Europatipset Tips Söndag 2/5

Publicerad på 1 Maj 2021 - 00:31

Tipsexperten

Tipsexperten

1 Maj 2021 - 00:31

Jackpottarna står som spön i backen. Söndagens Europatips gör som lördagens Stryktips och fyller bongen till bredden full med pengar, närmare bestämt 4,5 miljoner. För att ta del av degen, eller allra helst roffa åt sig rubbet, ska matcher från England, Italien, Spanien, Frankrike och Sverige synas. Höjdpunkterna är många, häng med!

NYHET: Gå med i Rekatochklart-laget – vinn ihop med oss! Köp din andel – Klicka här –  för 52 kr!

Spelstopp: 14:59



1. Manchester United - Liverpool 1
United gick oväntat till halvtidsvila i underläge efter en svängig första halvlek mot ett bedrövligt Roma i torsdags. Vad Ole Gunnar snackade om i paus låter vi vara osagt men fem mål, totalt 6-2, och ett avgjort dubbelmöte senare är nog manskapet åtminstone varsin lusekofta rikare. I klassikermötet mot Pool bör det bli tuffare emot, Klopps gäng blandar måhända en hel del i prestationerna men med tanke på att detsamma utan tvekan kan sägas även om United är känslan att det kan gå lite hur som helst. Gubben är en bra start på Old Trafford.

2. Newcastle - Arsenal 1
Arsenal fick en hel del hjälp att hyfsa siffrorna i Spanien i torsdagens Europa League. En semisvag insats belönades med semitveksam straff med kvarten kvar och The Gunnars 800-miljonersman Nicolas Pépé, mest känd som världens dyraste straffskytt, gjorde inget misstag när han reducerade till 1-2 från elva meter. Britterna har därmed goda chanser att vända på steken i returen på Emirates kommande vecka vilket bör innebära att en del spelare vilas i det, för Londonlaget, redan döda ligaspelet. Newcastle klagar inte, och som om motståndarnas mediokra motivation inte vore nog har de dessutom fått tillbaka Allan Saint Maximin från de döda i jakten på det nya kontraktet. Han lyfter så gott som alltid Skatorna till nya höjder och till dessa streck är det bara att hänga på. Ettan chansspikas på lilla lappen.

3. Tottenham - Sheffield United 1
Ryan Masons Tottenham var chanslöst mot Manchester City i Ligacupfinalen. Lagets expected goals var, bokstavligt talat, lika med noll och under söndagen krävs bättring från Harry Kane & co. Tur då att de stöter på redan nedflyttningsklara Sheffield som håller en högst medioker nivå i såväl stort som smått. The Blades har tagit poäng i blott två av 16 bortafajter den här säsongen och mot de Europajagande värdarna ska de vara i stort sett chanslösa. Ettan spikas.

4. Sampdoria - Roma 1
Alla vägar leder från Rom för Paulo Fonseca. Efter 2-6 mot United och en sedan länge pågående ligakollaps är den portugisiske managerns dagar räknade. Frågan är om han ens överlever söndagen, där de sanslöst formsvaga romarna (fem raka utan seger i alla turneringar) ställs mot ett underskattat Sampdoria. Il Doria har visat stor spelglädje från sin mittenposition och med två treor på sina senaste tre matcher kan de spela helt utan press. Ettan är en fin värdespik på goe Luigi Ferraris.

5. Udinese - Juventus X
Trötta Juventus. Den gamla damen har visat sig från sin sämsta sida den här säsongen och Andrea Pirlo är precis som Fonseca redan halvvägs till savannen. Varken försvar eller anfall skämmer och frågan är om den ekonomiskt pressade mästarklubben ens löser en Champions League-plats. Mot Udinese krävs en seger men med tanke på värdarnas senaste insats, 4-2 mot ett toktaggat Benevento, ska de favorittippade turinarna se upp. Ta höjd för skrällen, helgardera.

6. Sassuolo - Atalanta 2
Allas italienska favoritlag, Atalanta, jagar en plats i nästa års Champions League och man får har ett fotbollshjärta av Super League-snitt för att inte hålla en tumme för gubba Gasperinis gäng, som charmar med sin fantastiskt frejdiga fotboll. Sassuolo är inget lag man missunnar framgång, men här ligger de i lä. I sjukstugan ligger de också, viktiga defensiva kuggar som Romagna och Caputo saknas till detta möte och när Muriel, Zapata och Malinovski kommer farandes talar både hjärta och hjärna samma språk. Avanit Atalanta!

7. Valencia - Barcelona 2
Avgå! Barcelona klappar ihop så fort det gäller något. Katalanernas facit i avgörande matcher är kort sagt bedrövligt och efter 1-2 hemma mot Granada ska både utvisade tränaren Koeman och spelare som Pique samt Roberto skämmas. Skarpt läge igen i det traditionellt sett svårspelade östkustmötet mot Valencia och då sätter vi frågetecken för om det blåröda mjukglasspsyket löser biffen. Värdarna är förvisso klara med sin säsong men med tanke på Barcelonas återkommande plattmatcher bör det garderas. X2 är ett minimum till dessa streck.

8. Villarreal - Getafe X
Villarreal har följt ett tätt spelschema på senare tid. I ligan krigar de för Europaplatser och däremellan har Europa League, där de kycklinggula keramik-kungarna är framme i semi, klämts in. Med returmötet mot Arsenal på agendan på torsdag lär det roteras en del inför mötet med Getafe. Bordalás gästförening står därmed inte utan chans. Trots att männen från Madrid haft en sämre säsong än brukligt finns mycket kvalité att tillgå och mot den utspädda hemmauppställningen kan det räcka långt. X2 bjuder på fint värde och är ett spännande ställningstagande på Estádio La Céramíca.

9. Monaco - Lyon X
Titelfajten går vidare i Ligue 1. Topplagen tappar poäng till höger och vänster och med fyra omgångar kvar skiljer bara sex poäng mellan ettan Lille, som slog fyran Lyon förra helgen. Monaco återfinns däremellan och således är detta ett möte som är lika viktigt som ovisst. Monegaskerna har en del avbräck i truppen, både på grund av corona samt skada, och även om formen är god kan det innebära bekymmer. Ett i stort sett fulltaligt Lyon har bättre chanser än vad strecken gör gällande och alla tecken känns därför bäst.

10. AIK - Elfsborg 2
Fyra allsvenska fajter avslutar kupongen. Först till rakning är det gulsvarta mötet på Friends där Gnagets stora supporterskara verkar vrida strecken rejält snett. Elfsborg har sett bättre ut än stockholmarna hittills, inte minst har Marokhy Ndione klivit fram i Per Fricks frånvaro med tre kassar på två kamper. De tre målen har gett laget sex poäng och känslan på förhand är att boråsarna inte är ett dugg sämre än AIK. Värdföreningen vann som väntat derbyt mot Hammarby, som inte blir kvitt sitt derbyspöke, men i övrigt har de sett sömniga ut. När procenten skenar till vänster blickar vi höger, där tvåan testas som superb singel på den lille lappen.

11. Halmstad - IFK Göteborg X
Goe, goe Marek Hamsik-effekten. Man kan köpa mycket för slovakens lönecheck, men inte tre poäng mot Degerfors. Degen plattade till tuppkammen på både IFK och mittfältsmotorn Snabbare än Glenn valsar fram en vits och därmed är Änglarna tillbaka på marken inför det västkustska derbyt på ökända Örjans. Här ska Blåvitt försöka slicka sina sår innan nykomlingen med mäktiga Micke Boman på topp hinner salta, och det är inte det lättaste. HBK har visat kompetens i inledningen och även om två raka bortafajter slutat i två raka uddamålstorsk räcker det att fråga Häcken om värdarna står chanslösa när det vankas långboll på det frodiga, förmodat knähöga gräset i Gessles hemstad. X2 först, alla tecken sen.

12. Örebro - IFK Norrköping 2
Kryss mot Blåvitt, utrullade av Kalmar och 0-5(!) mot Östersund(!). Är det något som kan konstateras efter tre spelade rundor så är det att Axel Kjäll behöver göra ett återbesök till ritbordet i Närke. Riktlinjerna lär dock knappast vara uppritade i tid för IFK Norrköpings besök, som ska gälla som klar favorit i den kommande roasten på Behrns. Haksabanovic, Levi och övriga kamrater i idrottsföreningen från Norrköping håller klart högre nivå både som individer och lag än vad ÖSK gör just nu och här kan man med fördel fnula på en högerspik.

13. Östersund - Varberg 2
Visst har Östersund startat säsongen skapligt, men nu får det räcka. Strecken på ettan skämmer värre än odjuret i Storsjön och när Varbergs Beach Boys fiskar poäng ska de inte vara så här stora underdogs. Östersund haft problem att föra matcher sedan trollkarlen Potter packade för England och om gästerna stänger ner ÖFK:s Blair Turgott är hälften vunnet. Kan Jocke Perssons kustjägare kontra in andra halvan är den lågt streckade chanstvåan i hamn.

Kupongens kassaskåp
Tottenham
Om Tottenham gör jobbet är det inget snack i London. Klasskillnaden är påtaglig och säsongens brittiska strykgäng från Sheffield bör vara en munsbit för frontfirma Kane/Bale/Son. Etta.

Varningens finger!
Getafe
Villarreal håller med nöd och näppe nosen över ytan. Den gula ubåten är dränerad på energi i nuläget och Getafe ska inte vara sena att nyttja detta faktum. Männen från Madrid är ett måste i söndagens Europatipslandskap.



144 rader
1. Man United - Liverpool 12
2. Newcastle - Arsenal 1
3. Tottenham - Sheff U 1
4. Sampdoria - Roma 1
5. Udinese - Juventus 1x2
6. Sassuolo - Atalanta 2
7. Valencia - Barcelona x2
8. Villarreal - Getafe x2
9. Monaco - Lyon 1x2
10. AIK - Elfsborg 2
11. Halmstad - Göteborg x2
12. Örebro - Norrköping 2
13. Östersund - Varberg 2

864 rader
1. Man United - Liverpool 12
2. Newcastle - Arsenal 1x
3. Tottenham - Sheff U 1
4. Sampdoria - Roma 1
5. Udinese - Juventus 1x2
6. Sassuolo - Atalanta 2
7. Valencia - Barcelona x2
8. Villarreal - Getafe x2
9. Monaco - Lyon 1x2
10. AIK - Elfsborg x2
11. Halmstad - Göteborg 1x2
12. Örebro - Norrköping 2
13. Östersund - Varberg 2

NYHET: Gå med i Rekatochklart-laget – vinn ihop med oss! Köp din andel – Klicka här – för 52 kr!

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto