täckning om plånboken tillåter.


12. Östersund - Häcken 2
Det blev en sanslös ketchup-effekt när Häcken tog revansch på Elfsborg efter uttåget ur cupen. 6-0 skrevs slutsiffrorna till efter att Getingarna med Irandust i spetsen haft stor show matchen igenom. Kan den lovande ynglingen fortsätta sitt samarbete med Söderlund på topp har Andreas Alm en otroligt giftig duo att förlita sig på. Östersund har trivts genomgående bra mot Häcken i Jämtland, men den här säsongens upplaga av ÖFK är den sämsta sedan de tog klivet upp. Häcken fortsätter på den inslagna vägen och tvåan spikas trots överstreckning!


13. FC Köpenhamn - Aarhus 2
Vi avrundar i Danmark med kupongens mest omotiverade favorit! FC Köpenhamn har tagit semester från det inhemska spelet och inte blir det bättre av att bland andra Fischer och N’Doye återfinns i sjukstugan. Fem raka utan seger är inte likt FCK, men det är heller ingen rad som ljuger. Aarhus slog huvudstadslaget för två veckor sedan och mycket talar för att det scenariot ska kunna upprepas även på Parken. Kasta ettan i sundet och gå för det magiska värdet till höger!


Kupongens kassaskåp
Häcken
Häcken har gott om självförtroende efter hela 6-0 mot Elfsborg. Östersund kommer i sin tur från en jobbig fajt mot MFF, och känslan är att det kan bli minst lika jobbigt mot Getingarna. Irandust avgör igen!


Varningens finger!
Udinese
Napoli ser ut att ha slått av på takten och det kan mycket väl komma att kosta mot ett heltaggat Udinese. De svartvita krigar för kontraktet och den sanslöst överstreckade ettan ska omgående ha sällskap!


144 rader
1. Man United - Chelsea 2
2. Tottenham - Leicester 2
3. Bournem. - Southamp. 1x2
4. Roma - Inter 2
5. Napoli - Udinese 1x2
6. A.Madrid - Sociedad 1x
7. Elfsborg - Djurgården 2
8. Sirius - Norrköping 2
9. Varberg - AIK 12
10. Malmö - Kalmar 1x
11. Falkenberg - Helsingb. 1
12. Östersund - Häcken 2
13. Köpenhamn - Aarhus x2


864 rader
1. Man United - Chelsea 2
2. Tottenham - Leicester 2
3. Bournem. - Southamp. 1x2
4. Roma - Inter 2
5. Napoli - Udinese 1x2
6. A.Madrid - Sociedad 1x
7. Elfsborg - Djurgården 2
8. Sirius - Norrköping x2
9. Varberg - AIK 1x2
10. Malmö - Kalmar 1x
11. Falkenberg - Helsingb. 1x
12. Östersund - Häcken 2
13. Köpenhamn - Aarhus x2


Europatipset tips i samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto