Europatipset Tips Söndag 29/8

Publicerad på 28 Aug 2021 - 19:09

Tipsexperten

Tipsexperten

28 Aug 2021 - 19:09

Söndagens Europatips är ett högkaratigt sådant då samtliga stora ligor representeras på kupongen. Förutom fajter i Premier League, Serie A, La Liga och Bundesliga dyker vi även ned i fyra allsvenska möten. Med en jackpot på hela 4 miljoner i potten finns det all anledning att putsa analysglasögonen ett varv extra innan vi kör igång. Let’s go!

3x13 rätt på våra 3 system förra helgen! Nu växlar vi upp – köp din andel till våra Stryktipset-lag!
System 1: 150 kr/andelen – KLICKA HÄR för köpa Melkers klassiska 150-kr system!
System 2: 320 kr/andelen – KLICKA HÄR för köpa Melkers NYHET! 320-kr system – SKRÄLLSYSTEMET!

Spelstopp: 14:59



1. Wolverhampton - Manchester United 1X2
Vi rivstartar på Molineux där Wolves tar emot Manchester United. “De röda djävlarna” tappade poäng borta mot Southampton förra helgen och siktar nu på att studsa tillbaka i “Wolftown”. Värdarna har visat upp ett stabilt spel, men har förtvivlat svårt att göra mål. Trots att de gulklädda vann stort i Ligacupen i veckan kan det bli svårt för Jiménez, Neves, Traoré med följe att överlista Lindelöf och hans kollegor i Uniteds backlinje. Med det sagt blir denna batalj troligen jämnare än vad strecken antyder. Overkligt hög procent ute till höger innebär att heltäckningsmattan måste rullas ut i hopp om en hemmaknall. Heja Vargarna!

2. Burnley - Leeds 1X
Ett på förhand svårtippat möte landar framför oss när Burnley och Leeds brakar samman på Turf Moor. Sean Dyches hemmalag är även denna säsong bottentippade av många, men det ska ändå sägas att The Clarets stått för två solida insatser i säsongsinledningen trots förlust i båda. Tarkowski och company höll nere siffrorna mot ett skickligare Liverpool senast och lyckades även skapa chanser framåt. Ett ojämnt Leeds går därmed långt ifrån säkra i Lancashire denna afton. Marcelo Bielsas anfallsglada gäster suktar efter säsongens första ligaseger, men mycket talar trots allt för att den får vänta. Burnley borta är en tuff uppgift för vilket lag som helst. Fråga bara Brighton, Leicester och Arsenal som alla tappade poäng på denna arena i fjol. Med fint värde i väst skippas tvåan helt. 1X.

3. Tottenham - Watford 1
Det sjungs glada sånger i de vitklädda delarna av norra London då Harry Kane, som enligt rykten varit på väg bort från klubben, nu offentliggjort att han stannar i Tottenham åtminstone denna säsong. Superstjärnan firade (?) detta med att göra två mål i Europa Conference League-mötet med Pacos de Ferreira i veckan. Kaptenens målskor är således uppvärmda och när nykomlingarna Watford nu kommer på besök kan skörden mycket väl utökas. Ken Sema och hans bålgetingar ska vara minst ett nummer för små i denna duell. Ettan hamras trots att den redan streckas högt.

4. Hammarby - Malmö FF 2
Hammarby var en hårsmån från att kvalificera sig till Europa Conference League, men efter en Basel-straff i förlängningen skulle avancemanget avgöras på just straffar. Där föll söderkisarna sedermera tungt efter en tveksam insats. Med både mental och kroppslig värk ska Bajen nu ge sig rakt in i ett möte med guldfavoriterna Malmö FF. Det är desto gladare miner hos skåningarna som sensationellt nog tog sig till Champions League efter att ha besegrat Rangers och Ludogorets i de två sista kvalrundorna. Jon Dahl Tomassons mannar tillåts fokusera på Allsvenskan för stunden och med stjärnor som Christiansen, Colak och Birmancevic någorlunda återhämtade bör MFF lägga ett tröttkört hemmalag på rygg. Tvåan är en given spik.

5. Häcken - IFK Göteborg 1
Det vankas Göteborgsderby på Hisingen där Häcken och IFK Göteborg ska göra upp om både prestige och viktiga poäng. Inget av sällskapen ser ut att göra någon lyckad säsong, men värdarna har sett betydligt bättre ut än Blåvitt på slutet. Gästerna åkte på däng i västkustderbyt mot Varberg senast och just nu talar det mesta för Mikael Stahres gäng kommer att cementeras på den undre halvan av tabellen. De gulsvarta har ett psykologiskt övertag hemma på Bravida Arena där de tagit minst en pinne mot “Änglarna” i fyra av de fem senaste mötena. Att hemvändaren Oscar Wendt är osäker till spel stärker knappast IFK:s segerchanser. Spiketta.

6. Kalmar FF - Elfsborg 1X
Kalmar FF lyckades näta sent när de bortabesegrade Östersund i den senaste omgången. Matchen kom dock att handla om andra saker då rasistanklagelser haglade mot smålänningarnas lagkapten Oliver Berg. Hur norrmannen påverkats av detta inför denna fajt återstår att se. Henrik Rydström har fått fart på sitt KFF som är erkänt starka hemma på Guldfågeln Arena. Elfsborg har varvat Europaäventyr med ligan den senaste tiden, något som bör påverka boråsarnas energi i denna duell. De rödklädda värdarna ska kunna lösa minst en pinne i hemmaborgen. 1X.

7. Sirius - Djurgården 1X2
Sirius besitter ett högt grundkunnande men av någon anledning lyckas Uppsala- gänget ändå inte riktigt få till det denna säsong. Värdarna riskerar att få erfara att släkten är värst när DIF-tränarna Bergstrand/Lagerlöf återvänder till sin gamla hemmaarena denna söndag. Gästerna från huvudstaden kommer troligen att slåss om guldet till vintern och bör vara revanschsugna efter missräkningen mot Mjällby. Men trots att “Järnkaminerna” rättvist agerar favoriter är det ingen enkel sak att bara hämta tre pinnar på Studenternas. Särskilt inte då ett spelskickligt hemmalag med målfarlige Christian Kouakou i spetsen står på andra sidan. Inled målandet från höger men plocka helst av allt med alla tecken i hopp om en hemmaskräll i universitetsstaden.

8. Milan - Cagliari 1X
Premiären slutade i dur för Milan då Oliver Giroud och company besegrade Sampdoria på bortaplan. Trots att milaneserna kan få klara sig utan Zlatan en lång tid framöver spås de slåss i toppen av Serie A denna säsong. I den andra omgången tar “Rossoneri” emot Cagliari hemma på Giuseppe Meazza. Gästerna från Sardinien klarade sig med nöd och näppe kvar i den italienska högstaligan förra säsongen och det mesta talar för att de kommer att fajtas i de nedre regionerna även denna gång. Utan Radja Nainggolan, vars lån avslutades efter förra säsongen, är öborna ett klart tamare sällskap. Ettan är solkar som utgång, men då procenten ser ut att vandra aningen högt kan det vara klokt att låta krysset sällskapa för värde.

9. Salernitana - Roma 1X2
Den optimistiske kan redan nu påstå att José Mourinho har förvandlat Roma till ett bättre fotbollslag sedan demontränaren tog över rodret i klubben. En redan skicklig bas med bland andra Veretout, Pellegrini, Mancini och Mkhitaryan har kryddats med intressanta nyförvärv som Abraham och Shomurodov. Men trots “Giallorossis” fina start på säsongen riskerar de att stöta på problem mot nykomlingen Salernitana. Med Zaniolo på botbänken och förmodat trötta ben efter veckans ECL-möte är det tveksamt om gästerna från Rom orkar ladda om. “Granata”, som värdarna kallas, har klasspelare som Coulibaly och Bonazzoli i truppen och kan utan tvekan montera ned Mourinhos gäster om spelet sitter. Med supervärde till vänster åker 1X in tidigt, även om en heltäckande lösning är att föredra.

10. Sassuolo - Sampdoria 1
Sassuolo var inblandade i en stökig och målrik fajt när de premiärbesegrade Hellas Verona. Djuricic bjöd på show då 29-åringen stod för ett mål och en målgivande passning i 3-2-segern. Nu väntar ett Sampdoria som kammade noll mot Milan i den första omgången. Albin Ekdal och company kommer troligen att slåss på den övre halvan av Serie A även denna säsong, men bortaspelet har inte varit Genua-klubbens melodi de senaste åren. I fjol lyckades gästerna bara vinna sex av sina 19 matcher på resande fot. Det luktar hemmaseger i Reggio Emilio. Ettan är en gångbar spik trots att den är aningen överstreckad.

11. Atlético Madrid - Villarreal 1X
Det vankas stormöte på Wanda Metropolitano när La Liga-mästarna Atlético Madrid ställs mot Europa League-mästarna Villarreal. “Den gula ubåten”, som gästerna kallas, brukar inte vara särskilt lyckosamma vid sina besök i de rödvita delarna av Madrid. Faktum är att Unai Emerys mannar inte vunnit borta mot “Atléti” sedan 2017. Värdarna drar därmed på sig favoritkostymen i hemmaborgen och det ska mycket till om de gulklädda ska lyckas skrämma iväg det mentala spöket denna söndag. Simeones ligavinnare är inte att leka med och med en Ángel Correa i högform (tre mål på två matcher) ligger hemmasegern klart närmast till hands. Ettan kan gott spikas på de mindre systemen, men sällskapas av krysset på de större.

12. Rayo Vallecano - Granada X
Rayo Vallecano har inte fått någon raketstart på La Liga-äventyret. Nykomlingarna har dock mött tufft motstånd i form av Sevilla och Real Sociedad i de två första omgångarna. I dessa två har de rödvita inte helt oväntat kammat noll sett till både poäng och mål. När “Rayistas” nu välkomnar ett Granada på dekis till Madrid är känslan att vi kommer att få bevittna en avslagen tillställning. Luca Zidane är tillbaka i hemmaburen efter sin avstängning vilket stärker upp värdarnas defensiv markant. De tillresta andalusierna har tappat målsprutan Roberto Soldado inför säsongen och är därmed svagare i de främre leden. Det lutar helt klart åt delad poäng på Campo de Futbol de Vallecas och kupongens enda spikkryss sitter som en smäck.

13. Wolfsburg - RB Leipzig 1X
Vi går i mål i den Volkswagen-tillverkande staden Wolfsburg där Bundesliga-ledarna håller till. WFC inledde denna säsong där de avslutade den förra och ser onekligen ut att gå mot ännu en lyckad sejour i den tyska högstaligan. För RB Leipzig ser det aningen dystrare ut då både tränaren Julian Nagelsmann och stjärnbacken Dayot Upamecano lämnade för Bayern München under sommaren. Emil Forsberg lotsade sina tjurar till seger mot Stuttgart senast, men det är ändå tveksamt om de rödvita kommer att slåss om titeln denna säsong. Det kan däremot värdarna tänkas göra om de fortsätter på inslaget spår. Trots smygvärde till höger fimpas tvåan. 1X är ett drag som kan fälla många av de större systemen.

Kupongens kassaskåp
Malmö FF
Jon Dahl Tomassons pågar beger sig till Tele2 Arena där Hammarby föll tungt i kvalet till Europa Conference League i torsdags. Ett tilltufsat Bajen ska inte ges särskilt goda chanser mot ett Champions League-klart Malmö FF. Spiktvåa.

Varningens finger!
Salernitana
Roma spelade Europamatch så sent som i torsdags och tvingas även klara sig utan avstängde Zaniolo i denna fajt. De pigga nykomlingarna Salernitana, med Bonazzoli i spetsen, kan mycket väl skrälla på hemmaplan. Täck fullt och jobba in ettan!

3x13 rätt på våra 3 system förra helgen! Nu växlar vi upp – köp din andel till våra Stryktipset-lag!
System 1: 150 kr/andelen – KLICKA HÄR för köpa Melkers klassiska 150-kr system!
System 2: 320 kr/andelen – KLICKA HÄR för köpa Melkers NYHET! 320-kr system – SKRÄLLSYSTEMET!




144 rader
1. Wolves - Man United 1x2
2. Burnley - Leeds 1x
3. Tottenham - Watford 1
4. Hammarby - Malmö 2
5. Häcken - Göteborg 1
6. Kalmar - Elfsborg 1x
7. Sirius - Djurgården x2
8. Milan - Cagliari 1
9. Salernitana - Roma 1x2
10. Sassuolo - Sampdoria 1
11. A.Madrid - Villarreal 1
12. Vallecano - Granada x
13. Wolfsburg - Leipzig 1x

864 rader
1. Wolves - Man United 1x2
2. Burnley - Leeds 1x
3. Tottenham - Watford 1
4. Hammarby - Malmö 2
5. Häcken - Göteborg 1
6. Kalmar - Elfsborg 1x
7. Sirius - Djurgården 1x2
8. Milan - Cagliari 1x
9. Salernitana - Roma 1x2
10. Sassuolo - Sampdoria 1
11. A.Madrid - Villarreal 1x
12. Vallecano - Granada x
13. Wolfsburg - Leipzig 1x

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto