Stryktipset 19/8

Publicerad på 17 Aug 2017 - 18:53

Tipsexperten

Tipsexperten

17 Aug 2017 - 18:53

Den traditionsenliga Stryktips-säsongen är igång på allvar med matcher från Premier League och The Championship. Två storlag som hade en svettig premiäromgång var Liverpool och Arsenal. Båda tar plats på kupongen som är kryddad med en 14 miljoners jackpot. Pallar Pool och Gunners favorittrycket eller blir det favoritfall och en saftig utdelning?


1. Bournemouth - Watford 1
The Hornets fick en bra start på säsongen när Miguel Britos köttade in 3-3 mot Liverpool på tilläggstid. Bournemouth stod däremot för en svag insats på The Hawthorns och föll rättvist med 0-1. Kaptenen Simon Francis skadade sig i förlustmatchen och allt tyder på att han missar lördagens möte med Watford, ett tungt avbräck för The Cherries. På Vitality Stadium brukar dock de rödsvarta trivas och chanserna ska vara goda till tre poäng mot ett Watford som enbart tog tolv poäng på bortaplan i fjol. Det finns dessutom streckvärde på ettan som är en vettig spik. 


2. Burnley - West Bromwich X
The Clarets chockade mästarna Chelsea och hela England när de vann förra veckan på Stamford Bridge. Även om Burnley gjorde en stark insats och inget ska tas ifrån dem var det främst Chelsea som underpresterade kraftigt. Mycket tyder trotsallt på att Burnley kommer få kriga i botten och detta är en av nyckelmatcherna för att laget återigen ska klara kontraktet. Tony Pulis West Bromwich öppnade säsongen med en viktig seger mot Bournemouth. Även om Burnley var riktigt vassa på Turf Moor känns detta på förhand helt öppet. Hemmalaget är för högt streckat och favoritettan chansas bort i jakt på utdelning. Utgångskryss!


3. Leicester - Brighton 1
Det var inte långt ifrån att det blev en succéinledning på årets Premier League-säsong för Leicester. Istället slutade det med en snöplig 3-4 förlust på Emirates och trots en stark insats åkte The Foxes tomhänta från London. Nykomlingarna Brighton inledde hemma på Falmer Stadium mot favorittippade City och hade som väntat inte mycket att sätta emot stjärnlaget, även om det dröjde till mitten av den andra halvleken innan de fick kapitulera. Kan Leicester prestera på samma nivå som i premiären ska de avfärda Brighton. Robert Huth saknas dock i hemmalaget och det finns även frågetecken för Drinkwater och nyförvärvet Iborra. Ettan först som vid större system kan garderas med krysset.


4. Liverpool - Crystal Palace 1
Det blev ingen skön premiärseger för Liverpool och Klopp. Watford kvitterade snöpligt på tilläggstid och nu är det upp till bevis för The Reds. Crystal Palace har passat Pool extremt dåligt de senaste säsongerna. Londonlaget har tre raka segrar bakom sig på Anfield och även om laget kommer till matchen med en tung 0-3 förlust mot Huddersfield, har de garanterat tron på vinst i detta möte. Liverpool ska bara vinna en match som denna, men laget har för vana att ställa till det precis i denna typen av matcher. Hos hemmalaget saknas dessutom Lallana och det finns stora frågetecken för om Sturridge, Clyne och Coutinho kommer till spel. Den högt streckade ettan är inte tillförlitlig. Helgardera!


5. Southampton - West Ham 1
Slaven Bilic West Ham har ett intressant lag på pappret och har rustat väl inför säsongen. I den tuffa bortamatchen på Old Trafford var det dock kattens lek med råttan och United vann rättvist med 4-0. Ytterligare en tuff bortamatch väntar för Londonlaget och uppryckning är ett måste om det ska kunna bli poäng. Southampton känns intressanta och även om det bara blev 0-0 på St Mary’s förra helgen mot Swansea dominerade The Saints matchen totalt. Med bättre effektivitet i detta möte bör sydkustlaget bärga de tre poängen. Etta!


6. Stoke - Arsenal X
Det var en svettig premiärseger för Arsene Wengers Arsenal, där man kan ifrågasätta om Gunners verkligen var värda de tre poängen. De ser otroligt virrigt ut i backlinjen utan Koscielny, Gabriel och Mertesacker för Londonlaget. De två förstnämnda saknas även här och de finns stora tveksamheter till om Mertesacker kommer till spel. Dessutom är storstjärnan Alexis Sanchez fortsatt skadad. Stoke föll med 0-1 i premiären mot Everton och lär bli ett mittenlag som så många säsonger tidigare. Arsenal har passat de rödvitrandiga strålande på bet365 Stadium genom åren. Innan vårens förlust hade Stoke sex raka utan förlust mot Gunners på sin hemmaplan. Varning utfärdas här mot Arsenalseger. Gardera omgående!


7. Aston Villa - Norwich X
Inget av dessa tippade topplag hade en seger i årets upplaga av The Championship, förrän Norwich i onsdags besegrade QPR med 2-0. Villa har inlett ligan katastrofalt och står på ynka en poäng efter tre omgångar. Pressen är här stor från fansen på sitt lag och uppgiften är otacksam. Norwich spelar i sina bästa stunder riktigt bra fotboll och kan då slå samtliga lag i serien. Ettan är för högt streckad och chansas bort. X2


8. Fulham - Sheffield Wednesday 1
Även här två lag som tippas i toppen som startat säsongen svagt. Fulham är förvisso obesegrade efter tre omgångar, men har heller inte lyckats vinna med sina tre kryss. Förra årets möte dessa lag emellan slutade tro det eller ej också med delad poäng. Inledningen har lovat mest från Fulham och med hemmafördel tippas ettan först. Krysset är även det mycket troligt och ska med. 1X


9. Ipswich - Brentford 2
I match 9 på kupongen hittar vi omgångens drag. Dessa två lag har startat säsongen på motsatt sätt. Ipswich står på maximala nio poäng efter tre omgångar, medan Brentford sladdar i botten med en pinne. Därefter har också det svenska folket spelat på matchen, vilket är helt felaktigt! Brentford är det bättre laget av dessa två och kommer avancera i tabellen, samtidigt som Ipswich med all säkerhet kommer dala. Ipswich har dessutom inte lyckats besegra Brentford något av de tre mötena på Portman Road i modern tid. Tvåan till runt 20% är ett megafynd. Den spikas av på mindre system och garderas upp med krysset på större.


10. Nottingham - Middlesbrough X
Två klassiska Premier League-lag från 90-talet är dessa två. Säsongen har dessutom startat relativt bra för dessa båda lag med två vinster de tre första omgångarna. Det råder inga tvivel om att det är Boro som ska vara det bättre laget av de två. Framförallt bygger Boro sitt spel på en stark defensiv som mycket väl kan vara ligans bästa. Detta blir troligen målsnålt och en tät historia. Vinner något lag är det dock bortalaget. X2


11. QPR - Hull 2
En svårtippad match på Loftus Road i västra London. QPR har startat säsongen piggt, men åkte i onsdags på sin första förlust mot Norwich. Hull har även dem startat godkänt och förfogar över den bästa truppen av dessa lag. Med hemmafavör för QPR kan detta gå åt endera håll. Båda lagen känns relativt ojämna och norskingen 12 är därför en väg att gå.


12. Wolverhampton - Cardiff 1
Tidig seriefinal på Molineaux Stadium i Birminghams utkanter. Båda lagen har rivstartat med full pott så här långt. Nu ska dock minst ett lags fullpoängare spricka. Även om Cardiff har imponerande 6-0 i målskillnad och toppar tabellen har Wolves övertygat än mer. De orangea har stött på idel tippade topplag, varav två tuffa bortamatcher där de gått segrande ur samtliga. Vargarna känns som det tyngre laget av dessa två och tippas. Spiketta!


13. AFC Eskilstuna - Malmö 2
Det skiljer 38 poäng mellan dessa lag. AFC har varit för tunna i årets Allsvenska och allt talar för att sejouren i det svenska finrummet blir ettårig. Malmö går med stormsteg mot sitt tjugonde SM-tecken och det orangea hemmalaget ska inte vara något hinder på vägen. Kapten Rosenberg saknas hos bortalaget efter sin fula armbåge mot Djurgården. Detta visade sig inte vara något speciellt stort avbräck för de himmelsblå i senaste omgången när de körde över Kalmar fullständigt med 6-0. Bergtvåa!


Kupongens kassaskåp


Malmö
Malmö är bäst i Sverige och kommer ta hem SM-guldet, det kan utlovas redan nu. AFC är tvärtom, alldeles för svaga för Allsvenskan och får med all säkerhet börja om på nytt i Superettan. Allt annat än en Malmöseger vore en smärre sensation. Säker tvåa i match 13!


Varningens finger!


Crystal Palace
Stora frågetecken för The Eagles efter premiärförlusten mot Huddersfield. Inför den matchen varnade vi dock för att matchbilden inte skulle passa Palace, något som också visade sig stämma. När laget kommer till Anfield kommer istället hemmalaget vara spelförande och Palace kan göra det de är bäst på, kontra med Zaha och Benteke. Laget har dessutom stort självförtroende på just Anfield med tre raka segrar och är ett spöke för The Reds. Kan The Eagles skrälla på nytt?


Lilla raden 144 rader
1. Bournem. - Watford 1
2. Burnley - West Brom x2
3. Leicester - Brighton 1
4. Liverpool - Crystal P 1x2
5. Southampt. - West Ham 1
6. Stoke - Arsenal 1x2
7. A.Villa - Norwich x2
8. Fulham - Sheffield W 1x
9. Ipswich - Brentford 2
10. Nottingham - Mboro x
11. QPR - Hull 12
12. Wolves - Cardiff 1
13. AFC Eskils. - Malmö 2


Stora raden 1152 rader
1. Bournem. - Watford 1
2. Burnley - West Brom x2
3. Leicester - Brighton 1x
4. Liverpool - Crystal P 1x2
5. Southampt. - West Ham 1
6. Stoke - Arsenal 1x2
7. A.Villa - Norwich x2
8. Fulham - Sheffield W 1x
9. Ipswich - Brentford x2
10. Nottingham - Mboro x2
11. QPR - Hull 1x
12. Wolves - Cardiff 1
13. AFC Eskils. - Malmö 2

Spela på Stryktipset: klicka här!

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto