Stryktipset lör 1/12

Publicerad på 29 Nov 2018 - 22:35

Tipsexperten

Tipsexperten

29 Nov 2018 - 22:35

December öppnas upp med en fin kupong för alla Premier League-älskare. Sex matcher från den engelska toppligan finns på menyn där många lag från den nedre halvan är i farten. Även serieledande Man City är i spel när de ställs mot överraskningen Bournemouth hemma på Eastlands. Blir det ännu en säker trepoängare för Peps ljusblå maskin?


Spelstopp: 15.59


1. Southampton - Manchester United 2
Det hackar fortsatt för United men José Mourinhos mannar fortsätter stå för viktiga avgöranden sent. I veckan prickade Marouane Fellaini in 1-0 på tilläggstid mot Young Boys vilket förde The Red Devils vidare i Champions League. Insatsen var dock relativt svag återigen. Southampton har presterat på låg nivå mest hela säsongen och har nu fallit ner under strecket. Det tåls att upprepas - Mark Hughes är inte rätt man för The Saints. Sydkust-laget har nu inte vunnit en tävlingsmatch under ordinarie tid sedan första september och det lär inte ändras här. Däremot ska Southampton kunna störa ett tämligen tafatt United. Två av de tre senaste mötena mellan lagen har slutat mållöst. Det är inte helt otänkbart här heller. Börja med tvåan men krysset ska med omgående.


2. Manchester City - Bournemouth 1
Lördagens toppmöte spelas på Eastlands där serieledande Man City tar emot åttan Bournemouth. The Citizens var nära säsongens andra förlust i veckan, dessutom mot samma lag, men lyckades lösa 2-2 mot Lyon. Ingen vidare insats där men i Premier League har de ljusblå presterat på en hög nivå hela säsongen. Här saknas Benjamin Mendy och Kevin de Bruyne vilket är två tunga avbräck. Det finns dock gott om kvalitet ändå hos de regerande mästarna och även om Bournemouth är ett lag som inte ska underskattas är The Cherries inte alls på samma nivå. De rödsvarta kommer till Manchester med tre raka förluster och får här klara sig utan Jefferson Lerma och Adam Smith. Det är två nyckelspelare defensivt. Detta kan mycket väl rinna iväg. City vinner hur som helst klart och ettan är ohotad. Spik!


3. Leicester - Watford 1
Mer ovisst möte på King Power Stadium där mittenlagen Leicester och Watford drabbar samman. Leicester visar halvdan form med tre kryss på de fyra senaste trots beskedligt motstånd. Watford går också knackigt för stunden och har nu bara spelat in en poäng på sina tre senaste. Generellt brukar det vara hemmalaget som vinner de inbördes mötena dessa lag emellan och här ska också Leicester gälla som favoriter. Det faktum att The Foxes troligen saknar Harry Maguire och att Watford har en hög högstanivå gör dock ettan skakig. Inte fel att kräma på med alla tecken.


4. Newcastle - West Ham X
Strax nedanför de ovanstående lagen finner vi Newcastle och West Ham i tabellen. Båda står på tolv poäng inför detta möte men formkurvan pekar åt helt olika håll för de båda klassiska klubbarna. Newcastle öppnade säsongen uselt men har nu tre raka triumfer. I måndags slogs Burnley tillbaka med 2-1 på Turf Moor i en tillställning som kunde innehållit betydligt fler mål. West Ham åkte som väntat på storstryk hemma mot City (0-4), vilket innebär att The Hammers bara spelat in fem poäng på de sex senaste. På St James’ Park slår de ur knappt underläge men de ska verkligen inte göras till så stora underdogs som de målas upp till. Detta är i grunden två jämna lag där det större kunnandet finns hos gästerna. Helgardera och hoppas på West Ham!


5. Crystal Palace - Burnley 1
Fjolårssjuan Burnley börjar mer och mer se ut som en nedflyttningskandidat. Spelet hackar betänkligt där det mest oroväckande är att lagets solida defensiv från förra säsongen är som bortblåst. Med två poäng på de sex senaste har The Clarets sämst form i ligan tillsammans med lördagens motståndare Crystal Palace. Roy Hodgson får inte alls till det men en poäng borta mot United förra veckan var ett steg i klart rätt riktning. Sett till lagens spel under hösten håller The Eagles en betydligt högre nivå. Londonlagets stora problem är målskyttet med enbart åtta baljor på 13 omgångar. Benteke saknas här men i övrigt ser skadeläget bra ut. Trolig hemmaseger på Selhurst Park men sticker ettan iväg mot 70-75 procent behöver en kryssgardering inte vara fel.


6. Huddersfield - Brighton X
Båda dessa klubbar klarade överraskande kontraktet i fjol. En tredjedel in i den tuffa andrasäsongen återfinns också båda lagen över nedflyttningsstrecket. Huddersfield har sett allt bättre ut och visar lysande form. Senast togs en tung skalp borta mot Wolverhampton efter en lysande prestation. Brighton spelade 1-1 hemma mot Leicester i en match The Seagulls borde fått med sig alla poäng. Bortamatch nu och där trivs Chris Hughtons mannar inte lika bra. Huddersfield får bära ett knappt favoritskap men delad poäng känns allra mest troligt. Faktum är att dessa lag spelat oavgjort i sex av de tio senaste inbördes mötena. Spika krysset!


7. Birmingham - Preston X
Stabila insatser i veckan för båda dessa lag. Preston bärgade en poäng mot topplaget Middlesbrough, medan Birmingham tog en tung skalp borta mot Millwall. 2-0 segrade The Blues med i London efter en strålande taktisk prestation. Nu blir det dock tuffare då ett formstarkt Preston står på andra sidan. Efter en svag öppning har The Lilywhites växlat upp och har nu hela nio raka matcher utan förlust. Birmingham brukar dessutom vara ett passande motstånd. Sett till lagens nio senaste inbördes möten har The Blues aldrig gått segrande. Bra läge att gå emot favoriten och spela X2!


8. Middlesbrough - Aston Villa 1
Tammy Abraham hade stor show på Villa Park i onsdags när han stod för hela fyra mål. Trots det lyckades The Lions inte vinna mot Nottingham. Årets hittills galnaste match slutade 5-5 efter att Forest kvitterat i slutskedet med en man mindre. Där syntes Villas brister och även om det var den fjärde matchen i följd utan nederlag så har Birmingham-laget en bit kvar till topplagen i The Championship. Ett av dessa är lördagens motståndare, Middlesbrough. Med tio insläppta mål på 19 omgångar är Tony Pulis manskap överlägset bäst i serien i den kategorin. Det har gjort att endast två matcher har förlorats. Gästerna utan avstängda Alan Hutton bör få det tufft på Riverside Stadium. Trolig etta.


9. Blackburn - Sheffield Wednesday 1
Sheffield Wednesday tog en mycket välbehövlig seger i tisdags när Bolton slogs tillbaka med 1-0 på Hillsborough. Det var The Owls första triumf på närmare två månader. Vinsten behöver dock inte betyda att de hittat ur formsvackan då den kom mot ligans sämsta lag för stunden. Blackburn torskade i nykomlingsmötet borta mot Wigan men nu är de tillbaka på Ewood Park. Där är Rovers otroligt starka och har bara förlorat en match sedan september förra året. Mellan två i grunden jämna lag avgör troligen hemmafördelen. Ettan bör sitta även här men gardera med krysset om stålarna räcker till.


10. Bolton - Wigan 2
Som tidigare nämnts får Bolton sägas vara The Championships sämsta lag, åtminstone för stunden. Verkligheten har kommit ikapp The Trotters och de har nu katastrofala två pinnar på de nio senaste. Det har gjort att Wanderers fallit ner till en position som näst sist i tabellen. Inte mycket talar för att de ska ta klivet upp från bottenträsket. Truppen ser svag ut och offensiven är ligans i särklass sämsta. Här finns en god möjlighet mot ett bortasvagt Wigan men känslan är ändå att gästerna ska ses med bäst chans till tre poäng. The Latics tog dessutom en moralhöjande seger i onsdags när Blackburn besegrades med 3-1 på hemmagräs. Tvåan lockar klart mest här och ser även ut att innehålla en hel del värde. Bra lågprocentsspik!


11. Derby - Swansea 1
Båda dessa lag åkte på tunga 1-2 förluster i onsdags. Trots spelmässigt övertag och spel med en man mer i en timme kunde Derby inte plocka poäng borta mot Stoke. Därmed föll The Rams ner under playoff-strecket för första gången på ett bra tag. Swansea hade hemmamatch mot West Bromwich och tog ledningen tidigt genom den pålitlige målskytten Oliver McBurnie. Det räckte dock inte då WBA kunde vända på steken genom två mål i den första halvleken. Därmed har walesarna tre förluster på de fyra senaste. Detta blir lite av en vägskälsmatch om The Swans ska kunna vara med och hota om uppflyttning eller om det blir en dyster mittenplacering. Derby får utgångstipset men streckas för hårt. Gardera och helst med alla tecken!


12. QPR - Hull 2
En av kupongens mest överstreckade favoriter hittas på Loftus Road i västra London. Steve McClarens blåvita grabbar har stått för en strålande säsongsöppning med tanke på att det inte finns speciellt mycket kvalitet i truppen. Den före detta landslagstränaren har dock fått ut maximalt av sitt manskap vilket gör att de blåvita bara har tre poäng upp till playoff-platserna. Hull befinner sig däremot under nedflyttningsstrecket efter tre raka matcher utan seger. Kunnandet är dock i grunden högre hos gästerna och överlag har de sett bättre ut ju längre säsongen gått. 0-0 senast mot serieledande Norwich var ett styrkebesked. Hull har bara förlorat ett av de nio senaste mötena mot QPR. Trots det streckas ettan som det inte finns någon morgondag. Given X2!


13. Reading - Stoke 2
Moralhöjande seger för Stoke i veckan när Tom Ince kunde avgöra mot topplaget Derby trots en man mindre. Nigerianen Oghenekaro Etebo saknas dock här på grund av avstängning. Det ska inte spela någon roll. Reading är ett av ligans sämre lag och kan mycket väl degraderas den här säsongen. Stoke har i stort sett bättre spelare på varje position och Gary Rowett börjar få bitarna mer och mer på plats. Kommer bara The Potters upp i en normal prestation tar de tre poäng på Madejski Stadium. Fin värdespik på gästerna!


Kupongens kassaskåp


Manchester City
City har full pott efter sju ligamatcher på hemmaplan och sinnessjuka 27-4 i målskillnad. Bournemouth har inga goda minnen från Etihad Stadium och kommer få en svettig eftermiddag i Manchester. City kör över som vanligt!


Varningens finger!


Hull
Truppmässigt håller Hull en högre nivå än QPR och den senaste tiden har The Tigers sett bättre och bättre ut. I vad som väntas bli ett jämnt möte ska knappast Londonlaget streckas till 65-70 procent. Allt värde på bortalaget och då är det fint läge att plocka bort ettan.


Lilla raden 144 rader
1. Southamp. - Man Utd x2
2. Man City - Bournem. 1
3. Leicester - Watford 1x2
4. Newcastle - West Ham 1x2
5. Crystal P - Burnley 1
6. Huddersf. - Brighton X
7. Birmingham - Preston x2
8. Mboro - Aston Villa 1
9. Blackburn - Sheff W 1
10. Bolton - Wigan 2
11. Derby - Swansea 1x
12. QPR - Hull x2
13. Reading - Stoke 2


Stora raden 864 rader
1. Southamp. - Man Utd x2
2. Man City - Bournem. 1
3. Leicester - Watford 1x2
4. Newcastle - West Ham 1x2
5. Crystal P - Burnley 1
6. Huddersf. - Brighton X
7. Birmingham - Preston x2
8. Mboro - Aston Villa 1x
9. Blackburn - Sheff W 1x
10. Bolton - Wigan 2
11. Derby - Swansea 1x2
12. QPR - Hull x2
13. Reading - Stoke 2

Spela på Stryktipset: klicka här!

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto