Europatipset tor 11/10

Publicerad på 10 Okt 2018 - 20:45

Tipsexperten

Tipsexperten

10 Okt 2018 - 20:45

Nations League blandas med träningsmatcher när det är landskamper rakt över hela kupongen. 3 miljoner i jackpot finns på detta Europatips som sträcker sig över två dagar. Flera tunga favoriter som behöver fällas om det ska bli fin utdelning finns i vanlig ordning. Spanien och Österrike är två nationer som möjligen inte pallar trycket. Den stora frågan vi svenskar ställer oss är om Blågult kan repa mod och skrälla borta mot ett Ryssland med vind i seglen?


Spelstopp: 20.44


1. Ryssland - Sverige 1
Sverige stod för ett magiskt VM-slutspel i Ryssland i somras. Nu är Janne Anderssons manskap tillbaka i landet när de ställs mot Stanislav Cherchesovs landslag i Kaliningrad. Ryssland fick en fin start på Nations League när de besegrade Turkiet på bortaplan med 2-1. Blågult föll mot samma Turkiet när 2-0 tappades till 2-3 på Friends Arena. Där saknades kapten Granqvist. Han är tillbaka i truppen här och in har även gröngölingarna Kristoffer Olsson och Kristoffer Peterson kommit. Sverige slår ur underläge men kan definitivt störa om defensiven sitter. För en gångs skull streckar det svenska folket inte sitt landslag för hårt. Det gör att det faktiskt finns spelvärde på de blågula. Utgå från ettan men plocka med tvåan omgående till fin procent.


2. Polen - Portugal 1
I Chorzów ställs Polen mot Portugal i A-divisionen av Nations League. Båda lagen har tidigare ställts mot Italien och fått bra resultat mot Gli Azzurri. Polackerna spelade 1-1 nere i stövellandet och Portugal vann med 1-0 i Lissabon efter mål av André Silva. I Cristiano Ronaldos frånvaro är Sevilla-spelaren återigen en av de största stjärnorna. Här kan det ändå bli tufft mot ett Polen som sett betydligt frejdigare ut efter fiaskot i VM. På hemmaplan ska de rödvita ses med fin chans till tre poäng och här finns dessutom allt värde på ettan. Tänkbar chansspik!


3. Israel - Skottland 1
Vi hoppar ner två snäpp till tredjedivisionen där Skottland fick en bra start. Britterna besegrade Albanien hemma på Hampden Park och har därmed kopplat greppet om gruppen. Israel torskade däremot mot Balkan-landet och är således pressade att vinna här om de ska ha något med avancemang att göra. På hemmaplan är Israel alltid starka och tre poäng ska inte vara någon omöjlighet. På pappret en öppen historia men här är det läge att ta ställning. Det görs för hemmalaget. Ettan spikas i utgång och garderas med krysset på större system.


4. Litauen - Rumänien 2
I Vilnius ställs Litauen mot Rumänien i tredjedivisionen. Lagen har inlett Nations League utan seger på de två första omgångarna. Rumänien har dock skrapat ihop två poäng. Senast togs en stark pinne mot Serbien på bortaplan. Nu är motståndet enklare i form av Litauen. Baltlandet är inget speciellt men är samtidigt täta på hemmaplan. Bland annar pressade de England och Slovakien här i senaste VM-kvalet. Rumänien får utgångstipset men med tanke på att tvåan streckas till cirka 70 procent ska krysset plockas med omgående. X2 blir bra.


5. Montenegro - Serbien 2
Härlig batalj från Podgorica när dessa grannländer för första gången ska ställas mot varandra. Montenegro stod för ett starkt VM-kval men fick slutligen ge sig i kampen om playoff. I laget sticker Stevan Jovetic ut som är tillbaka här efter att ha missat senaste samlingen på grund av skada. Här blir det ändå extremt tufft för Montenegro. Serbien kommer vilja visa vilket lag som är storebror och med spelare som Mitrovic, Milinkovic-Savic och Tadic ska de vara tydliga favoriter. Gästerna vinner detta stekheta möte och tar greppet om gruppen!


6. Färöarna - Azerbajdzjan X
Över till fjärdedivisionen där Färöarna huserar. Den lilla ö-nationen i Atlanten har dock gått framåt mycket och framförallt hemma i Torshavn är de svåra att tas med. Färöarna stod för sitt bästa kval någonsin när de tog nio poäng i VM-kvalet. Nations League inleddes också med tre poäng mot Malta hemma på ön innan det blev torsk mot Kosovo på Balkan. Här väntar en tuff motståndare i Azerbajdzjan som kryssat sina två inledande matcher. En målsnål och jämn tillställning är knappast någon vild gissning även här. Då ligger krysset nära till hands och är en potentiell spik. Gardera med ettan då Färöarna imponerat på hemmaplan.


7. Kosovo - Malta 1
I samma grupp som ovanstående lag återfinns Kosovo och Malta. Balkan-landet, som spelade sina första tävlingsmatcher i det senaste VM-kvalet, får ses som favoriter till att vinna gruppen efter att ha öppnat med fyra poäng på två matcher. Här väntar gruppens på pappret lättaste motstånd när Malta kommer på besök till Pristina. Ö-nationen är som många andra länder ett lag som gått framåt på senare tid. Utanför ön i Medelhavet brukar de dock ha det tufft. Detta vinner Kosovo utan några som helst problem. Säker etta!


8. Wales - Spanien 1
Spanien hade ett turbulent VM-slutspel men verkar nu ha fått bitarna på plats under Luis Enrique. La Furia Roja imponerade stort förra samlingen när England besegrades med 2-1 i London och Kroatien krossades med 6-0 på hemmaplan. Här är det dock träningsmatch som gäller och då förväntas Enrique experimentera en hel del med truppen. Wales är ingen lätt motståndare och besegrade bland annat Irland med 4-1 hemma i Cardiff förra månaden. När streckningen ser ut som den gör ska de rödvita drakarna definitivt med på kupongen. Alla tecken!


9. Frankrike - Island 1
Vi tar oss över den engelska kanalen till Guingamp där världsmästarna Frankrike ska visa upp sig under torsdagen. Stade du Roudourou är skådeplatsen för denna träningsmatch. Didier Deschamps har tagit ut en stark trupp men lär testa en hel del nytt här. Bland annat lär talangen Tanguy Ndombele få chansen. Island kommer till spel med ett tungt 2018 i bagaget. I VM blev det bara en poäng och ö-nationen har nu nio raka matcher utan seger. I senaste bortamatchen blev det förskräckliga 0-6 mot Schweiz i Nations League. Erik Hamrén har fått sämsta tänkbara start och Island känns inte alls lika heta som tidigare. Les Bleus är alldeles för bra här och avfärdar vulkanlandet utan några större problem. Etta!


10. Belgien - Schweiz 1
Över till fredagens matcher där det ska spelas ett hett möte i Bryssel. Båda dessa nationer inledde Nations League med varsin komfortabel seger och gör upp om gruppsegern. VM-trean Belgien är klara favoriter till att ta den och med spelare som Mertens, Hazard och Lukaku ska de bara ta tre poäng mot Schweiz här. Även om alplandet inte ska underskattas är utan tvekan de röda djävlarna snäppet vassare. Håller sig ettan runt 70 procent är det en fullgod spik.


11. Kroatien - England 2
I Rijeka ska det spelas ett sprakande möte i vad som är en repris från VM-semifinalen i somras. Då vann Kroatien en tät tillställning efter förlängning. Sedan dess har en hel del hänt i landslagens trupper. Flera spelare har slutat i Kroatien och i England har Gareth Southgate plockat ut en mängd nya talangfulla spelare. Båda nationerna förlorade mot Spanien förra samlingen där Kroatiens 0-6 på den Iberiska halvön är uppseendeväckande. England känns både hungrigare och snäppet bättre. Här ska The Three Lions ha fin möjlighet till poäng, särskilt som matchen spelas inför tomma läktare. Ettan chansas bort. X2!


12. Österrike - Nordirland X
Både Österrike och Nordirland fick en tung start på Nations League när de fick ge vika mot Bosnien. Britterna var dock bättre i sitt möte och borde vunnit. De grönvita följde sedan upp med att besegra Israel med 3-0 i en träningsmatch och visade där sin tyngd. Här slår de ur underläge mot ett teknisk mer skickligt Österrike. Nordirland har dock mer fysik och är ett bättre sammansatt lag vilket mycket väl kan ge poäng i Wien. Här streckas hemmalaget för hårt och det är läge att trycka in samtliga tecken!


13. Estland - Finland 1
Vi avslutar i Tallinn där ett möte från tredjedivisionen ska gå av stapeln under fredagen. Dessa båda nationer möttes förra samlingen och då drog Finland det längsta strået när Teemu Pukki stod för matchens enda mål. Det var dock en helt jämn tillställning som lika väl hade kunnat sluta oavgjort. Dessa nationer känns överlag relativt jämna. I Tallinn ska Estland således ha goda chanser till poäng. Här finns allt värde på baltlandet och den överstreckade tvåan chansas bort. Krysset är dock ett måste i vad som förväntas bli en målsnål drabbning. 1X!


Kupongens kassaskåp


Frankrike
Les Bleus ser fortsatt ruskigt starka ut och ett Island på dekis ska inte kunna hota världsmästarna. Frankrike vinner övertygande i Guingamp!


Varningens finger!


Wales
Träningsmatcher ökar alltid sannolikheten för skräll och Wales ska verkligen inte underskattas i Cardiff. Spanien är på pappret snäppet bättre men britterna har en härlig fighting spirit och kan mycket väl stå upp här. När ettan streckas till under tio procent är det ett måste för den som är på jakt efter miljonerna!


Lilla raden 144 rader
1. Ryssland - Sverige 12
2. Polen - Portugal 1
3. Israel - Skottland 1
4. Litauen - Rumänien x2
5. Monten. - Serbien 2
6. Färöarna - Azerbajd. X
7. Kosovo - Malta 1
8. Wales - Spanien 1x2
9. Frankrike - Island 1
10. Belgien - Schweiz 1
11. Kroatien - England x2
12. Österrike - Nordirl. 1x2
13. Estland - Finland 1x


Stora raden 864 rader
1. Ryssland - Sverige 1x2
2. Polen - Portugal 1
3. Israel - Skottland 1x
4. Litauen - Rumänien x2
5. Monten. - Serbien 2
6. Färöarna - Azerbajd. 1x
7. Kosovo - Malta 1
8. Wales - Spanien 1x2
9. Frankrike - Island 1
10. Belgien - Schweiz 1
11. Kroatien - England x2
12. Österrike - Nordirl. 1x2
13. Estland - Finland 1x

Spela på Europatipset – klicka här!

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto