Europatipset tor 5/9

Publicerad på 4 Sep 2019 - 23:57

Tipsexperten

Tipsexperten

4 Sep 2019 - 23:57

EM-kval för hela slanten på veckans första Europatips. Fem matcher under torsdagen inleder, bland annat Sverige mot Färöarna, innan det är dags för flera godbitar under fredagen. Eller vad sägs om Tyskland mot Nederländerna? 4 miljoner i jackpot finns och dessutom flera tänkbara rensare. Det gör att utdelningen, trots landskamper, ska kunna sticka i höjden. Här levereras som vanligt en analys som kan ge storkovan vid 13 rätt!

Spela på Europatipset - klicka här!

Spelstopp: 20.44


1. Färöarna - Sverige 2
Janne Andersson och hans blågula krigare anländer till Färöarna med kravet att ta tre enkla poäng. Tappar Sverige poäng i den här matchen är det lika bra att lägga ner verksamheten, Janne bör då lämna in sin avskedsansökan på stående fot och hela laget måste pensioneras. Färöarna står kvar på noll poäng efter fyra matcher, inte ens mot lilla Malta lyckades de nypa en pinne. Blågult står på sju pinnar efter att endast ha förlorat mot Spanien. Granen är inte formtoppad, Claesson och Augustinsson är skadade och Berg är inte precis stekhet. Mot starka motståndare ger dessa svagheter utslag men Färöarna tillhör sannerligen inte den kategorin. Den här svenska segern är kassaskåpssäker.


2. Rumänien - Spanien 2
I Bukarest utspelar sig nästa kamp i Sveriges EM-kvalgrupp. Spanien kommer från ett möte med just Jannes gäng, 3-0 segrade spanjorerna med efter att ha fått två straffar, Ramos och Morata satte varsin spark från elva meter. Därmed står gästerna på full pott efter fyra rundor, även om de inte imponerat. Bland annat var stornationen illa ute mot Norge hemma på Mestalla. Rumänien kommer från en 4-0-viktoria mot Malta där supertalangen George Puscas svarade för dubbla strutar. Dessförinnan plockade rumänerna poäng borta mot Lagerbäcks herrar i Norge och det känns onekligen som att Cosmin Contra och company har något stort på gång. På hemmabana har inte Rumänien förlorat sedan 2016 och värdarna ska ses med betydligt bättre chans än vad streckningen antyder. Måla hela vägen och hoppas på skrällen.


3. Irland - Schweiz 2
Nästa anhalt är Dublin där Danmarks två stora utmanare möts i Grupp D. Irland har mött danskarna och där slutade det oavgjort, i övrigt har värdnationen bara stött på enkelt motstånd, Georgien plus dubbelmöte med Gibraltar. Schweiz har endast hunnit med två EM-kvalmatcher, seger mot Georgien och kryss mot Danmark. Granit Xhaka och hans vänner ägnade senaste landslagssamlingen åt att lira A-slutspel i Nations League, det slutade med en fjärdeplats efter förlust på straffar mot England i bronsmatchen. I grund och botten ska Schweiz vara strået vassare än Irland, gästerna visade i VM att det krävdes ett formtoppat Sverige för att skicka ut chokladnationen ur turneringen. Irländarna deltog inte ens i världsmästerskapet. Trolig tvåa.


4. Israel - Nordmakedonien X
På Toto Turner Stadium handlar det om den femte omgången i kniviga Grupp G. Polen har gjort ett tidigt ryck men i övrigt är det knallhårt om den andra åtråvärda placeringen. Israel kommer närmast från ett bortamöte med polackerna där det blev hemfärd med svansen mellan benen efter 0-4 i baken. Sju pinnar parkerar de blåvita på inför torsdagens kamp. Nordmakedonien har plockat fyra pinnar hittills efter att ha slagit Lettland och delat på potten borta mot Slovenien. När motsvarande möte skedde i senaste VM-kvalet var det nordmakedonerna som avgick med segern och nu lockar tvåan enormt mycket då den erbjuder högtryck i kuponghögen. X2 ska gälla som utgång.


5. Finland - Grekland 1
I vårt östra grannland möts tvåan och fyran i Grupp J. Båda dessa nationer har tagit stryk av Italien som ser ut att gå mot förstaplatsen och nu gäller det att koppla greppet om andraplatsen. Finland har gått starkt i detta EM-kval, nollan har hållits i tre av fyra kamper och framåt finns en finne som icke går att stoppa. Teemu Pukki ångar fram i Premier League och likaså i landslaget, tre baljor har spjutspetsen noterats för hittills i detta kvalspel. Greklands bästa målskytt har också gjort tre strutar men Fortounis är nu långtidsskadad, ett blytungt tapp för gästerna från Medelhavet. När motsvarande möte utspelade sig i Nations League för mindre än ett år sedan avgick finnarna med en 2-0-seger och ett liknande resultat är troligt även denna gång. Spiketta på Ratina Stadion i Tammerfors!


6. Tyskland - Nederländerna 1
Fredag och tungviktsmöte på Volksparkstadion i Hamburg. Tyskland har repat mod efter sitt tunga VM-slutspel och pinsamma gruppspel i Nations League. Die Mannschaft har full pott i kvalet så här långt och starka 13-2 i målskillnad på tre matcher. Bland annat besegrades just Nederländerna i Amsterdam efter att det unga gardet stått för fullträffarna. Nico Schulz, Serge Gnabry och Leroy Sané blev alla målskyttar där. Den sistnämnda är som bekant långtidsskadad men det är likväl en väldigt spännande trupp Jogi Löw tagit ut. Detsamma får sägas om Nederländernas även om den inte riktigt ser lika bred ut. Ett mittbackspar som Matthijs de Ligt och Virgil van Dijk skojar man inte bort. Här kommer det dock bli svettigt för de orangea och hemmasegern ska ses som högst trolig. Bra etta.


7. Skottland - Ryssland X
Skottland har inte imponerat i kvalet så här långt. 0-3-torsken mot Kazakstan förpassade föga förvånande Alex McLeish till arbetsförmedlingen men i ärlighetens namn har det inte sett speciellt mycket bättre ut sedan Steve Clark ersatte. Det dröjde ända till den 89:e minuten innan Oliver Burke kunde frälsa britterna i hemmamatchen mot Cypern och senast blev de blåvita totalt utspelade mot Belgien (0-3). Nu krävs seger mot Ryssland om minsta chans till ett efterlängtat EM-slutspel nästa sommar ska kunna besannas. Gästerna från östeuropa är dock stabila och har efter premiären mot Belgien tagit tre stärkande segrar. Skottland kommer trycka på men de har troligen inte vad som krävs för att lösa tre poäng. Krysset ligger närmast till hands. Gardera därefter med tvåan då det inte känns helt otroligt att Ryssland kontrar bort naiva skottar.


8. Slovakien - Kroatien X
Trnava är spelplatsen för nästa batalj och här har vi två nationer som är på jakt efter en EM-biljett. Vägen dit är dock lång för starten på kvalet har inte varit helt smärtfri. Slovakien har torskat borta mot Wales och Kroatien har åkt på pumpen mot Ungern i Budapest. Detta tenderar att bli ett getingbo om de två topplaceringarna mellan de fyra nämnda nationerna. Här väntas en jämn batalj mellan två skickliga lag. Kroatien har sett lite mätta ut sedan sitt VM-silver och här saknas viktiga trion Rakitic, Kovacic och Kramaric. Slovakien har inga tunga avbräck och bör kunna lösa minst en poäng trots tufft motstånd. 1X erbjuder bäst värde och får agera utgång.


9. Slovenien - Polen 1
Polen brukar vara bra i kvalspel och detta har besannats även detta år. De rödvita har inlett med fyra raka vinster och 8-0 i målskillnad. Att gästerna ska missa EM känns således högst otroligt. Här kan de dock mycket väl stöta på patrull mot ett skickligt Slovenien. I hemmalaget finns spelare som världens bästa målvakt, Jan Oblak, samt skickliga offensiva hot som Josip Ilicic och Benjamin Verbic. Här hemma i Ljubljana gick dessutom Balkan-nationen obesegrade i senaste VM-kvalet trots att nationer som England, Slovakien och Skottland stod för motståndet. Det givna valet blir att plocka bort den gravt överstreckade tvåan. 1X!


10. Österrike - Lettland 1
Kupongens bank hittas i Salzburg där Österrike ställs mot Lettland. Här råder stor klasskillnad mellan lagen. Hos värdarna finns stjärnor som Alaba och Arnautovic samtidigt som majoriteten är ordinarie i Bundesliga. Hos gästerna är det däremot generellt klubbadresser i den svaga inhemska ligan. Speciellt mycket mer än såhär behöver det inte analyseras. Österrike tar en planenlig trepoängare på Red Bull Arena.


11. Estland - Vitryssland 2
Tallinn är nästa anhalt där äntligen minst en av dessa nationer ska få ta sina första kvalpoäng. Båda står nämligen på bedrövlig målskillnad och idel förluster. Estland föll med pinsamma 0-8 mot Tyskland senast och det är uppenbart att balt-nationen snarare gått nedåt än utvecklats. Vitryssland står still men har ett par spännande namn i truppen och har i viss mån genomgått en generationsväxling. Flera spelare återfinns i den inhemska ligan hos respektive nation. Den vitryska är betydligt starkare än Estlands dito och det lär avspeglas på Le Coq Arena. X2 räcker gott och väl.


12. Wales - Azerbajdzjan 1
Wales har spelat tre jämna drabbningar mot starka nationer i kvalet hittills. Hemma mot Slovakien blev det vinst med 1-0 i premiären men därefter har det dessvärre slutat med uddamålsförluster i bortamatcherna mot Kroatien och Ungern. Det gör att det är kniven mot strupen för Ryan Giggs landslag när gruppens slagpåse, Azerbajdzjan, kommer på besök till Cardiff. Gästerna är dock bättre än flera andra så kallade blåbärsnationer. I VM-kvalet besegrade Azerbajdzjan bland annat Norge och tog poäng mot Tjeckien. Wales saknar skadade Aaron Ramsey och en streckning på 90 procent på ettan är knappast befogad. Plocka med rensarkrysset!


13. Cypern - Kazakstan 1
Nere på Cypern ska Pieros Sotiriou och hans vapendragare försöka lösa en trepoängare. Flera spelare från de framgångsrika klubblagen APOEL, AEL Limassol och Apollon Limassol hittas hos ö-nationen. Här ska goda chanser finnas för cyprioterna att besegra ett bortasvagt Kazakstan. Gästerna blixtrade till i premiären mot Skottland (3-0) men det var hemma i Astana. På resande fot håller de turkosa inte alls samma nivå. Cypern ser på pappret snäppet hetare ut och i värmen vid Medelhavet ska de utan tvekan betraktas som favoriter. Etta på GSP Stadium.


Kupongens kassaskåp


Österrike

Alaba och company gick på två nitar tidigt i kvalet men har därefter repat mod. Naturligtvis ska Franco Fodas landslag inte tappa poäng mot gruppens slagpåse, Lettland. Precis som strecken påvisar så vinner Österrike enkelt inför hemmapubliken i Salzburg.


Varningens finger!


Nordmakedonien
Det skiljde blott en pinne mellan Israel och Nordmakedonien i senaste kvalet. Dessutom vann Pandev och company motsvarande möte den gången. Tacka för den skeva streckningen och hugg skrällen!


Lilla raden 144 rader
1. Färöarna - Sverige 2
2. Rumänien - Spanien 1x2
3. Irland - Schweiz 2
4. Israel - Nordmakedonien 1x2
5. Finland - Grekland 1
6. Tyskland - Nederländerna 1
7. Skottland - Ryssland x
8. Slovakien - Kroatien 1x
9. Slovenien - Polen 1x
10. Österrike - Lettland 1
11. Estland - Vitryssland x2
12. Wales - Azerbajdzjan 1x
13. Cypern - Kazakstan 1


Stora raden 864 rader
1. Färöarna - Sverige 2
2. Rumänien - Spanien 1x2
3. Irland - Schweiz x2
4. Israel - Nordmakedonien 1x2
5. Finland - Grekland 1
6. Tyskland - Nederländerna 1
7. Skottland - Ryssland x2
8. Slovakien - Kroatien 1x2
9. Slovenien - Polen 1x
10. Österrike - Lettland 1
11. Estland - Vitryssland x2
12. Wales - Azerbajdzjan 1x
13. Cypern - Kazakstan 1

Spela på Europatipset - klicka här!

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto