Europatipset tor 15/8

Publicerad på 14 Aug 2019 - 21:43

Tipsexperten

Tipsexperten

14 Aug 2019 - 21:43

Tre goa miljoner i jackpot när veckans Europatips för ovanlighetens skull går av stapeln under torsdagen. Anledningen är Europa League där en mängd matcher ska spelas. Samtliga 13 matcher hämtas från turneringens tredje kvalrunda och här finns en mängd nordiska inslag, bland annat tre svenska i form av AIK, IFK Norrköping och Malmö FF. Hur många allsvenska bidrag får vi i playoff-omgången?


Spelstopp: 18.59


1. AIK - Sheriff Tiraspol X
AIK lyckades med konststycket att göra två baljor nere i Moldavien förra veckan trots endast ett skott på mål. Anledningen var ett självmål från Sheriff. Tiraspol kunde putsa siffrorna i den andra halvleken men att ha med sig ett 2-1-överläge till Friends Arena är naturligtvis ett lysande utgångsläge. Här kan alltså stockholmarna torska med 0-1 och ändå ta sig vidare. Helt säkra ska Rikard Norlings lag dock inte känna sig. Sheriff var det klart bättre laget förra veckan och besitter en viss spets. AIK är med det sagt mästare på att spela på resultat. Med tanke på att ett oavgjort resultat gynnar de gulsvarta är det därför ett givet tecken att plocka med här. Även tvåan lockar till sensationellt låg procent. Helgardera denna skevt streckade match!


2. Hapoel Beer Sheva - IFK Norrköping 1
För Norrköping är utgångsläget däremot inte det bästa. Östgötarna fick bara 1-1 på hemmaplan i en match där de var det bättre laget. En helt annan matchbild är dock att vänta nere i Israel där Hapoel Beer Sheva är erkänt starka. Här har de vunnit sina två tidigare kvalmatcher utan större bekymmer, vid båda tillfällena har de dessutom hållit nollan. Ingen statistik som gynnar ett Peking som måste göra mål på Toto Turner Stadium för att kunna avancera. Det blir tyvärr respass för Jens Gustafssons gäng. Etta.


3. Zrinjski Mostar - Malmö FF 2
Malmö FF kommer däremot definitivt avancera till playoff-rundan. Efter total slakt och rättvisa 3-0 mot Zrinjski förra veckan finns det absolut ingenting som talar för bosnierna. Här kommer de dock givetvis försöka komma undan med hedern i behåll och vi kan räkna med en betydligt jämnare drabbning, särskilt med tanke på att Uwe Rösler lär rotera och försöka spara så mycket energi det bara går i den fortsatta kampen om det allsvenska guldet. Tvåan ska likväl ses som mest trolig och får agera utgång på Stadion Pecara. Säkra upp med krysset om plånboken är tillräckligt tjock.


4. Braga - Bröndby 1
Bröndby fick en lysande start förra veckan när tysken Dominik Kaiser gav de blågula ledningen. Sedan var det roliga slut för danskarna. Braga tryckte in hela fyra bollar, två på tilläggstid, bakom en maktlös Marvin Schwabe i hemmamålet. 2-4 i baken slutade det för svenskgänget där och därmed får chansen till avancemang betraktas som körd. Braga är nämligen riktigt stabila hemma i norra Portugal. 3-1 här på Estádio Municipal de Braga mot Moreirense i söndags och under 2018 slog de tillbaka lag som Sporting och Marseille på hemmabanan. Ettan först men med tanke på utgångsläget kan detta mycket väl bli en avslagen historia. Då passar rensarkrysset utmärkt som komplement.


5. Rangers - Midtjylland X
Exakt samma utgångsläge är det på Ibrox Stadium för det danska bidraget, Midtjylland, alltså föll med klara 2-4 på hemmaplan förra veckan. Det är naturligtvis en ledning Steven Gerrards skottar inte kommer tappa. Det ska dock sägas att The Teddy Bears var enormt effektiva på MCH Arena och att siffrorna var i klar överkant. Midtjylland håller i grunden samma nivå som Rangers men att göra tre mål i Glasgow bör vara den danska ligatvåan övermäktigt. Stå upp i den enskilda matchen kan dock utan tvekan Vargarna göra. Strecka hela vägen och håll tummarna för Midtjylland!


6. Aris Thessaloniki - Molde 1
Precis som Malmö FF stod Molde för en rejäl urladdning på hemmaplan förra veckan. Det norska topplaget bjöd publiken på Aker Stadion på härlig underhållning när de segrade med 3-0 mot erkänt försvarsstarka greker. Till skillnad mot MFF:s seger var det dock inte siffror som speglade matchbilden. Aris stod upp väl och 2-1 till hemmalaget hade varit mer rimligt. Grekerna kommer ge det en chans och i Thessaloniki är de inte lätta att ha att göra med. Samtidigt kan mycket väl Moldes tränare, Erling Moe, vila spelare som Eikrem och Omoijuanfo med tanke på utgångsläget och att MFK går en kamp om guldet i Eliteserien. Alla dessa parametrar gör ettan till en lysande värdespik till omkring 40 procent.


7. Aberdeen - Rijeka X
Tillbaka till säckpipornas och kiltarnas land där Aberdeen har en mycket tuff uppgift framför sig. The Dandies räckte inte till mot Rijeka nere på Balkan förra torsdagen. Framförallt släppte skottarna in ett tungt 0-2-mål sent som förändrade utgångsläget från dugligt till ytterst svårt. Segern var rättvis för kroaterna som skaffat sig massvis med rutin från Europaspel de senaste säsongerna. Den förväntade matchbilden med lågt liggande gäster som satsar på omställningar kommer passa Rijekas sylvassa striker Antonio-Mirko Colak utmärkt. Troligen blir det inte ens nerv i dubbelmötet. X2 räcker.


8. Apollon Limassol - Austria Wien 1
Från 16 grader och regn till en annan ö där det är betydligt trevligare väder, åtminstone för de som gillar värme. Dryga 30 grader väntar dessa lag på Cypern, något som lär gynna hemmalaget. Apollon har dessutom ett magiskt utgångsläge efter att ha segrat med 2-1 i den österrikiska huvudstaden, en seger som dessutom var fullt rättvis. Hemmalagets mittback Michael Madl tog ut sin frustration i slutet av den matchen och fick syna det röda kortet. Han är således avstängd här. Inget tyder på att de lila ska kunna vända på detta. Hemmastarka cyprioter gör processen kort och segrar även på Tsirion Stadium i Limassol. Etta!


9. Bate Borisov - Sarajevo 1
Två mästare från respektive nation drabbar samman i Borisov. I Champions League-kvalet blev det dock respass tämligen tidigt för dessa båda kombattanter, Bate mot Rosenborg och Sarajevo mot Celtic. Förra veckan gick vitryssarna segrande nere på Balkan med 2-1 efter att fransmannen Hervaine Moukam stått för ett mål och en assist. Överlag har dock Bate inte alls varit i närheten av sitt spel från tidigare säsonger även om det ser ut att bli avancemang här. En etta till, vad det ser ut, dryga 80 procent är dock långt ifrån befogad. Sarajevo är inte speciellt skräckinjagande men har kapacitet att störa. Åtminstone krysset måste med.


10. Mlada Boleslav - Steaua Bukarest 1
I detta möte är det status quo efter att lagen spelat 0-0 i den rumänska huvudstaden. Där låg Steaua närmast segern men nu kommer det bli betydligt tuffare för de rödklädda. Mlada Boleslav har sett riktigt fina ut under säsongsupptakten, inte minst här hemma på Lokotrans Aréna. I helgen utspelade sig en galen tillställning mot Sparta Prag där slutligen Mlada kunde gå segrande med 4-3. Den bosniska stjärnan, Muris Mesanovic, var glödhet i den tillställningen med tre mål. Han assisterade även till Budinskys avgörande mål i den 93:e minuten. Steaua hade däremot en mardrömshelg när det blev torsk med 1-3 hemma mot FC Voluntari. Det var tredje raka förlusten i ligan för det rumänska storlaget som inte är att känna igen. Ett boostat Boleslav ska ha superchans till avancemang!


11. Trabzonspor - Sparta Prag 1
Sparta Prag åkte alltså på en blytung förlust mot Boleslav i helgen. Dessutom tappade de en 2-0-ledning till 2-2 mot Trabzonspor några dagar innan. Det gör att det ska vara klar fördel för de hemmastarka turkarna här. Några spelare på skadelistan för värdarna här förvisso men den listan är betydligt längre hos tjeckerna. Åtta spelare får Václav Jílek klara sig utan här och dessutom är Andreas Vindheim ett högst osäkert kort. Kanske borgar det för speltid för David Moberg Karlsson som annars mestadels nött bänk i det ölälskande landet. Svårt att se Sparta Prag kunna lösa en skräll vid Svarta havets kust. 1X räcker gott och väl.


12. Viktoria Plzen - Royal Antwerp 1
Det var en jämn tillställning dessa lag emellan på den belgiska nationalarenan, Kung Baudouin-stadion, förra veckan. Royal Antwerp visade dock bäst effektivitet och kunde vinna efter att portugisen Ivo Rodrigues satt dit matchens enda mål. Nu lär det dock bli att åka av för de mer orutinerade belgarna. Viktoria Plzen är grymt starka på Doosan Arena, i fjol hade de exempelvis raden 14-1-0 på hemmagräs i ligaspelet och då slog de också tillbaka ett lag som Roma. Helgens 0-2-förlust mot Slovacko ska inte för stora växlar dras av med tanke på att coach Pavel Vrba valde att vila större delen av startelvan. Banka in ettan till förhållandevis låg procent!


13. Zorya - CSKA Sofia 1
Klingar Zorya väl är det troligen för att de återfanns i samma grupp som Östersund för två år sedan. Då levererade de fin fotboll och besegrade lag som Hertha Berlin och Athletic Bilbao. Säsongsinledningen har varit positiv för “Männen” som plockat sju pinnar på tre ligamatcher. CSKA Sofia har haft det något tuffare även om brassen Evandro öser in mål. Han gav också de rödvita ledningen i den bulgariska huvudstaden förra veckan. Yurchenkos kvittering för Zorya gör dock att det ska vara klar fördel för ukrainarna här. Hemmalaget sumpar inte detta. Etta!


Kupongens kassaskåp


Viktoria Plzen
Plzen är hemmastarka och möter nu ett Royal Antwerp som inte har speciellt mycket rutin från dessa sammanhang. Känslan är att tjeckerna vänder på tillställningen och avancerar till playoff. Ettan är hur som helst högst gångbar i match 12.


Varningens finger!


Sheriff Tiraspol
Att AIK leder med 2-1 inför returen i Solna kan spela ett spratt. Gnaget kommer spela destruktivt här då de vet att de har råd att släppa in en balja och ändå avancera. Det utgångsläget gör naturligtvis både krysset och tvåan intressanta på Friends Arena.


Lilla raden 144 rader
1. AIK - Sheriff Tiraspol 1x2
2. Beer Sheva - Norrköping 1
3. Zrinjski - Malmö FF 2
4. Braga - Bröndby 1x
5. Rangers - Midtjylland 1x2
6. Aris Thess. - Molde 1
7. Aberdeen - Rijeka x2
8. Apollon L - Austria Wien 1
9. Bate Borisov - Sarajevo 1x
10. M.Boleslav - St.Bukarest 1
11. Trabzonsp. - Sparta Prag 1x
12. V.Plzen - Royal Antwerp 1
13. Zorya - CSKA Sofia 1


Stora raden 864 rader
1. AIK - Sheriff Tiraspol 1x2
2. Beer Sheva - Norrköping 1
3. Zrinjski - Malmö FF x2
4. Braga - Bröndby 1x
5. Rangers - Midtjylland 1x2
6. Aris Thess. - Molde 1
7. Aberdeen - Rijeka x2
8. Apollon L - Austria Wien 1
9. Bate Borisov - Sarajevo 1x2
10. M.Boleslav - St.Bukarest 1x
11. Trabzonsp. - Sparta Prag 1x
12. V.Plzen - Royal Antwerp 1
13. Zorya - CSKA Sofia 1

Spela på Europatipset nu – klicka här!


I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto