Tipsexperten

Europatipset tor 30/5

29 Maj 2019 - 22:55

Det är Sverige för hela slanten på torsdagens Europatipskupong. Samtliga matcher hämtas från vårt avlånga land där hela fem olika divisioner är i farten. Först ut är dock Bravida Arena i Göteborg som slår upp portarna för alla som lyckats knipa en av de dryga sex tusen plåtarna till finalen i Svenska Cupen mellan hemmalaget Häcken och AFC Eskilstuna.


Spelstopp: 14.59


1. Häcken - AFC Eskilstuna 1
Kupongen inleds på Hisingen i Göteborg där Häcken dragit det längsta strået i lottningen och fått både turen och äran att spela cupfinalen på hemmaplan. Redan där känns det tufft för AFC Eskilstuna som, i och med segrar mot bland annat AIK och IFK Norrköping, överraskat ordentligt i årets turnering. Båda vinsterna togs dock tidigt under säsongen och sedan dess har det knappast gått åt rätt håll. I Allsvenskan har laget, efter premiärsegern mot Blåvitt, tio raka utan seger och ligger näst sist. Häcken är en klart mer väntad finalist och göteborgarna har dessutom lyckats bygga vidare på cupformen även i Allsvenskan där laget parkerar på femte plats, endast en pinne bakom andraplacerade stadsrivalen IFK Göteborg. Getingarna är en given utgångspunkt, men visst måste det garderas när procenten smyger upp mot 90 procent. 1X!


2. Bodens BK - Sollentuna 2
Division 1 Norra är med bottenmötet mellan Boden och Sollentuna först ut bland seriesystemen under torsdagen. Efter nio omgångar är anledningen till respektive lags kräftgång inte särskilt svår att hitta där gästerna, med endast sju mål framåt, haft svårt att plocka trepoängare. Hemmalaget är dock än värre och har bara mäktat med ett ynka mål hittills. Eländet slutar dock inte där för regementstadens lag som, likt det svenska militärväsendet i övrigt, har svårt att försvara sig med hela 25 insläppta mål. Sollentuna känns som det minst dåliga laget men det skadar inte att gardera tvåan med ett kryss.


3. Gefle - Team Thorengruppen 2
Gefle IFs facit de senaste åren är knappast någon vacker läsning. Efter flera starka år med bland andra Yannick Bapupa och Johan Oremo på planen, och Pelle Olsson på tränarbänken, trillade laget ur Allsvenskan år 2016. Raset har bara fortsatt sedan dess och det hafsverk som numera äntrar Gavlevallen riskerar faktiskt att rasa hela vägen ut ur Division 1 Norra och därmed också den svenska elitfotbollen. De Umeå-bördiga gästerna, med det svårnavigerade namnet Team Thorengruppen FF, har efter en trevande inledning i sin tur växlat upp med fyra segrar de senaste fem matcherna där bland annat topplaget Sandviken besegrats på bortaplan. Då gäller man som favoriter även här. Strecka från höger!


4. IF Sylvia - Sandviken X
IF Sylvias seriestart har bjudit på både lågt och högt. Som en följd av detta skrivs resultatraden i nuläget med palindromsiffrorna 4-1-4. Symmetrin blir inte sämre av lagets hemmafacit som resulterat i raden 2-1-2. Norrköpingsklubben återfinns därmed på sjätte plats, fem poäng bakom gästande Sandviken. På resande fot är SIF obesegrade, men med tanke på att laget endast tagit en seger senaste fem matcherna är formen inte direkt sylvass. Tre av dessa har dock slutat med delad pott och det känns som ett ganska troligt resultat även här. Krysset kan vara en fin chansspik.


5. Karlslund - Umeå FC 1
Det vankas finbesök i Örebro när serieledande Umeå FC beger sig mot sydligare breddgrader och möte med svårslagna mittenlaget Karlslund. Värdarna har endast förlorat en enda match men har på grund av ett ganska trögt anfallsspel fått nöja sig med hela sex enpoängare på nio matcher. Bortalaget är något spetsigare där anfallsduon Boye och Kroon stått för fyra kassar vardera vilket hjälpt västerbottningarna till sju fina segrar och första plats. Här blir det dock ingen enkel match mot Karlslund som är obesegrade på Karlslund Arena i år. Till rådande streckning lockar inte tvåan alls och vi börjar därför från vänster till fin procent.


6. Linköping City - Vasalund 1
Linköping City ser efter grundandet år 2013 ut att gå en fin framtid till mötes. I år gör laget sin andra säsong på rad i Division 1 och de verkar vara här för att stanna. Efter nio omgångar återfinns City nämligen på femte plats och inför mötet med trögstartade nykomlingen Vasalund får man gälla som favorit. Någon jordskredsseger är dock inte att vänta då gästerna börjat komma igång och med tagit två raka trepoängare. Svag etta!


7. Nyköping - Karlstad BK X
Norrettans sista match hämtas från Nyköping där två formsvaga gäng gör upp om tre poäng. Stadens lag återfinns i nuläget precis ovanför kvalstrecket med sex raka utan seger där den senaste slutade 0-3 mot Umeå. Karlstad BK har i sin tur bara vunnit en match under samma period och ligger därför bara två poäng före värdarna. KBK har dock bara släppt in nio mål på lika många matcher och är med det bäst i serien. Börja i mitten!


8. Eskilsminne - Oskarshamn 2
Vi lämnar Division 1 Norra och beger oss istället ner till den Södra diton där fjolårsfyran Eskilsminne haft det riktigt kärvt inledningsvis. Värdarna har bara bärgat två segrar på nio försök när de nu ställs mot Oskarshamn som kommer till spel med den enhetliga resultatraden 3-3-3. Senaste matchen vann kraftverkslaget med hela 5-1 mot Lunds BK och självförtroendet bör det således inte vara något fel på hos gästerna. Lägger vi till att Oskarshamn vann båda mötena i fjol känns det rimligt att utgå från tvåan.


9. Landskrona - Assyriska Turabdin 1
Landskrona IP är nästa skådeplats i söderettan där formstarka serietrean BOIS tar emot mittenlaget Assyriska Turabdin. Gästerna har efter en svag start fått med sig lite bättre resultat på senare tid med endast en torsk senaste sju matcherna. Förlusten kom dock så sent som förra omgången där laget fick 1-3 i baken hemma mot Ljungskile. Ännu tuffare blir det mot Landskrona som alltjämt är obesegrade efter nio omgångar. Hemmalaget plockar tre poäng!


10. Lunds BK - Åtvidaberg X
Lunds BK har gått som en jojo mellan Division 1 och 2 de senaste åren. Nu ser universitetsgänget återigen ut att gå en tung säsong till mötes efter svaga åtta poäng på de inledande nio matcher. Som tidigare nämnts fick man åka hem med svansen mellan benen efter hela 1-5 borta mot Oskarshamn i senaste matchen. Klassikerlaget Åtvidaberg har inte rosat marknaden de heller och ligger faktiskt näst sist på samma poäng som just Lund och Tvååker. Tvååker som stod för motståndet i förra omgången i en match som östgötarna förlorade tungt med 1-2. Läge för samtliga tecken i ett vidöppet bottenmöte!


11. Täfteå IK - IFK Umeå 1
Vi rotar vidare i de svenska seriesystemen och avrundar kupongen med tre fajter från Division 2. Först ut är den norrländska upplagan som bjuder på Umederby mellan Täfteå IK och IFK Umeå. Hemmalaget har haft det tufft på senare tid då endast en de fem senaste matcherna slutat med vinst. Tufft läge kan tyckas, men eftersom IFK Umeå är fortsatt segerlösa på resande fot finns alla chanser för värdarna att vända den dystra trenden. Inget att gå till banken med dock och ettan garderas så långt plånboken räcker. 

 
12. Asarum - IFK Berga X
Division 2 Östra Götaland är nästa tvåa till rakning där ett möte strax under toppen går av stapeln. IFK Berga har, mycket tack vare ett ruggigt starkt bortafacit med tre segrar på fyra försök, börjat säsongen klart över förväntan och ligger därför på en mycket fin fjärdeplats inför den nionde omgången. Värdarna återfinns på sjunde plats efter åtta matcher men har haft det lite svårt på hemmaplan med endast en seger. Lägger vi till att gästerna brukar ha det ganska lätt mot Asarum med tre segrar och ett kryss de fyra senaste inbördes mötena lockar inte den högt streckade ettan. X2!


13. Örebro Syrianska - Lidköpings FK 2
Vi avslutar kupongen i Division 2 Norra Götaland och Sveriges sjätte största stad. Örebros Syrianska förening har gått från klarhet till klarhet. Efter åtta omgångar har värdarna dundrat in hela 30 mål och samlat ihop 19 poäng vilket gör att man dragit på sig ledartröjan i toppen av tabellen. Lidköpings FK har inlett starkt även de och är ett av lagen som tagit upp jakten endast fyra pinnar bakom. Gästerna vet ännu inte hur det känns att förlora på resande fot denna säsong med två segrar och två kryss i bagaget. Med det i åtanke drar vi öronen åt oss när vi ser streckningen som blåser upp ettan till skyarna. Vi börjar istället till höger till mycket angenäm procent!


Kupongens kassaskåp


Landskrona
Landskrona siktar som vanligt på uppflyttning. I år ser det dock bättre ut än på länge och laget är ännu obesegrat endast tre pinnar bakom täten. Assyriska har hyfsat till siffrorna på slutet men kommer på sin höjd landa i mitten av tabellen. Poängen stannar hos värdarna på Landskrona IP!


Varningens finger!


Linköping FK
Linköping har inlett säsongen starkt och har gått urstarkt på bortaplan där laget plockat poäng mot bland annat tabelltvåan Stenungsund som har samma antal poäng som sereledande Örebro. LFK är långt ifrån lika chanslöst som streckningen antyder och tvåan är ett kap till under tio procent.


Lilla raden 144 rader
1. Häcken - AFC Eskils. 1x
2. Boden - Sollentuna 2
3. Gefle - Team TG 2
4. IF Sylvia - Sandviken X
5. Karlslund - Umeå FC 1x
6. Linköping C - Vasalund 1
7. Nyköping - Karlstad 1x2
8. Eskilsminne - Oskarshamn 2
9. Landskrona - Assyriska 1
10. Lunds BK - Åtvidaberg 1x2
11. Täfteå IK - IFK Umeå 1
12. Asarum - IFK Berga x2
13. Örebro Syr - Lidköping x2


Stora raden 864 rader
1. Häcken - AFC Eskils. 1x
2. Boden - Sollentuna 2
3. Gefle - Team TG 2
4. IF Sylvia - Sandviken X
5. Karlslund - Umeå FC 1x
6. Linköping C - Vasalund 1x
7. Nyköping - Karlstad 1x2
8. Eskilsminne - Oskarshamn 2
9. Landskrona - Assyriska 1
10. Lunds BK - Åtvidaberg 1x2
11. Täfteå IK - IFK Umeå 1x
12. Asarum - IFK Berga x2
13. Örebro Syr - Lidköping 1x2

Spela på Europatipset – klicka här!


I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

0 Kommentarer
Kommentarer
För att kommentera måste du vara inloggad.

Bettingbonusar

Regler & villkor gäller. Åldersgräns 18 år. www.stödlinjen.se

Senaste Bloggar

Sveriges Bästa Oddsbonusar

Regler & villkor gäller. Åldersgräns 18 år. www.stödlinjen.se
  Rekatochklart Speltips Odds
19:00  Timrå - Södertälje
Ishockey - Hockeyallsvenskan - Över 4,5 mål
1.61
19:50  Evil Geniuses - Mousesports
E-Sport - ESL Pro League Season 10 Finals - ö 2.5 maps
1.95
20:30  Frankfurt - Hertha Berlin
Fotboll - Bundesliga - Under 3 mål
1.90
20:30  Panathinaikos – Olympiacos
Basket - EuroLeague - 2 hcp +7,5
1.90
20:45  Inter - Roma
Fotboll - Serie A - 2 asian hcp +0,5
2.00
20:45  Nimes - Lyon
Fotboll - Bundesliga - 2
1.80
21:00  Baskonia – Anadolu Efes
Basket - EuroLeague - Över 161,5 poäng
1.90
21:00  Villarreal - Atletico Madrid
Fotboll - La Liga - 2
2.35
21:15  Lopp 9: Alhambra
Trav - Kalmar - Vinnare
2.55
01:05  CHA Hornets – BKN Nets
Basket - NBA - 2 hcp -2,5
1.90
13:00  Real Madrid - Espanyol
Fotboll - La Liga - BLGM
2.02
15:15  Skellefteå - Leksand
Ishockey - SHL - 2
4.70
16:00  Tottenham - Burnley
Fotboll - Premier League - Under 3 mål
1.89
18:00  Brynäs - Växjö
Ishockey - SHL - 1
2.40
18:30  Man City - Man United
Fotboll - Premier League - BLGM
1.88
21:00  Barcelona - Mallorca
Fotboll - La Liga - 1 + håller nollan
1.80
14:00  Betis - Athletic Bilbao
Fotboll - La Liga - BLGM Nej
1.90
15:00  Aston Villa - Leicester
Fotboll - Premier League - 1X / asian +0.5
2.09
21:00  Osasuna - Sevilla
Fotboll - La Liga - Under 2,5 mål
1.80
21:00  West Ham - Arsenal
Fotboll - Premier League - 1X / asian +0.5
1.94
  Rekatochklart Poolspel
19:30  V64 Tips Kalmar Fredag 6/12
Insats: 640 kr - DrTrav
20:30  Topptipset Tips Fredag 6/12
Insats: 144 kr - Tipsexperten
16:00  Stryktipset Tips Lördag 7 december
Insats: 128 / 1024 kr - USandeback
16:00  Stryktipset Tips Lördag 7/12
Insats: 144 / 864 kr - Tipsexperten
16:20  V75 Tips Åby Lördag 7 dec
Insats: 972 kr - TravTipster
16:20  V75 Tips Åby Lördag 7/12
Insats: 864 kr - DrTrav
15:00  GS75 Tips Färjestad Söndag 8/12
Insats: 648 kr - DrTrav

Livestreaming