Europatipset Tips Söndag 4/7

Publicerad på 4 Jul 2021 - 08:27

Tipsexperten

Tipsexperten

4 Jul 2021 - 08:27

Inget Europamästerskap men väl en Allsvenska! När mästerskapsmatchandet tunnas ut fyller världens vackraste serie tomrummet. Hammarby sätts i spel mot Halmstad, Blåvitt möter Elfsborg och Häcken tar emot AIK för att nämna något. 13 är som vanligt målet, resan dit går via analysen nedan.

13 rätt på STRYKTIPSET för Rekat-laget! Form!
Gå med i vårt andelslag – köp din del i ett jättesystem! 150 kr/andelen. KLICKA HÄR!

Spelstopp: 14:591. Hammarby - Halmstad X
Söndagen startar med Allsvenskan. Trots segern i Svenska Cupen fick Stefan Billborn lämna sitt uppdrag i Hammarby och ny på tränarbänken är istället Milos Milojevic. Serben är anställd för att ta Bajen till toppen av Allsvenskan men det lär dröja innan Milojevic implementerat sina idéer i spelartruppen. Försvarsspelet imponerade inte under våren och mot ett välorganiserat Halmstad låter vi inte den övervärderade ettan stå ensam. Hallänningarnas defensiv är välstrukturerad under Magnus Haglunds ledning och på topp finns en måltjuv av rang i form av Marcus Antonsson. Mer än så behövs inte för att skrälla på Tele2 Arena. Alla tecken.

2. Häcken - AIK 1
Om Milos Milojevic är anställd för att ta Hammarby till toppen är Per-Mathias Högmo anställd för att rädda kontraktet åt Häcken. Getingarna haussades upp som en guldkandidat inför säsongen men efter bara en viktoria på åtta omgångar speglar sig värdarna i en jumboplats. Uselt? Jovars. Alexander Jeremejeff är dessutom avstängd när AIK kommer på besök, men trots det anser vi att Häcken ska ses med god chans till poäng. Sebastian Larsson och Mikael Lustig är två rejäla frågetecken hos gästerna efter att nyligen ha kommit hem från EM och senast Gnaget besökte Bravida Arena fick de på näbben med 0-4. 1X torde räcka.

3. Sirius - Mjällby 2
Sirius avslutade vårterminen med fem raka utan seger och 0-3 i brakan mot Östersund var ett riktigt lågvattenmärke. De blåsvartas filosofi om att bollen spelas längs backen är smått beundransvärd, men när det jämnt och ständigt rasslar till bakom David Mitov Nilsson i kassen är det nog ändå läge att se om de bakre leden först. Viktige Sugita dras med skadebekymmer och mot ett Mjällby på uppgång är det inte i västerled vi blickar. Christian Järdler fick rätsida på sitt manskap under vårens gång och poängplocken mot Häcken och AIK vittnar om gästernas höga kunnande. Tvåan ser ut att erbjuda fint värde och är absolut en tänkbar spik.

4. Varberg - Kalmar FF 2
Varberg hade en motig vår. Visserligen var spelschemat ett ruskigt tufft sådant, men spelmässigt visade Jocke Persson och company inga vidare tendenser. Styrkan på fasta situationer är något som Kalmar får se upp med men i övrigt är det här en fight som smålänningarna ska vinna om de ämnar att stanna kvar på den övre halvan. Henrik Rydström har på kort tid fått Kalmar att spela en vägvinnande fotboll och stärkta efter den avslutande 2-1-viktorian mot Hammarby ligger ytterligare en trepoängare i luften på Varberg Energi Arena. Tvåan först.

5. Odds BK - Rosenborg 1
Rosenborg startade relativt piggt men ju längre säsongen lider desto mer visar det sig att det var motståndet som var dåligt snarare än Rosenborg som var bra. Av de fyra segrarna laget tagit (på elva omgångar) är det bara en som kommit mot lag på den övre halvan och inför den här matchen står gästerna med blott en poäng i hand från de fyra senaste fajterna. Odds BK gör det betydligt bättre. Trots att de spelat två matcher färre än söndagens kombattant så står de på samma antal poäng. Tre raka segrar finns i facit och frontmannen Bakenga öser in mål. Över de fyra senaste matcherna har han bombat in hela sju mål och det skulle inte förvåna om han skickar in ytterligare något här. 1X går först.

6. Sarpsborg - Molde X
Molde har hittat formen. Faktum är att de nu inte bara utmanar seriesuveränen Bodö/Glimt utan att de faktiskt också klivit förbi i tabellen. Frågan är dock hur länge det varar, Bodö vann trots allt serien med hela 19 poäng i fjol och redan här lär Ole Gunnars gamla gubbar få bekymmer. När dessa lag möttes för en månad sen dröjde det en bit in i andra halvlek innan Molde fick hål på Sarpsborg som inte är oävna när det kommer till att försvara. På hemmaplan har de de bara släppt in två mål den här säsongen och kan de fortsätta på inslaget spår är väldigt mycket vunnet när Moldes skytteligaledare Omoijuanfo kommer farandes. Gästerna streckas stenhårt i egenskap av serieledare vilket ger toppläge att gå emot. Alla tecken i hopp om rejäl rensning.

7. Strömsgodset - Vålerengen 2
Vålerengen går som tåget. Detta tack vare en sprudlande offensiv som motståndarna har svårt att stå emot. Fyra nya kassar matades in mot Sarpsborg senast och när de nu besöker sin förre kombatants tabellgranne ska de åter ha goda chanser att ta tre poäng. Det går att säga mycket (nåja) om Strömsgodset men någon större defensivlusta har de inte och avsaknaden av en gedigen general är påtaglig när de möter topplag. Över två matcher mot Molde och Bodö fick de vittja nätet hela tio gånger och när nu tabelltrean står för dörren handlar mycket om att hålla nere siffrorna. Stabil spik i högerled!

13 rätt på STRYKTIPSET för Rekat-laget! Form!
Gå med i vårt andelslag – köp din del i ett jättesystem! 150 kr/andelen. KLICKA HÄR!

8. Hammarby Talang - Karlstad 1X
Hammarbys talangfabrik har haft problem med produktionen i inledningen av Division 1 Norra. Att truppen besitter gott om kvalité råder dock ingen tvekan om och med Ebbas gamla gemål Niklas Thor ny i leden så är även ledarskapet på planen ordnat. Resultaten har förbättrats av detta och HTFF:s tre senaste matcher har genererat fyra pinnar. Även mot IF Karlstad ska bra poängchans finnas. Gästerna har offensiva kraften Andreas Bellander avstängd fötjänar inte alls det förtorende de fått. 1X spelas till smakliga streck.

9. Haninge - Sandviken 2
Sandviken reser till Stockholm i gott slag. Mot ett urstarkt Brommapojkarna finns inget att göra denna säsongen men andraplatsen är, och kan i allra högsta grad förbli, Sandvikens. Mohammed Naeem gör mål på det mesta och allt talar för att Haninge inte har vad som krävs för att stoppa vare sig honom eller övriga stålmän. Stockholmarna har stått för flertalet svaga prestationer det senaste där 0-5 mot mittelaget Sylvia sticker ut rejält i negativ bemärkelse. Sandviken är en vettig spik trots viss överstreckning.

10. Umeå FC - Piteå 1
Umeå FC återfinns precis som förväntat i toppen av Norrettan. Björkarna inledde halvhängigt men de senaste veckorna har laget sett spänstigt ut. Sex segrar och ett kryss på de sju senaste vittnar om detta och mot de norrländska grannarna Piteå är tre poäng på tapeten ånyo. Bortsett avstängde Stefan Lindmark är truppen i det närmaste fri från frånvaro. Gästerna håller inte samma nivå i grunden och speciellt inte på främmande mark där laget är bland de sämsta i serien. Ettan är väl hårt streckad men garderas med kryss först på större system.

11. Djurgården - Linköping 2
Linköping lär avancera i den Damallsvenska tabellen vad det lider. Hittills har det blivit några kryss för många men det råder ingen tvekan om att Nilla Fischer & co håller hög klass. Anfallsparet bestående av Uchenna Kanu och Cornelia Kapocs, som tillsammans stod för tre mål i senaste segern mot KIF Örebro, inte minst. Djurgården har större problem med målskyttet. Blott åtta mål på tio matcher skrämmer inte någon. Runt 60 procent är tvåan en bra spik.

12. IFK Göteborg - Elfsborg X
IFK Göteborg gör bejublad entré på kupongen. Som vanligt ackompanjerade av ett kryss. Delad glädje är dubbel glädje, det är sedan gammalt. Änglarna närmast prenumererar på enpoängare och innan uppehållet radade de upp fem raka. I mötet med Elfsborg (som alltför ofta går under den trötta benämningen El Västico) sitter nyttige nyförvärvet Mackan Berg och tittar på från läktaren ihop med uppemot 10000 andra goa, glada västkustare men någon grannlåt blir det knappast. Elfsborg trivs bäst på plats medan IFK får anses vara Allsvenskans kanske trubbigaste lag ett tag till. Mittenkolumnen lämnas inte öde, ihop med ettan är vi i hamn.

13. Djurgården - Örebro 1
Sju poäng på åtta matcher. Bara Häcken är sämre än Örebro som varit nere i källaren ända sedan store stjärnan Besara lämnade. Blott fem mål har det blivit framåt och som en följd har folkhemshjälten Axel Kjell fått lämna plats åt Gazimba på gästernas tränarbänk. Att det ska hjälpa mot DIF är dock föga troligt och även om Carina Bergs andra hälft fått lägga skorna på hyllan till förmån för snickarbältet så är det klasskillnad mellan dessa herrskap i nuläget. Ettan spikas!

Kupongens kassaskåp
Djurgården
Örebro är Allsvenskans kanske sämsta lag. Framåt händer absolut ingenting och bakåt snittas två insläppta per fajt. Guldkandidaten DIF gör processen kort på Tele2!

Varningens finger!
Halmstad
Hammarby har nytt blod på tränarbänken i form av Milojevic och innan hans idéer har satt sig på spelartruppen litar vi inte på Bajen. Ett välorganiserat Halmstad kan mycket väl skrälla i huvudstaden.13 rätt på STRYKTIPSET för Rekat-laget! Form!
Gå med i vårt andelslag – köp din del i ett jättesystem! 150 kr/andelen. KLICKA HÄR!

144 rader
1. Hammarby - Halmstad 1x2
2. Häcken - AIK 1x
3. Sirius - Mjällby 2
4. Varberg - Kalmar 2
5. Odds BK - Rosenborg 1x
6. Sarpsborg - Molde 1x2
7. Strömsg. - Vålerengen 2
8. Ham. Talang - Karlstad 1x
9. Haninge - Sandviken 2
10. Umeå - Piteå 1
11. Djurgården - Linköping 2
12. Göteborg - Elfsborg 1x
13. Djurgården - Örebro 1

864 rader
1. Hammarby - Halmstad 1x2
2. Häcken - AIK 1x
3. Sirius - Mjällby 2
4. Varberg - Kalmar x2
5. Odds BK - Rosenborg 1x2
6. Sarpsborg - Molde 1x2
7. Strömsg. - Vålerengen 2
8. Ham. Talang - Karlstad 1x
9. Haninge - Sandviken 2
10. Umeå - Piteå 1x
11. Djurgården - Linköping 2
12. Göteborg - Elfsborg 1x
13. Djurgården - Örebro 1

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Kommentarer

Logga in för att kommentera.

Vill du vara med i gemenskapen? Logga in eller registrera dig gratis!

Skapa konto