Europatipset Tips Torsdag 12/8

Publicerad på 11 Aug 2021 - 22:36

Tipsexperten

Tipsexperten

11 Aug 2021 - 22:36

Europa League-kval från Skottland och elva kvalmatcher från Europa Conference League fyller upp torsdagens härliga Europatips. Här gäller det att ha koll på förutsättningarna då ett par matcher i praktiken redan är avgjorda. Spelvärdet är strålande samtidigt som vägen mot 13 gröna bockar inte ser alltför knixig ut. Nu trummar vi igång!

Gå med i vårt succélag – två tolvor och 110 000 kr in i söndags – 2x13-rätt på slutet!
Köp andel till BRA Europatipset-system – 150 kr/andelen! – KLICKA HÄR!

Spelstopp: 19:59



1. St. Johnstone - Galatasaray 2
Försäsongen verkar inte ha varit speciellt prioriterad i Galatasaray som inte hade en suck mot PSV i Champions League-kvalet. 1-1 hemma mot St Johnstone förra veckan var även det en grov missräkning. Dock ska det sägas att turkarna var det bättre laget, både före och efter Muslera visades ut. Om Gala kan hålla sig ifrån röda kort och straffsparkar ska trots allt gästerna kunna lösa ett avancemang i Perth. St Johnstone är inte ens i närheten av samma kaliber som Celtic och Rangers. I fjol gjorde The Saints bara åtta mål på 16 hemmamatcher i Premiership. Sund tvåa.

2. Celtic - Jablonec 2
Celtic inledde säsongen med att torska mot Midtjylland i Champions League-kvalet. Torsk blev det även i ligapremiären mot nykomlingen Hearts, så inledningen har varit allt annat än felfri. Seger blev det däremot i bortamötet mot Jablonec (4-2) där Celtic var mer effektiva. Tjeckerna är dock inte ofarliga och med tanke på att britterna har två mål att gå på känns ettan runt 85-90 procent som ett iskallt tecken. Här har vi hopp om att fälla storfavoriten.

3. Velez Mostar - Elfsborg 2
Jimmy Thelin lär gräma sig över hemmamötet mot Velez Mostar som slutade 1-1. Elfsborg har gjort det väldigt bra i Allsvenskan under sommaren men mot Velez kom inte alls Frick och company upp i nivå. Värdlaget från Balkanhalvön ska absolut inte vara någon omöjlig motståndare. Den bosniska ligan rankas betydligt lägre än Allsvenskan och faktum är att Velez är rätt långt ifrån Bosniens starkaste kort. Får vi Thelins gubbar under 50 procent är tvåan en smart utgång. Gardera ifall stålarna räcker till.

4. Feyenoord - Luzern 1
Feyenoord gjorde processen kort med Luzern på schweizisk mark. Holländarna var flera nummer större och vann till sist med 3-0 på Swissporarena. Återigen var det Guud Til som briljerade. Att schweizarna ska vända på ett 0-3-underläge i Rotterdam finns inte. Däremot ska inte Luzern räknas bort från den enskilda matchen. Feyenoord har ligapremiär i helgen så att Arne Slot väljer att snurra på ett par positioner är inte helt otänkbart. Därmed känns det lågt streckade krysset som ett trevligt komplement till den troliga hemmasegern.

5. Aberdeen - Breidablik X
Isländska Breidablik har ett par fina veckor bakom sig. Segern mot Austria Wien var en stor framgång för klubben. Kópavogur-gänget har även gått starkt i ligan på slutet. Däremot blev det torsk i det första mötet mot Aberdeen med 2-3, matchen i sig var dock jämn och helt uträknade ska inte islänningarna vara på Pittodrie Stadium. Skottarna har fått en fin start på säsongen och i den förra rundan besegrades Häcken utan några större bekymmer. Men så bra som procenten visar är knappast britterna. 1X blir valet i kvalet.

6. Larne - Pacos de Ferreira 2
På Inver Park, som rymmer drygt 2000 åskådare, kommer Larnes Europaäventyr att ta slut. Nordirländarna hade inte en chans i Portugal förra veckan då Pacos de Ferreira dikterade villkoren och vann med 4-0. Den portugisiska ligan håller hög klass och Ferreira ser minst lika starka ut som i fjol då de slutade på en meriterande femteplats. Larne ska vara en slagpåse i dessa sammanhang men med tanke på att det här i praktiken redan är avgjort känns inte tvåan helt självskriven. Gardera gärna favoriten på stora system.

7. Rijeka - Hibernian X
En ny jämn kamp är troligtvis att vänta mellan Rijeka och Hibernian som spelade 1-1 i Edinburgh förra veckan. Kroaterna tog ledningen genom nyförvärvet Prince Ampem efter en timmes spel men bara ett par minuter senare kvitterade den australienska landslagsspelaren Martin Boyle som gjort närmare 200 matcher för Hibs. Efter 90 minuter var 1-1 ett rättvist resultat. Boyle och hans lagkamrater toppar den skotska ligan och nu när värdet ligger på britterna lockar ettan minst på Balkanhalvön. X2 i utgång.

8. Dundalk - Vitesse 2
Vitesse uppträdde aningen virrigt i säsongspremiären förra veckan mot Dundalk där Lois Openda kvitterade till 2-2 i den 88:e minuten. Openda blev sedermera utvisad och är därför avstängd här. Trots detta ska förra säsongens ligafyra i Eredivisie ses med toppchans till avancemang. Dundalk är en klubb från Irland som är på dekis. DFC återfinns faktiskt på den undre halvan av Premier Division som i grunden håller riktigt dassig nivå. Ligafotbollen på Irland rankas lägre än bland annat Luxemburgs, Liechtensteins och Litauens serier vilket säger det mesta. Vitesse ska bara lösa detta. Spikad tvåa.

9. Osijek - CSKA Sofia 1
Osijek var den enda utmanaren till Dinamo Zagreb under den gångna säsongen i den kroatiska ligan och efter fyra omgångar av den här säsongen toppar de blåvita Prva HNL. Men grabbarna från Balkan fick det inte alls att stämma i bortamötet mot CSKA Sofia förra veckan. Kroaterna släppte tre bollar förbi sig under den första halvleken och matchen slutade till sist 4-2 till bulgarerna. Goda chanser till revansch ska det dock finnas på Stadion Gradski vrt där inte Osijek kammat noll i en ligamatch sedan augusti förra året. CSKA håller i grunden inte samma klass och med tanke på utgångsläget lär gästerna bli defensivt inriktade. Ettan tippas.

10. Partizan - Sochi 2
Fint spelvärde dukas upp på de ryska gästerna i Belgrad. Sochi är ett lag av hög klass som bara var fyra poäng från andraplatsen i Premier League förra säsongen. I truppen finns rutinerade herrar som Popov, Yusupov och Noboa. Den sistnämnda mittfältaren, som gjort över 80 landskamper för Ecuador, gjorde målet i 1-1-matchen mot Partizan förra veckan. Serberna kommer inte att bli någon enkel nöt att knäcka i Belgrad. Partizan har öppnat säsongen starkt men här får värdlaget ett alldeles för stort förtroende av det svenska folket. X2 liras till fint värde!

11. Olimpija - Santa Clara 1
Hemmaplansfördelen bör väga tungt i den slovenska huvudstaden där Santa Clara har en tvåmålsledning att gå på. Olimpija är oerhört svårslagna på Stadion Stozice samtidigt som de portugisiska gästerna gör sig klart bäst ute på Azorerna. Dessutom ska man ha med sig att Santa Claras erfarenheter från dessa sammanhang är i princip helt obefintliga. Sjätteplatsen i Primeira Liga förra säsongen var klubbens bästa ligaplacering i modern tid. Olimpija hade det tufft på Azorerna men i Ljubljana räknar jag med att slovenerna tar kommandot. Etta.

12. Sivasspor - Dinamo Batumi 1
Georgisk fotboll har fått ett litet uppsving och Dinamo Batumi är ett spännande gäng som toppar den inhemska ligan. Dinamo stod upp förvånansvärt bra i hemmamötet mot Sivasspor som slutade 2-1 till turkarna. Matchen var så gott som helt jämn och det var ytterst nära att Dinamo fick med sig ett oavgjort resultat. Sivasspor avgjorde nämligen i den 95:e minuten. Nu när lagen strålar samman på turkisk mark lär det bli tuffare för Dinamo, men här streckas ettan alldeles för hårt för att lämna allena. Gardera favoriten efter storlek på lädret.

13. Hibernians - Riga FC 2
Maltesiska Hibernians stod för omgångens skräll i den förra omgången då de vann med 1-0 i Riga. Att maltesiska gäng vinner europeiska kvalmatcher hör inte direkt till vardagen. Letterna ska dock ha alla möjligheter att ta sig vidare från den här kvalomgången. Riga pressade trots allt Malmö FF i Champions League-kvalet och kommer RFC upp i normal standard ska inte strandraggarna från Malta räcka till. Nu när magiskt spelvärde dukas upp på tvåan blir Riga en odiskutabel spik!

Kupongens kassaskåp
Vitesse
Irländsk ligafotboll skrämmer inte och Dundalk är för dagen långt ifrån ett av rikets starkaste kort. Ett klart mer kompetent Vitesse ska vid normala fall vinna det här med god marginal. Spikad tvåa!

Varningens finger!
Jablonec
Celtic fick med sig 4-2 från Tjeckien men matchen var jämn. Med två mål att gå på ska knappast britterna streckas upp mot 85-90 procent. Då allt värde finns i krysset och tvåan är det läge att försöka fälla storfavoriten!

Gå med i vårt succélag – två tolvor och 110 000 kr in i söndags – 2x13-rätt på slutet!
Köp andel till BRA Europatipset-system – 150 kr/andelen! – KLICKA HÄR!



144 rader
1. St. Johnst. - Galatasaray 2
2. Celtic - Jablonec 1x2
3. Velez Mostar - Elfsborg 2
4. Feyenoord - Luzern 1x
5. Aberdeen - Breidablik 1x
6. Larne - P.Ferreira 2
7. Rijeka - Hibernian x2
8. Dundalk - Vitesse 2
9. Osijek - CSKA Sofia 1
10. Partizan - Sochi x2
11. Olimpija - Santa Clara 1
12. Sivasspor - Din.Batumi 1x2
13. Hibernians - Riga FC 2

864 rader
1. St. Johnst. - Galatasaray 2
2. Celtic - Jablonec 1x2
3. Velez Mostar - Elfsborg x2
4. Feyenoord - Luzern 1x
5. Aberdeen - Breidablik 1x
6. Larne - P.Ferreira 1x2
7. Rijeka - Hibernian x2
8. Dundalk - Vitesse 2
9. Osijek - CSKA Sofia 1
10. Partizan - Sochi x2
11. Olimpija - Santa Clara 1
12. Sivasspor - Din.Batumi 1x2
13. Hibernians - Riga FC 2

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto