Europatipset tor 16/8

Publicerad på 15 Aug 2018 - 16:28

Tipsexperten

Tipsexperten

15 Aug 2018 - 16:28

Det är Europa League för hela slanten på torsdagens Europatips. Samtliga 13 matcher hämtas från den tredje kvalomgången av turneringen. Noterbart är att inte mindre än tre norska lag tar plats på kupongen. Värdet är som brukligt fint med både fina spikar och potentiella skrällar. Dessutom finns en smaskig jackpot att sätta tänderna i!


Spelstopp: 18.59


1. Basel - Vitesse 2
Det är fördel Basel efter den inledande matchen i Nederländerna. De meriterade schweizarna vann med 1-0 i Arnhem efter ett sent mål av van Wolfswinkel. Där var annars Vitesse det bättre laget och förtjänade minst ett oavgjort resultat. Överlag har Basel känts klart sämre den här säsongen och det är tydligt att tappen av spelare som Elyounoussi och Lang varit kännbara. Vitesse imponerade i helgen när de besegrade Groningen med hela 5-1 i premiäromgången av Eredivisie. Här har de betydligt större chanser till ett bra resultat än streckningen antyder. Strecka från höger!


2. Burnley - Istanbul Basaksehir X
Dessa båda lag spelade en mållös tillställning i Istanbul förra veckan. Där var dock Basaksehir överlägsna spelmässigt och borde vunnit. På Turf Moor blir det naturligtvis tuffare för turkarna. Frågan är dock hur Sean Dyche väljer att formera sitt lag. Primär fokus är Premier League för Burnley och det har succétränaren betonat. En målsnål historia präglad av kamp är ett troligt scenario. 0-0 och en oviss förlängning känns inte helt otänkbart. Börja med krysset men plocka helst med samtliga tecken i detta ovissa möte.


3. Feyenoord - Trencin 1
Slovakiska Trencin stod för en av förra veckans största skrällar när de besegrade Feyenoord med 4-0 i Zilina. Rotterdamlaget var där otroligt blekt och inte såg det bättre ut i helgen. Då blev det förlust med 0-2 mot nykomlingarna De Graafschap. Nu är Sam Larsson och hans lagkamrater tillbaka på De Kuip och där är de betydligt bättre. Räkna med att Feyenoord ger detta en chans trots det katastrofala utgångsläget. Att de vinner under torsdagen känns också mer eller mindre givet. Lika givet som att Trencin ska avancera till playoff. Ettan ska hur som helst vara säker. Fin värdespik!


4. Partizan Belgrad - Nordsjälland 1
Nordsjälland slog överraskande ut AIK förra omgången men nu talar det mesta för att danskarnas Europaäventyr slutar. Det blev förlust med 1-2 hemma mot serbiska Partizan och nu måste således Nordsjälland göra minst två mål i den serbiska huvudstaden. Det känns otänkbart, särskilt som viktige Godsway Donyoh saknas. Partizan är extremt starka i Belgrad och släpper ytterst sällan in mer än ett mål. Serberna avancerar men streckas för hårt för att spikas. 1X!


5. Lech Poznan - Genk 2
Genk har skaffat sig ett ypperligt läge att ta sig vidare till playoff efter 2-0 hemma mot Lech Poznan. Här förväntas det polska hemmalaget således gå hårt framåt från start, något som bör passa Genks kvicka anfallare perfekt. Även om Poznan öppnat ligaspelet starkt syntes det att det är klasskillnad mellan dessa lag. Genk ska ha goda möjligheter till ännu en seger. Tvåan spikas till fin procent!


6. Molde - Hibernian 1
Tre norska lag är alltjämt kvar i Europa League och ett av dessa är Molde. Svensklaget, med bland annat Pawel Cibicki, Andreas Linde och Isak Ssewankambo, spelade 0-0 i Edinburgh och har således skaffat sig ett bra utgångsläge inför returen på Aker Stadion. Där har de blåvita imponerat den senaste tiden. I helgen besegrades serieledande Brann med hela 5-1 i Eliteserien. Hibernian har gjort det bra i Skottland men är inte alls av samma kaliber på bortaplan jämfört med hemma på Easter Road. 1X känns tryggt här.


7. Rijeka - Sarpsborg 1
Sarpsborg har ett tuffare utgångsläge än sina kollegor från Molde. Rijekas Alexander Gorgon kvitterade nämligen till 1-1 i Norge förra veckan vilket gör att det är kraftig fördel för kroaterna. Rijeka har imponerat de senaste säsongerna och slog bland annat ut Red Bull Salzburg i Champions League-kvalet i fjol. Hemma på den kroatiska kusten är de extremt svåra att tas med och har inte förlorat en tävlingsmatch sedan början av december. Här tar de en säker seger mot Sarpsborg och avancerar till nästa runda. Etta!


8. Rosenborg - Cork City 1
Ett norskt lag som mer eller mindre är klart för playoff är däremot giganterna Rosenborg. Trondheim-laget vann med 2-0 på Irland vilket gör utgångsläget optimalt inför returen på Lerkendal. Den 22-årige svensken Jonathan Levi stod för båda målen förra veckan och är en intressant spelare att följa. Cork City är ett av Irlands bästa lag men håller inte på den här nivån. Det var tydlig skillnad förra veckan och det kommer det troligen vara här återigen. Den faktor att Rosenborg avancerar på oavgjort och inte behöver förta sig bör dock tas i beaktande. Det kan därför vara läge att plocka med rensarkrysset på större system.


9. Bordeaux - Mariupol 1
Liknande läge här som i föregående match. Bordeaux hade inga som helst bekymmer att besegra Djurgårdens övermän, Mariupol, på bortaplan. Fransmännen vann med klara 3-1 i Ukraina efter att Gaetan Laborde stått för två baljor. I helgen torskade dock Bordeaux något oväntat hemma mot Strasbourg. På söndag väntar ett bortamöte i Ligue 1 mot Toulouse och vi kan räkna med att tränare Gus Poyet ställer över några spelare. Krysset rensar riktigt fint och bör därför plockas med omgående. 1X!


10. LASK Linz - Besiktas 2
Det turkiska storlaget Besiktas vann bara med 1-0 mot LASK Linz hemma i Istanbul. Det gör att detta möte i högsta grad lever inför torsdagens retur. Det innebär också att Besiktas troligen kommer ställa ett starkt lag på benen med spelare som Alvaro Negredo, Pepe, Ricardo Quaresma och Ryan Babel. Det är spelare hemmalaget inte är i närheten av. Besiktas övertygade stort i Champions League i fjol när de vann sin grupp före Porto, RB Leipzig och Monaco. Här ska de naturligtvis inte ha några som helst problem att ta sig vidare till playoff i Europa League. Tvåan är ett givet singelstreck!


11. Luzern - Olympiakos X
En avslagen tillställning väntar i schweiziska Luzern. Olympiakos vann med klara 4-0 förra veckan och detta möte är således avgjort. Räkna dock med att Luzern, som inte speciellt ofta får spela matcher likt denna inför sin publik, kommer försöka avsluta snyggt. Gästerna lär däremot vara mest intresserade av att spela av detta möte och spara på krafterna. Ovisst. Streckningen sitter dessutom relativt korrekt. Samtliga tecken är att rekommendera.


12. Maribor - Rangers 1
Steven Gerrard har fått en fin start som tränare i Glasgow Rangers. 1-1 i premiären i den svåra bortamatchen mot Aberdeen har följts upp med två triumfer. En av dessa togs hemma på Ibrox Stadium mot Maribor. 3-1 slutade det förra veckan vilket gör att skottarna har ett riktigt fint utgångsläge att ta sig vidare till playoff. Matchen i Glasgow var dock spelmässigt jämn och när det nu vankas retur i Slovenien kommer Rangers få det svettigt. Maribor är ett starkt hemmalag med rutin från de europeiska cuperna. Så sent som i fjol tog sig laget till gruppspel i Champions League. I helgen genrepade de dessutom med att vinna med 5-0 i ligaspelet hemma på Ljudski vrt. Ettan är trolig och en tänkbar spik.


13. Zenit - Dinamo Minsk 1
Ryska Zenit har varit ett frekvent inslag på den europeiska scenen ända in på vårkanten de senaste säsongerna. Nu riskerar ryssarna i högsta grad att åka ur Europa League redan i den tredje kvalomgången. Det blev nämligen en chockerande 0-4 förlust borta mot Dinamo Minsk förra veckan. Vitryssarnas samtliga fyra skott på mål gick då in bakom stackars Yuri Lodygin. Här kan vi därför räkna med att Zenit går ut med en otroligt offensiv approach mot ett lågt liggande Dinamo. De ljusblå hemmalaget kommer få hål på vitryssarna, var så säker. Frågan är bara hur många gånger? Ettan är hur som helst odiskutabel och ett givet singelstreck att avsluta kupongen med.


Kupongens kassaskåp


Zenit
Det är kraftig motvind för starka Zenit när Dinamo Minsk kommer på besök till St Petersburg. 0-4 måste vändas. Med offensiva spetsspelare som Artem Dzyuba och Róbert Mak ska det dock inte vara någon omöjlighet. Zenit kommer sätta ett enormt tryck mot Dinamo här och köra över vitryssarna. Räcker det hela vägen till en vändning?


Varningens finger!


Vitesse
Gulsvarta Vitesse har ett intressant lag på gång som framförallt är offensivt starkt. Basel har inte övertygat under säsongsinledningen och går inte säkert mot laget från Arnhem. Allt värde finns i Vitesse och tvåan, såväl som krysset, är givna tecken att plocka med i jakt på miljonerna!


Lilla raden 144 rader
1. Basel - Vitesse x2
2. Burnley - Basaksehir 1x2
3. Feyenoord - Trencin 1
4. Partizan - Nordsjälland 1x
5. Lech Poznan - Genk 2
6. Molde - Hibernian 1x
7. Rijeka - Sarpsborg 1
8. Rosenborg - Cork City 1
9. Bordeaux - Mariupol 1x
10. LASK Linz - Besiktas 2
11. Luzern - Olympiakos 1x2
12. Maribor - Rangers 1
13. Zenit - Dinamo Minsk 1


Stora raden 864 rader
1. Basel - Vitesse 1x2
2. Burnley - Basaksehir 1x2
3. Feyenoord - Trencin 1
4. Partizan - Nordsjälland 1x
5. Lech Poznan - Genk 2
6. Molde - Hibernian 1x
7. Rijeka - Sarpsborg 1
8. Rosenborg - Cork City 1x
9. Bordeaux - Mariupol 1x
10. LASK Linz - Besiktas 2
11. Luzern - Olympiakos 1x2
12. Maribor - Rangers 1x
13. Zenit - Dinamo Minsk 1

Spela på Europatipset – klicka här!

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto