Europatipset tor 20/6

Publicerad på 19 Jun 2019 - 16:20

Tipsexperten

Tipsexperten

19 Jun 2019 - 16:20

Sveriges spännande gruppfinal i Dam-VM inleder veckans Europatips. Det är faktiskt bara ett av fyra mästerskap på programmet. Även U21-EM, Copa América och premiärmatchen av Afrikanska Mästerskapen ska analyseras. Denna mycket intressanta kupong, som sträcker sig över två dagar, kompletteras med svensk fotboll. Mot 13!


Spelstopp: 18.59


1. Sverige - USA 2
Vi inleder med kupongens absolut bästa spik, tyvärr. Här finns det nämligen många som tippat med sina blågula hjärtan. USA har sett ruskigt bra ut inledningsvis och är favoriter, tillsammans med Frankrike, att plocka hem hela turneringen. 13-0 mot Thailand (nytt VM-rekord) och 3-0 mot Chile, då med B-laget. Vilken bredd det finns. Rapinoe, Lloyd, Press, Morgan - listan kan göras lång. Sverige har inte sett något vidare ut om vi ska vara ärliga. Omständigt, långsamt och ganska otekniskt spel. De blågula är visserligen byggda för att möta “bättre“ motstånd men här blir det för svårt. Supervärde på tvåan som bara är att spika av.


2. Thailand - Chile 2
Chile låg under med 0-3 mot USA efter den första halvleken. Då var frågan om det skulle bli tvåsiffrigt. I den andra halvleken tajtade dock sydamerikanerna till försvarsspelet ordentligt och dessutom var Claudia Endler, tveklöst en av världens bästa målvakter, en fantom mellan stolparna. Hennes insats i den andra halvleken är turneringens största prestation hittills. Matchen slutade 0-3. Thailand släppte in 13 mot USA och fem mot Sverige. Asiaterna har inte i VM att göra. Visst är de rankade högre än Chile av FIFA men det beror främst på att Chile under ett par år inte hade något landslag. Tvåan ska inte vara i fara.


3. Forward - Karlslund X
I Örebro ska vi titta till en prestigematch av stora mått. Det ska nämligen spelas ett stadsderby mellan Forward och Karlslund. Klassiska Forward går kräftgång och har endast plockat elva poäng på 13 omgångar. Med det ligger de faktiskt på nedflyttningsplats. Deras senaste hemmamatch var ett annat derby, mot Rynninge, och då blev det dock seger. Karlslund har tagit nio poäng fler och kommer närmast från fyra raka utan förlust. Dock har de torskat här två år i rad. 1X i utgång, men det är väldigt ovisst.


4. Ljungskile - Lunds BK X
Det är två lag med vitt skilda formkurvor som ska ställas mot varandra under torsdagen. Ljungskile går som tåget för tillfället och har plockat 16 poäng på sina sex senaste. Otroligt imponerande. Här får de dock klara sig utan avstängda Andreas Murbeck. Lunds BK ligger sist i Division 1 Södra med endast en seger på de tolv senaste. Här kliver de in som stora underdogs. Division 1 Södra är dock en alldeles för jämn serie för att ett lag ska streckas upp mot 90 procent, men det är precis vad Ljungskile gör. Helgardera och jobba in det extremt lågt streckade tvåan.


5. Skövde AIK - Åtvidaberg 1
Skövde AIK kämpade hårt för att hålla sig kvar i ettan i fjol. Denna säsong går de en kamp i motsatt del av tabellen. Skaraborgarna har nämligen en andraplats i sin hand efter 13 omgångar, på samma poäng som serieledarna Trollhättan. Sammanlagt har de rödklädda elva raka seriematcher i följd utan torsk. Åtvidaberg, med evigt unga Fimpen Gustavsson i mål, har gått som en raket i tabellen efter fyra raka segrar. På Södermalms IP får de dock slå ur underläge, inte minst då Adrian Pettersson är avstängd. Strecka från vänster.


6. Tvååker - FC Trollhättan X
Allra först i Division 1 Södra är alltså FC Trollhättan. Det är en otrolig bedrift som unga tränaren William Lundin och hans mannar har stått för under våren. Fyra raka segrar kommer de närmast från. Cindric, Mogren, Lipovac och Rexhepi är alla spelare som håller hög klass på denna nivå. Tvååker har varit svårslagna en längre period och har faktiskt bara åkt på stryk i en av sina senaste elva kamper. Sju av dessa har slutat oavgjort. Krysset är troligt även här men helgardering är säkrast.


7. Utsikten - Assyriska Turabdin 2
Utsikten, med Stefan Rehn vid rodret, har börjat tappa fart efter en fin start på våren. Endast två av de senaste sju seriematcherna har slutat med tre poäng. Trots det ligger göteborgarna med fint i toppen av tabellen, två pinnar bakom serieledande FC Trollhättan. Assyriska Turabdin, från Jönköping, är ojämna i prestationen men har en väldigt hög högstanivå. De har faktiskt vunnit tre av sina fyra senaste bortafajter. Hemmalaget blir högt streckat här men får klara sig utan avstängda Albin Skoglund. Värdet finns helt klart till höger.


8. IFK Luleå - Piteå IF 1
Den svenska delen av kupongen avslutas i Division 2 Norrland där IFK Luleå tar emot Piteå IF. Värdarna har siktet inställt på ettan och ligger faktiskt tvåa i tabellen efter tolv omgångar. Närmast kommer Kamraterna från fyra raka segrar. Nu bör femte raka komma. Piteå IF har Andrea Kimpala avstängd och torskade senast mot serieledarna Friska Viljor med hela 1-4. Endast tre av sju bortamatcher har slutat med vinst. Dessutom har Piteå inte besegrat IFK Luleå på nio år. Börja med ettan.


9. Tyskland U21 - Serbien U21 1
Över till U21-EM där vi ska titta till en av de stora favoriterna, Tyskland. De inledde turneringen med att besegra Danmark med 3-1. Imponerande, men det ska sägas att siffrorna blev något för stora sett till hur spelet såg ut. Stor segerorganisatör var Augsburgs Marco Richter som stod för två mål och en assist. Serbien inledde däremot på sämsta möjliga sätt genom att få stryk av Österrike. Vid förlust här är chansen till avancemang borta då det bara är gruppettan och den bästa tvåan som går vidare. Räkna med ett toktaggat Serbien. Då är det inte fel att gardera ettan på större system.


10. Frankrike U21 - Kroatien U21 1
I Grupp C fick Frankrike en strålande start genom att besegra England i en väldigt märklig premiärmatch. Les Bleus brände faktiskt två stycken straffsparkar i den tillställningen. Det var Dembélé och Tousart som var syndarna. Frankrike var också i underläge med 0-1 fram till de sista skälvande minuterna. Mål i minut 89 och 90 gav dock segern till de blåklädda. Frankrikes trupp är väldigt stark med spelare som Bamba, Mateta, Aouar och Guendouzi. Kroatien torskade med hela 1-4 mot Rumänien i sin premiär. Uruselt! Här blir det betydligt tuffare. Klar etta.


11. England U21 - Rumänien U21 1
Då det gäller att komma etta, eller åtminstone tvåa med många poäng, i gruppen för att ta sig vidare står England nu inför en ödesmatch efter förlusten i premiären mot Frankrike. Seger är allt som räknas. Britterna är en av de stora favoriterna till titeln och kan ställa upp med en extremt stark elva trots Choudhurys avstängning. Solanke, Gray, Foden, Maddison och Calvert-Lewin är alla otroligt skickliga spelare. Rumänien kan stoltsera med Gheorghe Hagis son, Ianis, som var en av målskyttarna i 4-1-krossen mot Kroatien. Här kommer rumänerna fullpumpade med självförtroende. Ettan är troligast men till dessa priser bör krysset plockas med.


12. Egypten - Zimbabwe 1
Afrikanska Mästerskapen drar igång och först ut tittar vi till värdnationen som också är den stora guldfavoriten. Fyra gånger tidigare har mästerskapet spelats i Egypten. Tre av dessa gånger har hemmalandet vunnit guld. Nu är det Mo Salah som är den stora frälsaren. Zimbabwe är rankade över 50 platser lägre än Egypten av FIFA och har ingen direkt välkänd trupp, förutom en spelare. Här hittas nämligen förre djurgårdaren Tino Kadewere. Kan han frälsa sitt land? Knappast troligt. Ettan står bra.


13. Uruguay - Japan 1
I Copa América finns det risk att vi får se en slakt. Uruguay räknas som en av huvudkandidaterna till att vinna turneringen och premiären mot Ecuador gjorde inget för att minska trycket på laget. 4-0 där både Cavani och Suárez fick näta. Japan ställer samtidigt upp med ett svagt lag i turneringen då de vill spela ihop ett gäng till Tokyo-OS nästa sommar. Därför fanns hela 17 landslagsdebutanter med i truppen som reste till Brasilien. Mot Chile vägde de för lätt. 0-4 blev resultatet även där. Här ska det vara rejäl klasskillnad. Säker etta.


Kupongens kassaskåp


USA
Som vanligt tippar folket med hjärtat vilket gör USA till en superfin spik. Det är bara att tacka och ta emot.


Varningens finger!


Lunds BK
Cirka 85 procent på en match i Division 1 Södra. Nej det lockar inte alls. I fjol tog Lund poäng här och inte ska de räknas bort nu heller.


Lilla raden 144 rader
1. Sverige - USA 2
2. Thailand - Chile 2
3. Forward - Karlslund 1x
4. Ljungskile - Lunds BK 1x2
5. Skövde AIK - Åtvidaberg 1x
6. Tvååker - Trollhättan 1x2
7. Utsikten - Ass. Turabdin x2
8. IFK Luleå - Piteå IF 1
9. Tyskland - Serbien 1
10. Frankrike - Kroatien 1
11. England - Rumänien 1x
12. Egypten - Zimbabwe 1
13. Uruguay - Japan 1


Stora raden 864 rader
1. Sverige - USA 2
2. Thailand - Chile 2
3. Forward - Karlslund 1x
4. Ljungskile - Lunds BK 1x2
5. Skövde AIK - Åtvidaberg 1x
6. Tvååker - Trollhättan 1x2
7. Utsikten - Ass. Turabdin 1x2
8. IFK Luleå - Piteå IF 1x
9. Tyskland - Serbien 1x
10. Frankrike - Kroatien 1
11. England - Rumänien 1x
12. Egypten - Zimbabwe 1
13. Uruguay - Japan 1

Spela på Europatipset – klicka här!


I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto