Tipsexperten

Europatipset tor 21/3

20 Mars 2019 - 12:39

Dags för EM-kval och som brukligt finns flera tydliga favoriter när det vankas landskamper. Här är det svårt att hitta skrällar och vi lär få se en hel del hemmasegrar, inte minst under torsdagen. Kupongen, som består av idel matcher från EM-kvalet, avslutas nämligen med fem tillställningar under fredagen. Där hittas också de tänkbara rensarna. Nu jobbar vi 13 rätt!


Spelstopp: 20.44


1. Belgien - Ryssland 1
Grupp I är först ut med ett möte mellan två nationer som förväntas ta sig vidare till EM-slutspelet. Belgien har för vana att köra över motståndet i kval och truppen ser magisk ut. Meunier, Witsel och De Bruyne saknas men det vimlar likväl av klasspelare i Roberto Martínez trupp. Ryssland gjorde som bekant ett strålande VM-slutspel där de föll på straffar i kvarten mot Kroatien. I Nations League fick de dock se sig besegrade av Sverige och på bortagräs rosar sällan Stanislav Cherchesovs mannar marknaden. Väldigt trolig etta i Bryssel.
1X2-odds från bet365: 1.33 - 5.75 - 10.00
bet365-bonus: Upp till 1000 kr i spelkrediter 


2. Nederländerna - Vitryssland 1
Oranje har varit på dekis i och med nationens generationsväxling men nu tycks Ronald Koemans gäng vara rejält på gång. Nederländerna har något stort på gång och plockade hem sin Nations League-grupp före Tyskland och världsmästarna Frankrike. Virgil van Dijk styr de orangea och offensivt skördar Memphis Depay stora framgångar. Dessa lag spelade, tillsammans med Sverige, i samma VM-kvalgrupp och då var det inget snack när nationerna möttes i Amsterdam. 4-1 slutade det till Holland då. Nu är det Rotterdam och De Kuip som gäller men ettan ska vara lika given som senast. Vitryssland håller ingen vidare nivå, särskilt inte på bortaplan.
1X2-odds från bet365: 1.12 - 10.00 - 26.00
bet365-bonus: Upp till 1000 kr i spelkrediter 

3. Nordirland - Estland 1
I samma grupp som de två ovanstående lagen hittas Nordirland och Estland. Britterna har gjort flera starka kval på raken och är alltid att räkna med. Att knipa en av de två direktplatserna i denna grupp blir dock oerhört svårt då både Nederländerna och Tyskland finns med här. Ska så blir fallet är tre poäng ett måste hemma i Belfast denna inledande omgång. Estland är tighta bakåt men väldigt trubbiga framåt. Baltlandet gjorde det skapligt i Nations League men nollades där vid fem av sex tillfällen. Nordirland gjorde inget vidare ifrån sig i turneringen men är utan tvekan klassen bättre. Här ser dessutom ettan ut att bli streckvärd. Bra spik!
1X2-odds från bet365: 1.45 - 4.20 - 10.00
bet365-bonus: Upp till 1000 kr i spelkrediter 


4. Kroatien - Azerbajdzjan 1
Tillbaka till det europeiska fastlandet och Maksimirstadion där VM-tvåan Kroatien börjar sin väg mot EM. De har hamnat i en relativt tuff grupp där Azerbajdzjan får ses som den stora slagpåsen. Eldlandet ska inte underskattas men de tar i huvudsak poängen hemma i Baku. Kroatien kommer till spel med stjärnor som Modric, Rakitic, Perisic och Rebic samt är erkänt starka hemma i Zagreb. Frågan är inte om de rödvitrutiga vinner utan hur stora siffrorna blir. Det går inte att hitta skrällen här. Spika ettan och gå vidare!
1X2-odds från bet365: 1.10 - 11.00 - 34.00
bet365-bonus: Upp till 1000 kr i spelkrediter 


5. Slovakien - Ungern 1
Vi fortsätter på temat spikade ettor när vi riktar blickarna mot Trnava. Slovakien missade VM-slutspelet men är en nation som ofta underskattas. Nya förbundskaptenen Pavel Hapal förfogar över ett starkt manskap med pjäser som Marek Hamsik, Ondrej Duda och Milan Skriniar. Ungern gjorde ett bedrövligt VM-kval men såg något bättre ut i Nations League. Gästerna, som gjort en generationsväxling, saknar de där spetsspelarna. Balázs Dzsudzsák, numera hemmahörandes i Förenade Arabemiraten, får alltjämt sägas vara det största namnet tillsammans med Ádam Szalai. Slovakien ska väga tyngre inför hemmafansen. Finns ettan till under 55 procent är det kupongens kanske bästa spik!
1X2-odds från bet365: 1.75 - 3.75 - 5.25
bet365-bonus: Upp till 1000 kr i spelkrediter 


6. FYR Makedonien - Lettland 1
Ännu en klar hemmafavorit när vi tar oss tillbaka till Balkanhalvön. Makedonien är en av de nationer som ska ha bra möjlighet att ta sig till EM via nya formatet Nations League. De gulröda plockade hem sin grupp i D-divisionen och gör upp med tre andra nationer om en åtråvärd plats i nästa års mästerskap. Från det traditionella EM-kvalet lär det bli betydligt svårare att avancera. Här ställs Makedonien dock mot vad som bör bli gruppens slagpåse. Lettland är inget vidare men har, precis som många andra nationer från Baltikum, ett stabilt försvarsspel. Oavgjort är inte otänkbart. Gardera hemmafavoriten med krysset på större system.
1X2-odds från bet365: 1.40 - 4.50 - 11.00
bet365-bonus: Upp till 1000 kr i spelkrediter 


7. Israel - Slovenien 1
Haifa är nästa skådeplats där Israel och Slovenien ska mäta sina krafter. Slovenien gjorde praktfiasko i Nations League där de slutade sist i en grupp med Norge, Bulgarien och Cypern. Där ska det dock sägas att flera av de mer betydande spelarna, bland annat Jan Oblak, inte fanns med. Atlético-målvakten är tillbaka nu och överlag ser Balkan-nationens trupp spännande ut. På bortaplan har de dock bara besegrat blåbärsnationer i kvalsammanhang sett till de fem senaste åren. Israel är tunga på hemmaplan och har en sylvass Munas Dabour. 1X bör räcka.
1X2-odds från bet365: 2.15 - 3.30 - 3.90
bet365-bonus: Upp till 1000 kr i spelkrediter 


8. Österrike - Polen 1
De två favoriterna i Grupp G möts redan i den inledande omgången. Båda dessa nationer har dock haft det tufft den senaste tiden och huserar numera runt 20-strecket på världsrankingen. Truppmässigt ser dock båda lagen spännande ut. Österrike har spets i Arnautovic och Alaba medan Polen har färskingen Piatek som ett spännande namn. Lägg därtill Milik och Lewandowski längst fram hos gästerna så är det en fruktad offensiv förbundskapten Jerzy Brzeczek har att tillgå. Österrike på bortaplan är dock ingen lätt nöt att knäcka. Här har alplandet bara en förlust på de 13 senaste och den kom mot Brasilien. Utgå från ettan och gardera med krysset om pengarna räcker till.
1X2-odds från bet365: 2.40 - 3.30 - 3.30
bet365-bonus: Upp till 1000 kr i spelkrediter 


9. England - Tjeckien 1
Över till fredagens matcher och Wembley där The Three Lions ska in i hetluften. Lurigt motstånd direkt i form av ett Tjeckien som gjorde det bra i Nations League med dubbla viktorior mot Slovakien. England har naturligtvis en starkare trupp där Gareth Southgate behållit grundstommen från förra sommarens VM. Declan Rice och Callum Hudson-Odoi är däremot två nya bekantskaper. Hemma i London förlorar VM-fyran ytterst sällan men titt som tätt låser sig målskyttet. Krysset är inte helt otänkbart till låg procent. 1X!
1X2-odds från bet365: 1.30 - 5.50 - 13.00
bet365-bonus: Upp till 1000 kr i spelkrediter 


10. Bulgarien - Montenegro 1
“Bulgarien har ett disciplinerat lag som spelar kompakt, utan några klasspelare”. Så sa Montenegros tränare Ljubisa Tumbakovic inför nationernas möte i Sofia under fredagen. Det stämmer också relativt väl men det går inte att förringa de grönvitas hemmastyrka. Här besegrades både Sverige och Nederländerna i VM-kvalet. Montenegro vann dock senast de var på besök 2010 och är nu ett bättre lag. Här saknas dock skadade nyckelpjäsen Stevan Jovetic. Knapp fördel hemmalaget men värdet finns på gästerna. Gaffeln (etta-tvåa) testas.
1X2-odds från bet365: 2.20 - 3.40 - 3.60
bet365-bonus: Upp till 1000 kr i spelkrediter 


11. Luxemburg - Litauen X
Slätstruket möte på Josy Barthel. Luxemburg har gått från blåbärsnation till något lite bättre då de både stod för ett bra VM-kval och en skaplig höst i Nations League. Litauen är på en jämbördig nivå, precis som Luxemburg utan några större stjärnor. Baltlandet har haft det tungt på sistone men samtidigt matchats mot tufft motstånd. Här ska de ha större chanser än streckningen antyder. X2 lockar mest men gärna alla tecken i vad som väntas bli en jämn drabbning.
1X2-odds från bet365: 2.40 - 3.25 - 3.30
bet365-bonus: Upp till 1000 kr i spelkrediter 


12. Portugal - Ukraina X
På Estádio da Luz i Lissabon hittas kupongens stora skrällchans. Portugal gjorde förvisso det bra i Nations League utan Cristiano Ronaldo, men här överskattas nationen från den Iberiska halvön. Ukraina vann sin grupp i Nations League före Slovakien och Tjeckien samt har ett spännande lag på gång. Andriy Shevchenko bygger främst på spelare från den inhemska ligan men det finns även spetskompetens i Oleksandr Zinchenko, Manchester City, och Yevhen Konoplyanka, Schalke. Ska någon stor favorit fällas är det Portugal. Helgardera och jobba in skrällen!
1X2-odds från bet365: 1.44 - 4.50 - 9.00
bet365-bonus: Upp till 1000 kr i spelkrediter 


13. Albanien - Turkiet X
Grupp H får det avslutande ordet när vi tar oss till en intressant drabbning i Shkodra. Världsmästarna Frankrike är naturligtvis stora favoriter i denna grupp men bakom krigar dessa nationer samt Island i första hand om andraplatsen. Turkiet får sägas ha varit på dekis och har bara gjort ett stort mästerskap sedan 2008. Det var 2016 i Frankrike där båda dessa nationer fanns med. Albanien har inte fått till det speciellt bra sedan dess men är alltid svåra att tas med nere på Balkanhalvön. Turkiet är samtidigt inget märkvärdigt lag utanför sina gränser. Öppet är bara förnamnet. Avsluta med en helgardering.
1X2-odds från bet365: 3.60 - 3.20 - 2.30
bet365-bonus: Upp till 1000 kr i spelkrediter 


Kupongens kassaskåp


Nederländerna
Vitryssland är inte i närheten av detta nya frejdiga Nederländerna och ska inte ha något som helst att sätta emot på De Kuip. 3-0 till de orangea?


Varningens finger!


Ukraina
Våra blågula europeiska kumpaner är en nation som kan ställa till med problem för de bästa när de har sin dag. Portugal är inget undantag och får se upp i Lissabon.


Lilla raden 144 rader
1. Belgien - Ryssland 1
2. Nederländ. - Vitryssland 1
3. Nordirland - Estland 1
4. Kroatien - Azerbajdzjan 1
5. Slovakien - Ungern 1
6. Makedonien - Lettland 1
7. Israel - Slovenien 1x
8. Österrike - Polen 1
9. England - Tjeckien 1x
10. Bulgarien - Montenegro 12
11. Luxemburg - Litauen x2
12. Portugal - Ukraina 1x2
13. Albanien - Turkiet 1x2


Stora raden 864 rader
1. Belgien - Ryssland 1
2. Nederländ. - Vitryssland 1
3. Nordirland - Estland 1
4. Kroatien - Azerbajdzjan 1
5. Slovakien - Ungern 1
6. Makedonien - Lettland 1x
7. Israel - Slovenien 1x
8. Österrike - Polen 1x
9. England - Tjeckien 1x
10. Bulgarien - Montenegro 12
11. Luxemburg - Litauen 1x2
12. Portugal - Ukraina 1x2
13. Albanien - Turkiet 1x2

Spela på Europatipset – klicka här!


I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

0 Kommentarer
Kommentarer
För att kommentera måste du vara inloggad.

Bettingbonusar

Regler & villkor gäller. Åldersgräns 18 år. www.stödlinjen.se

Senaste Bloggar

Sveriges Bästa Oddsbonusar

Regler & villkor gäller. Åldersgräns 18 år. www.stödlinjen.se
  Rekatochklart Speltips Odds
19:00  IFK Göteborg - Djurgården
Fotboll - Allsvenskan - BLGM - ja
1.83
15:00  Albot - Lajovic
Tennis - ATP Basel - Albot
1.73
21:00  Tottenham - FK Crvena zvezda
Fotboll - Champions League - TOT under 2,5 mål
1.80
  Rekatochklart Poolspel
19:00  Topptipset Tips Måndag 21/10
Insats: 144 kr - Tipsexperten

Livestreaming