Europatipset tor 21/2

Publicerad på 21 Feb 2019 - 09:07

Tipsexperten

Tipsexperten

21 Feb 2019 - 09:07

Torsdags-kupong där det är Europa League för hela slanten. Returmöten från sextondelsfinalerna är det som gäller. Ett par matcher känns avgjorda medan det på flera håll är helt öppet om avancemanget. Malmö FF reser till London för tuffast möjliga uppgift, dock mot ett något krisande Chelsea. Kan skåningarna göra det “omöjliga” på Stamford Bridge?


Spelstopp: 18.54


1. Chelsea - Malmö FF 1
Malmö FF kliver in som stora underdogs på Stamford Bridge men en liten gnutta hopp väcktes via reduceringen på Stadion förra veckan. Här möter de Chelsea i rätt läge då engelsmännen visar bedrövlig form för stunden. Ännu en förlust noterades för Maurizio Sarris manskap i måndags när United blev för svåra. Det ska dock sägas att digniteten på motståndet här inte är av samma klass. MFF i all ära men upp till den den europeiska toppen har de en bra bit. På bortaplan är “Di blåe” dessutom inte alls av samma kaliber som hemma på Stadion. Även om Sarri roterar här så ska det bara kunna sluta på ett sätt. Ettan är gjuten!
Preliminär startelva från Sportsgambler.com 


2. Bayer Leverkusen - Krasnodar X
Över till tysk mark och BayArena där det fortsatt är 0-0 efter 90 spelade minuter. Mötet mellan dessa lag slutade nämligen mållöst förra veckan. Här kan vi räkna med ett lågt liggande Krasnodar som satsar på omställningar. Det kan falla väl ut. Leverkusen har gjort det bra under 2019 men är stundtals lite väl naiva i sitt spel vilket bjuder motståndarna på lägen. Svensklaget från Ryssland har ett tryggt grundspel och trivs med att ligga på kontring. Här skulle det inte förvåna om Krasnodar kan lösa ett resultat som tar dem vidare. Till rådande procent är krysset och tvåan väldigt intressant. De ska med på samtliga system även om att hela upp är att föredra.
Preliminär startelva från Sportsgambler.com 


3. Benfica - Galatasaray 1
Det ser onekligen bra ut för Benfica inför torsdagens returmöte på Estádio da Luz. Portugiserna vann med 2-1 i Istanbul förra veckan och har således ett ypperligt läge till avancemang här. Formen är strålande med sex raka triumfer och hemma i Lissabon har de rödvita triumferat nio gånger i följd, senast med 10-0 (!) mot Nacional. Galatasaray trivs inte alls på bortagräs i Europaspel och reser de cirka 400 milen västerut utan betydelsefulla Fernando. Brassen är nämligen avstängd. Här räcker inte turkarna till. Benfica defilerar sig vidare via en triumf inför hemmapubliken!
Preliminär startelva från Sportsgambler.com 


4. Valencia - Celtic 1
Har Benfica ett ypperligt utgångsläge har Valencia ett ännu bättre sådant. Fladdermössen vann med 2-0 på Celtic Park efter bland annat ett mål och en assist av en av VM:s stora spelare, Denis Cheryshev. Returmöte nu och detta blir bara en transportsträcka för spanjorerna. Celtic lär ge det en chans men håller inte alls samma nivå på resande fot som hemma i Glasgow. Valencia har ett starkt försvar och är stabila på Mestalla. Normalt hade ettan spikats men med rådande utgångsläge bör krysset plockas med i ett tidigt skede. Oavgjort är trots allt ett bra resultat för Los Ché.
Preliminär startelva från Sportsgambler.com 


5. Villarreal - Sporting Lissabon X
Villarreal har kanske äntligen vaknat upp från denna mardrömssäsong och hittat formen. Spanjorerna segrade med 1-0 i det iberiska derbyt borta mot Sporting förra veckan och det följdes upp med en 3-0 triumf mot Sevilla i helgen. Det var de gulkläddas första trepoängare i ligaspelet sedan november. Där ligger de alltjämt under nedflyttningsstrecket. Europa League har varit lite av en frizon och här ska de naturligtvis ses med strålande chans till avancemang. Jaume Costa och Santiago Cáseres saknas dock på grund av avstängning samtidigt som Sporting inte ska underskattas. Svårt att lita på Villarreal fullt ut här med tanke på lagets säsong. Spara inte på tecken!
Preliminär startelva från Sportsgambler.com 


6. Real Betis - Rennes 1
Mycket tyder på att det blir fyra spanska lag i åttondelsfinal. Sevilla är redan klara och de två Valencia-lagen ser alltså ut att avancera. Detsamma gäller Real Betis även om de grönvita “bara” har 3-3 att gå på här. Det innebär dock att ett oavgjort resultat troligen räcker. Förmodligen blir det dock mer än så. Andalusierna dominerade på Roazhon Park förra veckan och borde vunnit den tillställningen även om de kvitterade sent. Hemma på Benito Villamarín är de oerhört svåra att tas med och det lär Rennes få känna av. Här saknar gästerna Benjamin André och Theoson Siebatcheu. Tunga avbräck. De rödsvarta ska inte ha mycket att sätta emot. Etta!
Preliminär startelva från Sportsgambler.com 


7. Salzburg - Club Brügge 1
Över till alpstaden i de västra delarna av Österrike. Salzburg, som var i semifinal i Europa League i fjol, åkte på säsongens första nederlag på Jan Breydel-stadion förra veckan. Där vände Club Brügge 0-1 till 2-1 i den andra halvleken via mål av Denswil och Wesley. De blåsvarta följde sedan upp med en stark triumf mot serieledande Genk i helgens ligaspel. Här väntas dock Brügge stöta på patrull. Hemma på Red Bull Arena är Salzburg oerhört bra och har inte förlorat på drygt två år. Lag som Lazio och Real Sociedad fick ge vika här i fjol och det mesta tyder på att även de regerande belgiska mästarna får kasta in handduken. Trolig och spelvärd etta!
Preliminär startelva från Sportsgambler.com 


8. Genk - Slavia Prag 2
Det blev alltså förlust för Genk i helgens ligamatch mot Club Brügge och serieledningen är nu något hotad. Förra veckan imponerade heller inte Smurfarna när de spelade 0-0 borta mot Slavia Prag. Där var tjeckerna det bättre laget. Lägg till i ekvationen att Genk normalt står för sina bästa insatser på bortaplan så lockar skrällen än mer på Luminus Arena. Slavia Prag toppar den tjeckiska ligan och är ett lag som ska tas på största allvar. I truppen finns bland annat hyperfarliga Miroslav Stoch. Detta är två jämna lag men Genk streckas upp som solklara favoriter. Allt värde på gästerna således och fint läge att strecka från höger.
Preliminär startelva från Sportsgambler.com 


9. Inter - Rapid Wien 1
Österrikiskt besök på San Siro denna torsdag när Rapid Wien ska försöka vända på ett underläge. Inter vann nämligen i den österrikiska huvudstaden förra veckan efter att Lautaro Martínez satt dit matchens enda mål. Mauro Icardi, som nyligen blivit av med kaptensbindeln, fanns inte med då och lär inte finnas med nu. Troligt är att Spalletti ställer över flera ordinarie spelare då Fiorentina väntar på söndag i en viktig batalj. Det öppnar såklart för Rapid men samtidigt saknar de grönvita betydelsfulla Veton Berisha på grund av avstängning. Det blir italienskt avancemang men ett oavgjort resultat känns inte otänkbart. 1X!
Preliminär startelva från Sportsgambler.com 


10. Eintracht Frankfurt - Shakhtar Donetsk 1
Tyskland igen och en av de mest spännande och troligen också mest sevärda matcherna. När lagen möttes i Charkiv slutade det 2-2 efter kraftig dominans från Eintracht. Där åkte dock Shakhtar på en tidig utvisning ska sägas. Här får det ukrainska storlaget klara sig utan de defensiva nyckelspelarna Stepanenko och Krivtsov. Då blir det tufft att rå på Eintrachts sylvassa offensiv med Haller, Jovic och Rebic. Även om hemmalaget matchats tufft den senaste tiden är känslan att det kommer en urladdning och att detta kan springa iväg. Shakhtar får känna på tyskt stål. Etta!
Preliminär startelva från Sportsgambler.com 


11. Zenit - Fenerbahce 1
Något mer ovisst då i Sankt Petersburg där Zenit ska försöka vända på steken efter 0-1 i Istanbul förra veckan. Fenerbahce var då det bättre laget men här är det helt andra förutsättningar. Dels saknas viktiga Mauricio Isla hos turkarna och dels är det bortaplan mot ett urstarkt hemmalag som gäller. Zenit har full pott inför sina fans i Europaspelet denna säsong och brukar kunna vända på underlägen. Viss brasklapp dock att ryssarna fullt logiskt såg matchotränade ut senast och möjligen inte kommer upp i nivå. Inte fel att gardera ettan med krysset på större system därför.
Preliminär startelva från Sportsgambler.com 


12. Dinamo Zagreb - Viktoria Plzen X
På Maksimirstadion ska det vara helt öppet vilket lag som avancerar till åttondelsfinal efter att Viktoria Plzen vunnit med 2-1 på hemmaplan förra veckan. Här har dock tjeckerna tunga avbräck på kapten Hubnik och målskytten Krmencik, men samtidigt får Dinamo klara sig utan Stojanovic som är avstängd. Zagreb är hemmastarka men Plzen har visat att de är kapabelt till att ta tyngre skalper än att lösa ett oavgjort resultat här. Utgå från krysset men gardera tidigt med ettan.
Preliminär startelva från Sportsgambler.com 


13. Dynamo Kiev - Olympiakos 1
Avslutningsvis tar vi oss till ännu en huvudstad, denna gång i Ukraina. Kievs Olympiastadion står värd för detta möte där det är oavgjort halvvägs in. Dynamo Kiev hittade in med ett viktigt 2-2 mål sent i Pireus förra veckan vilket gör att det är fördel värdarna här. Detta är återigen två lag som är klart bättre på hemmagräs än på resande fot. Olympiakos har dock en hög högstanivå och ska inte räknas bort. Ettan får agera utgång och är en tänkbar spik. I tvåan finns det dock värde och det är således ett intressant tecken att plocka med om stålarna räcker till. Gaffel på större system alltså!
Preliminär startelva från Sportsgambler.com 


Kupongens kassaskåp


Chelsea
The Blues är formsvagt men på hemmaplan mot svenskt motstånd ska det bara bli seger. Det skiljer alldeles för mycket mellan dessa lag för att skåningarna ska kunna ställa till med något på Stamford Bridge.


Varningens finger!


Krasnodar
Viktor Claesson och Kristoffer Olsson kommer få slita hårt i Tyskland men deras lag ska verkligen inte räknas bort. Kontringslägen kommer att uppstå och kan dessa utnyttjas ska det kunna bli avancemang. Till under 10 procent måste den ryska ligatvåan med denna vecka!


Lilla raden 144 rader
1. Chelsea - Malmö FF 1
2. Leverkusen - Krasnodar 1x2
3. Benfica - Galatasaray 1
4. Valencia - Celtic 1x
5. Villarreal - Sporting 1x2
6. Real Betis - Rennes 1
7. Salzburg - Club Brügge 1
8. Genk - Slavia Prag x2
9. Inter - Rapid Wien 1x
10. E.Frankfurt - Shakhtar 1
11. Zenit - Fenerbahce 1
12. D.Zagreb - V.Plzen 1x
13. Dyn.Kiev - Olympiakos 1


Stora raden 864 rader
1. Chelsea - Malmö FF 1
2. Leverkusen - Krasnodar 1x2
3. Benfica - Galatasaray 1
4. Valencia - Celtic 1x
5. Villarreal - Sporting 1x2
6. Real Betis - Rennes 1
7. Salzburg - Club Brügge 1
8. Genk - Slavia Prag 1x2
9. Inter - Rapid Wien 1x
10. E.Frankfurt - Shakhtar 1
11. Zenit - Fenerbahce 1x
12. D.Zagreb - V.Plzen 1x
13. Dyn.Kiev - Olympiakos 12

Spela på Europatipset – klicka här!


I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto