Europatipset Tips Söndag 9/5

Publicerad på 8 Maj 2021 - 07:58

Tipsexperten

Tipsexperten

8 Maj 2021 - 07:58

Europatips är ofta en riktig höjdare, så även denna gång. Premier League varvas med Serie A och matcher från toppstriden i både La Liga och Ligue 1. Utöver det finns även en hel del gott att bjuda på från både Bundesliga och Allsvenskan. Favoriter ska fällas i värdets namn, häng på!

Vinn ihop med Rekatochklart – gå med i vårt lag hos Svenska Spel
Köp din andel till Europatipset – jättesystem – för 100 kr KLICKA HÄR!

Spelstopp: 14:591. Aston Villa - Manchester United 2
Trots 6-2 att gå på från det första mötet radade Ole Gunnar upp sina bästa gubbar under torsdagens Europa League-retur. Aningen märkligt kan tyckas, spelare som Pogba och Fernandes såg trötta ut och och vilan är inte lång till söndag, där tufft motstånd väntar. Villa stod för en fin insats föregående helg då Everton besegrades i striden om en långsökt, men inte omöjlig, Europaplats till nästa säsong och med en förmodat comebackande Grealish ska favoriterna från Manchester se upp. Tvåan bör garderas till dessa streck, åtminstone med kryss.

2. Arsenal - West Bromwich X
Arsenal sköt blankt mot Villarreal och Danne Eks kommande fantasiprojekt ser därmed ut att bomma Europa-spelet nästa säsong. Lika bra att göra om och göra rätt kanske, de rödvita ser inte något vidare ut varken som kollektiv eller individer. West Brom är inte något lag som skrämmer heller, men Big Sams gäng har åtminstone blivit sedvanligt jobbiga att möta på senare tid. På de senaste fem fajterna har gästerna bara förlorat en match och insatsen som gav en 5-2-seger mot Chelsea var fin. För att klara kontraktet behöver West Brom vinna även här och det ska inte vara någon omöjlighet sett till Arsenals tendens. Alla tecken målas upp i jakt på stora stålar.

3. West Ham - Everton 1
Muskelknutten Michail Antonio gör skillnad för West Ham. Förra helgens comeback gav dubbla kassar direkt och West Ham har därmed även fortsatt god möjlighet att nå en sensationell Champions League-plats till nästa säsong. Everton kämpar som ovan nämnt om en plats i Europa League men formen är något helt annat än önskat. Sedan mars månad finns bara en seger noterad och saknaden av skadade fältherren Doucouré är oroväckande påtaglig i detta skede. The Hammers ser bättre ut och får utgångstecknet.

4. Juventus - Milan 1
Viktigt möte i kampen om topp 4-placeringarna i Serie A. Bägge gäng har gjort en ganska svag vår och inför detta möte parkerar de sida vid sida i tabellen, med 69 poäng vardera. Är det något lag som visar tendenser till att kunna samla ihop kraften som krävs för att säkra Champions är det Cristiano Ronaldos Juventus. Portugisen vände på egen hand förlust till seger mot Udinese senast vilket bör ge en injektion inför detta möte på Allianz, där ett formsvagt Milan inte segrat sedan 2011. Zlatan & co går på knäna och får det tufft att vända sviten. Etta.

5. Benevento - Cagliari 2
Det är inte första gången en nykomling öppnar starkt för att sedan sakta singla mot botten. Benevento passar perfekt in i gängse nykomlingsform och ångesten är numera påtaglig hos Inzaghis brutalt formsvaga herrskap. I bottenmötet mot Cagliari behöver de vända på skeppet, men med tanke på gästernas nyfunna storform är det inte mycket som talar för att så blir fallet. Gubba Godín har äntligen fått fason på försvaret och framåt har de blåröda gjort nio mål på de fyra senaste matcherna, vilket gett tio friska pinnar till Sardinien. Tar Cagliari tre poäng här är de i det närmaste säkra, känslan är att de löser det. Tvåan går först.

6. Real Madrid - Sevilla 2
Real Madrid blev inte helt oväntat sopade av banan mot Chelsea. Att Los Blancos inte har någon direkt spelidé eller taktik mer än att hoppas på fasta situationer och Benzemas briljans blev smärtsamt tydligt och trots att engelsmännen missade målchanser som hade räckt till tre dubbelmöten extra var de vitklädda chanslösa. Tur då att det viktigaste är att ha kul, vilket Hazard bevisligen hade, för annars borde huvuden rulla. Mot Sevilla möter man ännu ett välcoachat lag med en tydlig tanke och då skönjer vi återigen en problematisk afton för Madrid. Spelmässigt är de sämre än Sevilla och även om en chans eller två kan dyka upp är det svårt att hålla Zidanes sällskap särskilt högt den här säsongen. X2 smakar ljuvlig maräng till dessa streck.

Vinn ihop med Rekatochklart – gå med i vårt lag hos Svenska Spel
Köp din andel till Europatipset – jättesystem – för 100 kr KLICKA HÄR!

7. Valencia - Valladolid X
Det formligen osar oavgjort om mötet i den spanska apelsinstaden. För Valencia räcker ett sådant resultat långt för att hålla avståndet ned till strecket medan Valladolid, av säsongen att döma, inte är kapabla till så mycket mer. Gästerna har kryssat sig igenom sina fyra senaste matcher, vilket gör att hela 16 av 34 matcher den här säsongen slutat med delad pott för big boss Brasse-Ronaldos sällskap. Därtill kan läggas att de gjort blott 32 mål. Målsnål och tillknäppt match att vänta mellan två lag som inte har råd att förlora. Spännande spikkryss.

8. Villarreal - Celta Vigo 2
Villarreal parkerade den gula ubåten i undervattensläge och Arsenal letade förgäves i 90 plus tillägg efter en väg att spränga skrovet. 0-0 gjorde susen för spanjorerna, som hade 2-1 att gå på, och firandet i den lilla, lilla staden Vila-Real har varit stort. Mot Celta Vigo kan därmed en viss baksmälla infinna sig, det ska firma Nolito/Suárez med vänner kunna utnyttja. Celta jagar en Europa League-plats (Villarreal har i princip redan säkrat sin) och på en hyfsad dag kan de sänka i stort sett alla lag med sin offensivt lagda Eduardo Coudét-fotboll. Börja med chansspiken till höger, där goe värdet är enormt.

9. Rennes - PSG 2
PSG gjorde en “PSG” och föll ihop fullständigt de sista 120 minuterna av dubbelmötet mot City. Härdsmältan i andra halvlek i Paris var först att ge utslag på Geigermätaren, på den semiskottade snöströsslade planen i Manchester sköt densamma i höjden när Di María tog ett rött kort i affekt. Mot Rennes måste trupperna samlas pronto, men frågan är om Pochettinos mannar mäktar med det när ett tungt och grisigt Rennes står för motståndet i motvinden. PSG:s stjärnor kommer få det tufft, tvåan garderas med kryss redan på lilla lappen.

10. Hertha Berlin - Arminia Bielefeld 1
Hertha Berlin tog tre blytunga poäng i torsdags. Polacken Piatek inledde målskyttet i 13:e minuten och därefter var det game over för motståndaren Freiburg. Hertha har, bland annat via den segern, stått för en alldeles utmärkt slutspurt med fem utan förlust och de står nu med ett ett bra läge i bottenstriden. För Bielefeld ser det sämre ut, efter 31 spelade omgångar ligger de på negativ kvalplats. Där lär gästerna ligga kvar även efter söndagens match, när Herta tar ett stort steg mot nytt kontrakt. Strecka från vänster.

11. Degerfors - Djurgården 1
Plasten i huvudstaden byts mot landsbygdens charm när Djurgården lämnar Tele2 för naturgräset på Stora Valla. Det är Degerfors första riktiga hemmamatch sedan återkomsten, premiären spelades nämligen på Behrns i Örebro, och man bör nog räkna med att klassikerklubben kommer sälja sig snordyrt. Det har den stora merparten hemma i stugorna inte gjort, istället har de stirrat sig blinda på den före detta jättetalangen Bärkroths insats senast och streckat kaminerna till skyarna. Degen har kvalité på topp med Bertilsson/Edvardsen och på en ojämn matta i maj har konstigare saker hänt än att ett topplag tappar poäng. Tvåan är svår att lämna utanför, men ettan har högst prio. Alla tecken används.

12. Mjällby - Östersund 1
Strandvallen står för nästa drabbning. Senast Mjällby gav sig ut på det semigröna gräset stod de som vinnare mot Degerfors, ett liknande utfall känns inte osannolikt mot Östersund. Jämtlänningarna spelar sin bästa fotboll – och den är på det stora hela inget vidare – på den halvfrusna plasten i norr och med tanke på att de där blev utmanövrerade av Varberg (torsk, 0-1) senast ser utsikterna mycket mediokra ut borta mot Mjällby. Fjolårsfemman MAIF är ett intressant lag med hög kapacitet, fram med spik och pickadoll.

13. Malmö FF - Varberg 1
Det ständigt hype:ade MFF blev utspelade efter noter mot DIF. Juryn är fortfarande ute vad gäller vilka slutsatser som bör dras på sikt, men att de ljusblå inte övertygar i nuläget klart. Jon Dahls sällskap har såklart tillräckligt med kvalité för att besegra Varberg på eget gräs även om spelet hackar en aning, men någon helt bergsäker spik är det inte, vilket streckningen antyder. The Beach BoIS är inte ett lag som bör underskattas i den notoriskt jämna Allsvenskan så ettan garderas tidigt.

Kupongens kassaskåp
Juventus
Krysset i Valencia lockar, men det landar ändå i Turin. Juventus är helt enkelt mindre dåliga än Milan är i nuläget, och dessutom har de Cristiano i målform. Etta.

Varningens finger!
Celta Vigo
Behöver man ens välja? Om spikarna var få räcker varningsfingrarna knappt till. West Brom, Sevilla och Degerfors ska alla nämnas, men Celta drar ändå längsta strået. Ett roterat och Europa League-rusigt Villarreal överskattas enormt då de slog ut ett engelskt lag och det måste man ta vara på. Vamos Vigo!144 rader
1. Aston V - Man United x2
2. Arsenal - West Brom 1x2
3. West Ham - Everton 1
4. Juventus - Milan 1
5. Benevento - Cagliari 2
6. Real Madrid - Sevilla x2
7. Valencia - Valladolid x
8. Villarreal - Celta Vigo 2
9. Rennes - PSG x2
10. H.Berlin - Bielefeld 1
11. Degerfors - Djurgården 1x2
12. Mjällby - Östersund 1
13. Malmö - Varberg 1x

864 rader
1. Aston V - Man United x2
2. Arsenal - West Brom 1x2
3. West Ham - Everton 1
4. Juventus - Milan 1
5. Benevento - Cagliari x2
6. Real Madrid - Sevilla 1x2
7. Valencia - Valladolid x
8. Villarreal - Celta Vigo x2
9. Rennes - PSG x2
10. H.Berlin - Bielefeld 1
11. Degerfors - Djurgården 1x2
12. Mjällby - Östersund 1
13. Malmö - Varberg 1x

Vinn ihop med Rekatochklart – gå med i vårt lag hos Svenska Spel
Köp din andel till Europatipset – jättesystem – för 100 kr KLICKA HÄR!

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Kommentarer

Logga in för att kommentera.

Vill du vara med i gemenskapen? Logga in eller registrera dig gratis!

Skapa konto