Europatipset tor 15/11

Publicerad på 15 Nov 2018 - 08:04

Tipsexperten

Tipsexperten

15 Nov 2018 - 08:04

Nations League, träningslandskamper och brasiliansk sambafotboll är det som gäller på torsdagens jackpot-kupong. 3 miljoner finns i potten för de som löser 13 rätt. Flera stora favoriter hittas men ett par av dessa ska definitivt gå att fälla. Bland annat känns England och Ungern alltför betrodda av det svenska folket. Nu går vi för miljonerna!


Spelstopp: 19.59


1. Kroatien - Spanien X
Spanien hade lekstuga med Kroatien när nationerna möttes i Elche för två månader sedan. Då vann La Furia Roja med förnedrande 6-0. Nu är VM-silvermedaljören på jakt efter revansch. Seger här och tre poäng på Wembley på söndag innebär att de rödvitrutiga plockar hem gruppen. Spanien säkrar i sin tur gruppsegern vid vinst i Zagreb. Luis Enrique får klara sig utan Carvajal, Koke, Thiago och Diego Costa men har ändå ett starkt lag till förfogande. Det har även Kroatien med spelare som Modric, Rakitic och Rebic. Spanien ska råda som knappa favoriter men detta kan sluta åt vilket håll som helst. Helgardera!


2. Belgien - Island 1
Erik Hamrén har inte fått någon rolig start som förbundskapten för Island, men i ärlighetens namn har vulkan-landet ställts mot alltför starkt motstånd. Bortsett från den pinsamma premiärförlusten mot Schweiz (0-6) har resultaten inte varit mycket att säga om. Nu väntar Belgien i Bryssel och det ska vara en övermäktig uppgift. Även om VM-trean saknar de Bruyne har de ett av världens bästa lag. Eden Hazard har varit lysande under hösten och kommer springa åttor runt stackars islänningar. Detta ska inte kunna sluta med något annat än en klar hemmaseger. Repris på Belgiens 3-0 vinst i Reykjavik?


3. Tyskland - Ryssland 1
Die Mannschaft har stått för en rad svaga insatser under 2018 och faktiskt sjunkit till en 14:e plats på världsrankingen. Jogi Löw är pressad och kanske är det snart dags för den meriterade tränaren att lämna skutan. Även om resultaten inte gått Tysklands väg så producerar nationen fortsatt massvis med talanger. Truppen ser väldigt spännande ut och det ska bara vara en tidsfråga innan det vänder. Ryssland hade ett härligt VM inför hemmafansen och har gjort det bra under hösten. Nations League-gruppen toppas före Turkiet och Sverige. Tyskland på bortaplan är dock en helt annan uppgift. Nationernas formkurvor har gjort att ettan streckas alltför lågt. Fin värdespik på hemmalaget!


4. England - USA 1
Wayne Rooney ska göra sin 120:e landskamp för The Three Lions under torsdagen när USA symboliskt nog kommer på besök till Wembley. Räkna med att Gareth Southgate kommer lufta truppen friskt i denna träningsmatch och att spelare som Lewis Dunk, Jadon Sancho och Callum Wilson får chansen. Trots det är naturligtvis England ett slagkraftigt landslag. På andra sidan finns ett spännande USA som bygger nytt. Amerikanerna har gjort ett stort generationsskifte. Ingen spelare i truppen är över 29 år och en rad talanger finns att hålla ögonen på. Timothy Weah och Jonathan Klinsmann, söner till de båda världsspelarna George Weah och Jürgen Klinsmann, är två av dessa. Mot ett England som fokuserar mest på Wayne Rooneys avtackande ska USA kunna stå upp skapligt. Plocka med krysset!


5. Irland - Nordirland X
Träningsmatch i Dublin men det spelar ingen som helst roll. Här kommer vi få se en match av tävlingskaraktär i slaget om den gröna ön. Det finns massvis av rivalitet mellan dessa nationer. Trots det har de bara ställts mot varandra en gång under 2000-talet. Då vann Irland med förkrossande 5-0. Sedan dess har dock Nordirland tagit stora kliv och får nu sägas vara jämsides med storebror. Här är Kyle Lafferty tillbaka i truppen och det är en klar förstärkning. Detta möte ska hållas som öppet. Alla tecken och hoppas på den lågt streckade tvåan är rätt väg att gå.


6. Österrike - Bosnien 1
Tillbaka till Nations League och ett möte från andradivisionen. Bosnien har kopplat greppet om Grupp 3 med tre raka triumfer. Förlust här och de kan dock faktiskt få se sig passerade av Österrike. Poäng innebär däremot att Balkan-landet säkrar gruppsegern. Det blir inte det lättaste. Bosnien vann förvisso när lagen möttes i Zenica, men i Wien är det andra förutsättningar. Österrike får tillbaka kaptenen Julian Baumgartlinger från skada och ska gälla som favoriter. På hemmaplan har alplandet endast förlorat mot Brasilien sedan 2016. Bra singelstreck!


7. Grekland - Finland 1
Finland har skaffat sig ett spännande läge att ta sig till nationens första stora mästerskap. Markku Kanervas mannar behöver bara en poäng till för att säkra gruppsegern och vara en av fyra lag som gör upp om en EM-plats i C-divisionen. Grekland är det enda hotet, sex poäng bakom inför detta möte. Ledningen har knappast varit nöjd med Greklands prestationer den senaste tiden och förbundskaptenen Michael Skibbe sparkades. In har 65-åringen Angelos Anastasiadis kommit. Det återstår att se om han får Europamästarna från 2004 på rätt köl. Hemma i Aten ska de definitivt vara favoriter mot Finland. Ettan först således. Gardera med den lågt streckade tvåan på större system.


8. Ungern - Estland 1
Ungern är långt ifrån fornstora dagar. Nationen tog sig förvisso till EM 2016 men sedan dess har det gått åt skogen. Bland annat har ungrarna förlorat mot lilleputtnationen Andorra och kryssat mot Färöarna. I Nations League har det inte gått bättre. 3-3 senast mot Estland innebär att de rödgrönvita är borta från gruppsegern. Nu väntar balt-landet på nytt, denna gång hemma i Budapest. Där ska naturligtvis Ungern gälla som favoriter, men samtidigt har Estland visat att de inte är någon slagpåse. Bortsett från poängen senast har det blivit tre uddamålsförluster för de blåtröjade. Krysset bör plockas med omgående.


9. Andorra - Georgien 2
Georgien får ses som en av favoriterna till att plocka hem D-divisionen. Öststats-landet har redan säkrat gruppsegern efter fyra raka triumfer och inte ett enda insläppt mål. Det innebär möjligen att de kommer rotera här. Det skulle kunna öppna upp för en spelare som IFK Göteborgs Giorgi Kharaishvili. Han hade dock gått rakt in i Andorras landslag. Hemmalaget från Pyrenéerna har visserligen gått framåt men de tillhör fortsatt en av Europas sämsta nationer. Tvåan är trolig men med tanke på förutsättningarna och att Andorra är ganska skapliga defensivt är det inte fel att plocka med krysset på större system.


10. Luxemburg - Vitryssland 2
Spännande batalj på Josy Barthel mellan två nationer som gör upp om gruppsegern. Inför mötet är det fördel Luxemburg som står på nio poäng mot Vitrysslands åtta. Gästerna vann dock när lagen möttes i Minsk och ser på pappret snäppet bättre ut. Samtidigt ska det inte glömmas bort att Luxemburg vann detta möte i det senaste VM-kvalet. Med majoriteten av spelarna från respekterade BATE och Dinamo Minsk ska ändå Vitryssland gälla som favoriter. X2 räcker långt i mikrostaten!


11. San Marino - Moldavien 2
Även i nästa match hittas en mikrostat, dock en betydligt sämre sådan. San Marino är Europas sämsta lag och har bara vunnit en match i nationens fotbollshistoria. Den kom för 14 år sedan. Därefter har det lilla landet mäktat med ett oavgjort resultat. Moldavien är inte speciellt bra heller men håller en betydligt högre klass. När lagen möttes i Chisinau (2-0) var det spel mot ett mål och samma matchbild är att vänta återigen. San Marino nollas och åker på stordäng i vanlig ordning. Tvåan är odiskutabel!


12. São Paulo - Grêmio X
Över till Brasilien och den 34:e omgången av Série A. På Morumbi ställs São Paulo mot Grêmio i en viktig match i kampen om att nå en topp 4-placering. Gästerna placerar sig, tack vare bättre målskillnad, precis före i tabellen inför torsdagens möte. Grêmio är också det lag som visar bäst form. Två raka triumfer har det blivit i ligaspelet. På bortaplan är laget från Porto Alegre ligans klart mest målsnåla. 11-10 har Grêmio i målskillnad på 16 bortamatcher. Samtidigt kryssar båda dessa lag frenetiskt. São Paulo har spelat oavgjort i sex av de nio senaste. Mycket talar för samma visa igen. 0-0 mellan dessa storlag? Spika krysset!


13. Flamengo - Santos 1
Vi avslutar i vackra Rio de Janeiro där två klassiska klubbar ska göra upp. Santos åkte på en oväntad förlust i veckan hemma mot Chapecoense (0-1). Där saknades dock skytteligaledaren “Gabigol” men han är tillbaka här. Trots det blir det svårt för fiskarna från São Paulos utkanter. Flamengo har gjort en strålande säsong och tassar med i den yttersta toppen. På hemmaplan har de rödsvarta varit magnifika med tolv vinster på 16 försök. Här bär de favoritskapet med all rätta men samtidigt streckas ettan i högsta laget. Inte fel att gardera.


Kupongens kassaskåp


Moldavien
Även om Moldavien är en av Europas svagare fotbollsnationer är de klart mycket bättre än San Marino. Pizzabagarna är rankade som Europas sämsta och förlorar gång på gång med stora siffror. Denna torsdag ska inte vara något undantag.


Varningens finger!


Nordirland
Irland har en något starkare trupp än Nordirland men lillebror från norr har visat upp att de är på samma nivå de senaste åren. I Dublin vill de med all säkerhet sätta dit Irland. Det känns heller inte helt otänkbart. När tvåan då streckas till låg procent är det ett tecken som måste med på alla system.


Lilla raden 144 rader
1. Kroatien - Spanien 1x2
2. Belgien - Island 1
3. Tyskland - Ryssland 1
4. England - USA 1x
5. Irland - Nordirland 1x2
6. Österrike - Bosnien 1
7. Grekland - Finland 1
8. Ungern - Estland 1x
9. Andorra - Georgien 2
10. Luxemburg - Vitryssland x2
11. San Marino - Moldavien 2
12. São Paulo - Grêmio X
13. Flamengo - Santos 1x


Stora raden 864 rader
1. Kroatien - Spanien 1x2
2. Belgien - Island 1
3. Tyskland - Ryssland 1
4. England - USA 1x
5. Irland - Nordirland 1x2
6. Österrike - Bosnien 1
7. Grekland - Finland 12
8. Ungern - Estland 1x
9. Andorra - Georgien x2
10. Luxemburg - Vitryssland x2
11. San Marino - Moldavien 2
12. São Paulo - Grêmio X
13. Flamengo - Santos 1x2

Spela på Europatipset – klicka här!

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto