Europatipset Tips Söndag 21/6

Publicerad på 19 Jun 2020 - 15:30

Tipsexperten

Tipsexperten

19 Jun 2020 - 15:30

Söndagen bjuder på toppklassig fotboll från England, Spanien, Sverige och Danmark, två matcher från återstarten av Serie A hittar även in på den här kupongen. Utbudet ser magiskt ut och så även spelvärdet då ett par favoriter ser ut att bli alldeles för hårt streckade. Mot 13 rätt!


Spelstopp: 14:29. Europatipset tips 21/6.


1. Everton - Liverpool 2
20:00 är det derby i Merseyside! Everton har fått stryk av storebrodern Liverpool både i Premier League och FA-cupen den här säsongen. Detta trots att Jürgen Klopp mönstrade ett juniorlag i FA-cupen. Liverpool har mer eller mindre slaktat allt i Premier League den här säsongen och det är givetvis bara en tidsfråga innan ligan är avgjord. 27 vinster på 29 ligamatcher är ett overkligt bra facit. Everton har presterat väldigt ojämnt under säsongen och mot ett utvilat Liverpool ska inte de mycket till för att de blåvita ska räcka till. Både Robertson och Salah är däremot osäkra till spel och då tvåan streckas i största laget är det inte fel att plocka fram någon gardering i större system.
Startelvor, Skador, Stats & Odds - KLICKA HÄR


2. Newcastle - Sheffield United 2
Trots att Newcastle återfinns på den undre halvan har de vitsvarta tagit fler poäng än vad laget förtjänat. Grundspelet är väldigt tamt och blott ett mål från nyförvärvet Joelinton är såklart alldeles för dåligt. Succénykomlingen Sheffield United har en match i benen från tidigare i veckan då The Blades spelade 0-0 på Villa Park. United hade dock en boll i nätet, klart och tydligt, men Michael Olivers målklocka fungerade inte. Således inget mål. Goda chanser till revansch ska Chris Wilders grabbar ha mot ett mer mediokert Newcastle på St James’ Park. Börja med tvåan.
Startelvor, Skador, Stats & Odds - KLICKA HÄR


3. Aston Villa - Chelsea 2
Chelsea såg riktigt bra ut innan uppehållet. 2-0 mot Liverpool i FA-cupen och 4-0 mot Everton i Premier League vittnar om vilken kapacitet som finns i Frank Lampards talangfulla gäng. The Blues har greppet om den sista Champions League-platsen men ska Chelsea behålla den behöver de ta tre poäng i dessa typer av matcher. Aston Villa är nästjumbo i Premier League och förutom McGinn och Grealish är det få som har imponerat i den klassiska Birmingham-klubben under säsongen. Så länge målklockan fungerar på Villa Park känns tvåan trolig i Birmingham. Utgå från höger.
Startelvor, Skador, Stats & Odds - KLICKA HÄR


4. Atalanta - Sassuolo 1
I återstarten av Serie A kommer Sassuolo att få bekänna färg. Senaste gången lagen möttes hade Atalanta tryckt in fyra bollar på dryga halvtimmen. Gian Piero Gasperinis Atalanta gör en makalöst bra säsong och när allt stämmer för de blåsvarta ser offensiven så gott som ostoppbar ut. I Serie A har La Dea noterats för 70 fullträffar, det är tio fler mål än Lazio som gjort näst flest mål i serien. Sassuolo är absolut inget skräpgäng men är Ilicic, Gómez och Zapata påkopplade i hemmalaget vinner Atalanta det här alla dagar i veckan. Spik!
Startelvor, Skador, Stats & Odds - KLICKA HÄR


5. Inter - Sampdoria X
Inter åkte ur Coppa Italia förra helgen, så någon titel ser det inte ut att bli för Antonio Conte. En liten missräkning med tanke på alla nyförvärv och förväntningar. Möjligheten finns fortfarande att vinna Serie A men det ska såklart väldigt mycket till. Claudio Ranieri harvar i bottenskiktet med sitt Sampdoria. Kvalitén i truppen finns dock för att störa alla lag i det italienska finrummet. Kapaciteten är hög hos spelare som Ekdal, Ramírez, Linetty, Gabbiadini och den gamla magikern Quagliarella. Skrällkrysset får därmed stå som utgång, men visst ska det garderas tidigt med ettan.
Startelvor, Skador, Stats & Odds - KLICKA HÄR


6. Valencia - Osasuna 2
Varken Valencia eller Osasuna har lyckats ta tre poäng sedan den spanska fotbollen återupptogs. Valencia drabbades hårt av coronapandemin och sedan återstarten har Los Che sett ganska tama ut. Förlusten mot Real Madrid var inte mycket att säga om men poängtappet i derbyt mot Levante var givetvis en missräkning. Osasuna blev förnedrade av Atlético tidigare i veckan men poängen mot Real Sociedad dessförinnan var stark. Har Pamplona-gänget en bra dag kan de definitivt ta poäng på Mestalla. Ta vara på spelvärdet och utgå från höger.
Startelvor, Skador, Stats & Odds - KLICKA HÄR


7. Real Sociedad - Real Madrid 2
Real Madrid har verkligen fått fart på grejerna sedan återstarten. Marängerna har gjort sex mål på två matcher och offensiven med Hazard och Benzema ser riktigt bra ut. Fransmannen gjorde två av målen i 3-0-segern senast mot Valencia. Alexander Isaks Real Sociedad är framme vid final i Copa del Rey och La Real går mot en ruggigt fin säsong. Sedan återstarten har dock baskerna inte alls kommit upp i normal standard och den negativa trenden lär bli svår att bryta mot ett formstarkt Real Madrid som går för titeln. Trolig tvåa i San Sebastián.
Startelvor, Skador, Stats & Odds - KLICKA HÄR


8. Hammarby - AIK 1
Hammarby tappade snöpligt poäng mot Elfsborg (2-2) i Borås tidigare i veckan. Men inledningen har ändå varit rätt lovande från Bajen som också besitter en oerhört hög högstanivå. Med spelare som Kacaniklic, Tankovic, Paulinho och Bojanic finns det nästan målgaranti. Nyförvärvet Ludwigsson gjorde också ett väldigt piggt inhopp i Borås. AIK känns betydligt mer pressat efter fiaskot mot IFK Norrköping. Det lär ta tid innan Rikard Norlings nya fotboll sätter sig och mot ett offensivt skickligt Bajen bör Gnaget få det svårt. Vettig etta i derbyt.
Startelvor, Skador, Stats & Odds - KLICKA HÄR


9. Falkenberg - Kalmar FF 2
Nederlagstippade Falkenberg har tagit fyra starka poäng efter två omgångar. Till skillnad från i fjol har försvarsspelet hittills sett stabilt ut. Några större växlar kan man dock inte dra efter två omgångar. Kalmar FF krossade Helsingborg tidigare i veckan med 4-0 där talangen Fröling noterades för två påsar. Smålänningarna har ett spännande lag på pappret med fina lirare som Fröling, Romario, Viktor Elm, Sebastian Ring och hemvändaren Ingelsson. Spelare för spelare är KFF ett bättre lag än Falkenberg och när tvåan lutar åt att streckas lågt ger vi fullt förtroende till Nanne Bergstrands mannar.
Startelvor, Skador, Stats & Odds - KLICKA HÄR


10. Malmö FF - Varberg 1
Malmö FF vann planenligt mot Mjällby i premiären men det var utan att imponera. Den tillställningen var förhållandevis jämn men Christiansens briljans blev tungan på vågen. I den andra omgången tappade MFF snöpligt poäng mot Häcken och under söndagen ser guldfavoriten från Skåne ut att bli lite väl hårt streckade. Varbergs BoIS har redan efter två omgångar bevisat att de absolut inte ska underskattas. Jocke Perssons höga presspel har ställt till problem för både Helsingborg och IFK Göteborg. Streckas krysset omkring 10-15 procent är det en riktigt fin gardering på Stadion.
Startelvor, Skador, Stats & Odds - KLICKA HÄR


11. IFK Norrköping - Djurgården 1
Efter två omgångar är det IFK Norrköping som sett ut som rikets bästa lag och Peking är också det enda laget som har full pott. Thern och Haksabanovic ser ruggigt heta ut samtidigt som Totte Nyman gör ett strålande jobb i det tysta. AIK-krossen i onsdags var naturligtvis ett stort styrkebesked från Jens Gustafssons mannar. Djurgården föll tungt mot Örebro tidigare i veckan och avsaknaden av kaptenen Danielson är påtaglig. På Östgötaporten ska ettan hållas som favorit men tickar Peking över 50-strecket måste detta ändå garderas friskt.
Startelvor, Skador, Stats & Odds - KLICKA HÄR


12. Örebro - Östersund 2
Det svenska folket har tittat alldeles för mycket på tabellen när de har streckat match 12. Det har trots allt bara gått två omgångar, så några större växlar ska man inte dra. Det har varit rena cirkusen kring Östersunds FK det senaste åren och Daniel Kindberg sitter numer bakom lås och bom. Men det finns fortfarande en del talang i truppen och en bra dag kan de så kallade Falkarna absolut störa Örebro på Behrn Arena. I fjol vann de vitsvarta blott fyra av 15 hemmamatcher och till dessa skeva streck måste såklart skrällen plockas med i gnällstaden.
Startelvor, Skador, Stats & Odds - KLICKA HÄR


13. Bröndby - FC Köpenhamn 2
FC Köpenhamn kan tacka Bröndby för att Midtjylland tappade poäng i den förra omgången av Mästerskapsrundan. Således finns det fortfarande en liten chans för FCK att försvara titeln. Ståle Solbakken har presterat riktigt bra sedan återstarten och i söndagens derby ska tvåan hållas som rätt klar favorit. Bröndby tappade flera nyckelspelare i vintras och de gulblå ser i bästa fall ut att kunna knipa en Europa League-plats. Värdarna står på tre raka matcher utan någon triumf, en trend som kommer att bli svår att bryta mot huvudstadens övermän. Fem av de sex senaste drabbningarna mellan lagen har FCK vunnit. Sannolik tvåa i derby.
Startelvor, Skador, Stats & Odds - KLICKA HÄR


Kupongens kassaskåp


Atalanta
Sassuolo trivs riktigt uselt mot Gasperinis kanoner som den här säsongen bara bombat in mål, både i Serie A och i Champions League. Räkna med en bekväm hemmaseger i Bergamo!


Varningens finger!


Östersunds FK
Att ÖFK streckas omkring 10 procent är en skänk från ovan. Ett kraftigt överstreckat Örebro är sannerligen inte något lag att ge förtroende till. Både krysset och tvåan ska med på Behrn Arena, på alla system!


144 rader
1. Everton - Liverpool 2
2. Newcastle - Sheffield U x2
3. Aston Villa - Chelsea 2
4. Atalanta - Sassuolo 1
5. Inter - Sampdoria 1x
6. Valencia - Osasuna 1x2
7. Sociedad - R.Madrid 2
8. Hammarby - AIK 1
9. Falkenberg - Kalmar 2
10. Malmö FF - Varberg 1x
11. Norrköping - Djurgården 1x
12. Örebro - Östersund 1x2
13. Bröndby - Köpenhamn 2


864 rader
1. Everton - Liverpool x2
2. Newcastle - Sheffield U x2
3. Aston Villa - Chelsea x2
4. Atalanta - Sassuolo 1
5. Inter - Sampdoria 1x
6. Valencia - Osasuna 1x2
7. Sociedad - R.Madrid 2
8. Hammarby - AIK 1
9. Falkenberg - Kalmar 2
10. Malmö FF - Varberg 1x
11. Norrköping - Djurgården 1x2
12. Örebro - Östersund 1x2
13. Bröndby - Köpenhamn 2

Europatipset tips i samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto