Europatipset tor 13/12

Publicerad på 12 Dec 2018 - 15:36

Tipsexperten

Tipsexperten

12 Dec 2018 - 15:36

Lucia bjuder på en kupong i Europa Leagues tecken. Samtliga 13 matcher hämtas från den avslutande gruppspelsomgången och spänning finns det så det räcker och blir över. I Malmös grupp kan bland annat samtliga fyra lag avancera till sextondelsfinal. För MFF krävs dock seger i den tuffa bortamatchen mot Besiktas. Svårt men inte omöjligt. Får vi se en svensk bragd i Istanbul?


Spelstopp: 18.54


1. Besiktas - Malmö FF 1
Malmös grupp står vidöppen inför den avslutande omgången. Det är dock fördel Besiktas och Genk som bara behöver ta en poäng på hemmaplan, medan MFF och Sarpsborg behöver segra. Tuff uppgift väntar naturligtvis de himmelsblå nere i Istanbul men Besiktas har inte imponerat under hösten. Malmö vann helt välförtjänt när lagen möttes på Stadion och här har de samtliga spelare till förfogande. Turkarna får däremot klara sig utan viktiga Pepe och Ryan Babel. Även om ettan ska plitas ner först känns skrällen inte helt otänkbar. Gardera friskt!


2. Genk - Sarpsborg 1
Sarpsborg fick en pangstart hemma mot Besiktas senaste omgången och ledde tidigt med 2-0. Tre poäng förbyttes dock mot noll vilket gör att norrmännen måste vinna torsdagens avslutande möte för att avancera. När lagen möttes i Norge vann faktiskt Sarpsborg men här är det helt andra förutsättningar. Genk imponerar stort med den offensiva duon Trossard och Samatta i spetsen. Smurfarna toppar den inhemska ligan och har endast förlorat en hemmamatch sedan januari. Allt talar för att Genk vinner detta möte. Spika ettan trots hård streckning!


3. Rapid Wien - Rangers X
Även i Grupp G är det ett getingbo där samtliga lag fortsatt har chansen på avancemang. Rapid Wien stod för en stark vändning borta mot Spartak Moskva senast vilket gör att österrikarna bara behöver en poäng för att avancera. Förlust och Europaspelet är dock över för de grönvita. För Steven Gerrards Rangers är seger det enda som gäller. Skottarna har gjort det över förväntan och faktiskt bara förlorat en av fem matcher så här långt. Utanför Glasgow står de dock utan seger i gruppspelet. Öppet möte att vänta här där strecken sitter korrekt. Samtliga tecken fortare än fortast!


4. Villarreal - Spartak Moskva 1
I samma grupp återfinns Villarreal och Spartak Moskva. Här är det snarlika förutsättningar med ett hemmalag som går vidare vid en pinne och ett bortalag som måste vinna. Detta möte känns dock på förhand inte alls lika öppet. Även om gästerna från Ryssland har en slagkraftig trupp så trivs de sällan på resande fot. Villarreal har haft stora problem i ligaspelet den här säsongen, inte minst på hemmaplan, men i grunden är den gula ubåten ett starkt hemmalag. Här bör de avfärda motståndet utan större problem. Etta!


5. FC Köpenhamn - Bordeaux 2
I Grupp C ser det mörkt ut för de två lagen som drabbar samman på Parken. FCK och Bordeaux måste förlita sig på att Zenit slår Slavia Prag på bortaplan för att de ska kunna gå vidare från gruppen. Samtidigt måste det då bli tre poäng i denna drabbning. Räkna därför med två lag som kör för fullt. Bordeaux har den högre kapaciteten men FCK är erkänt svårslagna i den danska huvudstaden. Etta-tvåa blir den enkla vägen att gå med tanke på förutsättningarna.


6. Olympiakos - Milan X
Milan har skaffat sig ett fint läge till avancemang efter tio poäng de inledande fem omgångarna. Här har italienarna råd att förlora med uddamålet och med två mål, förutom med resultaten 0-2 eller 1-3. Då snuvar Olympiakos de rödsvarta på andraplatsen. Även om Milan inte imponerat spelmässigt under hösten har de ett tryggt grundspel och faller sällan igenom. Det bör räcka långt mot ett medelmåttigt Olympiakos i Grekland. Hemmalaget är inte den storhet de en gång var och får se sig utslagna ur Europa League. X2 räcker långt.


7. Rennes - FC Astana 1
Jakob Johanssons Rennes löste en viktig seger mot Jablonec i senaste Europa League-matchen vilket gör att de rödsvarta har allt i egna händer inför avslutningen. Sedan dess har fransmännen hunnit byta tränare efter 1-4 i baken mot Strasbourg. Julien Stéphan har dock fått en flygande start som manager för Rennes med 2-0 vinster både mot Lyon och Dijon. Nu väntar FC Astana hemma på Roazhon Park. Seger och Rennes passerar kazakerna i tabellen. Ettan är naturligtvis också trolig utifrån styrkeförhållandena och en fullt tänkbar spik. Inte fel att gardera med tvåan på större system dock då Rennes har en tendens att falla igenom och måste gå för fullt framåt vid ett oavgjort resultat.


8. PAOK - BATE 1
I Grupp L finns det också gott om spänning inför den avslutande omgången. Tre lag gör upp om andraplatsen bakom fullpoängaren Chelsea. Grekiska PAOK och vitryska BATE är två av dessa, medan ungerska MOL Vidi är det tredje. PAOK kniper andraplatsen vid seger samtidigt som Chelsea slår tillbaka Vidi. BATE avancerar vid vinst eller en poäng om inte Vidi besegrar Chelsea. Mycket talar faktiskt för grekerna. När dessa båda lag möttes i Borisov vann PAOK med klara 4-1. I grunden är också de svartvita sydeuropéerna det bättre laget. Med spelare som Wernbloom, Prijovic och Vieirinha bör de vinna detta. Spika ettan!


9. Celtic - Salzburg X
Salzburg har redan säkrat gruppsegern efter fem raka triumfer. Här kan de dock hjälpa systerklubben Leipzig till avancemang via en seger i Glasgow. Celtic behöver i sin tur en poäng för att säkra andraplatsen. På Celtic Park är de grönvita starka men kommer Salzburg motiverade till denna drabbning är det allt annat än en enkel uppgift som väntar skottarna. Läskedrycks-klubben vann enkelt när lagen möttes i den idylliska österrikiska staden och de vann även här senast det begav sig mellan klubbarna 2014. Trots förutsättningarna känns gästerna något hetare. Börja med krysset men gardera i första hand med tvåan.


10. Sevilla - Krasnodar 1
På Ramón Sánchez Pizjuán är de flerfaldiga Europa League-mästarna i behov av tre poäng. Efter förlusten borta mot Standard Liège står nämligen spanjorerna på samma poäng som belgarna inför den avslutande omgången, tre pinnar bakom torsdagens motståndare Krasnodar. Då Standard har en på pappret enkel match mot slagpåsen Akhisarspor så måste Sevilla vinna detta möte för att känna sig säkra på avancemang. Hemma i Andalusien är Los Rojiblancos starka men Krasnodar är samtidigt ett motstånd som inte ska underskattas. Viktor Claessons lag vann faktiskt när lagen möttes i Ryssland. Ettan först men här är det inte fel att gardera på större system om man är på jakt efter de stora pengarna.


11. MOL Vidi - Chelsea 2
Chelsea har imponerat under hösten och gjorde det inte minst i lördags då de orsakade Citys första ligaförlust. I Europa League är redan gruppsegern klar och där ses The Blues som favoriter till titeln tillsammans med Atlético Madrid. Här har således engelsmännen ingenting att spela vilket innebär att Maurizio Sarri lär lufta en hel del bänkspelare. Där finns det dock gott om kvalitet med spelare som Fábregas, Hudson-Odoi och Cahill. Det räcker till att besegra Malmö-dödarna från Ungern. Tvåa!


12. AEK Larnaca - Bayer Leverkusen 1
Bayer Leverkusen reser till Cypern för att spela en obetydlig match mot AEK Larnaca. Tyskarna har redan säkrat avancemanget och har säkerligen siktet inställt på söndagens ligamatch mot Eintracht Frankfurt. Rotation väntas således från Heiko Herrlich där Isaac Kiese Thelin bör få chansen från start. Motivationen ligger hos hemmalaget som säkerligen vill avsluta Europaspelet med en tung skalp. Hemma på ön är de svårspelade och här kan de mycket väl få med sig något. Allt värde finns på cyprioterna vilket gör att 1X blir det givna spelet.


13. Ludogorets - Zürich 1
Ännu en obetydlig match från samma grupp. Zürich spelar förvisso för förstaplatsen och Ludogorets för att passera Larnaca men det är mest av akademisk betydelse. Hemmalaget från Bulgarien har varit en stor besvikelse med tanke på tidigare europeisk rutin och med tanke på att truppen på pappret ser stark ut. Zürich har istället varit en överraskning då schweizarna inte går speciellt bra i den inhemska ligan. Svårtippat med tanke på förutsättningarna men Ludogorets bör ha en fin chans till en trepoängare med tanke på hemmaplan och en i grunden bättre trupp. Värdet finns också på ettan. Gångbar spik!


Kupongens kassaskåp


Genk
Sarpsborg har gjort det otroligt bra så här långt i Europa League men här tar det stopp för norrmännen. Genk är ett alltför bra hemmalag för att detta ska sluta med något annat än belgisk seger.


Varningens finger!


AEK Larnaca
Hemmastarka Larnaca vill säkerligen avsluta Europaspelet snyggt och goda chanser till det ska finnas när ett förmodat roterande Leverkusen gästar ön i Medelhavet. Bra skrällbud!


Lilla raden 144 rader
1. Besiktas - Malmö FF 1x2
2. Genk - Sarpsborg 1
3. Rapid Wien - Rangers 1x2
4. Villarreal - Sp.Moskva 1
5. Köpenhamn - Bordeaux 12
6. Olympiakos - Milan x2
7. Rennes - FC Astana 1
8. PAOK - BATE 1
9. Celtic - Salzburg x2
10. Sevilla - Krasnodar 1
11. MOL Vidi - Chelsea 2
12. Larnaca - Leverkusen 1x
13. Ludogorets - Zürich 1


Stora raden 864 rader
1. Besiktas - Malmö FF 1x2
2. Genk - Sarpsborg 1
3. Rapid Wien - Rangers 1x2
4. Villarreal - Sp.Moskva 1
5. Köpenhamn - Bordeaux 12
6. Olympiakos - Milan x2
7. Rennes - FC Astana 12
8. PAOK - BATE 1
9. Celtic - Salzburg x2
10. Sevilla - Krasnodar 1x2
11. MOL Vidi - Chelsea 2
12. Larnaca - Leverkusen 1x
13. Ludogorets - Zürich 1

Spela på Europatipset – klicka här!

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto