Tipsexperten Åldersgräns 18 år. Regler & villkor gäller. stödlinjen.se. spelpaus.se. Spela ansvarsfullt. Spela inte för mer än du har råd att förlora.
Tipsexperten

Europatipset Tips Söndag 2/8

31 Juli 2020 - 17:58

Det är ett helskandinaviskt Europatips som står på söndagsmenyn. Sju blågula fajter med bland annat reprisen av torsdagens cupfinal och en damallsvensk tillställning erbjuds, och dessutom sticker vi emellan med sex norska torskar. Siktet är i vanlig ordning inställt på 13 gröna bockar!


Spelstopp: 14:29

EUROPATIPSET TIPS 2/8


1. IFK Göteborg - Malmö FF 2
Malmö har verkligen varvat igång i Allsvenskan. Fyra raka segrar och tolv gjorda mål är ett kvitto som heter duga och bredden i offensiven är det inget annat lag i finrummet som kan matcha. Nu väntar en repris av torsdagens cupfinal mot Göteborg och efter den stenhårda kampen lär det vara en del slitna ben hos båda gängen här. Christian Kouakou är nu spelklar för Änglarna, men frågan är om hans tillgänglighet ändrar utgången på den här fajten? Skåningarna har en växel som Blåvitt i nuläget inte besitter och även om det säkerligen kommer vara en avvaktande start lär MFF:s tyngd avgöra förr eller senare. Tvåan jobbar solo.


2. Helsingborg - Hammarby 2
Det krävdes en rockad av Stefan Billborn för att väcka Hammarby. Kacaniklic och Bojanic satt båda kvistade mot Örebro, men det spelade ingen roll då Bajen seglade iväg med en fin 3-0 seger. Tankovic fanns inte med då och lär inte finnas med här heller då han ännu inte kommit överens om ett nytt kontrakt, och mycket tyder på att “Tanken” kommer lämna de grönvita i transferfönstret. Bra chans att fylla på segerkvoten kommer ändå här när resan går till Skåne från huvudstaden. Helsingborg är obesegrade i sina sex senaste, men det ska också nämnas att Mellbergs mannar bara vunnit en under samma tidsspann. Offensiven är i det närmaste obefintlig och mot ett i grunden klart bättre Hammarby kommer värdarna att få det tufft. Tvåan inleder, men då hård streckning ser ut att råda österut är det inte fel med ett garderingskryss på större rader. 


3. Kalmar FF - AIK 2
Trots silenzio stampa och noggranna derby-förberedelser lyckades inte AIK vända den negativa trenden i seriespelet. Djurgården plockade samtliga poäng efter en fin frispark signerad Witry och det blev också slutet för Rikard Norlings tränargärning i Gnaget. Huruvida full skuld ska läggas på honom kan diskuteras, men Solnagänget har ett material som ska ligga betydligt högre än på tolfteplatsen de i nuläget placerar sig på. Kalmar är ännu sämre och inför den tolfte omgången är smålänningarna under giljotinen. Skadeläget är blytungt med Fröling, Löfkvist och Johansson borta, och här får dessutom Nanne Bergstrands mannar klara sig utan avstängde Aliti. Det luktar huvudstadspoäng lång väg på Guldfågeln Arena och under nye tränaren Novakovic är tvåan lockande.


4. Varberg - Östersund 1
Till västkusten rör vi oss för nästa kamp. August Strömberg blev matchhjälte för sitt Varberg när han knoppade in 3-3 i slutet mot Elfsborg senast. Säg senast två målvakter nätade under loppet av samma säsong? Hur som helst var det en viktig poäng för Jocke Perssons gäng som nu välkomnar Östersund till naturgräset på Påskbergsvallen. ÖFK kommer från tre raka oavgjorda fajter, och frågan är vem som ska göra målen när nu Kadiri ser ut att lämna? Offensiven har inte glänst med honom på plan och här gynnas inte de svartröda av underlaget heller. Ettan är en klar utgång, men den hårda streckningen borgar för kryssällskap i ett senare skede.


5. Norrby - Jönköpings Södra 2
Norrby löste en poäng i en otroligt sömnig historia mot AFC Eskilstuna senast och är med det resultatet alltjämt kvar på den övre halvan. Nu graderas dock motståndet upp rejält när Jönköpings Södra kommer på besök. De gröna löste i grevens tid en poäng mot Sundsvall, men Brännström och gänget hade säkert hoppats på mer då det var de som dominerade matchbilden. Kommer J-Södra upp i samma nivå på konstgräset här blir det jobbigt för Norrby och ettan kan med gott samvete lämnas utanför. Så även krysset.


6. Akropolis - GAIS 1
Akropolis gör en storstilad inledning i form av nykomling och har inte förlorat någon av de fem senaste kamperna. Segrar mot Västerås och Halmstad vittnar också om kvaliteten som finns hos grekerna, men när favoritkostymen åker på trivs inte värdarna lika bra. Broderliga poängdelningar med Trelleborg och Dalkurd kan gå i god för det och här får stockholmarna åter bära ett favoritskap när GAIS gästar. Inför säsongen hade det säkerligen inte varit lika stora oddsskillnader som nu, men göteborgarna har inte alls fått till det så här långt. I duon Yarsuvat/Celik finns dock matchvinnaregenskaper som inte ska underskattas och den brutalt hårt betrodda ettan bör omgående garderas med krysset.


7. Haugesund - Stabaek 2
Svedala lämnas för ansenlig framtid och istället läggs luppen nu på norska Eliteserien. Stabaek blev första gäng att nypa poäng av Bodö/Glimt den här säsongen och det är en riktig fjäder i hatten för Romain Gall med kumpaner. Bland annat nätade den gamle Bajen-komikern Mats Solheim i den fajten och chans för nya Mats-mål kommer här när resan går till Haugesund Stadion. Värdgänget är ett lag för den undre halvan och det syns inte minst i målkolumnen. Ett mål framåt på fem 90-minutare är katastrofalt, men här hoppas Haugesund dra nytta av att en del slitna ben lär finnas hos besökarna. Börja till höger. 


8. Odds BK - Rosenborg X
Även om serien bara är elva omgångar ung verkar det redan som att den gamla maktfaktorn Rosenborg kan ge upp gulddrömmarna. 13 poäng skiljer upp till Bodö i toppen och det lär bli oerhört svårt att ta igen det glappet. Istället får RBK rikta in sig på en Europaplats, men det är inte med samma självklarhet som Trondheimklubben äntrar de norska gräsplanerna längre. Mötet med Odd är ett ovisst sådant då värdarna bland annat parkerar in före i tabellen. Formen är också på topp med fyra segrar på de fem senaste och här bör alla tecken finnas med direkt. 


9. Bodö/Glimt - Strömsgodset 1
Kupongens klaraste spik hittas på Aspmyra Stadion. Bodö/Glimt har kört över allt och alla i inledningen och raden 10-1-0 är inget som kan skojas bort direkt. Kvartetten Junker, Zinckernagel, Hauge och Saltnes har tillsammans stått för hisnande 51 (!) personliga poäng och detta lär bli en hemsk afton för Strömsgodset. Gästerna släpper in i snitt två mål per match sedan mitten på juli och här är det risk för att den siffran ökar markant. Ettan är gjuten i betong.


10. Sarpsborg - Aalesund X
Om den förra fajten innebar en solklar spik ska desto fler tecken användas i nästa fajt. Sarpsborg, med Micke Stahre vid rodret (Go Quakes!), streckas upp som megafavoriter mot jumbon Aalesund, men här ligger en hund begraven. Värdarna har bara vunnit tre matcher så här långt och ska det fortsätta i den här takten blir det med nöd och näppe som kontraktet fixas. Aalesund har inlett hemskt, men ett lyft kan mycket väl ha kommit tack vare segern mot Start senast. Till rådande streckfördelning och med nyvunnen moral i baktanke ska högersidan med omedelbums!


11. Viking - Kristiansund 2
Viking hade inte Fru Fortuna med sig mot Rosenborg och efter 0-3-torsken är det värdarna som nu släppt in näst flest mål i hela serien. Bjarne Berntsen måste täppa till sitt försvar för att det ska bli tal om något lyft i tabellen. Högre upp finner vi Kristiansund, ett gediget gäng som betvingade Sandefjord senast med 3-1. Pellegrino gör alla Bodö-lirare sällskap i skytteligatoppen med sina nio kassar och anfallaren blir en viktig pusselbit även på SR-Bank Arena. Värdet sitter klart till höger och tvåan lockar som spik.


12. Start - Mjöndalen 1
I botten av Eliteserien hittas lappens mest ångestladdade möte när Start och Mjöndalen drabbar samman. Tillsammans har de båda aktörerna inte en seger i ryggsäcken på någon av sina fem senaste och då är det inte svårt att förstå varför bottenträsket är ett nedtrampat sådant. Viss fördel ska dock ändå ges till värdarna där det inte blinkar lika illrött i resultatkolumnen som hos Mjöndalen. En poäng kan gästerna ordna, men inte fler än så. 1X.


13. Växjö - Djurgården 1
Tillbaka till Sverige där vi avrundar kupongen i Damallsvenskan. Notoriskt hemmastarka Växjö har börjat visa smygform efter totalt fyra poäng mot Piteå och Umeå. Hittills har värdinnorna bara besegrats av Rosengård på Visma Arena, och med tanke på att det bara blev nederlag en enda gång här under fjolåret står Djurgården inför en riktigt jobbig resa. Stockholmarna har blandat och gett inledningsvis, men utanför huvudstaden är de inte alls bekväma. Tre raka förluster är facit där och något trendbrott är svårt att se här. Värdelåset till vänster hör till kupongens bästa.


Kupongens kassaskåp


Bodö/Glimt
Bodö lär vara hungriga på en fullpoängare igen efter att det bara blev delad pott mot Stabaek. Strömsgodset läcker bakåt och det sista man vill är då att åka till Aspmyra Stadion.


Varningens finger!


Aalesund
Micke Stahre har så långt inte fått Sarpsborg att prestera på önskad nivå. Nu kommer en fajt där det “bara” ska hämtas en trea, åtminstone enligt svenska folket. Vi tar gladeligen betalt för högersidan. 


144 rader
1. Göteborg - Malmö 2
2. Helsingb. - Hammarby 2
3. Kalmar FF - AIK 2
4. Varberg - Östersund 1
5. Norrby - Jönköping 2
6. Akropolis - GAIS 1x
7. Haugesund - Stabaek x2
8. Odds BK - Rosenborg 1x2
9. Bodö/Glimt - Strömsg. 1
10. Sarpsborg - Aalesund 1x2
11. Viking - Kristiansund 2
12. Start - Mjöndalen 1x
13. Växjö - Djurgården 1x


864 rader
1. Göteborg - Malmö 2
2. Helsingb. - Hammarby x2
3. Kalmar FF - AIK 2
4. Varberg - Östersund 1x
5. Norrby - Jönköping 2
6. Akropolis - GAIS 1x
7. Haugesund - Stabaek 1x2
8. Odds BK - Rosenborg 1x2
9. Bodö/Glimt - Strömsg. 1
10. Sarpsborg - Aalesund 1x2
11. Viking - Kristiansund 2
12. Start - Mjöndalen 1x
13. Växjö - Djurgården 1x


Europatipset tips i samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

0 Kommentarer Odds kan ändras. Alla odds var korrekta vid den tidpunkt de publicerades.
Kommentarer
För att kommentera måste du vara inloggad.

Bettingbonusar för nya kunder

Åldersgräns 18 år. Regler & villkor gäller. stödlinjen.se. spelpaus.se. Spela ansvarsfullt. Spela inte för mer än du har råd att förlora.

bet365:

Upp till 1250 kr i spelkrediter!
Minsta insats 50 kr och krav på 1x fastställt spel för att få spelkrediterna. Minsta odds, spel och betalningsmetod exkluderingar gäller. Utbetalningar exkluderar insatser i spelkrediter. Tidsbegränsningar och villkor tillämpas. 18+

Unibet:

Sätt in 100 kr spela för 200 kr!
18+ År - Regler & Villkor gäller, stödlinjen.se

Betsafe:

100% bonus upp till 100 kr!
18+ År - Regler & Villkor gäller, stödlinjen.se

888sport:

100 kr i gratisspel!
18+ År - Regler & Villkor gäller, stödlinjen.se

Nordicbet:

100% bonus upp till 100 kr!
18+ År - Regler & Villkor gäller, stödlinjen.se

Bethard:

100% bonus upp till 100 kr!
18+ År - Regler & Villkor gäller, stödlinjen.se

LeoVegas:

Sätt in 100, få 100 kr gratisspel!

SpeedyBet:

100% bonus upp till 100 kr!
18+ År - Regler & Villkor gäller, stödlinjen.se

Senaste Spelbloggar

Åldersgräns 18 år. Regler & villkor gäller. stödlinjen.se. spelpaus.se. Spela ansvarsfullt. Spela inte för mer än du har råd att förlora.

Oddsbonusar för nya kunder

Åldersgräns 18 år. Regler & villkor gäller. stödlinjen.se. spelpaus.se. Spela ansvarsfullt. Spela inte för mer än du har råd att förlora.
  Dagens Bästa Speltips
Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. stödlinjen.se.
Odds
18:00  Tingsryd - Kristianstad
Ishockey - Hockeyallsvenskan  - 1
1.66
  Rekatochklart Speltips
Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. stödlinjen.se.
Odds
18:00  Viborg - Hvidovre
Fotboll - Division 1 - 1 asian hcp -1
2.00
18:00  Tingsryd - Kristianstad
Ishockey - Hockeyallsvenskan  - 1
1.66
20:45  Derby - Nottingham
Fotboll - Championship - 2
3.00
21:00  Levante - Bilbao
Fotboll - La Liga - BLGM
1.80
01:00  NY Rangers - Boston
Ishockey - NHL - 2
1.97
15:00  Gauthiod - BK Häcken
Fotboll - Svenska Cupen - 2 asian -2,5
1.88
16:00  WBA - Brighton
Fotboll - Premier League - 2
2.00
16:15  Sevilla - Barcelona
Fotboll - La Liga - Under 3 mål
1.83
21:00  Getafe - Valencia
Fotboll - La Liga - Över 5,5 kort
1.80
12:30  Sampdoria - Atalanta
Fotboll - Serie A - 1
5.25
13:00  IFK Göteborg - Sundsvall
Fotboll - Svenska Cupen - 1
1.72
  Rekatochklart Poolspel
Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. stödlinjen.se.
12:45  V65 Tips Solvalla 26/2
Insats: 756 kr - DrTrav
19:00  Powerplay Tips Fredag 26/2
Insats: 162 kr - MrHockey
19:30  V64 Tips Boden 26/2
Insats: 540 kr - DrTrav
20:30  Topptipset Tips Fredag 26/2
Insats: 144 kr - Tipsexperten
20:55  DD Tips Boden 26/2
Insats: 240 kr - DrTrav
16:00  Stryktipset Tips Lördag 27/2
Insats: 864 kr - Tipsexperten
16:20  V75 Tips Romme 27/2
Insats: 1575 kr - DrTrav

Livestreaming