Europatipset Tips Torsdag 19/8

Publicerad på 18 Aug 2021 - 23:39

Tipsexperten

Tipsexperten

18 Aug 2021 - 23:39

Inte mindre än tio matcher från Europa Conference League-kvalet tar plats på torsdagens Europatips. I Schweiz och Nederländerna väntar kvalificerat motstånd för Hammarby och Elfsborg. Kupongen avslutas sedermera med tre kvalmatcher från Europa League där Olympiakos målas upp som enormt stora favoriter hemma i Pireus. Är grekerna värde det skyhöga förtroendet? Häng med i jakten på 13 gröna bockar!

Gå med i vårt succélag – två tolvor och 110 000 kr in i söndags – 2x13-rätt på slutet!
Köp andel till BRA Europatipset-system – 150 kr/andelen! – KLICKA HÄR!

Spelstopp: 18:59



1. Basel - Hammarby 1
Bajen stod för en mäktig vändning mot Cukaricki i förra veckan. Trots förlust med 1-3 borta lyckades Hammarby vända på steken hemma på Tele2. Detta följde Selmani och company upp med en hemmaförlust mot Elfsborg i Allsvenskan. Nu när Basel står på andra sidan lär det bli svårt för Bajen. Schweizarna har sett brutalt bra ut under säsongsinledningen – åtta raka, övertygande segrar har det blivit. Brassen Arthur Cabral varit helt magisk. På de fem senaste matcherna har han noterats för åtta mål och fyra assist! Han lär skjuta ett bräckligt Hammarby i sank. Ettan kan singlas trots överstreckning.

2. Feyenoord - Elfsborg 1
Tufft motstånd väntar även för Elfsborg. Feyenoord hade vissa problem med Drita för ett par veckor sedan men i den förra omgången slaktade Guus Til och hans lagkamrater ett relativt starkt Luzern. Kommer Feyenoord upp i samma nivå här lär det bli svårt för Elfsborg som normalt sett trivs klart bäst på konstgräs. Jimmy Thelins gubbar imponerar förvisso i Allsvenskan och ser med svenska mått mätt starka ut i samtliga lagdelar. För att hota den här typen av motstånd kommer det såklart att krävas något extra, men får vi krysset runt 15 procent lockar ändå det lågt streckade mittentecknet. 1X.

3. Pacos de Ferreira - Tottenham X
Tottenham stod för en magnifik insats i Premier League-premiären då Son sänkte Manchester City. Något spel blev det inte för Kane som även är ytterst osäker till spel även här. Givetvis kan mycket väl Espírito Santo komma att ge ett par yngre förmågor chansen i Europa Conference League. Detta ska Pacos de Ferreira kunna utnyttja. Portugiserna gjorde en riktigt fin säsong i fjol och Ferriera hade inga som helst bekymmer med att slå ut Larne i den förra omgången. Ett förmodat roterande Spurs runt 75 prollar känns spontant som ett iskallt drag. På mindre system är 1X ett fräckt val!

4. Rennes - Rosenborg 1
I Frankrike kliver Rennes in som klara favoriter. De rödsvarta har ett oerhört talangfullt lag där bland annat eftertraktade Camavinga finns kvar, trots att flera storklubbar visat intresse för den 18-årige mittfältaren. Rennes har gjort två okej insatser under inledningen av Ligue 1 som slutat oavgjort mot Lens och Brest. Rosenborg har varit på dekis de senaste åren samtidigt som Åge Hareide störs av skadan på Wiedesheim-Paul. Då Rennes lutar åt att erbjuda helt okej spelvärde är det nog bara att spika av favoriten på Roazhon Park.

5. Sivasspor - FC Köpenhamn X
FC Köpenhamn reser till Turkiet i gott slag. Att danskarna målas upp som relativt klara favoriter i Sivas känns dock lite snett. FCK kryssade i bortamötet mot Lokomotiv Plovdiv i den förra omgången, och givetvis kommer danskarna att vara relativt tillfreds ifall de vänder hem till Köpenhamn med ett kryss i bagaget från Turkiet. Sivasspor har inlett säsongen trevande men i truppen finns det gott om kompetens. Nigerianen Kayode, landslagsmeriterade Ciftci samt Gradel är en rutinerad trio som hållit hög klass i Süper Lig under flera års tid. Den sistnämnda ivorianen noterades för elva mål och 13 assist under förra säsongen då Sivasspor slutade femma i det turkiska finrummet. 1X borde vara tillräckligt.

6. Trabzonspor - Roma 1
En förmodat målrik tillställning väntar mellan två starka klubbar. José Mourinhos Roma har blandat och gett under försäsongen. Framåt har romarna sett fina ut, inte minst nya Shomurodov, Abraham måste även ses som ett riktigt starkt nyförvärv. Att Zaniolo dessutom är tillbaka från sin tidigare skada ger Giallorossi ytterligare en dimension i anfallsspelet. Återstår att se vilka gubbar Mourinho ställer ut i Trabzon – på söndag väntar ligapremiär mot Fiorentina. Trabzonspor har likt Roma gjort ett starkt fönster då de fått in spelare som Peres (Roma), Hamsik samt Parma-duon Cornelius/Gervinho. Turkarna imponerade i ligapremiären som vanns med hela 5-1 mot Yeni Malatyaspor. Då det bör bli målrikt känns ett-två sunt.

7. Anderlecht - Vitesse 2
Kristoffer Olsson har fått förtroendet direkt av Vincent Kompany i Anderlecht som kommer till spel med fyra raka segrar. Utöver Olsson har Kompany även fått in starka namn som Hoedt (Southampton), Zirkzee (Bayern München) och Kiese-Thelin (Kasimpasa). Vitesse lär dock inte bli någon enkel motståndare. Gästerna tillhör trots allt toppen av Eredivisie. De gulsvarta holländarna visade upp en hög högstanivå under förra säsongen och även fast både Openda och Yapi är avstängda kommer coach Thomas Letsch att kunna mönstra en stark elva här. Ovisst där den lågt streckade tvåan lockar mest och alla tecken gör sig bäst.

8. LASK Linz - St. Johnstone 1
LASK Linz hade inga som helst bekymmer med att ta sig vidare från den förra kvalomgången. Vojvodina slaktades med sammanlagt 7-1. Die Linzer har hållit hög standard under flera års tid och så sent som 2019/20 vann LASK grundserien i Bundesliga före RB Salzburg. St Johnstone är ett mediokert gäng från Skottland som inte är av samma skrot och korn. Förra säsongen snittade faktiskt The Saints under ett mål per match på 38 omgångar. Mot ett kompetent LASK på Raiffeisen Arena lär inte britterna räcka till. Ettan lämnas allena.

9. Viktoria Plzen - CSKA Sofia 1
Det krävdes straffar för att Viktoria Plzen skulle slå ut The New Saints i den förra omgången. Tjeckerna var dock spelmässigt överlägsna. Ligaspelet har inletts på bästa sett med fyra raka segrar och inför den här cupmatchen finns stjärnmittfältaren Ba Loua tillgänglig trots att han sålts till Lech Poznan – övergången sker inte förrän den 27:e augusti. Bulgarisk ligafotboll håller inte samma klass som den tjeckiska diton. CSKA Sofia har inlett säsongen relativt lovande, dock ska det sägas att bulgarerna hade problem med lettiskt motstånd för ett par veckor sedan. Ett hemmastarkt Plzen bör lösa biffen mot den här typen av motstånd på Doosan Arena. Trolig etta.

10. Jablonec - Zilina 1
Jablonec gjorde en riktigt stark säsong då de slutade på tredje plats i den tjeckiska ligan, före bland annat Viktoria Plzen. Trots att värdlaget lyckats behålla målkungen Dolezal har inledningen på den här säsongen varit svag, men den här torsdagen ska Jablonec ha alla möjligheter att lösa en seger och således sätta sig i förarsätet inför returen. Milan Skriniars moderklubb Zilina är en lag från Slovakien som slutade hela 19 poäng efter Slovan Bratislava i fjol. Ett stort problem för gästerna under den gångna säsongen var spelet på resande tass. Får vi ettan under 50-strecket i Tjeckien är det en tänkbar spik.

11. Slavia Prag - Legia Warszawa 1
Över till Europa League-matcherna. Slavia Prag har imponerat stort i de europeiska sammanhangen under de senaste åren, mest ihågkomna från fjolårssäsongen är dock tjeckerna och framförallt försvararen Kudela för en rasistskandal mot Rangers. Slavia imponerade inte i Champions League-kvalet mot Ferencváros och mot polskt motstånd är avancemanget långt ifrån givet. Legia Warszawa gjorde två bra insatser mot Dinamo Zagreb i CL-kvalet – polackerna spelade då 1-1 i det första mötet som spelades i Zagreb. Den hårt betrodda ettan måste garderas här.

12. Olympiakos - Slovan Bratislava 2
Olympiakos ser ut att bli kupongens största favorit. Känslan är att favoritskapet är överdrivet. Med tanke på att den grekiska ligan ännu inte satts igång är matchformen kring ålderstigna gubbar som El-Arabi och Valbuena högst tveksam. Olympiakos åkte ut mot Ludogorets i Champions League-kvalet vilket måste ses som en rätt stor överraskning. Slovan Bratislava bör kunna stå upp bra här, i alla fall bättre än vad procent antyder. Slovakerna har sett riktigt bra ut under säsongsinledningen, inte minst mittfältaren Weiss som har ett förflutet i bland annat Olympiakos. Släkten är värst i Pireus? Tvåan smakar moussaka runt 5 prollar!

13. Randers - Galatasaray 2
Randers toppar något förvånande Superligan efter fem omgångar, till stor del tack vare Patrik Carlgren som varit riktigt bra i målet. Det ska dock nämnas att danskarna ännu inte mött något förmodat topplag i ligaspelet. Galatasaray kommer också till spel i gott slag efter två raka bortasegrar. Truppmässigt finns det enorm klass hos turkarna, inte minst framåt i form av Babel, Diagne och Falcao. Gala har rutin från dessa sammanhang och då turkarna lutar åt att streckas relativt lågt är tvåan en given utgång. Krysset kan tas med på större lappar.

Kupongens kassaskåp
Rennes
Edmans, Toivonens, Isakssons, Källströms och Jakob Johanssons gamla Rennes är ett av Frankrikes bättre hemmalag. Dagens trupp är oerhört talangfylld och mot mediokert norskt motstånd ska fransmännen ses med toppchans. Finfin etta!

Varningens finger!
Slovan Bratislava
Slovan stod upp bra mot Young Boys i Champions League-kvalet och ska kunna göra detsamma här. Olympiakos har inlett säsongen trevande och är inte i samma matchform som slovakerna. Spännande tvåa!

Gå med i vårt succélag – två tolvor och 110 000 kr in i söndags – 2x13-rätt på slutet!
Köp andel till BRA Europatipset-system – 150 kr/andelen! – KLICKA HÄR!




144 rader
1. Basel - Hammarby 1
2. Feyenoord - Elfsborg 1
3. P.Ferreira - Tottenham 1x
4. Rennes - Rosenborg 1
5. Sivasspor - Köpenhamn 1x
6. Trabzonspor - Roma 12
7. Anderlecht - Vitesse 1x2
8. LASK Linz - St. Johnstone 1
9. Vik.Plzen - CSKA Sofia 1
10. Jablonec - Zilina 1
11. Slavia Prag - Legia Warsz. 1x
12. Olympiakos - Sl.Bratislava 1x2
13. Randers - Galatasaray 2

864 rader
1. Basel - Hammarby 1
2. Feyenoord - Elfsborg 1x
3. P.Ferreira - Tottenham 1x2
4. Rennes - Rosenborg 1
5. Sivasspor - Köpenhamn 1x
6. Trabzonspor - Roma 12
7. Anderlecht - Vitesse 1x2
8. LASK Linz - St. Johnstone 1
9. Vik.Plzen - CSKA Sofia 1
10. Jablonec - Zilina 1
11. Slavia Prag - Legia Warsz. 1x
12. Olympiakos - Sl.Bratislava 1x2
13. Randers - Galatasaray x2

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto