Europatipset Tips Tisdag 4/4

Publicerad på 3 Apr 2023 - 15:57

Tipsexperten

Tipsexperten

3 Apr 2023 - 15:57

Veckans första Europatips faller redan under tisdagen. Kupongen, som går i mål ett dygn senare, inleds av fyra matcher från Premier League där framför allt Chelsea - Liverpool sticker ut. Innan målgång ska vi dessutom hinna med ett Derby d’Italia samt ett El Clásico. Ni hänger väl med?

Spelstopp: 20:44

1. Chelsea - Liverpool 1
Chelseas förlust mot Aston Villa (0-2) var inte rättvis sett till matchbilden, men det blev likväl droppen för Graham Potter. Svenskbekantingen fick i helgen lämna sitt uppdrag och när Liverpool gästar Stamford Bridge är det istället Bruno Saltor som kommer att leda de blåklädda. Brightons gamla högerback är ansedd i de egna leden och med förmodat stor revanschlusta bör tisdagens opponenter vara ett passande motstånd framför hemmapubliken. 1-4 i brakan mot Manchester City var ingen vidare uppladdning för Klopp och company som ser ut att få stora problem i jakten på topp 4. Åtta poäng skiljer upp till Manchester United och vi tror att avståndet är detsamma efter denna akt. Ettan spikas till spännande procent.

2. Bournemouth - Brighton 2
Brighton lyckades i slutskedet få in 3-3 mot Brentford och att De Zerbis manskap fick med sig åtminstone en poäng från den fighten var minst sagt rättvist. “Fiskmåsarna” dominerade tillställningen kraftigt – nästan 5,0 xG är brutala siffror – och spelare som Mac Allister, March och Mitoma bör kunna lirka upp även Bournemouth denna tisdag. The Cherries vände i sin tur 0-1 till 2-1 mot Fulham men här kommer värdarna att få det betydligt tuffare emot. Så sent som i februari vann gästerna det vändande mötet med 1-0 och här tar de ytterligare en trepoängare. Stabil spiktvåa.

3. Leeds - Nottingham X
Leeds hade som väntat inte mycket att sätta emot Arsenal. 1-4 i baken innebar att Gracias mannar har bottenträsket flåsandes i nacken och vi ser det inte som omöjligt att The Peacocks får ytterligare problem när Nottingham står näst på tur. Nykomlingarna hade de klart bästa chanserna i 1-1-matchen mot Wolverhampton och här får bland andra Johnson en förmodat passande matchbild framför sig. Walesaren är sylvass i omställningarna och Leeds är ingen betrodd favorit att hålla i handen. Till vänstervridna streck föreslås heltäckningsmattan så tidigt det bara går.

4. Leicester - Aston Villa 1
Det var inte bara Graham Potter som blev av med jobbet den gångna helgen. Leicesters svaga insats i 1-2-förlusten mot Crystal Palace innebar att Brendan Rodgers fick kliva åt sidan i Leicesters jakt på överlevnad. Nordirländaren har inte fått fart på The Foxes som dock har ett betydligt bättre material än vad tabellen visar. Maddison och Iheanacho är matchvinnare som gästande Aston Villa får se upp med. Besökarna tog en fin skalp på Stamford Bridge där Chelsea besegrades med 0-2, men sett till matchbilden ska Emery och company be om ursäkt för segern. Villa var rejält tillbakatryckta och en motreaktion kan mycket väl ligga i korten på King Power Stadium. Ettan erbjuder smygvärde och är en fräck chansspik.

5. Juventus - Inter 1
Inter bokförde vintern med två raka förluster i Serie A och återstartade helgens uppgift mot Fiorentina enligt samma devis. 0-1-förlusten var inte rättvis sett till matchbilden men det börjar onekligen blåsa snålt runt Simone Inzaghi. Härnäst väntar Juventus i ett dubbelmöte i semifinalen i Coppa Italia. Bianconeri har vunnit de båda inbördes mötena i ligaspelet och när Inter ser ut att sakna viktiga duon Calhanoglu/Skriniar tror vi på ett liknande scenario i Turin. Juve har varit otroligt solida efter nyår och så länge Allegris gäng sköter sina kort rätt förlorar de inte den första av två akter. 1X räcker för grön bock i Derby d’Italia!

6. Athletic Bilbao - Osasuna 1
Det är dags för returmöten i semifinalerna av Copa del Rey där vinnaren av detta dubbelmöte ställs mot Barcelona eller Real Madrid i final. Osasuna drog det längsta strået hemma i Pamplona men sedan dess har ingenting stämt för gästerna. Blott två inspelade poäng på fyra ligamatcher är ett kvitto på detta och desto mer anmärkningsvärt är att de rödblå inte lyckats göra mål under samma period. Athletic Bilbao går inte heller fram som en ångvält just nu men baskernas prestationer har med det sagt inte varit några att skämmas över. Hemma på San Mamés är de rödvita erkänt starka och det enda som egentligen hindrar oss från att spika ettan är den hårda streckningen. 1X är ett värdesäkrat lås.

7. Bayern München - Freiburg 1
Kvartsfinal från DFB Pokal där ensidig trafik väntas på Allianz Arena. Thomas Tuchel fick en flygande start på sitt nya jobb när hans Bayern München vann Der Klassiker med 4-2 mot Dortmund. Bayern var det klart bättre laget och av bara farten ska Tuchels gäng kunna spinna vidare på inslagen väg mot Freiburg. Gästerna åkte som bekant ur Europa League mot Juventus och på de två senaste ligamatcherna har de vitsvarta bara skrapat ihop två poäng mot Mainz och Hertha Berlin. Här blir det flera resor tuffare emot. Ettan spikas trots benhård streckning.

8. Raith Rovers - Hamilton X
Tisdagens drabbningar avrundas med en tripp till den skotska andraligan där Raith Rovers hoppas ta rygg på jakten om playoff-platserna mot Premiership. Två raka segrar i ligaspelet är positiva papper från värdföreningen men däremellan finns också en förlust i Challenge Cup mot Hamilton. Samma opponent står på andra sidan denna afton och även om tabelljumbon haft det tufft vill vi inte stänga dörren för en favorit i repris. Särskilt inte när ettan streckas utom reson. Raith Rovers för inte matchbilder med den äran och när X2 skapar korsdrag bland kuponghögarna finns inte mycket att orda om. Alla tecken och skrälljobb!

9. Manchester United - Brentford 1
Manchester United fick inte en lugn stund på St James’ Park där ten Hags gäng noterade 0-2 i nacken. Förlusten innebar att racet om topp 4 tätnat och det var uppenbart att The Red Devils saknade avstängda Casemiro extremt mycket. Brassen finns inte med mot Brentford heller och vi ställer oss således frågande till ettans hårda streckning. De tillresta förtjänade inte poängen mot Brighton (3-3) men det går samtidigt inte att komma ifrån det faktum att The Bees trivs otroligt bra när de får slå ur underläge. Toney och Mbeumo kan ställa till med oreda i Uniteds defensiv och över 70 procent på värdarna känns magstarkt. Om råd hela spannet.

10. West Ham - Newcastle 1
West Ham fick med sig en förlösande trepoängare i bottenmötet med Southampton. Nyförvärvet Aguerd satte tidigt 1-0 för The Hammers och resultatet stod sig sedan matchen ut. Försvarsinsatsen var gedigen från Moyes gäng och kan de komma upp i samma nivå hemma mot Newcastle är mycket vunnet. The Magpies stod för en imponerande prestation mot Manchester United (2-0) där siffrorna faktiskt kunde blivit ännu större om skärpan framför mål hade varit bättre. Alexander Isak ser ut att ha hittat rätt längst fram men här får svensken med kamrater inte en så enkel resa framför sig som tipparna tycks tro. Blott fem vinster på 13 bortamatcher är inget att skryta med för Howes gäng som tidigare haft problem med att luckra upp lågt sittande motståndare. Nosar tvåan på 55 procent närmare spelstopp är 1X ett spännande val.

11. Barcelona - Real Madrid 1
Barcelona har ett övertag på Real Madrid efter 1-0 i det första av två El Clásicon i Copa del Rey-semin. Insatsen var då inte den bästa från Xavis gäng men med hänsyn till rådande förutsättningar ska katalanernas flärdfulla offensiv kunna trivas med ytorna som Real Madrid tvingas erbjuda i jakten på minst en kvittering. “Marängerna” värmde upp inför denna tillställning med att slakta Valladolid med 6-0 där Benzema stod för ett hattrick på mindre än tio minuter. Det blir såklart tuffare emot på Camp Nou men gästerna ska inte räknas bort när det gäller som mest. Ettan går först men den lågt streckade tvåan får gärna hänga med på större bongar.

12. RB Leipzig - Dortmund 1
Dortmund har haft ganska stora problem på sin väg fram till kvartsfinalen av DFB Pokal. Såväl Hannover som Bochum har givit Terzic grabbar svårigheter och efter helgens rungande 2-4-förlust mot Bayern München finns frågetecken för dagshumöret hos gästerna. RB Leipzig tog så sent som i början av mars stryk av BVB på Signal Iduna Park, men 1-2 i nacken var missvisande siffror sett till matchbilden. “Tjurarna” var det bättre laget då och kan de bara skaka av sig den hemska 0-3-förlusten från helgens möte med Mainz är mycket vunnet. Ettan gillas skarpt på Red Bull Arena där hammaren åker fram.

13. Nantes - Lyon 1
Nantes vann som bekant Coupe de France i fjol och även den här säsongen är Koumbouarés manskap långt framme i samma cup. Helgens förlust mot Reims (0-3) var absolut inte så orättvis som siffrorna vittnar om och föga förvånande viger tipparna stort förtroende åt Lyon efter deras 1-0-triumf mot PSG. Laurent Blancs mannar stod för en kanoninsats mot serieledarna men här väntar en helt annan typ av fight. Les Gones har haft en tendens att blanda högt med lågt under säsongens gång och en motreaktion är inte alls omöjlig på Stade de la Beaujoire. När värdet faller solklart till vänster lockar 1X väldigt mycket. Avslag på tvåan.

Kupongens kassaskåp

Bayern München
Bayern München fick en flygande start under Thomas Tuchel vars mannar flyger vidare på vinnande väg mot Freiburg. Given etta i cup-kvarten.

Varningens finger!

West Ham
West Ham tog en efterlängtad trepoängare mot Southampton som kan ge effekt på mötet med Newcastle. Den övervärderade tvåan lockar föga. 1X!

144 rader
1. Chelsea - Liverpool 1
2. Bournem. - Brighton 2
3. Leeds - Nottingham 1x2
4. Leicester - Aston Villa 1
5. Juventus - Inter 1x
6. A.Bilbao - Osasuna 1x
7. B.München - Freiburg 1
8. Raith Rovers - Hamilton 1x2
9. Man United - Brentford 1x
10. West Ham - Newcastle 1x
11. Barcelona - R.Madrid 1
12. Leipzig - Dortmund 1
13. Nantes - Lyon 1

864 rader
1. Chelsea - Liverpool 1
2. Bournem. - Brighton 2
3. Leeds - Nottingham 1x2
4. Leicester - Aston Villa 1
5. Juventus - Inter 1x
6. A.Bilbao - Osasuna 1x
7. B.München - Freiburg 1
8. Raith Rovers - Hamilton 1x2
9. Man United - Brentford 1x2
10. West Ham - Newcastle 1x
11. Barcelona - R.Madrid 12
12. Leipzig - Dortmund 1
13. Nantes - Lyon 1x

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto