Stryktipset 1/6

Publicerad på 31 Maj 2019 - 10:06

Tipsexperten

Tipsexperten

31 Maj 2019 - 10:06

Vi har ett mäktigt Stryktips framför oss denna helg med inte mindre än åtta allsvenska matcher och fyra fighter från Superettan. Den stora smällkaramellen spelas dock i Madrid där Tottenham och Liverpool drabbar samman i CL-finalen. Tar Spurs en historisk titel eller vinner Jürgen Klopps röda gäng som väntat?

Spelstopp: 15.59

1. Tottenham - Liverpool 2
Dags för matchernas match, Champions League-finalen. För en gångs skull är det inga spanska lag som äntrar gräsmattan på Wanda Metropolitano i Madrid. Istället har Premier League kört över i de europeiska cuperna den här säsongen. Chelsea drog det längsta strået i EL-finalen och nu ska alltså vinnaren koras i mästarturneringen. Liverpool var här i fjol och är ingen sensation. Tottenham får däremot ses som en jätteskräll efter att ha slagit ut både Manchester City och Ajax via bortamål. Här är Kane tillbaka vilket givetvis innebär mycket för Londonlaget. Liverpool har dock genomgående varit det bättre laget under säsongen och får det givna utgångstecknet. Att detta skulle kunna pågå längre än 90 minuter känns dock inte otänkbart. Plocka med krysset!

2. IFK Göteborg - Örebro X
Från Madrid till Sverige där resterande matcher tar vid. Här har vi ett allsvenskt möte mellan två lag som tippades i botten inför säsongen. IFK Göteborg har dock visat motsatsen och återfinns på en sensationell andraplats efter elva omgångar. Ynglingarna Nygren och Yusuf har varit magiska så här långt och kryddas med etablerade namn som Vibe och Söder. Här finns det dock en del frågor som kan ställas. Hittills har nämligen Blåvitt haft ett tufft spelschema där de kunnat ligga på rulle. Nu förväntas de istället vara spelförande, något som möjligen inte passar. Örebro har blandat och gett men stått för ett par fina prestationer på bortagräs. Till rådande procent ska inte närkingarna räknas bort. Strecka tvärsöver och hoppas på gästerna!

3. Sirius - Djurgården 2
Djurgården är ett av tre lag som står på 21 poäng efter elva omgångar. Blåränderna har gjort det bra så här långt och visar fin form, framförallt Jonathan Ring som varit riktigt bra den senaste tiden. Här reser Järnkaminerna norrut till Uppsala för ett möte med Sirius. Henrik Rydströms gäng tog en mycket skön seger senast när Örebro slogs tillbaka med 2-0 på Behrn Arena. Hemmaspelet har dock varit ytterst tveksamt med 15 insläppta på sex matcher. Här hade DIF stor show i fjol när de vann med 5-1. Inget snack om att stockholmarna ska ha fin segerchans men här streckas de något för hårt för att spiktvåan ska gillas. X2 blir valet.

4. Falkenberg - Kalmar FF X
Hasse Eklund får besök av sin gamla arbetsgivare när Kalmar FF tar bussen till Halland. Ett viktigt möte från de nedre regionerna är det som väntar mellan dessa kombattanter. Falkenberg har ingen seger sedan premiären medan smålänningarna endast har en trepoängare på de sju senaste. Spelmässigt har det dock sett bra ut från båda parter under stora delar. Inget snack om att KFF är favoriter men då kapten Viktor Elm är avstängd känns tvåan inte given överhuvudtaget. Istället lockar krysset betydligt mer i vad som väntas bli en målsnål historia. Tänkbar spik!

5. Östersund - GIF Sundsvall 2
Vidare rör vi oss till de norrländska skogarna för ett derby mellan två av Allsvenskans formsvagaste lag. Östersund har drabbats av en mängd skador som inte minst avspeglats på jämtarnas prestationer. Tre raka förluster och tio insläppta vittnar om att allt inte står rätt till. Det gör det heller inte hos GIF Sundsvall som har sex raka utan seger. Giffarnas två senaste prestationer mot topplagen AIK och Malmö har dock varit ett fall framåt. Att viktiga David Batanero är avstängd här påverkar negativt men Joel Cedergren brukar ha något ess i rockärmen. Att Östersund ska streckas till närmare 50 procent går inte att köpa. Gå emot och inled med tvåan!

6. Degerfors - IK Frej 1
Superettan och ett formsvagt möte på Stora Valla. Degerfors har en poäng på de tre senaste medan IK Frej har två pinnar under samma period. Som brukligt återfinns vikingarna från Täby i de nedre regionerna av tabellen. Det skulle också förvåna om de gulsvarta inte återfinns där när säsongen summeras i höst. Degerfors har betydligt högre kapacitet och får här tillbaka viktiga Rasmus Alm från avstängning. Det spetsar värmlänningarna betydligt och här bör de kunna lösa en skön trepoängare mot ett halvdant Frej. Gångbar etta.

7. Halmstad - Västerås X
Viktig seger för Magnus Haglunds topptippade Halmstad senast när Degerfors slogs tillbaka med hela 3-0 här på Örjans Vall. Dusan Djuric stod bland annat för ett vackert frisparksmål där. Hittills har dock HBK inte visat tillräckligt för att leva upp till den procent de streckas till här. Västerås är verkligen inte oävna och trivs som bäst när de får ligga lågt och kontra på bortagräs, något den finfina raden 2-2-1 på resande fot vittnar om. Här ska de grönvita verkligen inte räknas bort, speciellt inte till denna låga procent. Alla tecken!

8. Mjällby - Jönköpings Södra 2
Ligans två mest formstarka lag strålar samman på Strandvallen. Mjällby, som är nykomlingar i Superettan, har via sex raka triumfer tagit sig upp på en imponerande andraplats. Doldisen Jacob Bergström har varit magnifik och målat i sex av de sju senaste matcherna. Hos Jönköpings Södra heter den stora målskytten Edin Hamidovic. Han har, precis som Bergström, stått för sex fullträffar hittills. Överlag ser smålänningarnas trupp riktigt vass ut och de ska definitivt ses som en uppflyttningskandidat. Trots detta ser tvåan ut att streckas under 30 procent. Supervärde på gästerna således och det finns inget annat än att spika tvåan här.

9. Norrby - Dalkurd 1
Norrby snackades upp som ett bottenlag inför säsongen men med en tredjedel av säsongen avverkad återfinns boråsarna mycket förvånande på en tredjeplats. Richard Yarsuvat anför laget, en spelare som hade sin bästa säsong i just Dalkurd 2017 när han sköt upp de grönklädda till Allsvenskan. I det svenska finrummet figurerade Dalkurd dock bara en säsong och nu har de fått en tung start i Superettan. Senast togs dock en moralhöjande seger när 0-2 vändes till 3-2 hemma mot Örgryte. Norrby har sett otroligt solida ut under en längre tid och får utgångstipset. Men här blir de blåvita för betrodda och garderingar är på sin plats.

10. AFC Eskilstuna - IFK Norrköping 2
Över till söndagens matcher och Tunavallen där AFC Eskilstuna fortsätter ha det otroligt motigt. Nykomlingarna har inte vunnit sedan premiären och i torsdagens cupfinal mot Häcken hade sörmlänningarna ingenting att säga till om. Där vann göteborgarna relativt enkelt. Inte mycket enklare motstånd nu när ett formstarkt Norrköping kommer på besök. Peking har börjat se allt bättre ut och har ett material för att tillhöra toppen. Jordan Larsson har imponerat stort de senaste matcherna och här bör han ha lekstuga med ett givmilt hemmaförsvar. Tvåan är odiskutabel!

11. AIK - Hammarby 1
Hett derby från Friends Arena mellan två lag som kommit igång på allvar efter svaga säsongsstarter. Hammarby kommer förvisso från två kryss men det var mot IFK Göteborg och IFK Norrköping. Ingen fara på taket således för Bajen som får tillbaka Nikola Djurdjic här. Försvaret är dock sargat med Odilon avstängd och flera andra pjäser osäkra till spel. AIK har i sin tur visat varför de blev svenska mästare i fjol. Gnaget har sett så stabila ut som bara de kan göra och plockat 13 poäng på de fem senaste. 1-1 mot Sundsvall var ett steg i fel riktning men nu är de gulsvarta tillbaka på Friends och där är de i stort sett omöjliga att tas med. Ingen förlust här i Allsvenskan på över två år talar sitt tydliga språk. Trolig etta.

12. Elfsborg - Häcken 1
Häcken fick alltså fira sitt andra cupguld på fyra år i torsdags och belönades med en EL-plats till sommaren. Nu gäller det dock att ladda om för här väntar en tuff match på Borås Arena. Till Knalleland reser Hisingslaget utan den viktiga duon Erik Friberg och Ahmed Yasin. Tunga avbräck och segerfesten från veckan lär sitta kvar i getingbenen. Elfsborg har imponerat här hemma och möter Häcken i helt rätt läge. Pawel Cibicki frälser hemmalaget. Spännande spiketta!

13. Helsingborg - Malmö FF 2
Vi avslutar denna späckade kupong med ett glödhett möte från Sundets pärla. Äntligen är det dags för Skånederby igen. Räkna med riktigt heta känslor på Olympia! Malmö FF har trampat igång på allvar och ser ut som den guldkandidat de målats upp till. De himmelsblå vann förvisso bara med 2-1 mot Sundsvall i veckan men där var det spel mot ett mål. Helsingborg har i sin tur gått väldigt tungt och håller till i de nedre regionerna av Allsvenskan. Här saknas troligen alltjämt Andreas Granqvist. Form ska dock inte tas i för stort beaktande i denna typ av matcher. Det är utan tvekan så att HIF kommer kriga till sista blodsdroppen här. Möjligen kan de rödblå lösa ett kryss inför sina hemmafans, men mer än så blir det inte. Med X2 sitter man lugnt i båten.

Kupongens kassaskåp
IFK Norrköping
AFC kommer från en cupfinal som lär ha tagit musten ur sörmlänningarna. Samtidigt ser Miljanovic lag väldigt uddlösa ut och när de orangea nu ställs mot ett Peking på uppgång skulle det förvåna oerhört om de räcker till. Banka in tvåan i match 10!

Varningens finger!
Örebro
IFK Göteborg har stått för en magisk vår men här övervärderas Blåvitt kraftigt. Att vara spelförande behöver inte passa samtidigt som pressen för en gångs skull ligger på Poya Asbaghis gäng. ÖSK kan slå ur underläge vilket kommer passa närkingarna utmärkt. Skrälläge på Gamla Ullevi!

Lilla raden 144 rader
1. Tottenham - Liverpool x2
2. IFK Göteborg - Örebro 1x2
3. Sirius - Djurgården x2
4. Falkenberg - Kalmar X
5. Östersund - Sundsvall 2
6. Degerfors - IK Frej 1
7. Halmstad - Västerås 1x2
8. Mjällby - Jönköping 2
9. Norrby - Dalkurd 1x
10. AFC Eskils. - Norrköping 2
11. AIK - Hammarby 1
12. Elfsborg - Häcken 1
13. Helsingborg - Malmö x2
Stora raden 864 rader
1. Tottenham - Liverpool x2
2. IFK Göteborg - Örebro 1x2
3. Sirius - Djurgården x2
4. Falkenberg - Kalmar X
5. Östersund - Sundsvall x2
6. Degerfors - IK Frej 1
7. Halmstad - Västerås 1x2
8. Mjällby - Jönköping 2
9. Norrby - Dalkurd 1x2
10. AFC Eskils. - Norrköping 2
11. AIK - Hammarby 1x
12. Elfsborg - Häcken 1
13. Helsingborg - Malmö x2


Spela på Stryktipset – klicka här för lämna in din rad!


I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto