Europatipset tis 8/1

Publicerad på 7 Jan 2019 - 21:08

Tipsexperten

Tipsexperten

7 Jan 2019 - 21:08

Cupbetonad kupong denna vecka som sträcker sig över två dagar. Semifinalerna i den Engelska Ligacupen ska spelas och även kvartsfinalerna i den franska diton. Utöver det bjuds det på matcher från Copa del Rey och även två fighter i Ligue 1. Skrällchanser finns i vanlig ordning på sina håll även om det också hittas två nästintill omöjliga elefanter att fälla. Mot 13 rätt!


Spelstopp: 18.59


1. Tottenham - Chelsea 1
Vi inleder på Wembley där ett sprakande Londonderby från semifinalen i Ligacupen ska spelas. I semifinalen av turneringen är det dubbelmöte som gäller så här gäller det att sätta sig i förarsätet inför returen på Stamford Bridge om två veckor. Spurs visar lysande form även om de förlorade sin senaste hemmamatch i Premier League (1-3 mot Wolves). Det är dock den enda förlusten på de tio senaste matcherna. Offensivt öser laget in mål där Heung Min-Son, Christian Eriksen och Harry Kane alla är i toppform. Chelsea kommer till nationalarenan med skaplig form men The Blues har haft problem med målskyttet. Här var det tämligen chanslösa tidigare under säsongen när de förlorade med 1-3. Liknande siffror är att vänta här. Tottenham är helt enkelt snäppet vassare för stunden. Spika ettan!


2. Manchester City - Burton 1
Över till onsdagens möte i Ligacupen och den andra semifinalen. Där väntas något av en skrattmatch när League One-gänget Burton ställs mot mäktiga Manchester City. Det ljusblå hemmalaget, som är regerande mästare i turneringen, har hittat tillbaka till formen efter en svag jul och ser nu återigen så där omöjliga ut. I söndags besegrade de Rotherham med klara 7-0 i FA-cupen trots att Pep Guardiola valde att rotera friskt. Här spelar det ingen roll hur han formerar sitt lag. Även om Burton gjort det otroligt bra så här långt står de helt utan chans på Eastlands. Bergsäker etta!


3. Nantes - Montpellier X
Tillbaka till tisdagens matcher och Ligue 1 där två möten ska avhandlas. Först tar vi oss till Stade de la Beaujoire där Nantes ska försöka rycka upp sig efter en relativt svag höstsäsong. De gröngula placerar sig först på en 14:e plats men inför hemmafansen avslutade de 2018 starkt. Tio poäng har plockats de fyra senaste hemmamatcherna där inte mindre än 13 mål gjorts framåt. Emiliano Sala öser i vanlig ordning in mål och är en av ligans bästa anfallare. Nu ställs dock Nantes mot Ligue 1:s kanske bästa försvar i form av Montpellier. Gästerna från rivieran tassar med i toppen och har bara släppt in 13 mål på 17 matcher så här långt. Bortaspelet har varit fenomenalt med endast en förlust på åtta matcher. Räkna med en målfattig tillställning mellan två jämna lag. Krysset först men därefter ska det trots allt garderas med ettan. Nantes är hemmastarka och har fin statistik de senaste säsongerna mot Montpellier.


4. Amiens - Angers 2
I de nedre regionerna av Ligue 1 hittas Amiens och Angers. Båda lagen placerar sig ovanför nedflyttningsplatserna men har inte speciellt många poäng tillgodo. Amiens har inte sett speciellt bra ut och här saknar de Saman Ghoddos som är iväg på landslagsuppdrag. Emil Krafth lär däremot få speltid. Angers har sett desto stabilare ut och kommer till detta möte med fem raka matcher i ligan utan förlust. De fyra senaste har dock kryssats. I fjol vann Angers båda de inbördes mötena och här ska de knappast streckas som underdogs. Allt värde på gästerna gör att ettan lämnas utanför systemen. X2!


5. Sporting Gijon - Valencia X
Över till Spanien och Copa del Reys åttondelsfinaler. Även här är det dubbelmöten som gäller. Sporting Gijon avancerade till denna runda genom att slå ut La Liga-laget Eibar. Valencia hade samtidigt problem med lilla Ebro. Överlag har det inte alls stämt för Los Che den här säsongen och de är inte att lita på. I helgen blev det förlust med 1-2 borta mot Alavés. Gijon är hemmastarka och ska knappast räknas bort här, särskilt med tanke på att det är dubbelmöte och att Valencia lär lägga krutet på helgens ligamatch mot Valladolid. Helgardera och jobba in skrällen!


6. Girona - Atlético Madrid X
I Katalonien ska ett hett möte gå av stapeln när Atlético Madrid kommer på besök till Estadi Montilivi. Båda dessa lag kryssade i helgens La Liga-omgång, Girona borta mot Levante och Atlético borta mot Sevilla. Huvudstadslaget gick dock sin match i söndags medan Girona spelade i fredags. Det bör spela in här. Samtidigt har hemmalaget inte förlorat mot de rödvita sedan de tog klivet upp till La Liga inför förra säsongen. Samtliga tre möten lagen emellan har slutat oavgjort. Det blir utgångstipset även här. Ettan till låg procent är dock ett måste. Samma visa här, helgardera och hoppas på hemmalaget.


7. Getafe - Valladolid 1
Getafe pressade Barcelona i söndagens ligamatch men fick slutligen ge sig. Madridlaget ligger dock fortsatt på en fin sjundeplats i La Liga och ser onekligen stabila ut. Valladolid är nykomlingar i det spanska finrummet och öppnade säsongen ursinnigt starkt. De lilavita har dock dalat i tabellen ju längre säsongen gått och nu har de bara en vinst på de nio senaste ligamatcherna. Getafe känns betydligt starkare och i kraft av hemmaplan kopplar de greppet om avancemanget i denna cupmatch. Etta!


8. Villarreal - Espanyol 1
Krisande Villarreal har fått en skaplig start på 2019 med oavgjort hemma mot Real Madrid och borta mot Eibar. Den gula ubåten är dock fortsatt i högsta grad indraget i bottenstriden trots ett enormt kunnande. Espanyol återfinns betydligt högre upp i La Liga-tabellen och i helgen bröt katalanerna en negativ svit när Leganés besegrades hemma i Barcelona. Insatsen var dock inget vidare. På Estadio de la Cerámica har Villarreal förkrossande statistik mot Espanyol genom åren. Endast en förlust på de 13 senaste mötena. Det ska inte underskattas. De gulklädda är med rätta favoriter. Trolig etta.


9. Real Madrid - Leganés 1
Vi avslutar den spanska delen av kupongen med ett derby från huvudstaden. Real Madrid går extremt tungt för stunden och lär inte ha något med ligatiteln att göra. I helgen blev det förlust hemma mot Real Sociedad. Nu är det alltså cupen som gäller, en turnering Los Blancos inte vunnit sedan 2014. I fjol var det faktiskt Leganés som slog ut Marängerna när de vann med 2-1 på Bernabéu. Att gästerna ska kunna störa igen känns inte helt osannolikt, däremot att de ska vinna onsdagens möte. Bortaspelet är svagt samtidigt som truppen är relativt skadedrabbad. Med tanke på den hårda streckningen på hemmalaget åker dock krysset med omgående.


10. Bordeaux - Le Havre 1
Ligacupen i Frankrike får det sista ordet på kupongen denna vecka med samtliga fyra kvartsfinaler. Här är det bara ett möte som gäller men precis som i England är det inte den mest prioriterade turneringen. Bordeaux ställs här mot Le Havre från andradivisionen. Här har Les Girondins revansch att utkräva efter att dessa lag faktiskt mötts i helgen i Coupe de France. Då vann Le Havre sensationellt på Matmut Atlantique trots att de under stora delar av matchen var utspelade. Blixten slår inte ner på samma ställe två gånger. Bordeaux gör inte om samma misstag utan vinner komfortabelt. Spika ettan till skaplig procent!


11. Lyon - Strasbourg 1
En kvartsfinal spelas under tisdagen och det är mötet på Groupama Stadium. Lyon har stått för en fullt godkänd säsong så här långt med avancemang i Champions League och en tredjeplats i Ligue 1. Ett par plumpar har dock laget gått på som 0-2 hemma mot Rennes i början av december. Strasbourg har gjort det klart över förväntan och placerar sig faktiskt så högt som på en sjundeplats. 2018 avslutades med en fin seger hemma mot Nice och i slutfasen av året togs bland annat även poäng mot giganterna PSG. Här slår de ur underläge men ska inte räknas bort helt. Det finns trots allt en hög kapacitet hos gästerna. Gardera!


12. Monaco - Rennes 1
Thierry Henry har inte fått ordning på krisande Monaco och storklubben befinner sig faktiskt under nedflyttningsstrecket i Ligue 1. Kunnandet är dock högt med spelare som Aleksandr Golovin, Youri Tielemans och Radamel Falcao. Det bör vända för de rödvita snart. Rennes är inte oävet och vann här i oktober men dessförinnan hade de rödsvarta tio raka matcher utan seger i furstendömet. Trots hemmalagets pinsamma säsong får de bära ett knappt favoritskap här. 1X blir spelet med viss darr på ribban.


13. PSG - Guingamp 1
Kupongens andra megafavorit hittas i den franska huvudstaden där giganterna PSG ställs mot Ligue 1:s jumbo Guingamp. Detta bör såklart vara kattens lek med råttan. Parisarna har vunnit Ligacupen de fem senaste säsongerna och allt talar för att fallet blir så igen. Guingamp ska inte ha något som helst att sätta emot på Parc des Princes och ettan är så given den kan bli. Här vinner PSG enkelt oavsett hur Thomas Tuchel väljer att formera sitt lag. Banka in ettan!


Kupongens kassaskåp


Manchester City
Ett av världens bästa lag mot ett mittengäng i League One, dessutom på hemmaplan. Detta blir inga roliga 90 minuter för Burton. Räkna med en lektion utan dess like och att det springer iväg till stora segersiffror för City. Slakt att vänta i Manchester!


Varningens finger!


Girona
Katalanerna har visat gång på gång att de håller en hög nivå. Ett möjligen tröttkört Atlético kommer få kämpa hårt för att få med sig ett resultat till huvudstaden på Estadi Montilivi. Det skulle inte förvåna om Girona vinner detta till låg procent.


Lilla raden 144 rader
1. Tottenham - Chelsea 1
2. Man. City - Burton 1
3. Nantes - Montpellier 1x
4. Amiens - Angers x2
5. Gijon - Valencia 1x2
6. Girona - A.Madrid 1x2
7. Getafe - Valladolid 1
8. Villarreal - Espanyol 1
9. R.Madrid - Leganés 1x
10. Bordeaux - Le Havre 1
11. Lyon - Strasbourg 1x
12. Monaco - Rennes 1
13. PSG - Guingamp 1


Stora raden 864 rader
1. Tottenham - Chelsea 1
2. Man. City - Burton 1
3. Nantes - Montpellier 1x
4. Amiens - Angers x2
5. Gijon - Valencia 1x2
6. Girona - A.Madrid 1x2
7. Getafe - Valladolid 1
8. Villarreal - Espanyol 1x
9. R.Madrid - Leganés 1x
10. Bordeaux - Le Havre 1
11. Lyon - Strasbourg 1x2
12. Monaco - Rennes 1x
13. PSG - Guingamp 1

Spela på Europatipset – klicka här!


I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto