Europatipset tis 11/6

Publicerad på 10 Jun 2019 - 19:04

Tipsexperten

Tipsexperten

10 Jun 2019 - 19:04

Återigen EM-kvalprägel på tisdagens kupong. Nio matcher hämtas från kvalspelet i Europa och som vanligt hittas flera svårfällda favoriter. Det hela avslutas sedan under onsdagen där det är fokus på Dam-VM. Bland annat ställs Norge mot värdnationen Frankrike och Tyskland mot Spanien i två heta möten. Nu rundar vi av kvalet med 13 rätt och blickar fram emot kommande mästerskap!


Spelstopp: 20.44


1. Island - Turkiet X
Magisk start på detta kval för Turkiet som satt sig i förarsätet för en biljett till EM-slutspelet. I lördags betvingade Senol Günes gäng självaste Frankrike hemma i Konya. 2-0 slutade det där, helt rättvist ska tilläggas, efter att kaptenen Burak Yilmaz varit matchens gigant. Nu är det istället bortaplan som gäller och en lång resa upp till vulkanön i norr. Vinst här för turkarna och det ska oerhört mycket till för att de inte ska sluta topp 2. De lär dock vara mer än nöjda med en pinne i Reykjavik. Erik Hamréns Island behöver egentligen vinna detta möte men de blåklädda ser inte lika heta ut som tidigare. Vinst med 1-0 mot Albanien förvisso men här talar många faktorer för delad pott. Spika krysset!


2. Belgien - Skottland 1
Väldigt nära att Skottland tappade poäng hemma mot Cypern men 22-årige Oliver Burke blev stor matchvinnare när han satte dit 2-1 i den 89:e minuten. Därmed lever drömmen om EM. Mot ett urstarkt Belgien kommer det dock bli åka av för britterna. De röda djävlarna hade lekstuga med Kazakstan i helgen även om siffrorna “bara” skrevs till 3-0. Här hemma är VM-trean snudd på omöjlig att tas med vilket noll förluster i tävlingssammanhang sedan 2010 vittnar om. Hemmasegern är odiskutabel.


3. Ungern - Wales X
Intressant match från Grupp E där Ungern toppar tillsammans med Kroatien på sex inspelade poäng. Både Wales och Slovakien återfinns dock tre pinnar bakom och med en match mindre spelad. Det är mellan dessa fyra nationer det kommer att stå, där ändå Kroatien får ses som klara favoriter att plocka hem gruppsegern. Senast det begav sig här i Budapest knäppte dock Ungern VM-tvåan på näsan. Här får de bära ett knappt favoritskap i kraft av hemmaplan. Wales är dock svåra att brotta ner och ska inte räknas bort. Målsnålt är ingen vild gissning. Utgå från 1X men måla gärna på hela vägen.


4. Vitryssland - Nordirland 1
Nordirland har fått en flygande start på kvalet och står på maximala nio poäng efter tre omgångar. Då ska det dock sägas att britterna inte stött på varken Tyskland eller Nederländerna. Samtidigt har de spelmässigt inte imponerat och både vinsten mot Vitryssland hemma i Belfast och segern senast mot Estland i Tallinn har suttit långt inne. Här ska knappast Nordirland gälla som de tydliga favoriter de målas upp till. Allt värde på värdarna och 1X blir valet.


5. Albanien - Moldavien 1
Möte från Grupp H där dessa lag inte ska ha med någon topp 2-placering att göra. Istället handlar denna match först och främst om att komma fyra i gruppen. Albanien deltog i senaste EM-slutspelet i Frankrike men sedan dess har Örnarna gått bakåt i utvecklingen. Truppen är inte speciellt namnstark även om Napolis Hysaj är en spelare av högsta klass. Moldavien är en av Europas svagare nationer och här hemma i Elbasani ska normalt Albanien lösa en seger. Med tanke på att det finns frågetecken kring de rödsvarta är det dock inte fel att peta in ett kryss på större system.


6. Ryssland - Cypern 1
Cypern var nära en bragdartad poäng borta mot Skottland men fick ge sig sent. Ö-nationen har utan tvekan gått framåt vilket höstens Nations League, men även vårens kval, har vittnat om. Mot de allra bästa nationerna i Europa har de dock svårt att räcka till, särskilt på bortaplan. Ryssland tillhör inte riktigt den kategorin men är såklart ett par klasser vassare än Cypern. Cherchesovs gäng kommer också från två storsegrar mot Kazakstan (4-0) och San Marino (9-0). Centertanken Artem Dzyuba stod för fyra baljor senast och här kommer han vålla problem för ett inte alltför stabilt cypriotiskt försvar. Det blir seger för de ryska björnarna i Nizhny Novgorod. Spik.


7. Grekland - Armenien X
Det fanns förhoppningar i Aten om att störa Italien i lördags. Det var dock Grekland inte i närheten av att göra. Det slutade med en klar 0-3-förlust efter att det normalt solida grekiska försvaret agerat statister vid flera tillfällen. Nu gäller det att studsa tillbaka om det ska bli en EM-plats när Armenien gästar huvudstaden. Det är verkligen ingen slagpåse. I Nations League slog de Nordmakedonien med 4-0 på hemmaplan och i förra samlingen pressade de Bosnien på bortaplan. Spets finns i Arsenals Henrikh Mkhitaryan. Ett Grekland med stor press på sina axlar kan verkligen inte räkna hem tre poäng här. In med alla tecken och hoppas på de rödklädda gästerna.


8. Italien - Bosnien 1
Två nationer som kommer från vitt skilda insatser ställs mot varandra i Turin. “Nya” Italien, ledda av Roberto Mancini, stod för en strålande prestation i Aten när de slog tillbaka Grekland med hela 3-0. Ynglingen Nicolò Barella visade vägen och mer rutinerade pjäser i form av Insigne och Bonucci fyllde på. Bosnien kammade däremot noll mot Finland i Tammerfors efter en minst sagt blek insats. Miralem Pjanic saknades där men är åter när det vankas match på hans hemmaplan till vardags. Arsenals Sead Kolasinac kommer däremot inte till spel vilket är ett tungt avbräck. Utifrån hur lagen presterat hittills ska det mycket till om Bosnien ska kunna rubba Italien här. Högst trolig etta.


9. Liechtenstein - Finland 2
Finland fortsätter alltså att övertyga och tog sig upp på andraplatsen i Grupp J i och med 2-0-vinsten mot Bosnien. Stor segerorganisatör var Teemu Pukki med sina två mål. Där har vårt grannland i öst en riktig spetsanfallare. Norwich-spelaren kommer behövas här mot ett lågt liggande Lichtenstein. Värdarna har 0-11 på tre matcher hittills i denna grupp och har endast två segrar i tävlingssammanhang sedan 2011, mot Gibraltar och Moldavien. Här ska ett Finland som är bättre än på mycket länge inte ha några problem att plocka hem tre pinnar. Säker tvåa i Vaduz.


10. Frankrike Dam - Norge Dam 1
Över till onsdagens matcher och Dam-VM som pågår för fullt i Frankrike. Värdnationen inledde med att besegra Sydkorea med hela 4-0 efter att bland annat den starka mittbacken Wendie Renard knoppat in två hörnor. Les Bleus såg väldigt vassa ut där och ska onekligen betraktas som huvudfavorit till guldet. Norge är dock inget skräpgäng och här har Martin Sjögrens jäntor ingenting att förlora. Även om Ada Hegerberg saknas hos de rödklädda finns spets i hög grad. Det brukar samtidigt vara jämna möten mellan dessa nationer. Utgångsetta men inte fel att plocka med krysset.


11. Nigeria Dam - Sydkorea Dam 2
Samma grupp som ovanstående och här gäller det att ta en trepoängare om det ska kunna bli åttondelsfinal. Fyra av de sex bästa treorna avancerar nämligen även till slutspel. Sydkorea återfinns på en 14:e plats på världsrankingen medan Nigeria först placerar sig på en 38:e. Det ska skilja en hel del mellan dessa lag och asiaterna bör ha en ypperlig chans att lösa en seger. Stjärnan So-Yun Ji frälser Taegeuk Ladies? Spika tvåan om den håller sig under 60 procent!


12. Tyskland Dam - Spanien Dam 1
Tyskland och Spanien är starka nationer även på damsidan och de ska kunna vara med även när det närmar sig final. Framförallt Tyskland ser vassa ut med idel världsstjärnor i startelvan. Den inledande 1-0-segern mot Kina var något skakig men samtidigt visade Die Nationalelf styrka som gick vinnande ur den striden. Spanien dominerade mot den förmodade slagpåsen Sydafrika men det dröjde ända till den 82:a minuten innan Jennifer Hermoso kunde avgöra från elva meter. Tyskland har ett klart statistiskt övertag även om det slutade mållöst när lagen möttes i november. Här förlorar inte de tvåfaldiga världsmästarna. 1X!


13. Nosaby IF - Hässleholms IF X
Vi avslutar hemma i Svedala med ett derby i Division 2 Östra Götaland. Hässleholm reser de knappa fyra milen österut för en tuff bortamatch mot Nosaby. Hemmalaget har gått starkt på slutet med tre raka vinster, senast med 3-2 mot Ifö Bromölla efter att bland annat meriterade Andréas Grahm stått för ett av målen. Hässleholm har det betydligt tyngre nu med endast två poäng på de sex senaste. Gästerna är dock bättre än tabellen visar och har haft marginalen emot i flera matcher. De är i grunden väl så bra som Nosaby vilket fjolårets fyra poäng inbördes vittnar om. Ettan blir för hårt betrodd av det svenska folket här. In med alla tecken omgående!


Kupongens kassaskåp


Finland
Berguvarna är ett helt annat lag efter att Teemu Pukki slagit igenom på allvar. Norwich-spelaren bär de blåvita som nu blir att räkna med i kampen om en EM-plats. Här ska de inte ha några som helst problem att slå tillbaka ett uselt Liechtenstein. Säker tvåa i match 9.


Varningens finger!


Armenien
Bedrövlig insats från Grekland senast mot Italien. Den finns i ryggmärgen när nu alla förväntar sig att det ska bli tre poäng mot Armenien. Det rödklädda bortalaget är dock luriga och med en Henrikh Mkhitaryan på plan har de alla möjligheter att skrälla mot ett vingklippt hemmalag.


Lilla raden 144 rader
1. Island - Turkiet X
2. Belgien - Skottland 1
3. Ungern - Wales 1x
4. Vitryssland - Nordirland 1x
5. Albanien - Moldavien 1
6. Ryssland - Cypern 1
7. Grekland - Armenien 1x2
8. Italien - Bosnien 1
9. Liechtenstein - Finland 2
10. Frankrike D - Norge D 1x
11. Nigeria D - Sydkorea D 2
12. Tyskland D - Spanien D 1x
13. Nosaby - Hässleholm 1x2


Stora raden 864 rader
1. Island - Turkiet X
2. Belgien - Skottland 1
3. Ungern - Wales 1x2
4. Vitryssland - Nordirland 1x
5. Albanien - Moldavien 1x
6. Ryssland - Cypern 1
7. Grekland - Armenien 1x2
8. Italien - Bosnien 1x
9. Liechtenstein - Finland 2
10. Frankrike D - Norge D 1x
11. Nigeria D - Sydkorea D 2
12. Tyskland D - Spanien D 1x
13. Nosaby - Hässleholm 1x2

Spela på Europatipset – klicka här!


I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto