Stryktipset lör 11/5

Publicerad på 10 Maj 2019 - 11:22

Tipsexperten

Tipsexperten

10 Maj 2019 - 11:22

Den sista omgången i Premier League är här! Nu ska det avgöras om det blir Manchester City eller Liverpool som plockar hem titeln. Dessa tio matcher avgörs dock först under söndagen vilket gör detta Stryktips med en jackpot på 10 miljoner något lustigt. Tre allsvenska matcher får vi åtminstone njuta av under lördagen innan det är dags för “La Grande Finale”. Då ska 13 rätt in!

Spelstopp: 15.59

1. Brighton - Manchester City 2
Det var inte speciellt långt borta från att City tappade poäng hemma mot Leicester i måndags. Vincent Kompanys kanon i mitten av den andra halvleken gör dock att de ljusblå är i förarsätet inför den avslutande omgången. Vinst på Amex Stadium och Pep Guardiolas lag blir första klubb att försvara ligatiteln i England sedan United 2009. Brighton har ingenting att spela för men löste en stark pinne borta mot Arsenal. Det ska dock sägas att den främst berodde på ett värdelöst The Gunners. Ett guldjagande City blir en helt annan uppgift. Här ska The Seagulls inte ha en suck. Tvåan är bergsäker. Spika oavsett streckning!


2. Liverpool - Wolverhampton 1
Det var minst sagt elektrisk stämning här på Anfield i tisdags när Liverpool gjorde det omöjliga, vände ett 0-3-underläge från Camp Nou till en total 4-3-seger trots att namn som Salah, Firmino och Keita saknades. Andra raka CL-finalen för Jürgen Klopps mannar således. Den matchen har gett fansen lite hopp även när det kommer till att plocka hem Premier League. Här gäller det först och främst att göra jobbet mot ett Wolverhampton som chockat flera av storlagen under året. Vargarna från West Midlands kommer sluta sjua efter en magisk säsong som nykomlingar i det engelska finrummet. Mot ett Liverpool som måste vinna på Anfield är det dock svårt att se Nuno Espírito Santos gäng orka stå upp. Trolig etta. Gardera med krysset om plånboken tillåter.


3. Burnley - Arsenal X
Arsenal har försatt sina chanser till att lösa en topp 4-placering i Premier League efter endast en poäng på de fyra senaste ligamatcherna. Bedrövligt är bara förnamnet och här har Londonlaget bara femteplatsen att spela för som innebär att de tar sig direkt in i Europa Leagues gruppspel utan att kvala. Det ska samtidigt sägas att de rödvita var i Valencia och spelade en tuff match på Mestalla i torsdags (resultat oklart när analysen skrivs). Den matchen bör ha kostat på när de här ställs mot Burnley på Turf Moor. The Clarets har gjort en relativt intetsägande säsong men har sett klart bättre ut under våren. Här kommer de vilja visa sig från sin bästa sida inför hemmapubliken och då lär ett bortasvagt Arsenal få det svettigt. 1X lockar mest men gärna samtliga tecken.


4. Leicester - Chelsea 1
Chelsea har inte gjort någon vidare säsong men säkrade tack vare Arsenal och Uniteds oförmåga en topp 4-placering förra helgen. Här spelar de för tredjeplatsen och för att bli bäst i London. Precis som Arsenal spelade Chelsea Europa League-retur i torsdags och det kan möjligen vara slitna spelare som äntrar King Power Stadium. Leicester var på Eastlands i måndags och imponerade då stort när de pressade City in på målsnöret. Överlag har The Foxes sett väldigt bra ut sedan Brendan Rodgers tillträdde för drygt två månader sedan. Ypperligt läge att avsluta säsongen på bästa sätt genom en seger här. Med N’Golo Kanté och Antonio Rüdiger borta gör gästerna ser ettan riktigt fin ut. Gå all in på hemmalaget och spika Leicester!


5. Manchester United - Cardiff 1
Det var väldigt positiva tongångar kring Old Trafford i början av året när Ole Gunnar Solskjaer var ny på tränarposten. Norrmannen sågs som frälsaren och mannen som skulle ta The Red Devils till toppen igen. När vårvärmen kommit har dock mörkret sänkt sig över United. De senaste månaderna har varit bedrövliga och det kommer inte bli spel i Champions League för Paul Pogba och company nästa säsong. 1-1 mot jumbon Huddersfield var ytterligare ett bevis på lagets oförmåga. Nu väntar en match av akademiskt intresse i den sista omgången när ett redan degraderat Cardiff gästar The Theatre of Dreams. Utgå från ettan men den ska knappast stå ensam utifrån hur United agerar. In med krysset omgående.


6. Tottenham - Everton X
Det var inte bara Liverpool som stod för en bragdartad insats i veckans Champions League, det gjorde även Tottenham. Lucas Moura är namnet på Spurs stora frälsare, brassen stod för ett äkta hattrick i den andra halvleken borta mot Ajax som tog The Lilywhites till final i den största av turneringar. Det avgörande målet föll i matchens sista minut och jublet visste inga gränser hos spelarna och de tillresta supportrarna. Innan det är dags för final om tre veckor ska denna match avhandlas på nya Tottenham Hotspur Stadium. Räkna med en kokande arena som vill hylla sina hjältar. Motståndet är dock inte det lättaste. Everton har övertygat stort under våren och visat sitt rätta jag. Det är dock hemma på Goodison Park de övertygat som mest. Här ska de kunna störa ett Tottenham som möjligen har fokus på annat. In med alla tecken!


7. Crystal Palace - Bournemouth 1
Mittenmöte mellan två lag som ligger jämsides i tabellen. Båda har blandat och gett under säsongen där Bournemouth var det bättre laget under hösten men Palace agerat betydligt mer stabilt under våren. På Selhurst Park har dock The Eagles inte alls kommit upp i nivå och är faktiskt Premier Leagues näst sämsta hemmalag. Bournemouth är samtidigt ett av ligans sämre bortalag. Det är tydligt att alla skador som hämmat laget. Här har vi dock en väldigt svårtippad historia. Ettan är troligast men värdet finns på tvåan. En gaffel (etta-tvåa) får bli lösningen.


8. Watford - West Ham 1
Lagen som återfinns hacket ovanför Crystal Palace och Bournemouth i tabellen är dessa. Watford har gjort en säsong klart över förväntan där lagets stora match sker nästa vecka på Wembley, FA-cupfinalen mot Manchester City. West Ham har däremot varit en besvikelse utifrån den trupp Manuel Pellegrini innehar. Djupdyken har varit för många, inte minst på bortaplan. Watford vann mötet på London Stadium tämligen enkelt med 2-0 i julas och vässar formen inför nästa vecka här. Hungern bör vara större hos hemmalaget. Fin etta!


9. Fulham - Newcastle 2
Rafa Benítez var en pressad man i höstas men har visat vilken vass tränare han är när han lyft sina skator under våren. Förra helgen var det sånär att bli poäng mot Liverpool och sett till de 15 senaste omgångarna är Newcastle faktiskt sjätte bäst i ligan. Fulham har agerat betydligt mer stabilt än tidigare under den senaste månaden men åkte på pumpen senast mot Wolverhampton. Visst ska de ha chansen här men känslan är att gästerna kontrar bort Londonlaget med sitt organiserade och effektiva spel. Spika tvåan trots överstreckning!


10. Southampton - Huddersfield 1
Det sista ordet för denna Premier League-säsong får St Mary’s Stadium. Southampton har, precis som i fjol, gjort en svag säsong men kommer klara sig kvar i finrummet. Huddersfield har däremot inte lyckats komma i närheten av vad de presterade förra året och det kommer bli tufft att ta sig tillbaka för The Terriers. Senast lyckades åtminstone Jan Siewers gäng lösa 1-1 mot United. Southampton bör segra inför hemmapubliken men kommer från en 0-3-förlust mot West Ham. Med tanke på den enormt hårda streckningen på ettan bör krysset plockas med på större system.


11. GIF Sundsvall - Örebro 1
Över till Allsvenskan och NP3 Arena där två lag som kommer från förlust drabbar samman. Sundsvall föll borta mot Häcken med 0-1 efter en fullt godkänd insats. Örebro hade däremot inte mycket att sätta emot Hammarby hemma på Behrn Arena även om närkingarna reducerade två gånger om på slutet i 2-3-förlusten. Historiskt har ÖSK haft enorma problem med just Giffarna och visst ser norrlänningarna snäppet hetare ut. Runt 60 procent på ettan är dock i högsta laget och det är trots allt Allsvenskan. 1X blir bra.


12. AFC Eskilstuna - Falkenberg X
Nykomlingsmöte av högsta betydelse! Dessa poäng kan komma att bli ovärderliga i kampen om nytt kontrakt när säsongen summeras. De båda kombattanterna segrade i premiären men har därefter bara skrapat ihop en pinne vardera på sex omgångar. Därmed återfinns de längst ner i tabellen. Rent spelmässigt har dock Falkenberg sett mer spännande ut och här ska de definitivt inte stå utan chans. Räkna dock med en krampaktig historia mellan två lag som är måna om poängen. Krysset ligger närmast till hands, därefter tvåan. Samtliga tecken är dock att föredra i vad som väntas bli en målsnål tillställning.


13. Kalmar FF - Helsingborg 1
Helsingborg borde plockat tre poäng hemma mot Djurgården i måndags men fick ett mål obegripligt bortdömt för offside. Där dominerade HIF fullständigt i den andra halvleken men samtidigt var DIF riktigt usla. Svårt att dra för stora växlar av den tillställningen. På bortaplan har inte alls skåningarna kommit upp i nivå, tre raka förluster och åtta insläppta är inget direkt smickrande facit. Nu ställs de mot ett Kalmar som imponerat spelmässigt men inte fått med sig resultaten. 1-1 hemma mot Östersund senast var ett typexempel på det, där smålänningarna var det klart bättre laget från start till mål. Troligen får Magnus Pehrssons gäng retroaktiv utdelning här. Ettan smakar, just det, fågel på Guldfågeln Arena!


Kupongens kassaskåp

Manchester City
City har 13 raka ligamatcher med seger och kommer knappast gå bort sig mot ett medelmåttigt Brighton i en helt avgörande match. Tvåan är ristad i sten nere på den engelska sydkusten.

Varningens finger!

Everton
Mästerlig insats av Tottenham i Amsterdam men efter en sådan urladdning kommer ofta en lite sämre prestation. Här saknas dessutom Heung-Min Son på grund av avstängning. Everton har visat fin form och ska kunna störa i norra London.

Lilla raden 144 rader
1. Brighton - Man City 2
2. Liverpool - Wolves 1
3. Burnley - Arsenal 1x
4. Leicester - Chelsea 1
5. Man United - Cardiff 1x
6. Tottenham - Everton 1x2
7. Crystal P - Bournem. 12
8. Watford - West Ham 1
9. Fulham - Newcastle 2
10. Southamp. - Huddersf. 1
11. GIF Sundsvall - Örebro 1x
12. AFC Eskils. - Falkenberg 1x2
13. Kalmar FF - Helsingborg 1

Stora raden 864 rader
1. Brighton - Man City 2
2. Liverpool - Wolves 1x
3. Burnley - Arsenal 1x2
4. Leicester - Chelsea 1
5. Man United - Cardiff 1x
6. Tottenham - Everton 1x2
7. Crystal P - Bournem. 12
8. Watford - West Ham 1
9. Fulham - Newcastle 2
10. Southamp. - Huddersf. 1x
11. GIF Sundsvall - Örebro 1x
12. AFC Eskils. - Falkenberg 1x2
13. Kalmar FF - Helsingborg 1
Spela på Stryktipset: klicka här!

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto