Europatipset tor 22/2

Publicerad på 22 Feb 2018 - 10:30

Tipsexperten

Tipsexperten

22 Feb 2018 - 10:30

Den här veckan väntar ett Europatips som är en repris på förra veckan. Det är dags för returmatcherna i Europa League och även om det är avgjort i mötet mellan Arsenal och Östersund ska det bli spännande att följa matchen på Emirates. Den här torsdagen är det också en 3 miljoners jackpot på kupongen vilket innebär att det finns all anledning att leta efter de där lågt streckade skrällarna!


1. Arsenal - Östersund 1
Vi inleder på samma sätt som sist men byter ut snön i Jämtland mot London och Emirates Stadium. Efter 3-0 till Arsenal i första mötet står det klart att The Gunners kommer ta sig vidare från det här dubbelmötet. Nu väntar en betydligt mer avslagen historia där Arsene Wenger kommer rotera sin startelva kraftigt i jämförelse med senast. Arsenal får självklart gälla som klara favoriter ändå, men på större system kan ettan garderas upp med det lågt streckade krysset som rensar riktigt bra!


2. Atalanta - Dortmund 1
Atalanta släppte in ett sent mål på övertid mot Dortmund senast i lagets 2-3 förlust. Med tanke på målen Atalanta gjorde på resande fot får det ses som ett klart godkänt resultat. Här kan vi räkna med en riktigt jämn tillställning mellan två bra lag den här säsongen. Dortmund har lite mer rutin från europaspel de senaste åren men de blåsvarta är alltid giftiga hemma i Bergamo. Allt värde ligger på ettan och det får bli utgångstecknet här. Gardera upp med så många tecken som plånboken tillåter!


3. Athletic Bilbao - Spartak Moskva 1
I Baskien väntar ett intressant möte mellan Bilbao och Spartak Moskva. Spanjorerna vann det första mötet i Rysslands huvudstad med 3-1 och Spartak behöver ta fram en stor insats om de ska kunna vända det här på San Mames. Bilbao har dock inte visat upp något större spel på slutet och segern i första mötet var lagets enda på de sju senaste. Spartak har tillräckligt med kvalité i truppen för att kunna störa här och ettan känns inte helt given. Gardera upp ettan med skrälltvåan som känns spännande till en låg procent!


4. Atletico Madrid - FC Köpenhamn 1
Atletico Madrid åkte till Köpenhamn förra veckan och avgjorde det här mötet direkt med en 4-1 seger på Parken. Nu kommer Diego Simeone lufta truppen ordentligt så att nyckelspelarna kan vila upp sig inför helgens viktiga La Liga-match mot Sevilla. Här råder liknande förutsättning som i match 1. Det kommer bli relativt avslaget och den högt streckade ettan kan garderas upp med rensarkrysset!


5. Dynamo Kiev - AEK Aten 1
Dynamo Kiev fick med sig 1-1 från mötet i Grekland och kommer nu tillbaka till hemmaplan med bra känsla. Dynamo är i bra form för tillfället och har ingen förlust på de sju senaste. Laget har inte förlorat på hemmaplan på hela säsongen och här har de bra chans att ta sig vidare. AEK Athens Marko Livaja och Ognjen Vranjes fick gula kort senast och är avstängda här. Det försämrar gästernas chanser kraftigt och ettan känns stark. Spika av ukrainarna!


6. RB Leipzig - Napoli 1
RB Leipzig vann bortamötet i Neapel med 3-1 vilket innebär att det har bra chans att avancera till nästa runda. Napoli har siktet inställt på att vinna Serie A för första gången sedan 1990 och har prioriterat ned Europa League kraftigt. Här förväntas Maurizio Sarri ställa upp med ett svagt manskap och man lär knappast satsa fullt för att vända den här tillställningen. RB Leipzig satsar betydligt mer på den här turneringen och är starka på hemmagräset. Spika ettan!


7. Salzburg - Real Sociedad 2
Salzburg fick med sig två bortamål efter att första mötet slutat 2-2 på Anoeta mellan de här två lagen. Salzburg är nu obesegrade i sina 26 senaste matcher och har inte förlorat på hemmaplan på hela säsongen. Nu väntar dock ett skickligt Sociedad som kommer från en starkare liga och visade upp ett fint spel i helgens 3-0 seger mot Levante. Spanska lag går ofta långt i den här turneringen och Real Sociedad känns som det bättre laget på pappret här. Utgå från tvåan men gardera tidigt med Salzburg!


8. Villarreal - Lyon 2
Lyon vilade i helgen storstjärnan Nabil Fekir för den här matchen och det har synts tydligt att OL satsar på den här turneringen. Det är kanske inte så konstigt med tanke på att finalen spelas på lagets hemmaarena och de kommer göra allt de kan för att bevaka sin 3-1 ledning från det första mötet här. Villarreal är formsvagt och har ingen seger på de fyra senaste. Hemma på El Madrigal har den gula ubåten bara vunnit två av de sex senaste och nu tvingas de framåt från start. Den matchbilden kommer passa fransmännen som handen i handsken och de får förtroendet här. Tvåa!


9. Braga - Marseille 1
Marseille städade av Braga med 3-0 i första mötet. I den matchen hade portugiserna ingenting att hämta och nu har de revansch att utkräva på sig själva här. Braga är urstarkt hemma och slog bland annat tyska Hoffenheim enkelt i gruppspelet med 3-1. Även om deras chanser att ta sig vidare är minimala har de betydligt bättre chanser att vinna än vad strecken antyder. Utgå från ettan och plocka med krysset på större system!


10. Lazio - Steaua Bukarest 1
Lazio åkte på en chockförlust mot Steaua Bukarest i det första mötet och måste nu vända 0-1 underläget. Samtidigt slåss Lazio för en topp-4 placering i ligan och det är inte alls säkert att viktige skyttekungen Ciro Immobile startar här. I första mötet imponerade Steua stort och var väl värda segern. Det här kan bli betydligt mycket svårare än vad många förväntar sig. FCSB var starkt på bortaplan under gruppspelet och efter resultatet i första mötet kan de mycket väl kontra in ett vinstmål på slutet. Plocka med alla tecken!


11. Viktoria Plzen - Partizan Belgrad 1
Tjeckiska Viktoria Plzen löste 1-1 i första mötet och siktar nu på att ta sig vidare i kraft av hemmaplan. På Doosan Arena har Plzen vunnit tolv av sina tretton senaste matcher och visat upp ett bra spel under hela turneringen. Ettan erbjuder riktigt bra värde och spikas av!


12. Zenit - Celtic 1
Zenit har en tuff uppgift framför sig efter att ha förlorat det första mötet med 1-0 i Skottland. Den matchen dominerades kraftigt av Celtic och Zenit ska vara glada över att det stannade vid ett mål. Hemma är dock de ljusblåa riktigt starka och vi kommer troligtvis få se en omvänd dominans här. Zenit vann samtliga matcher på hemmaplan i gruppspelet och har ett lite vassare lag på pappret. Spika ettan!


13. Milan - Ludogorets 1
AC Milan vann första mötet i Bulgarien enkelt med 3-0 och har mer eller mindre säkrat avancemanget. Gennaro Gattusos lag har nu tio raka utan förlust och har hållit nollan i fyra av sina fem senaste. Här lär det säkert bli lite förändringar i startelvan och Milan kommer inte vara alltför sugna på att dra upp tempot. Ludogorets imponerade stort med sitt bortaspel under gruppspelet där man tog poäng i samtliga matcher. Laget har bara en förlust på de 13 senaste bortamatcherna och kommer vilja bevisa att de är bättre än va de visade i det första mötet. Plocka med alla tecken och hoppas på skrällen!


Kupongens kassaskåp


Zenit
Den ryska storklubben har ett riktigt starkt lag med fina spelare som Paredes, Kokorin och Rigoni. Celtic har alltid problem på bortaplan i europaspelet och kommer få det oerhört tufft ännu en gång. Ett motiverat Zenit vinner enkelt i St Petersburg!


Varningens finger!


Steua Bukarest
Lazio kommer behöva vända på den här matchen och det kan bli tufft. Bukarest har visat upp ett fint försvarsspel under hela turneringen och kommer bli svåra att bryta ner. Står sig 0-0 efter cirka 60 minuter lär fina kontringsytor uppstå för rumänerna. Tvåan till en riktigt låg procent ska med på torsdagens kupong!


Lilla raden 144 rader
1. Arsenal - Östersund 1
2. Atalanta - Dortmund 1x
3. A.Bilbao - Sp.Moskva 12
4. A.Madrid - Köpenhamn 1x
5. Dynamo Kiev - AEK Aten 1
6. RB Leipzig - Napoli 1
7. Salzburg - Sociedad 12
8. Villarreal - Lyon 2
9. Braga - Marseille 1
10. Lazio - St.Bukarest 1x2
11. V.Plzen - Partizan 1
12. Zenit - Celtic 1
13. Milan - Ludogorets 1x2


Stora raden 864 rader
1. Arsenal - Östersund 1x
2. Atalanta - Dortmund 1x2
3. A.Bilbao - Sp.Moskva 12
4. A.Madrid - Köpenhamn 1x
5. Dynamo Kiev - AEK Aten 1
6. RB Leipzig - Napoli 1
7. Salzburg - Sociedad 12
8. Villarreal - Lyon 2
9. Braga - Marseille 1x
10. Lazio - St.Bukarest 1x2
11. V.Plzen - Partizan 1
12. Zenit - Celtic 1
13. Milan - Ludogorets 1x2

Spela på Europatipset – klicka här!

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto