Europatipset Tips Söndag 25/4

Publicerad på 24 Apr 2021 - 11:18

Tipsexperten

Tipsexperten

24 Apr 2021 - 11:18

Efter onsdagens favoritparad letar sig 4 jackpot-millar in i potten denna söndag. Äventyret börjar ute på de brittiska öarna med rivalmöte på Elland Road, West Midlands-derby och en rafflande final i Ligacupen. Målgång sker slutligen hemma i Svedala med fyra allsvenska fajter och däremellan bjuds vi på fotboll från Serie A, La Liga och Ligue 1. Let’s go!

NYHET: GÅ MED I VÅRT ANDELSLAG! – VINN TILLSAMMANS MED REKATOCHKLART! Klicka här: 70 kr/ANDELEN!


Spelstopp: 14:59


1. Leeds - Manchester United 2
13-jakten startar på högoktanigt vis med ett riktigt rivalmöte på Elland Road. Det handlar om Leeds mot Manchester United och de rödklädda gästerna från grannstaden kliver in som favoriter. Ole Gunnar Solskjaers gäng huserar alltjämt på andraplatsen i Premier League och kan befästa den genom en prestigeseger här. På andra sidan tvingas Marcelo Bielsa mönstra en elva utan Liam Cooper som såg rött i segern mot Manchester City, samt att brassen Raphinha är ett osäkert kort. Trots eventuella avbräck finns ändå gott om offensiv sprängkraft hos The Whites, inte minst i form av kulturbäraren tillika målsprutan Patrick Bamford. Spåkulan skvallrar om en underhållande och målrik tillställning och den goe “gubbgarderingen” är en utmärkt lösning. Tvåan först, ettan sedan!


2. Aston Villa - West Bromwich 1
Det såg onekligen ut som att West Brom gett upp hoppet om nytt Premier League-kontrakt i 0-3-förlusten borta mot Leicester. The Baggies behöver tuffa till sig rejält inför resan till Villa Park om det ska finnas chans att fixa tre nödvändiga poäng. Trots att värdarna alltjämt saknar sin superstar Jack Grealish, samt även ytterbacken Matty Cash som är avstängd, drar de rättvist på sig favoritkostymen hemma i Birmingham. Känslan är att energin som behövs inte finns där hos Big Sams resenärer, som tar ännu ett gigantiskt kliv mot spel i The Championship nästa säsong. Värdarna går troligen segrande ur detta slag om West Midlands och till cirka 60 procent är ettan gångbar som singel.


3. Manchester City - Tottenham X
Svenska folket tror stenhårt på Manchester City inför denna Ligacupfinal mot Tottenham. De sistnämnda spelar på “hemmaplan” eftersom matchen traditionsenligt spelas i London på anrika Wembley, som agerade hemmaborg för Spurs medan Tottenham Hotspur Stadium byggdes. Om detta är till fördel för gänget från huvudstaden återstår dock att se. Mourinhos tillfällige efterträdare Ryan Mason kan få en drömstart på sitt nya uppdrag genom att säkra en efterlängtad titel för klubben han en gång spelade för. 29-åringen (!) håller förstås tummar och tår för att kaptenen Harry Kane hinner bli spelduglig, men alldeles oavsett ska de vitklädda knappast räknas ut mot ett ljusblått gäng utan avstängde försvararen John Stones. Dra till med alla tecken och håll tummar och tår för en knall på den engelska nationalarenan!


4. Fiorentina - Juventus 2
Juventus har inte rosat marknaden i varken Serie A eller Europaspelet denna säsong och coachen Andrea Pirlo har fått känna på pressen som kommer med att chefa över storklubben från Turin. Cristiano Ronaldo har antytt att han inte är helt nöjd och med oerfarna spelare som Kulusevski och Chiesa i truppen är “Den gamla damen” mer sårbar än vanligt. Mot Parma senast bevisade gästerna dock sin klass och kan maskineriet hållas på högvarv kan tre nya poäng inkasseras i Florens. Hemmahörande Viola är ojämna i sina prestationer och har mestadels stått för bottennapp denna säsong. Klasskillnad råder trots allt och det doftar bortaseger på Artemio Franchi. Singla tvåan trots hög procent och jaga istället dragen längre ned på kupongen.

5. Cagliari - Roma X
På tal om skrälldrag så uppenbarar sig ett sådant på himlen ovanför Sardinien. Roma lämnar fastlandet med trötta ben efter ett tight schema denna vår. Spel i Europa League som varvats med topp 4-jakt i Serie A har tagit ut sin rätt på gänget från Rom som dras med skadebekymmer på en handfull pjäser inför denna bortaresa. Som lök på laxen synade viktige Ibanez det röda kortet mot Atalanta och har även han anslutit till den milslånga listan på saknade spelare. Läge för ett desperat Cagliari att kapitalisera på detta när de jagar nytt kontrakt i det italienska finrummet. Trots att veteranen Nainggolan saknas så ska hemmalaget ses med god segerchans hemma på Sardegna Arena. Den hårt betrodda tvåan skippas således helt. 1X.


6. Villarreal - Barcelona 1
Ska Barcelona klara av att äta ikapp det avstånd som skiljer upp till serieledarna Atlético Madrid innan ligan summeras? Svaret är att det är tveksamt, då katalanerna trots allt visat upp en varierande nivå i sina prestationer denna säsong. Trots att resultaten gått mestadels i dur den senaste tiden så ska vi komma ihåg att det relativt nyligt stormade rejält kring Messi och company. Att gästerna tillåts köra över ett skickligt Villarreal på El Madrigal är knappast troligt. Lagen är betydligt jämnare än vad streckprocenten antyder och Ronalds och Henkes mannar kan mycket väl tvingas återvända till Camp Nou med grusade titeldrömmar. I jakten på miljonerna är vi fortsatt djärva och fimpar nästa överstreckade tvåa utan att blinka. Håll tummar och tår för att Unai Emerys hemmahörande manskap har en bra dag på jobbet!

Köp Tipsexpertens utbyggda system – 70 kr/andelen! Vinn ihop med oss! Klicka här!


7. Athletic Bilbao - Atlético Madrid 2
Atlético Madrid säkrade viktiga tre poäng i 2-0-segern mot Huesca senast, trots att både Luis Suárez och Joao Félix saknades. Den förstnämnda uruguayanen ser ut att vara aktuell för spel igen medan den sistnämnde portugisen troligtvis saknas på nytt. På tal om avbräck så kan Athletic Bilbao tvingas klara sig utan trotjänaren Iker Muniain som är ett osäkert kort inför denna batalj hemma på San Mamés. Baskerna har upplevt en dalande formkurva efter att de vann Spanska Supercupen och kommer få tufft att matcha ett disciplinerat “Atléti”. Gästerna från huvudstaden tuffar vidare mot La Liga-titeln genom att ta tre nya poäng. Spiktvåa!


8. Sevilla - Granada 2
Svenska folket ser ut att gå bort sig rejält i slaget om Andalusien där Sevilla och Granada drabbar samman på Ramón Sánchez Pizjuán. De sistnämnda slog Eibar med 4-1 i torsdags efter två mål av den gamle räven Roberto Soldado. “El Graná” är knappast chanslösa trots att de vitklädda på andra sidan agerar stora favoriter i hemmaborgen. Faktum är att gästerna från foten av Sierra Nevada vann senast sällskapen möttes och en bortaknall denna afton kan inte uteslutas. När ettan målas upp över 80 procent finns det inget att fundera på. Inled streckandet från höger där allt värde finns och fortsätt så långt stålarna räcker.


9. Lyon - Lille 2
Toppmöte i Ligue 1 står på menyn när vi beger oss till Frankrike. Lyon står för värdskapet hemma i den gastronomiska huvudstaden och det finns ett stort frågetecken kring hemmalagets mentala status för tillfället. Depay och company åkte något oväntat på stryk av Monaco i Coupe de France och utöver förlusten blev Sinaly Diomandé utvisad efter två gula kort och saknas således i denna fight. Gyllene läge därmed för Lille att befästa sin position som herre på täppan i den franska högstaligan. Turkiske generalen Yilmaz och hans kollegor har dessutom inte förlorat en ligamatch på Parc Olympique på sex år och håller av allt att döma sviten intakt. X2 är ett kassaskåp i Franz Jäger-klass!


10. AIK - Hammarby 1
Vi ges äran att avsluta miljonjakten på svensk mark när fyra allsvenska fajter ska synas i sömmarna. Bara att ge sig in i hetluften direkt när ett spännande Stockholmsderby står för dörren. Bägge lagen inledde säsongen med varsin seger och gick vidare i samma fotspår när de båda kammade noll i den andra omgången. För AIK sved förlusten mot rivalerna IFK Göteborg på Ullevi rejält, och Seb Larsson och hans kamrater såg minst sagt ofarliga ut. Chans till snabb revansch för Gnaget som kliver in på Friends Arena med ett psykologiskt övertag. Hammarby har inte segrat på nationalarenan på många år och är dessutom inte helt bekväma på naturgräs. Inte mycket talar för att de grönvita från Södermalm lyckas göra sig av med Solna-spöket denna afton och när ställning helst bör tas backas Grzelaks hemmahörande manskap. Etta.


11. Kalmar FF - Örebro 1
Ett Örebro som åkte på en rejäl käftsmäll mot bottentippade Östersund i den förra omgången har nu slickat såren och beger sig mot Småland och Guldfågeln Arena. Där väntar nästa utmaning i form av ett Henrik Rydström-styrt Kalmar FF som spås göra en bättre säsong än den föregående när de rödklädda var nära att trilla ur Allsvenskan. Oliver Berg och company har troligen specialstuderat gästernas 0-5-förlust i Jämtland och kan mycket väl lyckas såra dem på samma sätt som ÖFK:s Blair Turgott gjorde när han hittade nätet tre gånger mot de Närke-bördiga. Även här måste ettan testas som singel. Heja KFF!


12. IFK Norrköping - Halmstad X
Trots SM-guldcoachen Rikard Norling vid rodret och högkalibriga spelare som Jonathan Levi och Sead Haksabanovic i truppen har IFK Norrköping inte fått till det i inledningen av den allsvenska säsongen. Peking har spelat in en ynka pinne på de två inledande fajterna och får se upp mot entusiastiska nykomlingar i form av Halmstad. HBK lämnar Halland med gott självförtroende efter en fin premiärskalp mot topptippade Häcken, och även om de blåklädda åkte på förlust mot Sirius senast och även saknar skadade nyförvärvet Ofosu-Ayeh så ska de de tveklöst kunna störa darriga värdar på Östgötaporten. Rulla ut heltäckningsmattan och jobba in bortaskrällen!


13. Varberg - Djurgården 2
Målgång sker slutligen i Halland, på Påskbergsvallen, där ett hemmahörande Varberg som riskerar att få en tuff resa genom Allsvenskan denna säsong tar emot Djurgården. Jocke Perssons hemmalag håller inte samma nivå utan stjärnan Astrit Selmani, som såldes till Hammarby efter förra säsongen, och ställs mot ett topptippat DIF med två raka segrar i ryggen. Bosse Andersson och hans kollegor har byggt en stark trupp som ska kunna utmana om guldet och gästerna från Stockholm agerar rättvist stora favoriter i detta bortamöte. En glödhet Chilufya är en tänkbar matchvinnare för Blåränderna. Hämta spikpistolen och skjut in den solida tvåan trots överstreckning.


Kupongens kassaskåp


Aston Villa
Trots att Aston Villas stora stjärna Jack Grealish fortsatt finns vid sidlinjen ska Lejonen från Birmingham kunna käka upp ett West Brom som till synes gett upp kampen om nytt kontrakt. Hemmalaget backas på Villa Park.


Varningens finger!


Villarreal
Svenska folket verkar ha glömt bort att Barca inte är det lag som de var när Messi-Suárez-Neymar bildade topptrio. Det har stormat kring katalanerna länge och även om resultaten varit okej på slutet kan en Villarreal-seger inte uteslutas. 1X till fin procent!


144 rader
1. Leeds - Man United 12
2. Aston Villa - West Brom 1
3. Man City - Tottenham 1x2
4. Fiorentina - Juventus 2
5. Cagliari - Roma 1x
6. Villarreal - Barcelona 1x
7. A.Bilbao - A.Madrid 2
8. Sevilla - Granada 1x2
9. Lyon - Lille x2
10. AIK - Hammarby 1
11. Kalmar - Örebro 1
12. Norrköping - Halmstad 1x
13. Varberg - Djurgården 2


864 rader
1. Leeds - Man United 12
2. Aston Villa - West Brom 1
3. Man City - Tottenham 1x2
4. Fiorentina - Juventus x2
5. Cagliari - Roma 1x
6. Villarreal - Barcelona 1x
7. A.Bilbao - A.Madrid 2
8. Sevilla - Granada 1x2
9. Lyon - Lille x2
10. AIK - Hammarby 1
11. Kalmar - Örebro 1
12. Norrköping - Halmstad 1x2
13. Varberg - Djurgården 2


Gå med i Rekatochklarts andelslag – vinn tillsammans med oss! Klicka här!

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto