Europatipset tor 8/11

Publicerad på 7 Nov 2018 - 17:51

Tipsexperten

Tipsexperten

7 Nov 2018 - 17:51

Flera stora favoriter på Europatipset denna torsdag. Ett par ska dock gå att fälla och med en jackpot på 4 miljoner finns alla förutsättningar för fin utdelning. Arsenal mot Sporting Lissabon och Lazio mot Marseille är två av godbitarna. Mest intressant ur svensk synvinkel är däremot naturligtvis Malmö FF:s möte mot Sarpsborg. Kan skåningarna ta sig ett steg närmare avancemang?


Spelstopp: 18.54


1. Arsenal - Sporting Lissabon 1
Vi öppnar upp med ett stormöte mellan två lag som varit lite på dekis det senaste decenniet. Arsenal och Sporting Lissabon har dock öppnat säsongen fint och tassar med i toppen av respektive liga. I Europa League har de båda lagen dessutom kopplat greppet om varsin plats i sextondelsfinal. Bäst går det för engelsmännen som efter 1-0 segern i den portugisiska huvudstaden står på maximala nio poäng. Vinst inför hemmafansen här och The Gunners säkrar i praktiken gruppsegern. Unai Emery kommer i vanlig ordning rotera men trots det ska de rödvita gälla som klara favoriter. Med tanke på den hårda streckningen behöver det inte vara fel att plocka med krysset om det finns täckning ekonomiskt.


2. Bate Borisov - Chelsea 2
Chelsea har kopplat ett järngrepp om Grupp L med full pott efter tre matcher. Londonlaget är just nu favoriter på oddsmarknaden att plocka hem Europa League och det är inte speciellt konstigt. The Blues har ännu inte förlorat under Maurizio Sarri och ser riktigt bra ut. Lurig bortamatch här i Vitryssland mot ett Bate som sällan gör bort sig inför hemmafansen. Här är det ändå tydlig klasskillnad och gästerna kommer gå för ett tidigt avgörande. Känslan är att Chelsea löser det utan några större problem. Tvåan bör sitta och är en fullt respektabel spik till omkring 75 procent.


3. Bayer Leverkusen - Zürich 1
Kupongens bank hittas denna vecka i Tyskland där Bayer Leverkusen gästas av Zürich. Förvånande är det gästerna från det glamorösa klocklandet som toppar gruppen med tre raka triumfer. Det har dock varit någon form av lyckoträff. I ligaspelet imponerar inte Zürich nämnvärt och har bara vunnit fem av 13 matcher. Mot ett offensivt starkt Leverkusen ska normalt schweizarna inte ha mycket att hämta. Det skulle förvåna oerhört om detta inte slutar med hemmaseger. Hyfsat spelvärde ser det dessutom ut att bli på tyskarna och då är ettan en given spik.


4. Celtic - RB Leipzig 2
Det andra tyska laget på kupongen, RB Leipzig, ska också ses som favoriter även om de har en betydligt tuffare uppgift framför sig. Celtic i Glasgow är aldrig enkelt men skottarna ser inte speciellt bra ut denna säsong. I Premiership har de grönvita inlett med deras mått mätt mediokra 25 poäng på elva omgångar. Där kommer dock Celtic i vanlig ordning promenera ifrån och plocka hem sin åttonde raka ligatitel. I Europa League blir det tuffare. Seger krävs här om avancemang fortsatt ska kännas rimligt. Att det ska bli tre poäng mot ett formstarkt Leipzig är dock svårt att se. Tyskarna har tio raka matcher utan förlust och övertygar stort för stunden. I Skottland plockar Die Bullen minst en pinne.


5. Malmö FF - Sarpsborg 1
Det är ett Malmö med självförtroende som kliver in inför hemmafansen på Stadion under torsdagen. De himmelsblå besegrade IFK Göteborg på västkusten med klara 3-0 i helgen och skåningarna har inte förlorat en Europamatch på hemmaplan sedan de spelade Champions League 2015. Gästande Sarpsborg är med det sagt ett lag som inte ska underskattas. Norrmännen har tagit Europa med storm den här säsongen och gått från klarhet till klarhet. I 1-1 matchen mot Malmö senast var Sarpsborg det bättre laget och spelmässigt närmast segern även om de kvitterade sent. Dansken Patrick Mortensen är en spelare som alltid ställer till med problem för motståndarna. Givetvis går MFF in som favoriter här men runt 70 procent på ettan är för mycket. Gardera!


6. Lazio - Marseille 2
Simone Inzaghis Lazio har stått för en fin inledning på säsongen med sju vinster på elva matcher i Serie A och två triumfer av tre möjliga i Europa League. Senast tog italienarna en tung seger i turneringen när Marseille slogs tillbaka på den franska rivieran med 3-1. Ciro Immobile målade för ovanlighetens skull inte då men 28-åringen stod för två fullträffar i helgens möte mot SPAL (4-1). Marseille är inne i en tung period och kommer till Rom med tre raka förluster. Derbysmällen mot Montpellier (0-3) var ytterligare ett bevis på lagets ojämnhet. Det finns dock höga toppar hos fransmännen och när de får träff kan de hota alla lag under den absoluta Europatoppen. Lazio är ett sådant. Räkna inte bort ett Marseille som måste vinna på Olimpico. Tvåan till så lite som tio procent måste med!


7. Rosenborg - Salzburg 2
Salzburg tog sig hela vägen till semifinal i Europa League i fjol innan det tog stopp mot Marseille. Nu siktar de österrikiska mästarna på ännu en lång sejour i turneringen och det har onekligen sett bra ut så här långt. Läskedryckslaget har vunnit samtliga tre matcher och tryckt in nio baljor trots en relativt tuff grupp. Senast spelade de ut Rosenborg fullständigt på hemmaplan när det slutade 3-0. Jämnare tillställning här att vänta men Salzburg bör trots allt vinna relativt komfortabelt. Även om Rosenborg är Norges bästa lag räcker de inte till på denna nivå. Tvåa!


8. Real Betis - Milan 1
Toppmöte från Grupp F! Betis har inte haft någon vidare start på säsongen, åtminstone inte i ligaspelet. I Europa League har det gått desto bättre där 2-1 segern mot Milan på San Siro var pricken över i:et. Nu väntar italienarna hemma i Sevilla och då ska spanjorerna ses med fin chans till ytterligare en seger. Milan rosar knappast marknaden även om de plockat tre raka triumfer i Serie A. Gennaro Gattuso ryktas vara på väg bort från klubben och ersättas med Arsène Wenger. Hur mycket sanning det finns i det återstår att se men på Benito Villamarín får de rödsvarta nöja sig med maximalt en poäng. 1X!


9. Dynamo Kiev - Rennes X
Vi tar oss till östligare breddgrader och den ukrainska huvudstaden Kiev. Där väntar ett ovisst möte i lika ovissa Grupp K. Dynamo Kiev toppar gruppen tillsammans med FC Astana men det skiljer bara tre poäng ner till jumbon Jablonec. Däremellan återfinns Rennes som står på tre poäng, två pinnar bakom toppduon. De rödsvarta förlorade när lagen möttes i Frankrike men där var Rennes det spelmässigt klart bättre laget. Givetvis svårare på Olympiastadion i Kiev men gästerna är verkligen inte chanslösa. Knapp fördel hemmalaget men runt 60 procent inbjuder knappast till någon spik. Helgardera och jobba in skrällen!


10. Krasnodar - Standard Liège 1
Tjurar från både Tyskland och Österrike finns på kupongen och Ryssland vill inte vara sämre. Landets tjurar, Krasnodar, har tillhört toppen av ryska Premier League de senaste säsongerna och stått för gedigna resultat i Europa. Framförallt på hemmaplan är Viktor Claessons lag att räkna med. Där besegrade de Sevilla i höstens hittills enda Europamatch. Lättare motstånd här även om Standard Liège vann när lagen möttes i Belgien. Där ska det dock sägas att Krasnodar styrde och ställde. Med hemmaplan och de farliga anfallarna Ari och Wanderson i spetsen vinner ryssarna detta. Etta!


11. Genk - Besiktas 1
Något överraskande är det Genk som toppar Malmös grupp och Besiktas som är jumbo halvvägs in i gruppspelet. Det turkiska storlaget, som vann sin Champions League-grupp förra säsongen, har inte alls fått till det under hösten. Med endast en vinst på de sex senaste matcherna (alla tävlingar) är formen minst sagt svag. Genk ser desto bättre ut och toppar den inhemska ligan. Dessutom öser de blåvita in mål. Hemma på Luminus Arena har de inte förlorat sedan januari vilket gör att de med all rätta bär favoritskapet mot ett något överskattat Besiktas. Den hårda streckningen inbjuder dock till gardering och krysset plockas således med omgående. 1X räcker även på större system.


12. Slavia Prag - FC Köpenhamn 1
Tuffa grupp C har tagit en något överraskande utveckling. Bordeaux står på noll poäng och är avhakade, en position många på förhand kanske hade trott att Slavia Prag skulle ha. Tjeckerna har dock sett riktigt bra ut och faktiskt varit förtjänta av fler poäng än sina sex inspelade. Senast togs dock en viktig seger på Parken när FC Köpenhamn besegrades med 1-0. Nyförvärvet Jan Matousek blev där matchvinnare med sitt hittills enda mål i den rödvita tröjan. Nu ställs lagen återigen mot varandra i ett viktigt möte, denna gång i den tjeckiska huvudstaden. Där förlorar Slavia ytterst sällan och samtidigt brukar inte FCK rosa marknaden på resande fot. Det mesta talar för att hemmalaget plockar ännu en trepoängare och således tar ett stort steg mot avancemang.


13. Spartak Moskva - Rangers X
Det blev 0-0 på Ibrox Stadium när Rangers och Spartak Moskva drabbade samman för två veckor sedan. Där var dock Steven Gerrards Rangers klart närmast segern. Överlag har skottarna varit en positiv överraskning den här hösten med bland annat poäng borta mot Villarreal. Spartak Moskva har däremot varit en stor besvikelse och är inte i närheten av samma nivå som de senaste säsongerna. Ryssarna ska dock inte räknas bort i Moskva och här bör de inte förlora. Som strecken sitter lockar ändå krysset klart mest och blir utgångstecknet. Gardera med ettan på större system.


Kupongens kassaskåp


Bayer Leverkusen
Leverkusen behöver tre poäng för att känna sig säkra på avancemang och det ska det bli mot Zürich. Schweizarna har överraskat stort i Europa League men på BayArena åker de på pumpen. Klar hemmaseger att vänta i Tyskland!


Varningens finger!


Marseille
Hög höjd och djupa dalar gäller för Marseille. Hittills har det varit mycket av det sistnämnda och nu har därför fransmännen kniven mot strupen när de reser till Rom. Tuff uppgift mot Lazio men definitivt inte omöjlig. Då måste naturligtvis bortasegern synas till förvånansvärt låg procent.


Lilla raden 144 rader
1. Arsenal - Sporting 1
2. BATE - Chelsea 2
3. B.Leverkusen - Zürich 1
4. Celtic - RB Leipzig x2
5. Malmö FF - Sarpsborg 1x
6. Lazio - Marseille 1x2
7. Rosenborg - Salzburg 2
8. Real Betis - Milan 1x
9. Dynamo Kiev - Rennes 1x2
10. Krasnodar - St.Liège 1
11. Genk - Besiktas 1x
12. Sl.Prag - Köpenhamn 1
13. Sp.Moskva - Rangers X


Stora raden 864 rader
1. Arsenal - Sporting 1x
2. BATE - Chelsea 2
3. B.Leverkusen - Zürich 1
4. Celtic - RB Leipzig x2
5. Malmö FF - Sarpsborg 1x2
6. Lazio - Marseille 1x2
7. Rosenborg - Salzburg 2
8. Real Betis - Milan 1x
9. Dynamo Kiev - Rennes 1x2
10. Krasnodar - St.Liège 1
11. Genk - Besiktas 1x
12. Sl.Prag - Köpenhamn 1
13. Sp.Moskva - Rangers 1x

Spela på Europatipset – klicka här!

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto