Europatipset tis 20/11

Publicerad på 19 Nov 2018 - 17:01

Tipsexperten

Tipsexperten

19 Nov 2018 - 17:01

Nations League-hösten ska tas till handlingarna under tisdagen när fem grupper ska avslutas. Fyra av dessa, inklusive Sveriges, lever faktiskt inför den sista omgången. Blågult ställs mot Ryssland på Friends Arena och passerar de rödvita upp på förstaplatsen vid tre poäng. Även i Glasgow och Pristina ska härliga gruppfinaler spelas. Raden, som har en jackpot på 2,5 miljoner, kompletteras med träningslandskamper och tre matcher från den första omgången av FA-cupen. Let’s go!


Spelstopp: 20.29


1. Sverige - Ryssland 1
Vi öppnar upp kupongen på Friends Arena där vad som kunde blivit ett betydelselöst möte har förvandlats till en ren gruppfinal. Det ska Sverige tacka sin kapten Andreas Granqvist för. Skåningen bidrog till att Blågult höll nollan nere i Turkiet och slog in matchens enda mål på straff. Förutsättningarna inför avslutningen är glasklara. Ryssland vinner gruppen vid poäng, medan Janne Anderssons mannar kniper förstaplatsen vid seger. På hemmaplan är “Gulo Gulo” normalt extremt starka även om det blev nederlag i senaste tävlingsmatchen mot Turkiet. Ryssland föll med 0-3 mot Tyskland i torsdags och där syntes det tydligt att de rödvita saknar viktiga spelare som Cheryshev, Golovin och Fernandes. Detta löser Blågult. Banka in ettan på Sverige!


2. Portugal - Polen X
Över till den grupp av de fem som är avgjord inför den avslutande matchen. Portugal säkrade nämligen förstaplatsen när de spelade 0-0 mot Italien i Milano. Där var dock Gli Azzurri det klart bättre laget och förtjänade segern. Polen träningsspelade mot Tjeckien och föll med 0-1. Det innebär att den nya förbundskaptenen Jerzy Brzeczek alltjämt inte har fått fira. I Guimaraes kliver de rödvita in som klara underdogs men ett trendbrott känns ändå inte helt otänkbart. Motivationen lär finnas hos gästerna där flera spelare bör vilja visa att de ska ha en plats i startelvan till stundande EM-kval. Portugal kan mycket väl komma att rotera med tanke på tabelläget och att flera spelare slet hårt i lördags. Det gör att detta möte ska hållas som betydligt mer öppet än streckningen antyder. Tryck in alla tecken och jobba in skrällen!


3. Skottland - Israel 1
I Glasgow står betydligt mycket mer på spel. Skottland och Israel gör nämligen upp om gruppsegern på Hampden Park. Efter att Israel vann lagens möte på hemmaplan tidigare i höst är det fördel för Andi Herzogs manskap. En poäng räcker för att knipa förstaplatsen och ta sig ett steg närmare EM. Det blir dock inte det lättaste. Skottland pulveriserade Albanien med 4-0 på bortaplan i lördags och har inte förlorat en tävlingsmatch på hemmaplan sedan Tyskland gästade 2015. Här får de utgångstipset men samtidigt har de fallit ihop förr och ettan streckas något för hårt. Gardera!


4. Montenegro - Rumänien 2
Vi håller oss kvar i tredjedivisionen men byter grupp från 1 till 4. Montenegro förlorade i lördagens derby mot Serbien och därmed är chansen till gruppseger borta för Balkan-nationen. För Rumänien lever alltjämt hoppet. Då krävs dock seger i Podgorica samtidigt som Serbien inte vinner hemma mot Litauen. De gulklädda vann utan att förta sig mot just Litauen i lördags. 3-0 slutade det då efter bland annat ett mål och en assist av stjärnan Nicolae Stanciu. När nationerna möttes i Ploiesti för drygt två månader sedan slutade det 0-0 i en tröttsam historia. Där var dock Rumänien det bättre laget och med större motivation hos gästerna får tvåan bli utgångstipset. Gardera omgående med krysset.


5. Serbien - Litauen 1
Mladen Krstajic Serbien toppar alltså gruppen inför avslutningen och allt talar för att de kommer behålla förstaplatsen. Slagpåsen Litauen väntar nämligen hemma i Belgrad den sista omgången. De gröngula har kammat noll så här långt och det är tydligt att de inte räcker till. Mot Rumänien i lördags blev det 0-3 och där fick dessutom Arvydas Novikovas syna det röda kortet. Han är avstängd här. Serbien har klasspelare som Ljajic, Mitrovic, Tadic och Matic. De kommer springa åttor kring stackars bortaspelare här. Stensäker etta!


6. Kosovo - Azerbajdzjan 1
Kosovo har stått för en fenomenal höst och har nu greppet om Grupp D3 inför avslutningen. Allt som krävs för att behålla förstaplatsen är poäng hemma mot Azerbajdzjan. Annars passerar gästerna i tabellen. Hemmalaget visar fin form och besegrade Malta med klara 5-0 i lördags. Willem II-spelaren Donis Avdijaj gjorde där två av målen när han ersatte Arber Zeneli med dryga kvarten kvar att spela. Frågan är om 22-åringen får starta här? Azerbajdzjan vann också komfortabelt med 2-0 mot Färöarna hemma i Baku. Gästerna har en solid defensiv och kommer sätta hårt mot hårt här. Ettan känns ändå mest trolig och är ser ut att bli relativt streckvärd. Ska det garderas är det i första hand med rensartvåan.


7. Malta - Färöarna 2
I samma grupp ska dessa båda ö-nationer försöka undvika jumboplatsen. Malta har två poäng upp till Färöarna och behöver således tre poäng för att passera laget från ön i Atlanten. Det blir svårt. Malteserna rankas som en av Europas absolut sämsta nationer och har inte vunnit någon av sina 15 senaste matcher. Färöarna är förvisso svaga på resande fot men här känns ändå tvåan mest trolig. Gästerna har ett tryggare grundspel och en mer sammansvetsad trupp. Spännande chansspik till låg procent!


8. Frankrike - Uruguay 1
Paris och Stade de France välkomnar denna tisdag Uruguay för en träningslandskamp. Édinson Cavani behöver således inte ta sig långt för helgens ligamatch mot Toulouse. Här återstår det dock att se om PSG-spelaren startar. Både Cavani och Suárez fanns med i 0-1 förlusten mot Brasilien i veckan. Óscar Tabárez väntas rotera en hel del jämfört med den matchen och så lär även fallet vara för Frankrike. Världsmästarna var underlägsna Nederländerna i fredags (0-2) och var inte alls att känna igen. På hemmaplan är de dock normalt urstarka. Här studsar Les Bleus tillbaka och Uruguay får inte revansch för förlusten i VM-kvartsfinalen. Etta!


9. Italien - USA 1
Inte så långt ifrån Paris, närmare bestämt i belgiska Genk, ställs Italien och USA mot varandra i en vänskapsmatch denna tisdag. Roberto Mancini har fortsatt mycket att tänka på som italiensk förbundskapten. Endast en seger på de sju senaste landskamperna är naturligtvis inte godkänt. Spelmässigt var dock 0-0 matchen mot Portugal i lördags ett rejält lyft. Där var Gli Azzurri det klart bättre laget och förtjänade segern. Nu väntar mer beskedligt motstånd i form av USA. Amerikanerna förlorade med klara siffror mot England (0-3) men har ett talangfullt lag på gång. Det är dock en nivå upp till de fyrfaldiga världsmästarna. Ettan är trolig men streckas väl hårt. Plocka med rensarkrysset.


10. Brasilien - Kamerun 1
På Stadium MK ska även en träningslandskamp spelas mellan Brasilien och Kamerun. Sydamerikanerna har ett stjärnspäckat landslag med sig även om spelare som Thiago Silva, Marcelo och Fernandinho saknas. Neymar, Marquinhos och Gabriel Jesus går dock inte av för hackor. Kamerun har ett par intressanta namn i truppen men de senaste resultaten har inte imponerat. 0-0 mot Malawi följdes upp med 0-2 mot Marocko i fredags. Nu blir det inte direkt lättare. Brasilien har bättre spelare på varje position och ska köra över Clarence Seedorfs Lejon oavsett hur Tite väljer att formera sitt lag. Given etta!


11. Charlton - Mansfield 1
Ett par matcher i klassiska FA-cupen ska även spelas under tisdagen och det är omspel i den första omgången som gäller. Dessa lag kryssade alltså när de möttes för en dryg vecka sedan. Här skiljer det en division mellan lagen och Charlton är erkänt hemmastarka på The Valley. Mansfield har gjort det bra i League Two och varit extremt svårbesegrade under hösten. 14 raka tävlingsmatcher utan förlust har radats upp. Mycket talar dock för att den sviten spricker i London. Ettan är trots allt trolig. Gardera med krysset om kapitalet räcker till.


12. Crawley Town - Southend 2
League One mot League Two även på kupongens andra FA-cupmatch. Här är det dock laget från den lägre divisionen, Crawley Town, som har hemmafördel efter att ha spelat 1-1 mot Southend på Roots Hall. Där var dock Southend det bättre laget och förtjänade segern. Nu gäller det att bryta den svaga formkurvan för båda dessa lag. Crawley har sex raka matcher utan seger medan Southend endast vunnit en av sina fem senaste, mot Southampton U21 i den mindre viktiga EFL Trophy. Gästerna ska ses som knappa favoriter men så säger också streckning. Gardera med ettan som erbjuder bäst värde. Etta-tvåa blir således spelet i denna ovissa drabbning.


13. Forest Green - Oxford X
Ovisst möte även i Gloucestershire där neongröna Forest Green ska ta sig an Oxford. Gästerna från universitetsstaden går starkt för stunden med åtta raka tävlingsmatcher utan förlust. Trots det ligger de först på en 20:e plats i League One. Anledningen är det svaga bortaspelet med inte en enda vinst på nio försök. Däremot har sex av dessa kryssats. Lika många oavgjorda resultat på lika många matcher har Forest Green hemma på The New Lawn. Räkna med en jämn tillställning där hemmalaget mycket väl kan gå segrande. Börja med krysset som sig bör i match 13 men snåla inte med garderingarna.


Kupongens kassaskåp


Serbien
Litauen är inte i närheten av Serbien och det har synts på poängskörden i gruppen. Örnarna från Balkan är favoriter till att plocka hem tredjedivisionen och Litauen ska knappast kunna sätta käppar i hjulet. Klar hemmaseger att vänta i Belgrad!


Varningens finger!


Polen
Mötet i Guimaraes har bara akademisk betydelse tabellmässigt, något som öppnar upp för Jerzy Brzeczeks Polen. Här ska de kunna stå upp mot ett möjligen slitet och roterande Portugal. Skrällbud på gästerna i match 2!


Lilla raden 144 rader
1. Sverige - Ryssland 1
2. Portugal - Polen 1x2
3. Skottland - Israel 12
4. Montenegro - Rumänien x2
5. Serbien - Litauen 1
6. Kosovo - Azerbajdzjan 1
7. Malta - Färöarna 2
8. Frankrike - Uruguay 1
9. Italien - USA 1x
10. Brasilien - Kamerun 1
11. Charlton - Mansfield 1
12. Crawley - Southend 12
13. Forest Green - Oxford 1x2


Stora raden 864 rader
1. Sverige - Ryssland 1
2. Portugal - Polen 1x2
3. Skottland - Israel 1x2
4. Montenegro - Rumänien x2
5. Serbien - Litauen 1
6. Kosovo - Azerbajdzjan 12
7. Malta - Färöarna 2
8. Frankrike - Uruguay 1
9. Italien - USA 1x
10. Brasilien - Kamerun 1
11. Charlton - Mansfield 1x
12. Crawley - Southend 12
13. Forest Green - Oxford 1x2

Spela på Europatipset – klicka här!

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto