Stryktipset 23/9

Publicerad på 21 Sep 2017 - 19:49

Tipsexperten

Tipsexperten

21 Sep 2017 - 19:49

Det är en mängd engelska storlag som är i farten på lördagens Stryktipskupong. Liverpool, Manchester United och Chelsea har samtliga svåra bortamatcher. För formstarka Manchester City väntar däremot en match där det bara ska bli tre poäng, hemma mot nollpoängaren Crystal Palace. Vilka av topplagen vinner?


1. Leicester - Liverpool 2
Liverpool är inne i en tung period. En poäng hemma mot Burnley förra helgen och i veckan blev det uttåg mot Leicester i Ligacupen. Chansen till revansch finns dock direkt. Andra matchen på fem dagar väntar på King Power Stadium. Sadio Mané saknas för Klopp på grund av sitt röda kort mot City. Leicesters tränare Craig Shakespeare brottas dock med fler problem. Massvis med startspelare är osäkra till spel, däribland Fuchs, Huth och inte minst Vardy. Pool ska ha goda möjligheter att ta revansch och segra. Tvåan är dessutom understreckad och spikas därmed av.


2. Burnley - Huddersfield 1
Två av Premier Leagues stora utropstecken så här långt är Burnley och Huddersfield. Båda lagen har nämnts som två av de största nedflyttningskandidaterna, men inte visat några som helst tecken på det. Burnley har nästintill redan upprepat sin poängskörd på bortaplan från i fjol, och då har laget mött Tottenham, Chelsea och Liverpool. Sedan tidigare är det väl känt att The Clarets trivs utmärkt på hemmaplan. Förra säsongen plockades tio segrar på Turf Moor. Huddersfield gör det bra men räcker troligen inte till här. Etta!


3. Everton - Bournemouth 1
Tung start på säsongen för dessa lag, som faktiskt båda ligger på nedflyttningsplats. Everton har haft svåra matcher hittills, men inte alls fått spelet att stämma. I veckan togs en viktig seger, inte minst för självförtroendet, i Ligacupen mot Sunderland. Nu gäller det att ta med sig den positiva känslan till Premier League för Koemans lag. Då ska de besegra ett lag som Bournemouth på hemmaplan. The Cherries kommer dock från säsongens första seger senast och bör därför ha hyfsat självförtroende. Ettan är en möjlig spik, men kan mycket väl garderas upp med krysset.


4. Manchester City - Crystal Palace 1
Detta är en av de säkraste spikarna som skådats i en Premier League-match. City visar utomjordisk form, medan Crystal Palace inte vet hur det är att göra mål. Som om det inte vore nog brukar dessutom The Citizens ha väldigt lätt för Palace. 13 av de 14 senaste matcherna lagen emellan har inneburit tre poäng för City. Här är inget undantag. Bergsäker etta!


5. Southampton - Manchester United 2
Alavés succétränare från i fjol, Mauricio Pellegrino har inte fått någon lysande inledning med sitt nya lag, Southampton. Poängmässigt har de fem inledande omgångarna inneburit åtta poäng, vilket får knappt sägas vara godkänt. Normalt hade The Saints mycket väl kunnat ha full pott med tanke på att de mött svagt motstånd. Under lördagen väntar det första stora testet för Southampton med sin nya argentinska tränare och det blir intressant att se. Han skördade stora framgångar med sitt kontringsspel hos Alavés och kanske kan så även bli fallet här. United har hittills varit urstarka, men känslan är att det kan komma en reaktion på St Mary’s. Gardera tidigt upp tvåan! 


6. Stoke - Chelsea 2
Chelsea stod för en svag derbyinsats förra söndagen mot Arsenal. Matchen blev mållös, men det var Gunners som var närmast segern. Nu gäller det för Contes mannar att ta tre poäng i den tuffa bortamatchen mot Stoke för att inte låta Manchesterklubbarna springa iväg. För Stoke blir det tredje hemmamatchen mot ett topplag, där övriga två slutat med seger mot Arsenal och 2-2 mot United. Ingen lätt seger att hämta för Chelsea således. Just Stoke har dock passat The Blues bra genom åren. The Potters är generellt som bäst mot lag som inte har den bästa organisationen defensivt, såsom Arsenal och Liverpool. Mot ett strukturerat Chelsea blir det betydligt svårare. Tvåan känns trolig och är en vettig spik till inte alltför hög procent.


7. Swansea - Watford 2
Efter fyra matcher utan förlust fick Watford en rejäl käftsmäll förra veckan när City kom på besök till Vicarage Road och vann med tennissiffrorna 6-0. Även om det blev storförlust bör det inte tagit alltför hårt på självförtroendet. Det var trots allt mot ett City som i nuläget är ett av världens bästa lag, särskilt offensivt. Swansea på Vitality Stadium är en betydligt mer överkomlig uppgift. Watford har full pott på resande fot så här långt och ser överlag bättre ut än Swansea, som har stora problem med sitt anfallsspel. Inte konstigt med tanke på att Sigurdsson och Llorente lämnat. Ettan är för högt streckad och chansas bort. X2.


8. Derby - Birmingham 1
Det finns ett antal svårtippade lag i The Championship. Ett av dessa är helt klart Derby som blandar sina insatser vilt från match till match. 5-0 segern mot Hull följdes upp med en stabil första halvlek borta mot Bristol City senast. The Rams ledde då med 1-0 men tappade konceptet helt i andra halvlek och förlorade med 1-4. Birmingham på Pride Park Stadium bör vara en tacksam uppgift. Blues ligger näst sist med endast fyra poäng de åtta inledande omgångarna. Till detta möte kommer laget med en ny manager i Lee Carsley efter att Harry Redknapp blivit sparkad. Kanske kan det ge rätt injektion? Ettan är är för högt streckad för att spikas. Gardera!


9. Fulham - Middlesbrough X
Två lag som håller hög klass i The Championship möts här på Craven Cottage. Hittills är det Boro som varit det stabilare laget, men Fulham besitter mer kvalité offensivt. Detta är svårtippat och kan egentligen gå åt vilket håll som helst. Helgardering att föredra!


10. Leeds - Ipswich 1
Leeds gjorde vad som kan kallas en riktig plattmatch senast mot Millwall. Laget var mentalt inte på banan och ska vara tacksamma att de bara föll med 0-1. På Elland Road lär The Whites vara ett helt annat lag och hitta tillbaka till det spel som tagit dem till serieledning. Ipswich ligger på en stark femteplats, men besitter inte alls samma kvalité som Leeds. Sett till statistiken lagen emellan brukar dessutom Leeds ha lätt för Ipswich hemma på Elland Road. Fyra vinster har det blivit på de sex senaste. Ettan är stark och spikas!


11. Norwich - Bristol City 1
Är Derby ett av de svårtippade lagen i The Championship, är definitivt Norwich ett annat. Kanariefåglarna har förvisso stått för tre stabila insatser under september utan insläppt mål, men normalt sett ligger då plattmatchen nära. Bristol är ett lag som inte ska underskattas. The Robins har visat sig vara svårbesegrade och enbart förlorat en match hittills. Kommer Norwich upp i sin fulla kapacitet är de dock det bättre laget. Ettan ska trots det garderas omgående.


12. Preston - Millwall 1
Trots ett inledande tufft spelschema har Preston enbart förlorat en match. Spelmässigt har den nya tränaren Alex Neil implementerat en stabil grund med ett organiserat försvarsspel. Dessutom finns det kvalité framåt och laget kan mycket väl vara lite av en dark horse i kampen om Premier League-platserna. Lördagens motståndare Millwall tog säsongens andra seger förra helgen när man som första lag besegrade Leeds. Det var dock på The Den. På bortaplan är The Lions inte alls lika starka. Trolig etta.


13. Sunderland - Cardiff 2
Sex poäng på åtta spelade matcher och 21:a i tabellen. Det var inte direkt vad Sunderland-fansen hade räknat med. The Black Cats har ännu inte vunnit på Stadium of Light och den totala krisen kryper sig allt närmare. Cardiff har efter fem raka inledande segrar stagnerat och bara tagit två poäng de tre senaste. Sett till säsongsinledningen är de dock betydligt bättre än Sunderland och ska ha goda chanser till en trepoängare återigen. X2 bör räcka långt.


Kupongens kassaskåp


Manchester City
City radar upp segrar, där anfallsparet Aguero och Gabriel Jesus öser in mål framåt. Mot jumbon Crystal Palace på Etihad Stadium lär inte någon förändring ske. Detta blir 4,5-0 till City!


Varningens finger!


Southampton
Southampton har haft svårt att komma upp i riktig nivå än så länge. The Saints har gått in som favorit i samtliga inledande matcher och haft svårt för att föra spelet. När nu Southampton får ligga på kontring kan det mycket väl passa Sydkustlaget perfekt. Det skulle inte förvåna om vi får se en knall på St Mary’s under lördagen.


Lilla raden 144 rader
1. Leicester - Liverpool 2
2. Burnley - Huddersf. 1
3. Everton - Bournem. 1
4. Man City - Crystal P 1
5. Southampt. - Man U 1x2
6. Stoke - Chelsea 2
7. Swansea - Watford x2
8. Derby - Birmingham 1x
9. Fulham - Mboro 1x2
10. Leeds - Ipswich 1
11. Norwich - Bristol C 12
12. Preston - Millwall 1
13. Sunderl. - Cardiff x2


Stora raden 1296 rader
1. Leicester - Liverpool 2
2. Burnley - Huddersf. 1
3. Everton - Bournem. 1x
4. Man City - Crystal P 1
5. Southampt. - Man U 1x2
6. Stoke - Chelsea 2
7. Swansea - Watford x2
8. Derby - Birmingham 1x2
9. Fulham - Mboro 1x2
10. Leeds - Ipswich 1
11. Norwich - Bristol C 1x2
12. Preston - Millwall 1x
13. Sunderl. - Cardiff x2

Spela på Stryktipset: klicka här!

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto