Europatipset Tips Söndag 5/9

Publicerad på 4 Sep 2021 - 10:08

Tipsexperten

Tipsexperten

4 Sep 2021 - 10:08

Getingbo! Söndagens bong är en angenäm anrättning med massor av tänkbara skrällar. VM-kval både i Europa och Sydamerika ska avhandlas innan vi återigen lägger luppen på den spanska segundan. Trevligt!

3x13 rätt på våra 3 system förra helgen! Nu växlar vi upp – köp din andel till våra Stryktipset-lag!
150 kr/andelen – KLICKA HÄR för köpa Melkers klassiska 150-kr system!

Spelstopp: 17:591. Belgien - Tjeckien 1
Dags för “final” i Grupp E. Belgarna leder som vanligt sin kvalgrupp men med EM i bakhuvudet är känslan att landets lag ändå inte är samma maskin som tidigare. När dessa lag möttes i Tjeckien i vårens vändande möte fick chokladmännen vända ut och in på kinderägget för att hitta in med kvitteringen med halvtimmen kvar och det skulle inte förvåna om de får svårt att montera ihop tre poäng även i egen borg. I veckans möte mot Estland såg belgarna förvånansvärt sårbara ut (två insläppta) och när Jankto, som i stunder hade lekstuga på Camp Nou mot Barca innan uppehållet, kommer farandes på den tjeckiska flanken går inte åldermännen i det belgiska försvaret säkra. Ettan garderas med kryss från start och den som har bra löd i lädret går hela vägen på större system.

2. Schweiz - Italien 1
Det här med EM-baksmälla verkar inte bara drabba helt vanligt folk och det verkar också gå att översätta ganska bra till italienska. 1-1 mot Bulgarien. På egen matta i Florens. Mister Mancini har luftat både bänkpress och ritbord inför detta möte och det kan behövas när ett utvilat Schweiz, som var VM-kvallediga i veckan och i lugn och ro sparrade hem 2-1 mot Grekland, möter upp i bergen. Värdarna imponerade i EM genom att slå ut Frankrike för att sedan, precis som Italien, ta Spanien till straffar. Stänger Schweiz ner Chiesa är mycket vunnet och här ska poängchanserna inte underskattas. Helgardera!

3. Island - Nordmakedonien 2
Det blåser snålt på Island, detta är sedan gammalt, men nu är det värre än vanligt. Sigthorsson har missat målet totalt och detsamma gäller förbundstoppen som avgått i kölvattnet. Ännu värre är det med store stjärnan Sigurdsson som är borta på obestämd tid. I senaste matchen hemma mot Rumänien ställdes en ofokuserad önation på banan och förlorade med 0-2. Lättare blir det inte mot Nordmakedonien som med klasspelare som Alioski och Elmas mycket väl kan roffa åt sig tre poäng. Den skakade hemmanationen slopas. Strecka från höger.

4. Albanien - Ungern 1
Albanien fick upp förhoppningarna mot Polen efter att de kvitterat Lewandowskis tidiga ledningsmål. Första halvlek var jämn och även om polackerna plockade tre poäng till slut så gav insatsen mersmak för albanerna. Bollinnehavet var ungefär lika stort som andelen Mercedes “utan” serienummer i Albaniens fordonsflotta och kan “biltjuvarna” hitta en insats av samma märke mot gästande Gulaschgubbar är poängen nära. Gästerna fick pisk av England senast (där för övrigt nationalhjälten Beckham har ett speciellt förhållande till just albanernas bilar) och de kan få det kämpigt även mot de traditionellt sett hemmastarka värdarna. 1X jobbas in till fint värde.

5. Bulgarien - Litauen X
Bulgarien plockade poäng i Italien men i Sofia är det dags att dra i handbromsen. Det svenska folket har gått man ur huse för att strecka upp vänstersidan och det är inte sunt. Värdarna har trots allt ännu inte vunnit en enda match i detta kvalspel och när laget ska föra spel mot en litauisk buss finns frågetecken kring kapaciteten framåt. Blott två kassar på fyra kvalmatcher har gjorts. Gästernas trupp är måhända inte av högsta europeiskt snitt men här vädras en värstingskräll. X2 är av högsta prio även om alla tecken föredras.

6. Kosovo - Grekland 2
Sverige och Spanien ser ut att göra upp om plats ett och två i Grupp B. Övriga gruppmedlemmar som Kosovo och Grekland sjunger på sista versen och ska de ha en chans att rubba någon av de förstnämnda behöver de ta ton här. Bäst chans ska grekerna ha. Fetaostfantasterna ser äntligen ut att ha rest sig ur askan från EM 2004 och bra resultat finns i facit detta år. I VM-kvalet släpar de en aning i matchandet men ännu är förlustnollan intakt trots bortamöte mot Spanien. Även träningskamper mot Belgien/Norge har imponerat i närtid och här ska grekerna gälla som favorit. Tvåan inleder.

7. Brasilien - Argentina X
Finalrepris från sommarens Copa América. Ett knallhårt och jämnt möte väntar nu som då och trots att det brittiska brassekollektivet inte fått tillåtelse att lämna ölandet har Selecao ett digert utbud spelare att utgå från. Neymar, Casemiro, Vinicíus och inte minst den fortsatt helt fantastiske rulltrapps-magikern Dani Alves är värda en egen karneval. Messis män är i sin tur fulltaliga, till och med Aston Villas målvakt Martinéz har kommit loss, men det kommer inte bli lätt att rå på fullpoängarna från Brasilien på bortaplan ändå. Ovisst, alla tecken används.

8. Ecuador - Chile 1
Ecuador sänkte ett svagt Paraguay senast och även mot Chile, som i sin hemmatorksade mot Brasilien, ska segerchansen var god. Chilenarna saknar Sanchéz, Pulgar med flera och det är avbräck som gör att landet halkar efter i VM-kvalkampen. Den höga höjden i Ecuadors huvudstad Quito gör inte heller saken lättare för besökarna. Värdarna har här bland annat besegrat starka fotbollsnationer som Colombia (6-1), Uruguay (4-2) det senaste året och ett brandskattat Chile är i riskzonen även de. Ettan spelas.

9. Paraguay - Colombia X
Paraguay får klara sig utan tongivande herrar till denna samling. Det märkets som ovan nämnt på främmande mark mot Ecuador där det blev pisk utan pardon i torsdags. På hemmagräset i Asunción är dock landets lag klart tryggare och betydligt svårare att bryta ner. Inte minst för ett Colombia som likt Brasilien inte fått loss sina brittiska gubbar. Det innebär bland annat att stora stjärnan James Rodriguez saknas ihop med Yerry Mina vilket gör stora rockader nödvändiga. Känslan är att detta kommer bli lika målsnålt som jämt när två halvordinarie manskap gör upp och då skickas krysset in som en spännande spik från start.

10. Peru - Venezuela 1
Dubbla spika följer nedan när Peru besegrar Venezuela medan Uruguay fixar biffen mot Bolivia. Landet med den vackra staden Lima som säte tog sig hela vägen till bronsmatchen i sommarens Copa América och i veckan delade de broderligt på poängen med uruguayanerna. Venezuela håller inte alls samma nivå. Sydamerikas stökigaste land har inte bärgat en seger på snart ett år och det är svårt att se någon ändring på den saken under söndagen. Etta.

11. Uruguay - Bolivia 1
Uruguay fick nöja sig med en pinne mot Peru senast men nu väntar full pott. Suaréz sitter visserligen kvar med ispåsar på knäna i Madrid men Valverde och Betancur kommer hålla hov på mittfältet ändå. Bolivianerna lever mycket på den höga höjden i La Paz när det kommer till att plocka poäng i landslagssammanhang men chanserna minskar ju närmare havsnivå de kommer. På främmande mark har de bara vunnit en enda tävlingsmatch sedan 1975 (!). Med övrig motivering överflödig spikas ettan.

12. Alcorcón - Real Zaragoza X
Två matcher den spanska segundan avslutar. Serien är något av en personlig favorit i vanliga fall, men här drar vi ur nedersta lådan. Tre lag i divisionen har ännu inte hittat målet, två av dessa är givetvis Alcorcón och Zaragoza. Bägge gäng ska kunna prestera klart bättre än vad som är facit i nuläget och det återstår att se om någon av dem tar vara på chansen här. Bäst möjligheter får klassiska Zaragoza, som vunnit de två senaste fajterna på denna arena, anses ha. Truppen är snäppet vassare än värdarnas dito och med den normalt sett målfarlige Navaréz framåt så ligger de närmst att bryta det målmässiga dödläget denna säsong. X2 blir bra.

13. Mirandés - Las Palmas X
Kommer ni ihåg Jesé Rodriguez? Han som slog igenom i Real Madrid, köptes av PSG för 300 miljoner och sedan inte gjorde mål på sisådär fem år? Ja, han. Spaniens ofarligaste forward spelar nu i sin hemstads klubb Las Palmas där han hör och häpna hängt två kassar på tre omgångar. Båda kom dock i egen borg och på resande fot är varken han eller gästerna riktigt lika framträdande. Trots att de i grunden får anses vara någon procent bättre än målsnåla Mirandés känns detta därför som en väldigt jämn uppgörelse. En tes som stöds av oddsmakarna och därmed lockar det att låsa in krysset i hopp om att Las Palmas plockar sitt tredje kryss på fyra fajter.

Kupongens kassaskåp
Uruguay
Mot ett sanslöst bortasvagt Bolivia är det inget snack i Montevideo. Uruguay är en spik man kan gå till banken med.

Varningens finger!
Schweiz
Italien gjorde ingen bra match hemma mot Bulgarien och nu stöter de på än tuffare motstånd. Ettan streckas alldeles för lågt i alplandet och bör synas pronto.

3x13 rätt på våra 3 system förra helgen! Nu växlar vi upp – köp din andel till våra Stryktipset-lag!
150 kr/andelen – KLICKA HÄR för köpa Melkers klassiska 150-kr system!144 rader
1. Belgien - Tjeckien 1x
2. Schweiz - Italien 1x2
3. Island - Nordmak. 2
4. Albanien - Ungern 1x
5. Bulgarien - Litauen x2
6. Kosovo - Grekland 2
7. Brasilien - Argentina 1x2
8. Ecuador - Chile 1
9. Paraguay - Colombia x
10. Peru - Venezuela 1
11. Uruguay - Bolivia 1
12. Alcorcón - Zaragoza x2
13. Mirandés - Las Palmas x

864 rader
1. Belgien - Tjeckien 1x
2. Schweiz - Italien 1x2
3. Island - Nordmak. 2
4. Albanien - Ungern 1x
5. Bulgarien - Litauen 1x2
6. Kosovo - Grekland x2
7. Brasilien - Argentina 1x2
8. Ecuador - Chile 1
9. Paraguay - Colombia x2
10. Peru - Venezuela 1
11. Uruguay - Bolivia 1
12. Alcorcón - Zaragoza x2
13. Mirandés - Las Palmas x

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Kommentarer

Logga in för att kommentera.

Vill du vara med i gemenskapen? Logga in eller registrera dig gratis!

Skapa konto