Europatipset Tips Tisdag 28/3

Publicerad på 27 Mar 2023 - 13:38

Tipsexperten

Tipsexperten

27 Mar 2023 - 13:38

Det är dags att vinka adjö till landslagen för den här gången. Åtta landskamper står på menyn på tisdagens Europatips varav fem kvalmatcher mot EM. Dessutom ska vi titta till tredje-, fjärde- och femteligan från England. Med 2,5 miljoner kronor i jackpot gäller det att göra en noggrann analys och vi kör igång direkt.

Spelstopp: 20:29

1. Skottland - Spanien 1
Kupongens kanske allra bästa skrällchans hittas redan i den första matchen. Spanien har ny ledning i form av Luis de la Fuente som ska försöka sätta sin prägel på laget. Det gick sådär mot Norge där spanjorerna kom undan med rena turen. 3-0 speglade verkligen inte matchbilden. Joselu debuterade när han kom in mot slutet av den matchen och satte omgående dit två baljor. Han bör få chansen från start nu. Skottland slog tillbaka Cypern på hemmaplan och är en maktfaktor på Hampden Park. Skottarna gick obesegrade här i VM-kvalet och får de till en fullträff kan detta något skakiga Spanien få en överraskning. Missa inte vänstersidan, men plocka helst med alla tecken.

2. Turkiet - Kroatien 2
Turkiet gjorde verkligen ingen bra insats borta mot Armenien, men lyckades vända 0-1 till 2-1 och därmed ta tre tunga poäng. Det är svårt att bli riktigt klok på detta hemmalag som kan besegra Nederländerna och Frankrike i kval, men som samtidigt kan tappa poäng mot vilket motstånd som helst. Kroatien har visat i två raka världsmästerskap vilken otrolig höjd som finns i truppen. Kvalpremiären mot Wales (1-1) var ingen höjdare, men här bör Modric och company ta tag i taktpinnen trots bortaplan. De besökande schackrutorna ska hållas högst och tvåan är en tänkbar spik.

3. Schweiz - Israel 1
Grupp I får tveklöst sägas vara en av de allra svagaste och Schweiz ska bara lösa en EM-plats. Det började bra för alpnationen när Belarus slogs tillbaka med 5-0 i premiären. Renato Steffen noterades för ett hattrick redan i den första halvleken och det behövs någon som kan sätta bollarna i nät. Offensivt ser det nämligen ganska tunt ut. I övrigt är det dock ett stabilt lagbygge där Xhaka och Zakaria dominerar mittfältet. Israel fick bara 1-1 hemma mot Kosovo, men insatsen går det inte att klaga på. De förtjänade mer då och kommer Peretz, Soloman, Weissman och de andra upp i samma nivå kan de hota även Schweiz. Ettan är ett givet utgångstecken, men då den streckas alldeles för högt ska det garderas med ett kryss redan från start.

4. Wales - Lettland 1
Lettland gjorde en del fina resultat i senaste VM-kvalet då de tog poäng mot Norge, Montenegro och Turkiet på bortaplan. I genrepet inför denna kvalfajt torskade letterna med knappa 2-3 borta mot Irland. Det är således inte något lag utan kvalité och med Gutkovskis och Uldrikis på topp finns spets. Wales är såklart ett bättre fotbollslag och det var starkt jobbat att lösa 1-1 borta mot Kroatien. Drakarna är dock inget gäng som spelar ut något lag, vilket det än må vara, och detta är öppnare än vad streckningen gör gällande. Få med ett rensande kryss till utgångsettan.

5. Kosovo - Andorra 1
Andorra är som bekant ett av Europas blåbär och de hade som väntat ingen chans i premiären mot Rumänien. Trots hemmaplan blev det stryk med 0-2 och Marc Rebés fick dessutom syna det röda kortet. Han är avstängd nu och det är inte så att Andorras trupp är jättebred. Kosovo gjorde ingen stor insats borta mot Israel, men lyckades lösa en pinne trots hårt tryck mot det egna målet. Nu lär de få mer att säga till om och med Muriqi, Rashica och Zhegrova på topp bör detta bli enkelriktat värre. Ettan är bara att spika trots hög streckning.

6. Tyskland - Belgien 1
Efter ett riktigt misslyckat VM siktar Hansi Flick och hans grabbar mot ett hemmamästerskap. Då EM spelas i Tyskland är de inte med i något kval och istället träningsspelade Die Mannschaft mot Peru förra veckan. 2-0 slutade den matchen efter att late bloomern Füllkrug stått för dubbla fullträffar. Han blir svår att hantera nu också. I övrigt bör vi se spelare som Kimmich, Goretzka och Havertz från start och det räcker långt. Belgien körde som bekant över Sverige, men den belgiska truppen är inte lika vass som för några år sedan och frågan är hur mycket nye förbundskaptenen Tedesco sliter på kuggar som Lukaku och De Bruyne här. Tyskland är starkare och vinner framför hemmapubliken i Köln. Ettan singlas.

7. Marocko - Peru X
Marocko gjorde som bekant succé i Qatar och följde upp den framgången med att besegra Brasilien i en träningsmatch för några dagar sedan. Backlinjen med Hakimi, Saïss, Aguerd och Mazraoui håller hög klass och på mittfältet röjer Amrabat runt. Boufal, En-Nesyri och Ziyech var samtidigt vassa på topp. Ett stabilt lag, men bänken är inte lika stark och frågan är om det inte roteras en del nu. Peru torskade som väntat borta mot Tyskland, men hade då Lapadula, Flores och Yotún på bänken. Den trion bör kliva in nu och då är Peru ett landslag att räkna med. Notera att denna match spelas på Wanda Metropolitano i Madrid och ingen hemmaplansfördel föreligger. Läge då att gå för värdet och inleda med X2. Ettan plockas med först på större system.

8. Saudiarabien - Bolivia 1
Vi avslutar landslagsbonanzan med ett möte mellan Saudiarabien och Bolivia. Gästerna från Sydamerika är en slagpåse på sin kontinent, speciellt på bortaplan. Hemma på hög höjd har en del skalper plockats, men kvalitén finns inte i truppen för att störa de andra nationerna på lågland. För några dagar sedan fick de stryk av Uzbekistan. Saudiarabien gjorde ett mycket imponerande gruppspel i VM även om det blev uttåg. Segern mot Argentina kommer leva kvar länge och truppen är ganska intressant. Hemma i Jeddah ska saudierna gälla som solklara favoriter mot ett lag av Bolivias kaliber och ettan är bara att spika.

9. Exeter - Barnsley 1
Barnsley går som tåget just nu. Fyra raka segrar gör att de har häng på en direktplats till The Championship. James Norwood och Devante Cole är ligans hetaste anfallspar och senast mot Sheffield Wednesday vann Barnsley med 4-2. Gästerna har dock tappat poäng i hälften av sina bortamatcher och här blir de för högt streckade. Exeter kommer från 5-0 mot Accrington och det var deras tredje raka hemmaseger. Fem olika målskyttar presenterade sig då och det finns en imponerande bredd hos värdarna. Värdet hamnar klockrent till vänster när tipparna stirrar tabell och då är tvåan ett tecken som plockas bort. 1X liras med höga förhoppningar.

10. Crawley - Grimsby 2
Läget såg riktigt tungt ut för Crawley för några veckor sedan, men tio inspelade poäng på de fyra senaste omgångarna gör att de har kravlat sig upp på säker mark i League Two. Formtoppen har kommit i helt rätt läge av säsongen, men känslan är att den fina sviten tar slut nu. Grimsby vann höstens möte mellan lagen med 3-0 och visar fin form med endast en ligaförlust sedan mitten av februari. Under den perioden har de dessutom tagit sig till kvartsfinal i FA-cupen efter att ha besegrat Premier League-laget Southampton. Brighton blev sedan för svåra, men det är ändå en imponerande cupsäsong av Grimsby som visar styrka här också. Börja med tvåan.

11. AFC Wimbledon - Walsall X
Walsall har varit hyfsat svårslagna under säsongen, men alltför många kryss har gjort att de får nöja sig med en placering i mitten av tabellen. 16 oavgjorda resultat på 37 omgångar är flest av alla lag i serien och på bortaplan har hälften av matcherna slutat med delad pott. AFC Wimbledon har elva raka omgångar utan seger och ska vara glada att de tog så många poäng under hösten att kontraktet inte bör vara i fara. Samtidigt ska det sägas att värdarna har tagit poäng i tolv av 18 fajter på den egna gräsmattan. En jämn batalj att vänta där ett oavgjort resultat ligger väldigt nära till hands. Vi testar ett spikkryss!

12. Wealdstone - Oldham 2
Wealdstone har tappat mark i kampen om playoff-platserna i National League efter att ha torskat tre raka ligamatcher. Tio insläppta mål på dessa är oroväckande och 1-4 mot bottenlaget Scunthorpe sticker verkligen ut. Tipparna tror på ett trendbrott nu, men det känns verkligen långt ifrån säkert. Oldham har tagit poäng i tre av sina fyra senaste omgångar och har hyfsade spelare som Kitching, Fondop-Talum och John Rooney i truppen. Den trion kan mycket väl hitta luckor på detta ihåliga Wealdstone och då är det läge att gå för värdet och strecka från höger.

13. Woking - Barnet 1
Woking ligger trea i National League inför helgens omgång och den placeringen innebär att de slipper en omgång av playoff om det kan hålla sig kvar där. Det finns med andra ord mycket att spela för och det är inte långt ner till lagen nedanför. Rhys Brown och Padraig Amond har hittat ett fint samarbete i offensiven och är två lirare att hålla ögonen på. Barnet huserar endast fem pinnar bakom Woking i tabellen och har en av seriens bästa anfallare i Nicke Kabamba. Kommer han till lägen smäller det. Barnet vann höstens möte i London och ska ses med vettig chans att skrälla i detta toppmöte. Alla tecken behövs.

Kupongens kassaskåp!

Kosovo
Andorra är en av de absolut sämsta fotbollsnationerna i Europa medan Kosovo är ett landslag på uppgång. Muriqi och company vinner detta enkelt. Given etta.

Varningens finger!

Skottland
Spanien såg inget vidare ut mot Norge och hade alla marginaler på sin sida då. Hampden Park är inget enkelt ställe att åka till och bara roffa åt sig poäng. Ett heltaggat Skottland kan mycket väl skrälla.

144 rader
1. Skottland - Spanien 1x2
2. Turkiet - Kroatien 2
3. Schweiz - Israel 1x
4. Wales - Lettland 1x
5. Kosovo - Andorra 1
6. Tyskland - Belgien 1
7. Marocko - Peru x2
8. Saudiarabien - Bolivia 1
9. Exeter - Barnsley 1x
10. Crawley - Grimsby 2
11. Wimbledon - Walsall X
12. Wealdstone - Oldham 2
13. Woking - Barnet 1x2

864 rader
1. Skottland - Spanien 1x2
2. Turkiet - Kroatien 2
3. Schweiz - Israel 1x
4. Wales - Lettland 1x
5. Kosovo - Andorra 1
6. Tyskland - Belgien 1
7. Marocko - Peru 1x2
8. Saudiarabien - Bolivia 1
9. Exeter - Barnsley 1x
10. Crawley - Grimsby x2
11. Wimbledon - Walsall X
12. Wealdstone - Oldham x2
13. Woking - Barnet 1x2

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto