Europatipset Tips Tisdag 21/1

Publicerad på 20 Jan 2020 - 23:43

Tipsexperten

Tipsexperten

20 Jan 2020 - 23:43

Premier League står i centrum när det vankas ett nytt Europatips redan under tisdagen. Derby från London och sydkusten samt ett Sheffield United som ska försöka knäppa de regerande mästarna på näbben är några av godbitarna. Förutom PL bjuds det på fotboll från lägre engelska divisioner och diverse cuper runt om Europa. Värdet ser på förhand riktigt bra ut. Mot 13 rätt!

Spela på Europatipset – klicka här!


Spelstopp: 20.29


1. Chelsea - Arsenal 1
Chelsea befinner sig på en fjärdeplats när Premier League avverkat 23 omgångar. The Blues har dessutom gått starkt i Champions League, imponerande med tanke på de förutsättningar nye coachen Frank Lampard hade inför säsongen. Arsenal har en ännu nyare coach efter att Mikel Arteta tagit över taktpinnen under vintern. Sedan spanjorens intåg har The Gunners sett klart förbättrade ut spelmässigt men poängkontot är fortsatt fattigt. Dessa klubbar möttes så sent som i mellandagarna, Tammy Abraham blev tungan på vågen då och när Arsenal nu saknar Aubameyang ökar inte gästernas chanser. Chelsea ska lösa detta trots lördagens fadäs mot Newcastle. Etta!
Casumo/11/"> Casumo-odds 1X2: 1.75 - 4.00 - 4.70
Casumo/11/"> Casumo-bonus: 100% upp till 1000 kr!


2. Sheffield United - Manchester City 2
Det blev ännu ett poängtapp för The Citizens i lördags hemma mot Crystal Palace (2-2). Därmed är det hela 16 poäng upp till Liverpool. Var ligan inte körd innan är den definitivt det nu. Pep Guardiola kommer dock kräva en stark prestation när nu succénykomlingarna Sheffield United väntar på bortaplan. The Blades tog en stark pinne borta mot Arsenal i helgen och har faktiskt bara åkt på pumpen tre gånger sedan september. En av dessa tillfällen var mot City och här bör det ändå bli tufft igen för Chris Wilders krigande gäng. Tvåan lämnas allena på Bramall Lane.
Casumo/11/"> Casumo-odds 1X2: 8.00 - 4.85 - 1.44
Casumo/11/"> Casumo-bonus: 100% upp till 1000 kr!


3. Aston Villa - Watford 2
En nykomling som har det betydligt mer kämpigt är Aston Villa. Lejonen löste en poäng mot Brighton efter Jack Grealishs kvittering i den andra halvleken, men det var återigen utan att imponera. Det ser ängsligt ut och just nu talar mycket för att det endast blir en säsong i finrummet. Möjligheter finns dock till uppryckning, det har inte minst Watford visat som var uträknat för en månad sedan. Bålgetingarna från Londons utkanter har dock hittat rätt under Nigel Pearson och står nu på sex raka utan torsk. Poängen mot Tottenham kunde mycket väl varit tre om det inte varit för en straffmiss från Troy Deeney. Under mellandagarna vann Watford enkelt med 3-0 när dessa kombattanter drabbade samman. Tvåan agerar utgång på Villa Park.
Casumo/11/"> Casumo-odds 1X2: 2.95 - 3.55 - 2.48
Casumo/11/"> Casumo-bonus: 100% upp till 1000 kr!


4. Everton - Newcastle 1
Med Carlo Ancelotti som herre på täppan för Everton har de blåklädda lyft något efter den bedrövliga hösten. The Toffees, som hade en svettig höst i botten, har kravlat upp till en stabil mittenplacering under vintern. Nu kommer tabellgrannen Newcastle på besök i Premier Leagues 24:e omgång. Skatorna var utspelade hemma mot Chelsea i helgen men på ett mirakulöst vis slutade bataljen med en svartvit viktoria efter att Isaac Hayden blivit hjälte fyra minuter in på övertid. På bortaplan trivs inte fåglarna lika bra och ett nytt mirakel är svårt att se på arenan där Newcastle inte segrat på tio år. Streckningen på hemmalaget ser gynnsam ut och ettan bör räcka hela vägen in under Ancelottis vingar.
Casumo/11/"> Casumo-odds 1X2: 1.56 - 4.25 - 6.70
Casumo/11/"> Casumo-bonus: 100% upp till 1000 kr!


5. Bournemouth - Brighton 2
Vidare till sydkusten där något av ett derby väntar även om det skiljer 16 mil mellan dessa städer. Derby eller inte derby, här är det hur som helst oerhört viktiga poäng på spel i Premier Leagues nedre regioner. Bournemouth är formsvagast i hela ligan och är nu nästjumbo. I helgen blev det förlust mot jumbon Norwich efter att Steve Cook fått hjärnsläpp i den första halvleken och räddat bollen med handen. Det belönades med ett rött kort och mittbacken är avstängd här. Brighton har överlag ett betydligt bättre truppläge och har också genomgående sett hetare ut under säsongen. Bra chans för Graham Potters fiskmåsar till tre poäng på Vitality Stadium. X2 ska räcka.
Casumo/11/"> Casumo-odds 1X2: 3.00 - 3.45 - 2.50
Casumo/11/"> Casumo-bonus: 100% upp till 1000 kr!


6. Crystal Palace - Southampton X
Tillbaka till huvudstaden, denna gång för ett besök på Selhurst Park där fansen kan vara nöjda med sitt lags poängskörd, men knappast den spelmässiga prestationen hittills under säsongen. Roy Hodgsons örnar flyger inte men gnetar till sig poäng här och var efter enorm effektivitet. 2-2 mot City i lördags var ytterligare ett bevis på detta. Southampton står för spelmässigt betydligt bättre insatser och är ett av ligans formstarkaste trots förlusten mot Wolves i helgen. Inga nya skador hos gästerna här som har ett betydligt bättre truppläge än värdarna som bland annat saknar avstängda Milivojevic. Ralph Hasenhüttls lotsar sina helgon till minst en pinne i södra London.
Casumo/11/"> Casumo-odds 1X2: 2.85 - 3.40 - 2.65
Casumo/11/"> Casumo-bonus: 100% upp till 1000 kr!


7. Barnsley - Preston 1
Slut med Premier League och vi riktar istället fokus mot andradivisionen, The Championship. Läget var minst sagt dystert för Barnsley i höstas men sedan Daniel Stendel byttes ut mot Gerhard Struber har fansen fått all anledning att tro på nytt kontrakt. Vinst här och nykomlingarna från South Yorkshire tar sig upp på säker mark i tabellen. Goda utsikter ska finnas för Preston är direkt mediokra utanför hemmaborgen. The Lilywhites har endast två vinster på 13 bortamatcher denna säsong men streckas här upp som favoriter. Med de förutsättningarna är ettan en spännande chansspik.
Casumo/11/"> Casumo-odds 1X2: 2.65 - 3.45 - 2.70
Casumo/11/"> Casumo-bonus: 100% upp till 1000 kr!


8. Middlesbrough - Birmingham 2
Resan går vidare till östkusten och närmare bestämt Riverside Stadium där Middlesbrough målas upp till oförklarligt stora favoriter. Jonathan Woodgate har fått ordning på sitt lag men det finns fortfarande en hel del svagheter hos de rödvita. När spelare som Assombalonga, Ayala och Dijksteel dessutom ser ut att saknas är inte läget optimalt. Birmingham hade två katastrofala månader i november och december men har hittat tillbaka efter årsskiftet. 2-1-segern mot Luton följdes upp med 1-1 mot Cardiff där The Blues låg närmast segern. Den grovt ansatta ettan lockar inte överhuvudtaget. X2!
Casumo/11/"> Casumo-odds 1X2: 2.25 - 3.25 - 3.50
Casumo/11/"> Casumo-bonus: 100% upp till 1000 kr!


9. Peterborough - Wycombe 1
Den engelska trippen avslutas i Cambridgeshire där League One står värd för en hängmatch. Peterborough var med och krigade i den absoluta toppen av tredjedivisionen för någon månad sedan men en formsvacka med endast två inspelade poäng de sex senaste gör att The Posh fallit ner hela vägen till en tiondeplats. Hemmaspelet på ABAX Stadium har med det sagt varit bra och med firma Eisa och Toney på topp finns det klass som kan såra alla lag i denna serie. Wycombe gör det riktigt bra och återfinns på en sensationell andraplats. Precis som värdarna är dock inte formen på topp och på resande fot har The Chairboys bara mäktat med åtta mål på tolv kamper. Utgå från vänster.
Casumo/11/"> Casumo-odds 1X2: 2.15 - 3.35 - 3.50
Casumo/11/"> Casumo-bonus: 100% upp till 1000 kr!


10. Lyon - Lille 2
Från ligaspel i England till cupspel i Frankrike när vi tittar till den ena semifinal i Ligacupen. Lyon tippades som tvåa bakom PSG inför säsongen men har haft en katastrofal höst. Intriger mellan spelarna och fansen har stört samtidigt som valet av att plocka in den tidigare Marseille-tränaren Rudi Garcia inte har varit populärt bland supportrarna. Något bättre har det sett ut på slutet men att Memphis Depay och Jeff Reine-Adelaide är långtidsskadade kommer synas i längden. Lille har gått stabilt trots alla spelartapp även om bortaspelet lämnat mer övrigt att önska. Mot Lyon har de dock ett mentalt övertag med bland annat fyra raka utan nederlag på denna arena. X2 spelas till fint värde.
Casumo/11/"> Casumo-odds 1X2: 2.00 - 3.25 - 3.90
Casumo/11/"> Casumo-bonus: 100% upp till 1000 kr!


11. Braga - Sporting Lissabon 1
Fortsatt semifinal i Ligacupen men nu från Portugal. Braga hade det tufft i ligan i höstas i samband med dubblerandet i Europa League, men när den turneringen tagit paus har Ärkebiskoparna hittat mer och mer rätt även i det inhemska spelet. I fredags blev inte bara de rödvita första portugisiska lag att göra mål på Porto på Dragao denna säsong, de segrade även med 2-1 efter att formstarka Paulinho avgjort med kvarten kvar att spela. Stor matchvinnare blev även målvakten Matheus som motade en straff och fick se ytterligare en gå i stolpen. Sporting hade i sin tur inte mycket att sätta emot Benfica i Lissabon-derbyt och de grönvita ser förhållandevis tafatta ut för stunden. Ettan smakar fågel i norra Portugal.
Casumo/11/"> Casumo-odds 1X2: 2.10 - 3.40 - 3.40
Casumo/11/"> Casumo-bonus: 100% upp till 1000 kr!


12. Sevilla - Levante X
Vi håller oss kvar på den Iberiska halvön men byter fokus till spanska Copa del Rey. Sevilla gör en fin säsong under Julen Lopetegui med en fjärdeplats i La Liga som följd. Formen är dock inte den bästa med endast en seger på de fem senaste ligamatcherna. Här skulle det heller inte förvåna om Lopetegui byter ut större delen av startelvan, något som öppnar upp för Levante. Grodorna från Valencia blandar höga toppar med djupa dalar, bland annat har de besegrat Barcelona denna säsong. Startar Paco López med spelare som Roger Martí och José Morales har Levante alla möjligheter att hota även på Ramón Sánchez Pizjuán. Som procenten sitter är det bara att mata in samtliga tecken och hålla tummarna för bortaknallen.
Casumo/11/"> Casumo-odds 1X2: 1.33 - 5.00 - 9.00
Casumo/11/"> Casumo-bonus: 100% upp till 1000 kr!


13. Fortuna Sittard - Feyenoord X
Kupongen gör bokslut i tulpanlandet i norra Europa där Feyenoord inte har någon större säsong. Sam Larsson får relativt stort förtroende av Dick Advocaat och tillhör en av Rotterdam-klubbens bästa spelare. Resultaten är dock blandade med tanke på att de rödvita enbart placerar sig på en femteplats i Eredivisie lär fokus ligga där. Frågan är hur prioriterad denna cupmatch är således. Fortuna Sittard har på pappret en betydligt sämre trupp men när lagen möttes här oktober segrade faktiskt de gröngula med 4-2. Startar en spelare som Amadou Ciss här kan definitivt värdarna hota. Helgarderingen kommer tidigt!
Casumo/11/"> Casumo-odds 1X2: 5.80 - 4.70 - 1.50
Casumo/11/"> Casumo-bonus: 100% upp till 1000 kr!


Kupongens kassaskåp


Manchester City
Att City segrar kan inte tas lika för givet som tidigare säsonger. Samtidigt brukar Pep få igång sina spelare efter en sämre insats. Känslan är att de ljusblå gör jobbet på Bramall Lane och löser tre pinnar. Tvåan ska hållas som väldigt trolig i stålstaden.


Varningens finger!


Levante
Ett förmodat roterande Sevilla som dessutom är formsvagt ser ut att få över 80 procent av strecken mot ett mittenlag i La Liga. Det är givetvis inte korrekt. Plocka med Levante på denna kupong för all del!


Lilla raden 144 rader
1. Chelsea - Arsenal 1
2. Sheffield U - Man City 2
3. Aston Villa - Watford 2
4. Everton - Newcastle 1
5. Bournemouth - Brighton x2
6. Crystal P - Southampton x2
7. Barnsley - Preston 1
8. Mboro - Birmingham x2
9. Peterbor. - Wycombe 1
10. Lyon - Lille x2
11. Braga - Sporting 1
12. Sevilla - Levante 1x2
13. F.Sittard - Feyenoord 1x2


Stora raden 864 rader
1. Chelsea - Arsenal 1
2. Sheffield U - Man City 2
3. Aston Villa - Watford 1x2
4. Everton - Newcastle 1
5. Bournemouth - Brighton x2
6. Crystal P - Southampton x2
7. Barnsley - Preston 1
8. Mboro - Birmingham x2
9. Peterbor. - Wycombe 1x
10. Lyon - Lille x2
11. Braga - Sporting 1
12. Sevilla - Levante 1x2
13. F.Sittard - Feyenoord 1x2

Spela på Europatipset – klicka här!


Europatipset tips i samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto