Stryktipset 10/8

Publicerad på 9 Aug 2019 - 10:08

Tipsexperten

Tipsexperten

9 Aug 2019 - 10:08

Äntligen, Premier League är tillbaka på Stryktipset!
Fem matcher från världens bästa liga tar plats på kupongen. Även sex fighter från The Championship och två bataljer i Allsvenskan analyseras på denna luriga rad. Förra veckan duggade skrällarna tätt och något annat är inte att vänta så här i upptakten. Då blev det 10 miljoner till en ensam vinnare. Vad landar utdelningen på nu?

Spelstopp: 15.59

Spela på Stryktipset - klicka här!

1. Tottenham - Aston Villa 1
Vi inleder på Tottenham Hotspur Stadium där Mauricio Pochettinos manskap avslutade säsongen med tre raka matcher utan seger. Till skillnad från förra säsongen har Londonlaget värvat i detta fönster. Tanguy Ndombélé är ny från Lyon. Däremot har Kieran Trippier lämnat och rykten går om att Christian Eriksen kommer göra samma sak. Givetvis ska ändå Spurs vara att räkna med i kampen om CL-platserna. Här får de dock ingen lätt premiär mot en storsatsande nykomling i form av Aston Villa. Birmingham-klubben har rustat rejält och värvat för en bra bit över en miljard kronor. Wesley från Club Brügge och hemmasonen Jack Grealish ska bli speciellt intressanta att se. I en premiär kan verkligen inte en skräll uteslutas. Ettan ska garderas illa kvickt.

2. Bournemouth - Sheffield United 2
Gästande nykomling återfinns även i nästa batalj som utspelas på sydkusten. Sheffield United imponerade stort i fjol när de slutade tvåa i The Championship. Då öste Billy Sharp in mål och nu har han fått sällskap av vassa Oliver McBurnie. Att lösa nytt kontrakt kommer bli tufft för klubben från stålstaden men det skulle inte förvåna om de sprattlar till inledningsvis. Att då ställas mot ojämna Bournemouth känns som en gynnsam premiär. Sydkustlaget brukar blanda och ge hejvilt och man vet i stort sett aldrig vad man får. Truppen ser spännande ut men här blir ettan för betrodd för att stå ensam. En gaffel (etta-tvåa) passar utmärkt.

3. Burnley - Southampton 2
Två lag som hade liknande säsonger i fjol drabbar samman på Turf Moor. Varken Burnley eller Southampton imponerade då men kunde slutligen lösa kontraktet efter många om och men. Speciellt mycket har inte hänt i trupperna under sommaren, men The Saints har stått för två spännande nyförvärv. Målsprutan Che Adams har stora förväntningar på sig och Moussa Djenepo kan komma att vara ett fynd. Potentialen är större hos gästerna från sydkusten och kanske är det dags att återigen norpa en plats på den övre halvan efter två tveksamma säsonger. Burnley ser betydligt mer gråa ut och kommer av allt att döma få kriga i botten. Tvåan lockar klart mest i Lancashire.

4. Crystal Palace - Everton 2
Tillbaka till huvudstaden och Selhurst Park för ett intressant möte mellan två förmodade mittenlag. Everton rankas som det bästa laget bakom “The big six” och det är lätt att förstå när man tittar till truppen. Moise Kean är ny från Juventus och gör spelare som Sigurdsson, Richarlison och Walcott sällskap. Palace har fått behålla sin guldklimp Zaha vilket är viktigt men tappet av Wan-Bissaka kommer vara kännbart. Benteke längst fram känns heller knappast som något giftigt hot. Ska Everton kunna blanda sig i kampen om Europaplatserna ska de vinna en match som denna. Tvåan känns som en bra spik så länge den inte sticker iväg över 50 procent.

5. Watford - Brighton 1
En av de största överraskningarna i fjol var Watford. Javi Gracias gäng var länge med och krigade om sjundeplatsen men fick till slut se sig passerade av ett antal lag och det blev en elfteplats. Något liknande lär det bli den här säsongen. Det är egentligen bara Dodi Lukebakio av de viktigare spelarna som lämnat. Brighton klarade kontraktet med nöd och näppe förra säsongen. In har svenskbekantingen Graham Potter kommit på tränarposten och han har en tuff uppgift framför sig. Fiskmåsarnas trupp ser inte speciellt märkvärdig ut och stora förhoppningar sätts till nyförvärven Maupay och Trossard. Bakåt är dock sydkustlaget generellt solida och här kan de möjligen gneta till sig ett kryss. 1X blir valet.

6. Middlesbrough - Brentford 2
Nämnde Maupay öste in mål i Brentford i fjol men har alltså nu lämnat Griffin Park. Ersättare är ingen mindre än Saman Ghoddos, han lär dock inte starta här. Bina från London fick också en tung start på säsongen när de föll med 0-1 hemma mot Birmingham trots ihärdig press mot Lee Camp i gästernas mål. Prestationen var det inget fel på. Middlesbrough såg helt annorlunda ut i premiären jämfört med förra säsongen när Tony Pulis rattade spakarna. 3-3 mot nykomlingen Luton och det var svängdörrar åt båda håll. Där såg Boro inte speciellt stabila ut. Här görs de till alldeles för stora favoriter i en förmodat jämn tillställning. X2 är därför given utgång.

7. GIF Sundsvall - Östersund X
Norrlandsderby på NP3 Arena där ett krisande Sundsvall är i poängbehov. Giffarna har tappat en mängd spelare under sommaren och har efter tolv raka matcher utan seger trillat ner på en jumboplats i Allsvenskan. Offensiven ser minst sagt blek ut och en spelare som David Batanero, en av seriens bästa i fjol, agerar med allt annat än pondus. Nu saknas även Juanjo Ciércoles. Östersund övertygar inte heller. Förlust senast mot AFC Eskilstuna och ÖFK har endast en seger sedan april. Brukar vara jämna möten mellan dessa lag och så lär även fallet bli här. Spikkryss!

8. Djurgården - Sirius 1
Ett lag som däremot är i lysande form i Allsvenskan är Djurgården. Blåränderna har via 26 poäng på de tio senaste tagit sig hela vägen upp i topp. Defensiven ser ramstark ut trots att Erik Berg saknas - tre raka nollor trots relativt tufft motstånd talar sitt tydliga språk. Nu saknas Jesper Karlström men det bör inte påverka nämnvärt. Sirius har blixtrat till ett par gånger under säsongen men kommer närmast från en svag prestation mot Häcken (1-4). Mot Djurgården har de blåsvarta tre raka nederlag och med tanke på hemmalagets form finns det ingen anledning att tro något annat än att detta ska sluta med en hemmaseger. För den som går för miljonerna är det dock inte fel att smyga in ett kryss. Det är trots allt Allsvenskan.

9. Birmingham - Bristol City 2
Pep Clotet, tidigare i bland annat Halmstad, fick en flygande start på sin tränarsejour hos Birmingham. The Blues tog en oväntad seger borta mot Brentford i premiären, en minst sagt oförtjänt sådan ska dock sägas. Troligtvis kommer ändå värdarna få det tufft, vassa namn som Che Adams och Jota har lämnat för Premier League och kommer vara kännbara avbräck. Niclas Eliassons Bristol City ser snäppet bättre ut även om de inte hade mycket att sätta emot topptippade Leeds i premiären (1-3). I fjol var ändå The Robins med och krigade om playoff-platser och det ska de även kunna vara denna säsong. Då segrade de här på St Andrew’s. Det kan de mycket väl göra igen till trevlig procent. Syna värdet till höger fullt ut och spika Bristol City!

10. Fulham - Blackburn 1
Fulham är ett av lagen som tippas i toppen av The Championship men Londonlaget fick ett tufft uppvaknande i den engelska andradivisionen. Förlust mot nykomlingen Barnsley efter en slätstruken insats. Hemma på Craven Cottage är dock de svartvita klasser bättre än på resande fot, i fjol plockades 21 av lagets totalt 26 poäng här hemma. Blackburn var nykomlingar förra säsongen och gjorde det då bra. Förlusten mot Charlton gav dock främst sken av att Rovers går mot en klassiskt tuff andrasäsong. På bortaplan brukar de inte rosa marknaden och här ska de normalt inte räcka till. Ettan ska bara sitta här.

11. Derby - Swansea 1
Spännande match på Pride Park Stadium mellan två lag som inledde med varsin 2-1-seger och som ska kunna med och kriga om uppflyttning. Tom Lawrence tryckte in två fina mål för Derby i den tuffa bortamatchen mot Huddersfield och Phillip Cocu fick därmed en flygande start som tränare för Baggarna. Swansea såg också vassa ut när de segrade hemma mot Hull. Glädjande för nya tränaren Steven Cooper var att Alavés-lånet Borja Bastón direkt hittade nätmaskorna. Kristoffer Peterson fick även speltid. Här får dock walesarna finna sig i att slå ur underläge och de ska vara nöjda om de får med sig en pinne från Derbyshire.

12. QPR - Huddersfield 2
Vi återgår till London, denna gång för ett besök på klassiska Loftus Road, som nu benämns Kiyan Prince Foundation Stadium. QPR var ett av flera lag som skrällde i premiären när de besegrade Stoke på bortagräs med 2-1. Där spelade The Hoops smart men vinsten berodde främst på Stokes oförmåga snarare än QPR:s skicklighet. Huddersfield slutade som bekant jumbo i Premier League förra säsongen och de kommer få svårt att ta klivet tillbaka på direkten, något som inte minst syntes i 1-2-förlusten mot Derby. Hudds lär dock vara ett gediget lag för den övre halvan och normalt ska de plocka poäng mot QPR här. X2 är en bra lösning med tanke på hur strecken sitter.

13. Hull - Reading X
Sist ut har vi två förlorare från den inledande omgången när tigrar ställs mot kungligheter på KCOM Stadium. Hull var väldigt ojämna i fjol och kommer troligen även vara det den här säsongen. Högstanivån är dock riktigt hög. Reading var mer jämna i prestationer när de kryssade sig till ett nytt kontrakt. Faktum är att The Royals spelade oavgjort i elva av 23 bortamatcher. De går en tuff säsong till mötes återigen men här ska de verkligen inte räknas bort. Utgå från krysset men måla gärna på i denna ovissa historia.

Kuponges kassaskåp!
Fulham
Spelare som Mitrovic och Cavaleiro ska innebära en topplacering för Fulham. På Craven Cottage är de erkänt starka och det lär Blackburn få känna på här. Hemmalaget tar revansch efter den svaga premiären. Etta i match 10!

Varningens finger!
Brentford
Middlesbrough såg inget vidare ut i premiären men målas likväl upp som klara favoriter mot Brentford. Gästerna från London har dock en minst lika bra trupp och vann här på Riverside Stadium i mars. En ny triumf för The Bees på den engelska östkusten känns långt ifrån otänkbar.

Lilla raden 144 rader
1. Tottenham - Aston Villa 1x
2. Bournem. - Sheffield U 12
3. Burnley - Southampton 2
4. Crystal Palace - Everton 2
5. Watford - Brighton 1x
6. Middlesbr. - Brentford 1x2
7. Sundsvall - Östersund X
8. Djurgården - Sirius 1
9. Birmingham - Bristol C 2
10. Fulham - Blackburn 1
11. Derby - Swansea 1
12. QPR - Huddersfield x2
13. Hull - Reading 1x2

Stora raden 864 rader
1. Tottenham - Aston Villa 1x2
2. Bournem. - Sheffield U 12
3. Burnley - Southampton 2
4. Crystal Palace - Everton 2
5. Watford - Brighton 1x
6. Middlesbr. - Brentford 1x2
7. Sundsvall - Östersund X
8. Djurgården - Sirius 1x
9. Birmingham - Bristol C 2
10. Fulham - Blackburn 1
11. Derby - Swansea 1x
12. QPR - Huddersfield x2
13. Hull - Reading 1x2

Spela på Stryktipset - klicka här!


I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100