Europatipset Tips Söndag 8/12

Publicerad på 7 Dec 2019 - 13:45

Tipsexperten

Tipsexperten

7 Dec 2019 - 13:45

Vi har en suverän upplaga av Europatipset framför oss. Kupongen bjuder på allt från Premier League till ett svenskmöte i Italien och en stormatch från Glasgow. Som grädde på moset är det 4 miljoner i jackpot!

Spela på Europatipset – klicka här!


Spelstopp: 14.59


1. Aston Villa - Leicester 2
Att Aston Villa befinner sig i världens bästa fotbollsliga är en skalp i sig. Lejonen från Birmingham kvalade sig hit i våras och lär få koncentrera sig på att lösa nytt kontrakt, i nuläget är det en pinne som skiljer The Lions från en omedelbar comeback i The Championship. Leicester har inget annat än ett nytt guld i sikte, The Foxes har sett femstjärniga ut hela hösten och ligger tvåa bakom Liverpool. Sju raka segrar i Premier League talar kraftigt till fördel för målmonstret Jamie Vardy och ligans tightaste defensiv. Spiken är gjuten i Brendan Rodgers taktikbok.


2. Newcastle - Southampton 2
Från lejon och rävar till fåglar. The Magpies har 19 poäng i sitt kassaskåp efter 2-0-segern mot Sheffield United i torsdags, ikonen Shelvey hade en stor del i den viktorian. Southampton har fyra pinnar upp till Skatorna men gästerna har givit minst lika goda besked på senare tid. The Saints kommer närmast från seger mot Norwich, innan dess blev det full pott mot Watford och en pinne med mersmak borta mot Arsenal. Det här mötet på Premier Leagues nedre halva är hugget som stucket, när tipparna trycker upp hemmalaget som storfavoriter är det högläge att vända på klacken.


3. Norwich - Sheffield United 2
Nykomlingsmöte är vad som väntar i nästa duell från det engelska finrummet. Sheffield United är ett av de stora positiva överraskningarna i Premier League denna höst. Försvaret har visat sig vara rena muren och The Blades har galet nog europeiskt cupspel inom räckhåll. Teemu Pukki har visat framfötterna för Norwich men finnen är den enda hos de gröngula som gjort det. The Canaries ligger näst sist och har bara tagit en poäng på tre senaste mötena med Sheffield United. Strecka från höger på Carrow Road.


4. Brighton - Wolverhampton X
Mötet mellan svensken Fredrik Ljungberg och halvsvensken Graham Potter slutade 2-1 till den sistnämnde. Att Brighton lyckades mala ner Arsenal på Emirates var ytterligare en i raden av fjädrar i Potters trollkarlshatt. Ex-östersundaren har haft en suveränt första höst som tränare för The Seagulls. Även Wolverhampton har toppform för närvarande, dessa vargar ligger femma framför storklubbar som Tottenham och Man United. The Wolves har lirat oavgjort i två av sina tre senaste tävlingsmatcher och även vårens inbördes slutade med varsin pinne. Inled streckandet centralt och luta därefter garderingspennan västerut.


5. Torino - Fiorentina X
Nuvarande upplaga av Fiorentina är lätt att tycka om, främst för det välkomponerade anfallsparet Chiesa och Ribéry. Nu är dessvärre båda dessa profiler osäkra i Violas kedja på grund av skadebekymmer, det förändrar förutsättningarna. Torino har å andra sidan likvärdiga problem då Belotti är tveksam samtidigt som Falque är out och Edera sitter på botbänken. Blott en pinne skiljer mellan Tjurarna och Viola. Vårens möte i Florens slutade 1-1. Kupongens bästa spikkryss för den som gillar sådana. Italienare är ju inte precis oävna att dela på pinnarna.


6. Sampdoria - Parma 2
Dejan Kulusevski har gjort en sanslöst stark prestation denna höst. Svenskens belöning är en plats i Janne Anderssons landslagstrupp samt stort sug från Italiens största elefanter. Kulusevskis niondeplacerade Parma ska nu resa till Luigi Ferrari för ett möte med Albin Ekdal. Mister Ekdal och hans Sampdoria ligger på plats 17, alldeles intill giljotinen. Blott tolv pinnar på 14 omgångar är inget vidare. Sampts torsk med 4-3 senast mot Cagliari var en näsbränna av sällan skådat slag. Tvåan lockar mest men om det finns gott om kulor i kassan bör bältet spännas hela vägen till Genoa.


7. Bologna - Milan 1
I den sista matchen från stöveln har vi att göra med de två lag som suktar allra mest efter svensk förstärkning under vinterns transferfönster. Zlatan Ibrahimovic är som vanligt rubrikernas man och båda dessa klubbar hade haft stor nytta av den långe skåningen. Milan är sämre än på väldigt många år och återfinns först på elfte plats efter 14 omgångar, det är faktiskt en skam för de rödsvarta. Bologna behöver inte skämmas, Mihajlovic’s mannar är tabellgranne med gästerna. När Bologna besökte svårbemästrade San Paolo förra helgen lyckades Klas Ingessons gamla lag plocka hem hela konfekten mot Napoli så därför är det oacceptabelt att tvåan målas upp som i fornstora dagar. Halvgarderingen till vänster är väldigt vettig.


8. Valladolid - Real Sociedad 1
Det vimlar av stora talanger i Real Sociedad. Till den milda grad att Sveriges påläggskalv Alexander Isak mestadels får agera inhoppare. Martin Ödegaard och Illarramendi har varit två formidabla utropstecken denna höst för Sociedad som inkasserat 26 pinnar på 15 omgångar. Valladolid ligger åtta pinnar nedanför baskerna men är ett hemmalag av rang. Den Ronaldo-ägda klubben har bland annat hållit nollan mot Atlético Madrid denna höst och förra säsongen misslyckades Real Sociedad med att montera ned det vitvioletta laget. När baskerna saknar sin nyckelspelare Illarramendi finns ingen anledning att kliva in på den kastrerade tvåan. Den som är ute efter miljonerna streckar från vänster.


9. Osasuna - Sevilla 1
Sevilla ligger trea i La Liga trots att de hade stora problem med att brotta omkull de så kallade Gurkodlarna från Leagnés på hemmaplan förra helgen. Osasuna segrade samtidigt i Barcelona, att Espanyol lades på rygg med 4-2 trots spel med en man mindre större delen av andra halvlek är moralhöjande. Precis som i den andra spanska matchen har tabelltittande svenskar blivit blåsta. Sevilla är inget lag som förtjänar alla ägg i sin korg. 17 motsvarande möten har utspelat sig under 2000-talet. Tre gånger har det slutat med bortaseger. Ettan är löjligt understreckad och ska ha första budet i värdejaktens namn!


10. Reims - St. Etienne 1
Sju av de åtta senaste tävlingsmatcherna har Reims varit förlustfria. Det rödvita hemmalaget ligger i mitten av Ligue 1 efter 1-1 mot ligatrean Bordeaux. Just Fontaines gamla klubb ställs nu mot Lasse Nilssons dito. St. Etienne slog Nice med 4-1 senast och ligger därmed fyra poäng före Reims i tabellen. Värdarna har dock en match tillgodo gentemot de grönvita. Endast ett bortalag har kommit till Stade Auguste Delaune och åkt hem som segrare denna höst, streckningen på ettan manar till att den ska singlas.


11. Marseille - Bordeaux 2
Nyss nämnda Bordeaux har gjort en stark höst och befinner sig nu på kvalplats till Champions League. Zinedine Zidanes gamla vinbryggare är inne i en stark period som nådde sin kulmen senast. 6-0 mot Nimes går inte att snacka bort, unge nigerianen Josh Maja levererade ett hattrick. Marseille ligger visserligen en poäng ovanför Bordeaux i tabellen men är drabbade av ett kännbart avbräck. Thauvin saknas hos hemmalaget för en tid framöver. Både krysset och tvåan rensar duktigt och ska med i jakten på miljonerna.


12. Union Berlin - Köln X
Sebastian Andersson är ingen rubrikmakare á la John Guidetti men skåningen presterat på en hög nivå i det tysta. Sex strutar har spjutspetsen hunnit med under sin debutsäsong i Bundesliga. Anderssons Union Berlin fick på näbben av Schalke senast men nykomlingarna har inkasserat en imponerande placering i mitten av tabellen. Även Köln är nya i denna miljö efter att ha plockat hem Zweite Bundesliga i våras. The Billy Goats har inte haft lika lätt att hävda sig i högsta serien och ligger just nu på nedflyttningsplats. Nu ska dock Getterna ha bra chans att ta ett kliv uppåt. Sett till inbördes möten har Köln 5-1-2 senaste åtta. Plocka fram den breda penseln i hopp om att Sebastian Andersson har blött krut i bössan.


13. Rangers - Celtic 2
Sista söndagsmackan levereras från Glasgow där det är dags för Ligacupfinal. Föga förvånande är det Skottlands två överlägsna lag som drabbar samman. Rangers har inte vunnit någon titel sedan 2011 och har varit nere i floden Styx och vänt. Dagens blåklädda Glasgowgäng ligger tvåa i Premiership med Steven Gerrard som boss och Filip Helander i laget. Celtic är fortsatt snäppet framför Gerrards grabbar i hierarkin och när lagen möttes tidigare i höstas vann de grönvita tydligt med 2-0 på bortaplan. Tvåan favoriseras rejält men det kan inte hjälpas, med tanke på att vi grävt värde hela vägen kan man unna sig att spika av tvåan i Glasgow!


Kupongens kassaskåp


Leicester
Känslan är att bolagen ligger snett här och Leicester lär dyka på oddsmarknaden under helgens gång. The Foxes är solklart en klass bättre än Aston Villa och formen är fantastisk.


Varningens finger!


Bordeaux
Tittar man på streckningen verkar det som om Brasilien ska möta Billingsfors. I själva verket är det två franska tabellgrannar som ska utkämpa en holmgång, då måste man nypa den ruggigt fina rensaren.


Lilla raden 144 rader
1. Aston Villa - Leicester 2
2. Newcastle - Southamp. 2
3. Norwich - Sheffield U x2
4. Brighton - Wolves x
5. Torino - Fiorentina x
6. Sampdoria - Parma 2
7. Bologna - Milan 1x
8. Valladolid - Sociedad 1x
9. Osasuna - Sevilla 1x
10. Reims - St. Etienne 1
11. Marseille - Bordeaux 1x2
12. Union Berlin - Köln 1x2
13. Rangers - Celtic 2


Stora raden 864 rader
1. Aston Villa - Leicester 2
2. Newcastle - Southamp. 2
3. Norwich - Sheffield U x2
4. Brighton - Wolves 1x
5. Torino - Fiorentina x
6. Sampdoria - Parma 1x2
7. Bologna - Milan 1x
8. Valladolid - Sociedad 1x
9. Osasuna - Sevilla 1x
10. Reims - St. Etienne 1
11. Marseille - Bordeaux 1x2
12. Union Berlin - Köln 1x2
13. Rangers - Celtic 2

Spela på Europatipset – klicka här!


I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto