Europatipset Tips Torsdag 24/9

Publicerad på 23 Sep 2020 - 19:12

Tipsexperten

Tipsexperten

23 Sep 2020 - 19:12

Det är cupfotboll i överflöd på torsdagens Europatips. Supercupmötet i Budapest är onekligen höjdpunkten och den följs av en Ligacupfajt i England. Därefter bär det ut över Europa där vi bland annat ska syna Djurgården och Malmö i deras jakt på avancemang i Europa League-kvalet. Häng med!


Spelstopp: 18:59

EUROPATIPSET TIPS 24/9


1. Bayern München - Sevilla 1
Vi rivstartar kupongen med UEFA Super Cup, mötet mellan mästarna i Champions- och Europa League. Sevilla är numera synonymt med Europa League-titeln och spanjorernas finaltriumf mot Inter innebar att de snittar en turneringsseger vartannat år sedan 13/14, ett helt osannolikt facit. Nu blir det dock ruskigt tufft när Bayern München väntar. Tyskarna pulveriserade Schalke med 8-0 i ligapremiären och visade då att flyktade Thiago inte kommer att saknas nämnvärt. Matchen spelas dock på neutral plan och det kan vara en faktor som gör att Bayern får vissa problem med de svårspelade andalusierna. Ettan är rättmätig favorit, men när den dansar upp över 80 procent är inte krysset ett dumt komplement.
bet365/23/">SVERIGES BÄSTA STARTBONUS
bet365/23/">Upp till 1250 kr i spelkrediter hos bet365


2. Bristol City - Aston Villa 2
Från Ashton Gate hämtas nästa kamp. Bristol City har resultatmässigt stått för en bra inledning på säsongen. Två raka segrar i såväl ligan som Ligacupen förtjänar respekt, men det ska också sägas att cuptriumferna kommit mot svagt motstånd. Nu jackas svårighetsgraden upp rejält när fjolårsfinalisterna Aston Villa kommer på besök. Dean Smith tar den här turneringen på allvar och kan mycket väl ge speltid åt nyförvärv som Traoré och Cash. Då blir Villa att räkna med och X2 räcker hela vägen.
888sport/23/">Startbonus: Få 100 kr bonus att spela för hos 888sport


3. Djurgården - Cluj 2
Vi dyker ner i Europa League-kvalet och landar in på Tele2 Arena i Stockholm. Djurgården kravlade sig vidare efter en urusel insats mot gibraltiska Europa FC senast. Presterar Blåränderna liknande fotboll här kommer de att bli överkörda. Ett klart minus är att Erik Berg saknats på träningarna inför den här fajten och han är monumental för stockholmarnas chanser att gå vidare. Det hade dock blivit tufft även med Berg från start. Cluj är ett par nivåer upp mot vad värdarna är vana vid och så länge rumänerna gör det de ska är det här en överkomlig uppgift. Dan Petrescus gäng tar sig vidare. Tvåa.
bet365/23/">SVERIGES BÄSTA STARTBONUS
bet365/23/">Upp till 1250 kr i spelkrediter hos bet365


4. Malmö FF - Lokomotiva Zagreb 1
Skilda förutsättningar råder i Skåne. Malmö FF är tokfavoriter att ta sig vidare mot Lokomotiva Zagreb och det ska spela mindre roll om Anders Christiansen kan medverka eller inte. Jon Dahl Tomasson lär säkerligen vilja ha sin nyckelspelare hel inför helgens möte med Häcken och här blir det upp till övriga att lösa avancemanget. Med spelare som Toivonen, Kiese Thelin och Rieks redo för spel är dock Malmö väl rustade för att upprätthålla sin magnifika Europastatistik i den egna borgen. Kroaterna är brandskattade sedan den fina andraplatsen i fjolårets ligaspel och kommer få en svettig afton i Malmö. Ettan lämnas allena.
888sport/23/">Startbonus: Få 100 kr bonus att spela för hos 888sport


5. Rosenborg - Alanyaspor 2
Vidare till Norge, men de blågula banden kapas inte helt. Dino Islamovic visar gott gry under Åge Hareides ledning och Ljusdalssonen, som numera tillhör det montenegrinska landslaget, blir en viktig pusselbit i norrmännens jakt på gruppspelet. Här övervärderas dock baggarna av det svenska folket. Alanyaspor är väl så bra som RBK i grunden och stod för en mäkta imponerande säsong i Süper Lig i fjol. Femteplatsen var långt ifrån oförtjänt och i Pareiro och Babacar finns två mycket tänkbara matchvinnare här. Med supervärde till höger kan ettan nonchaleras.
bet365/23/">SVERIGES BÄSTA STARTBONUS
bet365/23/">Upp till 1250 kr i spelkrediter hos bet365


6. Willem II - Rangers 2
Willem II är inte lika mycket i ropet sedan Alexander Isak och Martin Ödegaard försvunnit, men det hindrade inte holländarna från att knipa en femteplats i Eredivisie innan förbundet bröt säsongen. Greken Pavlidis är anfallaren som ska göra det nuförtiden, men såväl han som hela laget lär få problem mot Rangers. Skottarna är på väg mot något stort under Steven Gerrards vingar och det lär inte dröja länge innan de blåa delarna av Glasgow får fira en ligatitel. Förra säsongen nådde gästerna hela vägen till åttondelsfinal i Europa League och ett liknande scenario är inte otänkbart denna gången heller. Stark tvåa.
888sport/23/">Startbonus: Få 100 kr bonus att spela för hos 888sport


7. St. Gallen - AEK Athen 2
I Schweiz gick St. Gallen och Young Boys länge en kamp om ligatiteln. Till slut bärgade dock de sistnämnda pokalen och därefter har flera tongivande spelare lämnat “Espen”. Då blir det inte roligt att tas med AEK Athen, trots hemmaplansfördelen. Grekerna har förstärkt samtliga lagdelar på ett bra sätt under sommarens transferfönster och i Marko Livaja har gästerna en spelare med kvaliteter som ingen i värdföreningen besitter. Strecka från höger.
bet365/23/">SVERIGES BÄSTA STARTBONUS
bet365/23/">Upp till 1250 kr i spelkrediter hos bet365


8. Galatasaray - Hajduk Split X
Fatih Terim är kultförklarad i Galatasaray, men föregående säsong var svår att förklara bort för alla med rödgula anknytningar. Sjätteplatsen är en skamfläck i historieböckerna och överlag är det ett ojämnt lag som den gode Terim förfogar över. Trots det ställs turkarna här ut som enorma favoriter när Hajduk Split står på andra sidan. Kroaterna är ett homogent gäng med rejäl spets i lurige Caktas. Får inte värdarna stopp på honom här kan skrällen mycket väl vara nära till hands, särskilt då ettan blir enormt övervärderad. Gardera omgående hela vägen.
888sport/23/">Startbonus: Få 100 kr bonus att spela för hos 888sport


9. Milan - Bodö/Glimt 1
Bodö/Glimt är i teorin inte klara ligamästare än, men redan nu kan norrmännen börja smygfira sin första ligatitel. Den ostoppbara offensiven har sprudlat genom hela säsongen och det är bara en tidsfråga innan en sådan som Philip Zinckernagel flyttar till en större klubbadress. Först ska dock Zinckernagel och övriga baggar stångas med Zlatan på San Siro. Svensken satte en balja mot irländska Shamrock i föregående runda och i premiären mot Bologna blev det dubbelt så många. Givetvis ska Rossoneri ses med ypperliga möjligheter här, men när ettan är uppe och nosar runt 90 procent är det otroligt lockande att plocka med ett rensarkryss på större rader.
bet365/23/">SVERIGES BÄSTA STARTBONUS
bet365/23/">Upp till 1250 kr i spelkrediter hos bet365


10. Besiktas - Rio Ave X
Besiktas har gått ner i nivå de senaste åren och föregående säsong hade de svartvita ingenting med ligaguldet att göra. Aktiviteten i sommarens transferfönster har varit låg och på minussidan finns bland andra viktige Burak Yilmaz som försvunnit till Lille. Svenska folket väljer dock att blunda för det och streckar här upp turkarna alldeles för hårt. Rio Ave är ett väldrillat gäng som definitivt kan reta gallfeber på värdarna då de är skickliga med bollen. Det går också undan när gästerna ställer om och här är det läge att gardera upp ettan med samtliga tecken.
888sport/23/">Startbonus: Få 100 kr bonus att spela för hos 888sport


11. Charleroi - Partizan 1
Charleroi går som tåget i Jupiler League där de ståtar med sex raka vinster och endast två insläppta mål. Ett otroligt imponerande facit. Framåt finns också hög höjd med spelare som Rezaei och Nicholson redo att hugga som kobror i boxen. Belgarna mår med andra ord prima för stunden och ska ses med toppchans att slå ut Partizan. Gästerna från Serbien trivs normalt inte alls utanför hemlandet och de svartvita har också haft problem i föregående rundor mot avsevärt lättare motstånd än det som väntas här. Spika ettan.
bet365/23/">SVERIGES BÄSTA STARTBONUS
bet365/23/">Upp till 1250 kr i spelkrediter hos bet365


12. FC Köpenhamn - Piast Gliwice X
FC Köpenhamn höll på att åka ur mot IFK Göteborg och det är smärtsamt tydligt att den danska stormakten kämpar med en identitetskris för stunden. Ståle Solbakkens blanka hjässa har förmodligen också rivsår efter inledningen på Superligaen där FCK torskat mot både Odense och Bröndby. Trots det målas värdarna upp enormt högt inför mötet med Piast Gliwice. Polackerna vann Ekstraklasa så sent som 18/19 och kan definitivt såra danskarna här via lågt försvar och snabba omställningar. Med tanke på FCK:s dagsform är det kanonläge att strecka tvärs över.
888sport/23/">Startbonus: Få 100 kr bonus att spela för hos 888sport


13. FCSB - Slovan Liberec 2
Steaua Bukarest mot Slovan Liberec hade i normala fall varit en kamp med klar fördel till hemmalaget, men här råder i det närmaste extrema förutsättningar. FCSB är hårt drabbade av Coronaviruset och här kommer rumänerna tvingas kasta in juniorer och reserver i startelvan då inte mindre än 14 (!) A-lagsspelare lämnat positiva test de senaste dagarna. Tvåan blir då helt given och så länge den håller sig under 70-75 procent är det en suverän värdespik. Håll dock utkik närmare spelstopp så att matchen inte flyttas till annat datum och därmed lottas.
bet365/23/">SVERIGES BÄSTA STARTBONUS
bet365/23/">Upp till 1250 kr i spelkrediter hos bet365


Kupongens kassaskåp


Malmö FF
Di Blåe är ett aktat gäng i den egna borgen när det vankas Europaspel. Lokomotiva Zagreb håller inte alls samma nivå och ska MFF ta sig vidare utan större problem.


Varningens finger!


Hajduk Split
Galatasaray skämde ut sig i fjol och ställs här ut som enorma favoriter. Lurigt motstånd väntar dock i form av Hajduk Split som har alla förutsättningar för att kunna överrumpla turkarna. Högersidan är obligatorisk!


144 rader
1. B.München - Sevilla 1x
2. Bristol City - Aston V 2
3. Djurgården - Cluj 2
4. Malmö - Lok.Zagreb 1
5. Rosenborg - Alanyaspor x2
6. Willem II - Rangers 2
7. St. Gallen - AEK Athen x2
8. Galatasaray - Hajduk 1x2
9. Milan - Bodö/Glimt 1
10. Besiktas - Rio Ave 1x
11. Charleroi - Partizan 1
12. Köpenhamn - Piast Gl. 1x2
13. FCSB - Slovan Liberec 2


864 rader
1. B.München - Sevilla 1x
2. Bristol City - Aston V x2
3. Djurgården - Cluj 2
4. Malmö - Lok.Zagreb 1
5. Rosenborg - Alanyaspor x2
6. Willem II - Rangers 2
7. St. Gallen - AEK Athen x2
8. Galatasaray - Hajduk 1x2
9. Milan - Bodö/Glimt 1x
10. Besiktas - Rio Ave 1x2
11. Charleroi - Partizan 1
12. Köpenhamn - Piast Gl. 1x2
13. FCSB - Slovan Liberec 2


Europatipset tips i samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto