Europatipset Tips Söndag 8/8

Publicerad på 6 Aug 2021 - 21:39

Tipsexperten

Tipsexperten

6 Aug 2021 - 21:39

Ligue 1 är tillbaka och detsamma gäller The Championship. Europatipset tar naturligtvis fasta på det och bjuder på många fajter från nämna turneringar. Derbyt från huvudstaden mellan Djurgården och AIK är dock först ut i jakten på alla rätt. Följ med!

Gå med i vårt succélag – två tolvor och 110 000 kr in i söndags – 2x13-rätt på slutet!
Köp andel till BRA Europatipset-system – 150 kr/andelen! – KLICKA HÄR!

Spelstopp: 14.591. Djurgården - AIK 1
Stockholmsderbyt är numero uno under söndagen. Djurgården har kopplat greppet om Allsvenskan och ser ut att vara landets bästa lag i nuläget. MFF är med och hotar men i övrigt är det svårt att se någon annan blanda sig i, tabelltrean AIK inkluderat. Blåränderna är starka över hela banan och har egentligen inga svagheter. Det har å andra sidan AIK som ser fantastiskt trötta ut i offensivt led. Efter 13 omgångar har de till exempel bara gjort två mål fler än jumbon Östersund, som för övrigt är det enda lag Gnaget besegrat på bortaplan i år. DIF är bättre och får förtroendet.

2. Elfsborg - Degerfors 2
Elfsborg drar på sig favorittröjan i textilstaden men till dessa priser är det mer märke än kvalité man betalar för. De gula gubbarna har visserligen visat att fjolårets andraplats inte var någon slump men norr om 80-strecket lockar ettan knappast som singelstreck. Speciellt inte då värdarna får klara sig utan viktige Alm och därtill har trötta ben efter Conference League-kvalet mot Velez Mostar i torsdags. Degerfors reas ut som om det vore mellandagar trots att skyttekung Victor Edvardsen fortsätter ösa in mål. Märkligt minst sagt och således sätts högersidan i spel direkt i jakt på stora stålar.

3. Häcken - Östersund 1
Gult och svart verkar vara folkets favoritfärger. Häcken har likt sina (o)vänner från Borås mycket att leva upp till. De ordentligt saltade strecken på Hisingen är måhända något lättare att svälja än ovan, men samtidigt är det inte så stor klasskillnad mellan lagen att Per-Mathias Högmo kan räkna hem tre Häckenpoäng redan på kammaren. Östersund får klara sig utan avstängde Sonko-Sundberg men det vore knappast en bomb av Messi-mått om jämtarna lämnar med ett kryss. 1X.

4. IFK Göteborg - Hammarby 2
Jaha. Var det allt? Magister Roland fick sparken till förmån för Stahre men fikaligan i IFK Göteborg har knappast rosat marknaden. Landslagets stora f.d målsumpare Mackan Berg har gjort ett par kassar men i övrigt har 30-plussarna inte helt oväntat sett ut som just 30-plussare. Inget fel i det såklart, men på fotbollsplanen behövs mer än bara rutin. Det ungdomliga entusiasmen lämnade Blåvitt när “Hasse” Yusuf valde choklad i Belgien framför svindyra räkor (700 kr/kg på sina håll) och såldes för en knapp spottstyver. Efter senaste torsken mot Norrköping står änglarna nu mest med hjärtat kvar. Frågan är vad som återstår efter Hammarbys besök. Gästerna är i fin form och ser starkare ut i nuläget. Högersidan först.

5. Coventry - Nottingham 1
Nottingham är ett typiskt Championshiplag. Ett lag med många på pappret “riktigt bra” och förhållandesvis dyra britter, som på planen får ut väldigt lite. Trots det fick en sådan som den numera flyktade svenskbekantingen Bachirou inte en enda(!) spelminut i fjol. Någon större uppryckning är dock svår att se i år då Forest högst troligt får tufft att nå högre än en mittenplats, om ens det. Coventry har ställt sina förväntningar lägre och precis som i fjol, då de var nykomlingar, handlar det om att hänga kvar först och drömma sen. Med nyförvärv som Waghorn talar dock mycket för att de kan få göra både och på sikt. Redan här ska goda poängchanser finnas. Trevlig etta.

6. Bordeaux - Clermont 2
Ligue 1 är först ut av de stora ligorna och Europatipset präglas som sig bör av detta. Den första av fem fajter hämtas i vinmeckat Bordeaux där hemmalaget kan få problem. Fjolårets årgång var inget vidare och laget klarade sig med nöd och näppe undan den värsta nedflyttningskampen. Mot Clermont kan problemen fortsätta. Det säger sig självt att den gästande nykomlingen gjorde ett fint år i andraligan men även försäsongen har imponerat. Ligue 1-lag som Nantes, St. Etienne och Montpellier har avfärdats på löpande band och det ska bli oerhört intressant att se vad en spelare som Bayo, 22 mål i Ligue 2 i fjol, kan hitta på. Den överstreckade ettan går bort, X2 spelas.

7. Metz - Lille 1
Metz överträffade förväntningarna i fjol och även om de föll tillbaka i kampen om Europaplatserna så får insatsen i stort anses vara en smärre succé. Pratar man om succé kommer man också osökt att tänka på de regerande ligamästarna Lille, som alltså drog längsta baguetten i den ojämna konkurrensen med det unikt allsmäktiga Financial Fair Play-miraklet PSG över 38 omgångar. Det svåra andra året är dock i annalkande och frågan är hur Lille, som bland annat tappat målvakt Maignan till Milan och mittfältare Soumaré till Leicester, hanterar både press och spelartapp. Det luktar lite skräll i seriepremiären. Alla tecken tar plats.

Gå med i vårt succélag – två tolvor och 110 000 kr in i söndags – 2x13-rätt på slutet!
Köp andel till BRA Europatipset-system – 150 kr/andelen! – KLICKA HÄR!

8. Montpellier - Marseille 2
Marseille har gjort en fantastisk mercato. Thauvin har visserligen gjort Big Mac-Gignac sällskap i Mexiko men i övrigt får fotbollseuropas yngsta president, 35-årige Pablo Longoria, och coach Sampaoli fem av fem sniglar i betyg. Pau López iklär sig förstaslipsen, Cengiz Ünder samt Gerson kliver in på mittfältet tillsammans med Guendouzi och Barca-talangen De la Fuente spetsar till anfallet för att nämna några. Om man vill vara snäll kan man säga att Montpellier avvaktat lite mer, vill man vara elak pekar man på “storvärvningen” av Mamadou Sakho som inte fick nytt kontrakt i Crystal Palace. Får gästerna ut en bråkdel av vad de kan är segern klappad och klar. Tvåa trots semituffa streck.

9. Nice - Reims 1
Vad hände egentligen med den Bayern- och Barcelonaryktade Justin Kluivert som till slut landade i Roma för 300 miljoner och spåddes en lysande framtid, undrar ni? Jo, han spelar numera i Nice. Patricks son, som han numera mest är känd som, siktar på att räta upp karriären på rivieran där han i brist på andra aktiviteter kan ge fotbollen fullt fokus. Inget fel på den planen. Mot Reims ska segern inte tas för givet för fjolårets tabellnia. Faktum är att Nice bara vunnit ett av de sex senaste inbördes mötena och försäsongen har inte imponerat. Den överstreckade ettan får sällskap av tvåan direkt och på större system letar sig även krysset in.

10. St. Etienne - Lorient 2
St. Etienne har haft ett par år med sämre resultat och i fjol var de bara sex poäng från negativt kval. Försäsongen har gått i samma tecken där laget läckt som ett såll i tre matcher och förlorat allihop som en följd. Lorient känns piggare och förutom en fin uppladdning har de också fått behålla målman Moffi som piskade in fjorton Ligue 1-kassar förra säsongen. Här har gästerna klart bättre chanser att ställa till med en skräll mot en värdförening som är mer på dekis än strecken gör gällande. Spännande chansspik till höger på lilla lappen.

11. FC Köpenhamn - Bröndby 1
Köpenhamn bjussar på ett derby från Parken där jätten FC Köpenhamn
tar emot de regerande mästarna Bröndby. Det blir av allt att döma ingen favorit i repris för BIF som blivit av med flera tongivande spelare och ännu inte vunnit den här säsongen. Detta trots ett, även med danska mått mätt, tämligen beskedligt motstånd. FCK kommer närmast från en fin 2-0-seger borta mot OB efter att Jonas Wind gjort sitt första mål för säsongen. Hemmalaget ska ha goda chanser att bygga ut sin svit här. Ettan spikas.

12. Viking - Kristiansund 1
Hos våra vänner i väst ställs Norges målgladaste manskap mot det målsnålaste ditot. VIking har varit inblandade i 51(!) mål på 13 omgångar medan Kristiansund tagit det säkra före det osäkra till en ny nivå med 13 gjorda och 12 insläppta på lika många matcher. I de vitt skilda verkligheterna är det dock en sak som förenar de båda. Hemmaspelet. Bägge gäng tar den stora merparten av sina poäng i egen borg och samtidigt som värdarna bara förlorat två ligamatcher det senaste året i Stavanger så har Kristiansund gått mållösa från sina tre senaste bortamatcher i Eliteserien. Strecka från vänster.

13. Brage - Jönköpings Södra 1
Brage är ofta en tuff nöt att knäcka på Domnarvsvallen. Det är ingen skillnad denna gång när ett något stukat Jönköpings Södra kommer på besök. Gästerna fick smaka den sure i E4-derbyt mot Värnamo senast och det var i ärlighetens namn bara ett lag på banan. 3-0 skrevs slutsiffrorna till och det är inga goa papper att ta med sig in i matchen mot Brage som sånär vände underläge till seger borta mot GIF Sundsvall senast, men som fick nöja sig med kryss (3-3). Douglas Karlberg stod för två av målen och honom får J-Södra se upp med. Fördel hemmalaget, 1X blir bra.

Kupongens kassaskåp!
FC Köpenhamn
Ett kassaskåp är svårt att finna på denna rafflande rad. I Köpenham hittas dock ett någorlunda säkert kort. FCK har både hemmaplan och form att luta sig mot och bör lösa biffen. Etta.

Varningens finger!
Degerfors
Är det ont om spikar finns det desto fler skrällar och Degerfors är i gott sällskap med både Metz och Lorient. Med Edvardsen på topp kan de såra samtliga lag i Allsvenskan och till dessa streck är tvåan ett givet drag.144 rader
1. Djurgården - AIK 1
2. Elfsborg - Degerfors 1x2
3. Häcken - Östersund 1x
4. IFK Göteborg - Hammarby 2
5. Coventry - Nottingham 1
6. Bordeaux - Clermont x2
7. Metz - Lille 1x2
8. Montpellier - Marseille 2
9. Nice - Reims 12
10. St. Etienne - Lorient 2
11. Köpenhamn - Bröndby 1
12. Viking - Kristiansund 2
13. Brage - J-Södra 1x

864 rader
1. Djurgården - AIK 1
2. Elfsborg - Degerfors 1x2
3. Häcken - Östersund 1x
4. IFK Göteborg - Hammarby x2
5. Coventry - Nottingham 1
6. Bordeaux - Clermont x2
7. Metz - Lille 1x2
8. Montpellier - Marseille 2
9. Nice - Reims 1x2
10. St. Etienne - Lorient x2
11. Köpenhamn - Bröndby 1
12. Viking - Kristiansund 2
13. Brage - J-Södra 1x

Gå med i vårt succélag – två tolvor och 110 000 kr in i söndags – 2x13-rätt på slutet!
Köp andel till BRA Europatipset-system – 150 kr/andelen! – KLICKA HÄR!

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto