Tipsexperten

Europatipset tis 14/11

13 November 2017 - 20:13

Landskamper är i fokus på denna tisdags Europatips. Höjdpunkten är naturligtvis matchen i Dublin där Irland och Danmark gör upp om en VM-plats. Utöver den heta bataljen bjuds det på ett antal laddade träningslandskamper runt om i Europa. Bland annat gör England och Brasilien upp på Wembley samt Tyskland och Frankrike i Köln. Det finns även vissa skrällchanser, så kan 13 rätt hittas är hög utdelning ingen omöjlighet. Särskilt som kupongen är laddad med en 2,5 miljoner jackpot!


1. Irland - Danmark 2
Det sista europeiska landslaget ska bli klart för VM på Aviva Stadium i Dublin under tisdagskvällen. Efter 0-0 på Parken är det vidöppet vilken nation som tar sig vidare. I det mötet var Danmark relativt överlägsna, men fick trots ett par kvalificerade chanser inte hål på den irländska försvarsmuren. I Dublin kommer Irland troligen inte spela lika destruktivt och det kan gynna Åge Hareides landslag. Det finns mer kvalitet hos de rödvita och kommer en spelare som Christian Eriksen upp i nivå ska chanserna till att ta sig till Ryssland vara stora. Det ser ut att finnas bra med spelvärde på tvåan. Möjlig värdespik. X2 däremot inte fel på större system.


2. Senegal - Sydafrika 1
Dessa båda nationer möttes så sent som i fredags i Sydafrika. Senegal vann då med 2-0 och det var tillräckligt för att säkra VM-platsen. Detta möte är således betydelselöst. Utifrån de förutsättningarna finns det läge att gardera upp den högt streckade ettan. Senegal förlorar dock inte inför sin hemmapublik i Dakar. 1X räcker gott och väl!


3. England - Brasilien 2
Det andra stormötet på några dagar väntas på Wembley. I fredags gästade de regerande världsmästarna Tyskland och då slutade det 0-0. Nu kommer ett formstarkt Brasilien på besök till London. Det lär bli tufft för ett England som saknar sin överlägset bästa målgörare Harry Kane. Brasilien har visat stor styrka under ledning av Tite och var överlägsna i det sydamerikanska VM-kvalet. De är klassen bättre än England och har framförallt en spets som saknas hos The Three Lions. Tvåan ser ut att bli understreckad och är en av kupongens bästa spikar!


4. Tyskland - Frankrike 1
Detta skulle mycket väl kunna vara sommarens VM-final. Dessa två nationer får ses som de stora favoriterna tillsammans med Brasilien och Spanien inför mästerskapet. Här drabbar de samman i ett riktigt tungviktsmöte i Köln. De vill naturligtvis sätta sig i respekt inför Rysslands-VM. Regerande världsmästarna Tyskland har revansch att utkräva sedan nederlaget i EM-semifinalen för ett drygt år sedan. Inte omöjligt att de får den här. Tyskarna imponerade stort i kvalet när de gick rent. Frankrike hade däremot stora bekymmer, men lyckades slutligen säkra förstaplatsen före Sverige. Även om Tyskland ska ha utgångstipset är ettan för högt streckad för att spikas av. Tvåan till runt 20 procent måste med, men helst samtliga tecken.


5. Rumänien - Holland X
Två landslag som misslyckades kapitalt i VM-kvalet var dessa. Holland slutade som bekant bakom Sverige och Frankrike, medan Rumänien hamnade på en svag fjärdeplats i sin grupp. Nu måste dessa nationer bygga ett landslag till EM-kvalet nästa höst. Räkna därför med relativt förändrade trupper mot vad som spelade i kvalet. Holland ska naturligtvis hållas som det snäppet bättre landslaget, men att åka till Bukarest och prestera är inte speciellt enkelt. De orangea var svaga på bortaplan under kvalet och får troligen problem även här. Med tvåan överstreckad lämnas den. 1X spelas.


6. Ryssland - Spanien 2
Ryssland har satsat hårt inför VM på hemmaplan. Resultaten har dock hittills inte varit speciellt imponerande och många fans oroar sig inför mästerskapet. Förbundskapten Stanislav Cherchesov är redan kritiserad, men ska man vara helt ärlig förfogar han inte över någon märkvärdig trupp. I Spanien vimlar det däremot av stjärnspelare. Spanjorerna imponerade stort i kvalet och är en het kandidat till VM-guldet. I lördags slogs Costa Rica tillbaka med klara 5-0 och nu väntar alltså Ryssland. Något mer kvalificerat motstånd, men visst ska Spanien gälla som klara favoriter. Tvåan spikas av så länge det inte överstiger 75 procent. Därefter kan krysset övervägas.


7. Österrike - Uruguay 2
Österrike vann Sveriges EM-kvalgrupp i stor stil för två år sedan. EM-slutspelet var dock ett fiasko och VM-kvalet likaså. Där blev det en fjärdeplats bakom Serbien, Irland och Wales. Uruguay är däremot klart för VM. Cavani vann skytteligan i det sydamerikanska VM-kvalet och kommer vara avgörande för hur långt de blåvita går i mästerskapet till sommaren. Det finns mer kvalitet hos sydamerikanerna och borde även finnas mer motivation med tanke på vad som väntar. Tvåan är en möjlig chansspik. X2 dock att föredra.


8. Belgien - Japan 1
Belgien har ett av världens bästa landslag, men nämns likväl inte som någon av favoriterna i VM-turneringen. Anledningen är att de brukar ha svårt att få till det i slutspelen. I kvalet var de dock omutliga och öste in mål. De gjorde de även i fredagens träningsmatch mot Mexiko. Den slutade 3-3 efter en riktigt sevärd tillställning. Nu väntar VM-klara Japan som föll med 1-3 mot Brasilien i Lille. Japan är alltid svårforcerade och har ställt till det mot Belgien genom åren. De tre senaste matcherna nationerna emellan har faktiskt de rödvita vunnit. Trots det ska självfallet Belgien vara stora favoriter. Ettan ser dock ut att bli överstreckad och söks hög utdelning ska den garderas upp. Samtliga tecken chansas med på det större systemet!


9. Portugal - USA 1
Portugal och USA möttes i gruppspelet i Brasilien 2014. Det blir dock ingen repris i Ryssland. USA misslyckades nämligen att kvalificera sig och för första gången sedan 1986 får amerikanerna titta på vid sidan av. Landslaget har varit ålderstiget och en generationsväxling är på gång. Räkna därför med att flertalet nya spelare får chansen här. Mot Europamästarna Portugal ska USA normalt sett inte kunna hävda sig. Det skulle förvåna om det blir något annat än förlust här. Trots hög streckning på ettan spikas den av.


10. Ungern - Costa Rica X
Ungern hade ett fruktansvärt kval där de bland annat förlorade mot självaste Andorra. Det finns dock potential, vilket inte minst visades i Frankrike för ett drygt år sedan. Costa Rica gjorde en bragdartad insats när laget var sånär på att ta sig till semifinal i VM 2014. Laget är klart för VM till sommaren, men där lär det inte bli samma succé. De känns betydligt svagare och har inte alls samma defensiv som de hade då. Det vittnade inte minst 0-5 förlusten mot Spanien i lördags om. Detta känns helt öppet på förhand och kan gå åt vilket håll som helst. Helgardera!


11. Accrington - Guiseley 1
Tre matcher från FA-cupens omspel avslutar kupongen. Lagen mötte varandra för en dryg vecka sedan när det alltså slutade oavgjort. Accrington håller hus i League Two, där de faktiskt ligger på en sensationell andraplats. Guiseley spelar däremot i divisionen nedanför, National League, och riskerar dessutom att trilla ur. Laget har nämligen bara en poäng tillgodo till nedflyttningsstrecket. Det ska således skilja ett par klasser mellan dessa lag. Guiseley bör inte kunna hota på Crown Ground. Ettan är tillförlitlig och spikas.


12. Bury - Woking 1
Här ställs League One-laget Bury mot Woking från National League. Detta lär dock bli jämnare än det föregående mötet. Bury har haft stora problem och är jumbo i League One. Enbart en poäng har spelats in de fem senaste. Woking tillhör toppen av National League och är mycket väl ett lag som kan ta klivet upp. Det är således inte helt otroligt att dessa klubbar spelar i samma division nästa säsong. Med det sagt har Bury naturligtvis den slagkraftigare truppen och tippas först. Gardera tidigt upp med övriga tecken i jakt på utdelning!


13. Scunthorpe - Northampton 1
Dessa båda klubbar känner varandra väl då de spelar i samma serie (League One). Efter en dryg tredjedel spelad tillhör där Scunthorpe toppen, medan Northampton härjar i de nedre regionerna. Northampton har dock sett bra ut på senare tid och tagit ett par meriterande vinster. Det har gjort att tvåan blivit lite väl betrodd. Scunthorpe är det bättre laget och är normalt hemmastarka på Glanford Park. Det finns mycket spelvärde på ettan och det är kupongens bästa värdespik!


Kupongens kassaskåp


Portugal
I VM 2014 slutade det 2-2 mellan Portugal och USA. Sedan dess har nationerna gått skilda vägar. Portugal är bättre än på länge, medan USA är klart sämre än de brukar. Det kommer visa sig på Estádio Magalhães Pessoa i Leiria. Portugal vinner komfortabelt!


Varningens finger!


Rumänien
Rumänien har alltid vara svårslagna hemma i Bukarest. Nu gästar ett Holland som haft stora problem, särskilt på bortaplan. Rumänien bör kunna hålla jämna steg och både ettan och krysset finns till låg procent. Det är två riktigt fina tecken att ha med på kupongen som rensar bra.


Lilla raden 144 rader
1. Irland - Danmark 2
2. Senegal - Sydafrika 1x
3. England - Brasilien 2
4. Tyskland - Frankrike 1x2
5. Rumänien - Holland 1x
6. Ryssland - Spanien 2
7. Österrike - Uruguay 2
8. Belgien - Japan 1x
9. Portugal - USA 1
10. Ungern - Costa Rica 1x2
11. Accrington - Guiseley 1
12. Bury - Woking 1x
13. Scunthorpe - Northamp. 1


Stora raden 1296 rader
1. Irland - Danmark x2
2. Senegal - Sydafrika 1x
3. England - Brasilien 2
4. Tyskland - Frankrike 1x2
5. Rumänien - Holland 1x
6. Ryssland - Spanien 2
7. Österrike - Uruguay x2
8. Belgien - Japan 1x2
9. Portugal - USA 1
10. Ungern - Costa Rica 1x2
11. Accrington - Guiseley 1
12. Bury - Woking 1x2
13. Scunthorpe - Northamp. 1

Klicka här för att spela på Europatipset!

0 Kommentarer
Kommentarer
För att kommentera måste du vara inloggad.

Bettingbonusar

Regler & villkor tillämpas för startbonusar. Spela ansvarsfullt. 18+

Senaste Bloggar

Erbjudanden & Kampanjer

Regler & villkor tillämpas för startbonusar. Spela ansvarsfullt. 18+
  Rekatochklart Speltips Odds
14:00  Portugal - Marocko
Fotboll - VM 2018 - 1 & över 2,5 mål
2.65
15:00  Cilic - Muller
Tennis - ATP Queens - Mul hcp +3,5 games
1.85
17:00  Uruguay - Saudiarabien
Fotboll - VM 2018 - Uru vinna båda hl
2.12
20:00  Iran - Spanien
Fotboll - VM - Under 9,5 skott
1.92
20:00  Iran - Spanien
Fotbolls-VM - VM 2018 - Under 2,5 mål
2.11
17:00  Frankrike - Peru
Fotboll - Fotbolls-VM - 2 asian hcp +1,5
1.62
14:00  Brasilien - Costa Rica
Fotboll - VM 2018 - 1 vinna och hålla nollan
1.66
17:00  Nigeria - Island
Fotbolls-VM - VM 2018 - Under 0,5 mål 1:a hl
2.40
20:00  Serbien - Schweiz
Fotbolls-VM - VM 2018 - BLGM Nej
1.80

Skador & Avstängningar