Europatipset Tips Söndag 5/7

Publicerad på 3 Jul 2020 - 22:17

Tipsexperten

Tipsexperten

3 Jul 2020 - 22:17

Storklubbar som bland annat Liverpool, Man City, Inter och Barcelona förgyller helgens Europatips som har kryddats med fyra miljoner i jackpot! Ingen av dessa fyra elefanter är dock söndagens kassaskåp. Banken hittar vi istället på Sardinien där maskinen Atalanta ska skicka Cagliari ut till sjöss.


Spelstopp: 14:29

Europatipset tips 5/7


1. Newcastle - West Ham 2
St James’ Park är första spelplatsen. West Ham kommer till spel i rätt gott slag. The Hammers har en hel del individuell kvalité i truppen och mot Chelsea fick David Moyes ut max av sitt lag. De vinröda vann med 3-2 och det var en riktigt bra insats från Andriy Yarmolenko och grabbarna. En spelare som varit ett friskt tillskott i offensiven är Mark Bowen som gjorde två assist under onsdagskvällen. Newcastle har inte samma klass i truppen och några större växlar kan man knappast dra av den senaste segern med tanke på hur pass usla Bournemouth var. Till rådande procent smakar X2 finfint.

2. Liverpool - Aston Villa X
Aston Villa kämpar febrilt för att lösa ett nytt kontrakt. Den anrika och påkostade klubben från Birmingham har haft en tung säsong och återfinns under giljotinen, men Villa kan knappast möta Liverpool i ett bättre läge. De engelska mästarna blev förnedrade av Manchester City på Etihad Stadium med 0-4 i den förra omgången. Jürgen Kopps grabbar såg inte alls ut att vara i form vilket såklart kan vara lätt att förstå. Ligaguldet har trots allt redan firats. Desperationen är såklart betydligt mer påtaglig hos Aston Villa och nu när Liverpool ser ut att landa på 80 procent är krysset en spännande utgång. Gardera dock givetvis tidigt med ettan.

3. Southampton - Manchester City 2
Fina Danny Ings tryckte in två bollar i 3-1-segern mot Watford och nu bör Southampton ha fixat kontraktet. The Saints besitter en rätt hög potential och visst ska ett utvilat Soton kunna matcha ett hårdare matchat Man City hemma på sydkusten. Pep Guardiolas kanoner gjorde jobbet mot Liverpool senast där återigen De Bruyne briljerade. Unga Foden har presterat riktigt bra under sommaren även han. Överlag har dock City varit ojämna den här säsongen och till rådande procent vågar vi inte spika de ljusblå. X2 bör täcka detta.

4. AIK - Falkenberg 2
Allsvenskan är näst på tur. Falkenberg ägde första halvan av matchen mot Sirius och Hasse Eklunds gäng borde ha kunnat stängt matchen. Nu blev det istället förlust med 1-2 hemma på den alkoholfria arenan. Hallänningarna står nu på tre raka nederlag i ligaspelet men på Friends Arena ska gästerna ses med klart bättre chanser än vad strecken visar. AIK kom inte alls upp i nivå senast mot Blåvitt (0-1) och det lär ta en del tid innan Rikard Norlings nya fotboll sätter sig till punkt och pricka. För dagen måste ett kraftigt överstreckat Gnaget garderas, helst med alla tecken. Skrällen kittlar!

5. Elfsborg - Malmö FF X
Malmö FF gjorde en av säsongens bättre insatser i 1-0-segern mot Djurgården i den förra omgången. Återigen var det Anders Christiansen som blev tungan på vågen. På konstgräs trivs MFF sämre och skåningarna har tappat poäng på både Bravida Arena och Friends Arena under inledningen. Jimmy Thelins Elfsborg är precis som MFF alltjämt obesegrade. Boråsarna brukar trivas bra på plastgräset och poängen senast på Östgötaporten, som sånär blev tre poäng, var givetvis meriterande. Trots avstängningen på Samuel Holmén utgår vi från krysset. Fyll sedan på med både ettan och tvåan så tidigt som möjligt.

6. Häcken - Hammarby 2
Andreas Alms BK Häcken har inte alls kommit upp i förväntad nivå. Det osar klass kring Daleho Irandust men i övrigt ser offensiven rätt blek ut. Peter Abrahamsson har även stått för en del tveksamma ingripande i buren. Hisingslaget har bara vunnit en match så här långt och mot Hammarby lär det även bli svårt att ta tre poäng. Guldkandidaten Bajen har inte levt upp till de höga förväntningarna inledningsvis, men Stefan Billborns trupp håller toppklass och segern senast mot Varbergs BoIS kan mycket väl ha gett en del luft under vingarna. Trolig och även streckvärd tvåa – spik.

7. Sirius - Örebro 1
Trots nyförvärv som Besara, Book, Lahne och Björndahl är det bara mållösa Helsingborgs IF som gjort färre mål än Örebro. De vitsvarta från gnällbältet ser mediokra ut och på Studenternas IP ska Henrik Rydströms blåsvarta mannar ses som relativt klara favoriter. Sirius fortsätter att göra det väldigt bra, framförallt på konstgräs. 2-1-segern senast borta mot Falkenberg var faktiskt den blekaste spelmässiga insatsen från Sirius hittills. Axel Björnström har tveklöst varit en av seriens bästa spelare så här långt och får vi ettan runt 40-45 procent i Uppsala är det en intressant spik.

8. Napoli - Roma 1
I Serie A går solens derby av stapeln på San Paolo. Roma har sett riktigt trötta ut sedan återstarten och någon Champions League-plats kommer det inte att bli. Romarna såg väldigt ointresserade ut hemma mot Udinese senast som slutade med en 0-2-förlust, detta var andra raka nederlaget för Giallorossi som alltjämt ser ut att få klara sig utan Nicoló Zaniolo. Diego Perotti är även avstängd. Napoli har underpresterat den här säsongen men Neapel-klubben har ändå fått fart på grejerna efter att tuffe Gennaro Gattuso började leda laget. Napoli känns något vassare och framförallt hungrigare. Trolig etta således.

9. Inter - Bologna 2
Den före detta Man United-duon Ashley Young och Alexis Sánchez låg bakom Inters kross av Brescia i den förra omgången. Framåt ser Antonio Contes gubbar väldigt vassa ut men bakåt är det desta svajigare, framförallt nu när Milan Skriniar är avstängd. I slutet av juni gjorde Sassuolo tre påsar på Inter i Milano. Bologna har kraften framåt för att göra något mål på Samir Handanovic. De rödblå gästerna har sett lovande ut under sommaren och till dessa skeva streck måste skrällen med i Milano-båten. Alla tecken!

10. Cagliari - Atalanta 2
Under 2019 besökte Atalanta Sardegna Arena vid två tillfällen, de blåsvarta vann båda gångerna utan att släppa in mål. Nu är det dags för Cagliari att återigen åka på stryk. Det är som att bara trycka på stopp och start med Gian Piero Gasperinis Atalantas. Innan coronan gjorde entré såg de blåsvarta väldigt fina ut och sedan återstarten har Bergamo-klubben slaktat allt – inklusive Napoli och Lazio. Gästerna snittar 2,82 mål per match framåt och nu när Josip Ilicic är tillbaka från sin tidigare skada har Gasperini alla verktyg i sin verktygslåda. Cagliari är sannerligen inte något dåligt lag, men under 2020 har Sardinien-klubben gått rätt trögt och mot Italiens för dagen bästa lag räcker inte sardinerna till. Tvåan spikas.

11. Parma - Fiorentina 2
På Ennio Tardini har det svenska folket sprungit bort sig helt. Parma är lätta att gilla, i synnerhet med tanke på Dejan Kulusevskis framfart. Kulan nätade senast mot Hellas Verona, och så även Riccardo Gagliolo, men trots detta blev det noll poäng i Verona. Detta var andra förlusten i följd för Parmaskinkorna. Fiorentina har inte haft resultaten med sig på slutet men spelmässigt ser Fio rätt fina ut. Framförallt offensivt med förmågor som Castrovilli, Cutrone och Chiesa. Frank Ribéry är även åter i spel. Till dessa streck blir det enkelt att ta ställning. Börja med tvåan.

12. Osasuna - Getafe X
Getafe går mot en ny riktigt stark säsong under José Bordalás. El Geta är ett fysiskt och kompakt lag som påminner väldigt mycket om Atlético Madrid för ett par år sedan. Madrid-klubben har gjort det bra i Europa League under säsongen och i La Liga är de blåklädda med och slåss om en Europaplats. Mittenlaget Osasuna står på tre raka segrar, men det ska sägas att detta vinster ha kommit mot tre bottengäng. Mot ett svårslaget Getafe lär det bli svårt att lösa fjärde viktorian i följd. Tvåan ska ligga närmast till hands men se till att gardera tidigt med krysset.

13. Villarreal - Barcelona 2
Real Madrid har kopplat ett stadigt grepp om ligatiteln efter Barcelonas två senaste poängtapp. Nu är det lite vinna eller försvinna för katalanerna, tre poäng är nästan ett måste på El Madrigal, något Lionel Messi bör kunna lösa. Förutom El Messias har även Luis Suárez och talangen Riqui Puig sett fina ut under juni/juli. Villarreal kommer till spel i väldigt gott slag och den gula ubåten har lyckats blanda sig i kampen om Champions League-platserna. Nu skruvas dock nivån på motståndet upp, mot Barcelona brukar det sällan gå vägen för de gulfärgade. Senaste gången Blaugrana fick däng på El Madrigal var 2007. Trolig tvåa.

Kupongens kassaskåp


Atalanta
Att Rikard Norling vänt blickarna mot Bergamo är knappast något mysterium. Gasperinis Atalanta ser stundtals löjligt bra ut och på Sardinien har de blåsvarta trivts som fisken i vattnet det senaste året. Tvåan sitter!


Varningens finger!


Bologna
Bologna har kapacitet att ställa till det mot topplagen, trots det ser vi ut att få runt 5-10 procent på gästerna i Milano. Räkna med en betydligt jämnare match än vad strecken visar!


144 rader
1. Newcastle - West Ham x2
2. Liverpool - Aston Villa 1x
3. Southamp. - Man City x2
4. AIK - Falkenberg 1x2
5. Elfsborg - Malmö FF 1x
6. Häcken - Hammarby 2
7. Sirius - Örebro 1
8. Napoli - Roma 1
9. Inter - Bologna 1x2
10. Cagliari - Atalanta 2
11. Parma - Fiorentina 2
12. Osasuna - Getafe x
13. Villarreal - Barcelona 2


864 rader
1. Newcastle - West Ham x2
2. Liverpool - Aston Villa 1x
3. Southamp. - Man City x2
4. AIK - Falkenberg 1x2
5. Elfsborg - Malmö FF 1x2
6. Häcken - Hammarby 2
7. Sirius - Örebro 1
8. Napoli - Roma 1
9. Inter - Bologna 1x2
10. Cagliari - Atalanta 2
11. Parma - Fiorentina x2
12. Osasuna - Getafe 1x
13. Villarreal - Barcelona 2


Europatipset tips i samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto