Europatipset Tips Söndag 25/7

Publicerad på 25 Jul 2021 - 08:10

Tipsexperten

Tipsexperten

25 Jul 2021 - 08:10

Inhemsk fotboll täcker upp större delen av söndagens Europatips som kryddas på med 2 miljoner kronor i jackpot. Med en handfull ypperliga potentiella kupongrensare har vi höga förhoppningar att få se en utdelning av den högre graden. Det faller oss i smaken, häng med!

13 rätt x2 på slutet. Och flera 12:or! Häng med i vårt succélag!
Del i stort och bra Europatipset-system – 150 kr/andelen. Klicka här för köpa din andel!

Spelstopp: 14.591. Hammarby - Norrköping 1
Hammarby har ett sanslöst tätt spelschema för närvarande och i skrivande stund förbereder sig Bajen för det första av två kvalmöten mot Maribor. Med en stark truppbredd och en smakstart under nya tränaren Milos Milojevic torde stockholmarna dock klara sig någorlunda. Fler frågetecken finns hos Norrköping som inte har visat någon kontinuitet sedan Rikard Norling tog över rodret inför säsongen. Då Sead Haksabanovic lämnade för spel hos ryska Rubin Kazan kommer Peking inte få det enklare i jakten på en Europaplats. Ettan singlas!

2. Häcken - Elfsborg 2
Likt Hammarby så har tränarbytet som Häcken genomförde innan uppehållet gett göteborgarna ett redigt lyft. Med fyra raka segrar har de gulsvarta klättrat från jumboplatsen upp till en åttondeplats och hoppet om en Europaplats lever numera i högsta grad. En plats som bland andra Elfsborg konkurrerar om. Precis som Häcken så kommer boråsarna med fyra raka segrar i bagaget. Dessutom är Per Frick tillbaka från sin avstängning samtidigt som Johan Larsson förväntas vara tillbaka från en lindrig skada. Ovisst är bara förnamnet och vi låter spelvärdet vägleda oss i vår utgång - det hittar vi i dagsläget åt öst.

3. Kalmar FF - Djurgården 2
Djurgården hade lekstuga hemma mot Sirius senast där bland andra Magnus Eriksson och Edward Chilufya var på spelhumör. Den förstnämnda har varit fenomenal denna säsong och bland annat noterats för sju (!) målgivande passningar. Kalmar FF är ett motstånd som faller Blåränderna i smaken där de senaste fem inbördes har slutat med seger för stockholmarna. Värdskapet har visserligen höjt sig en nivå denna säsong med Henrik Rydström vid rodret men formen är nedåtgående. Trolig tvåa men då denna streckas i högsta laget är det läge att öppna upp plånboken.

4. AFC Eskilstuna - Örgryte 1
Det finns en oerhörd potential i årets upplaga av AFC Eskilstuna där spelare som Robin Tihi och Alexander Holmström håller en riktigt hög nivå. Prestationen mot GIF Sundsvall visade prov på just detta men värdskapet har haft problem att hålla samma nivå kontinuerligt. Örgryte är dock på uppgång och efter en bedrövlig säsongsinledning har ÖIS radat upp fina insatser och bland annat plockat poäng mot ligaledarna Landskrona samt trean Jönköping Södra. Med en glödhet Ajdin Zeljkovic i spetsen vågar vi inte utesluta gästerna. Gaffel (etta-tvåa) prioriteras.

5. Värnamo - Vasalund 1
På Finnvedsvallen stundar en batalj mellan två nykomlingar. Värnamo har varit en positiv överraskning med sitt kompakta försvar och stångas i dagsläget med Superettans toppklubbar. Det ska dock noteras att värdskapet får tre dagars mindre vila än Vasalund. Gästerna har desto större problem i de bakre leden men framåt finns det gott om hot. Bland andra Denni Avdic och Nikola Vasic finns till Dalibor Savic förfogande och då ettan streckas i högsta laget kompletterar vi denna omgående med det spelvärda krysset.

6. Bröndby - Viborg X
Bröndby är regerande mästare men har knappast gjort någon satsning för att försvara titeln. Succéspelaren Jesper Lindström har lämnat för tyska Eintracht Frankfurt och tryggheten mellan stolparna i form av Marvin Schwäbe har likaså återvänt till sitt hemland. Utan några anmärkningsvärda nytillskott vilar ett stort ansvar på Simon Hedlund och Mikael Uhres axlar. Viborg tog klivet upp till det danska finrummet efter en strålande fjolårssäsong. Gästerna har fortsatt på inslaget spår där 2-1-viktorian borta mot Nordsjälland var ett styrkebesked. X2!

7. FC Köpenhamn - Silkeborg 1
FC Köpenhamn fortsätter att investera tungt i jakten på att återta den danska tronen. Fjolårslånet Lukas Lerager har anlänt på permanent basis och försvaret har fått förstärkning i form av Kevin Diks samt Davit Khocholava. Kan värdskapet dessutom få behålla den hett eftertraktade 19-åringen Mohammed Daramy ytterligare en säsong ser FCK oerhört spännande ut. Nykomlingarna Silkeborg håller vi inte högt där gästerna kommer få sikta in sig på ett nytt kontrakt. Högst trolig etta.

13 rätt x2 på slutet. Och flera 12:or! Häng med i vårt succélag!
Del i stort och bra Europatipset-system – 150 kr/andelen. Klicka här för köpa din andel!

8. Sint-Truiden - Gent X
Gent hade inga som helst problem att avlägsna Vålerenga hemma på Ghelamco Arena och med 4-0 i bagaget ska avancemang vara säkrat. Anfallsduon Tarik Tissoudali och Gianni Bruno har sett riktigt fräscha ut under försäsongen och med Roman Yaremchuk på väg tillbaka från sin semester har gästerna en strålande offensiv. Sint-Truiden har inte samma kunnande som sin motståndare men hemma på Stayen ska värdskapet kunna bjuda upp till dans. I fjol lämnade gästerna tomhänta från Limburg och med tvåan streckad i högsta laget håller vi tummarna för att så blir fallet även denna gång.

9. Varberg - IFK Göteborg 1
IFK Göteborg säkrade tre poäng hemma mot Mjällby i Oscar Wendt och Marcus Bergs återkomst till Änglarna. Spelmässigt finns det fortsatt en hel del att finslipa på för Mikael Stahre men visst finns det en oerhörd potential. För Varbergs del ser det ut att bli en ångestladdad höst med målsättningen att säkra ett nytt kontrakt. På Påskbergsvallen har värdskapet dock visat fin form med imponerande insatser mot såväl IFK Norrköping som Kalmar FF. Vi gillar skarpt den gravt understreckade ettan - vi utgår därifrån.

10. Örebro - AIK 2
Pressen växer sig allt större på Örebro där tränarbytet inte gett någon kortsiktig boost. Förra helgens 2-0-nederlag mot Hammarby var ÖSK:s femte i förlust i följd och det blir inte enklare när Bajens stadsrival AIK gästar på Behrn Arena. Meriterade Nahir Besara och Jiloan Hamad har värvats in för att rädda kontraktet, men det är tveksamt om de två ska komma in och fixa poäng vid “första bolltouchen”. Gnaget ser allt pålitligare ut framåt och har i vanlig ordning ett strukturerat försvar att falla tillbaka på. Bojan Radulovic tycks sakta men säkert vänja sig vid livet i Stockholm och har visat fin form sedan ligan återupptogs. Serben är en potentiell matchvinnare för besökarna och förutsatt att tvåan inte skenar iväg till absurda höjder så spikar vi.

11. Östersund - Halmstad 2
Med sju nederlag från de senaste åtta omgångarna har Östersund trillat ner till en nedflyttningsplats. Med stjärnan Blair Turgott fortsatt på landslagsuppdrag med sitt Jamaica tror vi att den negativa trenden kommer att fortgå. Halmstad har visat både en högre och jämnare nivå där hallänningarna har byggt upp en sex matcher lång förlustfri svit. Med sitt kompakta försvar och en pålitlig målskytt i form av Marcus Antonsson gillar vi HBK:s chanser att få med sig samtlige tre poäng från Jämtkraft Arena. Tvåan singlas till rimlig procent.

12. GAIS - Akropolis 2
Ett ångestladdat bottenmöte stundar på Gamla Ullevi. Efter en imponerande säsongsupptakt med tio poäng från de inledande fyra omgångarna har GAIS endast plockat tre pinnar från de efterföljande åtta bataljerna. Ineffektiviteten framåt är minst sagt oroväckande där bristen av en pålitlig målskytt har varit påtaglig. Akropolis har inte heller fått någon utdelning av den satsning gästerna gjorde inför säsongen där meriterade spelare som Astrit Ajdarevic och Panajotis Dimitriadis anlände. Kunnandet finns onekligen där hos AIF och visst ska besökarna ses med bättre möjligheter än vad streckfördelningen indikerar. Tvåan är en fräck chansspik till ypperligt värde.

13. Norrby - Västerås X
Kupongen avrundas på Borås Arena där strålande spelvärde erbjuds. Norrby har onekligen varit en positiv överraskning denna säsong och har för närvarande hand om andraplatsen efter tolv spelade omgångar. Till stor del tack vare tryggheten bakåt där endast Värnamo har släppt in färre mål än boråsarnas nio till antalet. Vi är dock skeptiska kring huruvida arrangörerna kan vidhålla en topplacering och i grund och botten skiljer inte något större lagen åt. Västerås visade inte minst sin kapacitet i bortamötet mot Sundsvall även om VSK oturligt fick lämna tomhänta från den bataljen. Vi håller oss borta från den absurt högt streckade ettan och garderar med övriga tecken.

Kupongens kassaskåp
AIK
AIK ser allt farligare ut på offensiv planhalva och kan Gnaget vidhålla nuvarande form blir de gulsvarta att räkna med i toppstriden. Krisande Örebro behöver höja sig avsevärt om poäng ska bli aktuellt under söndagen.

Varningens finger!
Viborg
Bröndby tappat ett par tunga pjäser och premiäromgången var inte särskilt övertygande från värdskapets sida. Nykomlingarna Viborg ser spännande ut och inledde med seger borta mot Nordsjälland. Här kan gästerna bygga momentum.144 rader
1. Hammarby - Norrköping 1
2. Häcken - Elfsborg 2
3. Kalmar FF - Djurgården 1x2
4. AFC Eskilstuna - Örgryte 12
5. Värnamo - Vasalund 1x
6. Bröndby - Viborg x2
7. FC Köpenhamn - Silkeborg 1
8. Sint-Truiden - Gent 1x2
9. Varberg - IFK Göteborg 1
10. Örebro - AIK 2
11. Östersund - Halmstad 2
12. GAIS - Akropolis 2
13. Norrby - Västerås x2

864 rader
1. Hammarby - Norrköping 1
2. Häcken - Elfsborg x2
3. Kalmar FF - Djurgården 1x2
4. AFC Eskilstuna - Örgryte 12
5. Värnamo - Vasalund 1x2
6. Bröndby - Viborg x2
7. FC Köpenhamn - Silkeborg 1
8. Sint-Truiden - Gent 1x2
9. Varberg - IFK Göteborg 1x
10. Örebro - AIK 2
11. Östersund - Halmstad 2
12. GAIS - Akropolis 2
13. Norrby - Västerås x2

13 rätt x2 på slutet. Och flera 12:or! Häng med i vårt succélag!
Del i stort och bra Europatipset-system – 150 kr/andelen. Klicka här för köpa din andel!

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Kommentarer

Logga in för att kommentera.

Vill du vara med i gemenskapen? Logga in eller registrera dig gratis!

Skapa konto