Stryktipset lör 12/1

Publicerad på 10 Jan 2019 - 15:34

Tipsexperten

Tipsexperten

10 Jan 2019 - 15:34

Svidande nära 13 rätt på Europatipset men PSG:s ofattbara tapp sabbade det. Det blev dock 12 rätt och drygt 16.000 kronor in på kontot. Dags för Stryktipset nu och det är en högintressant kupong vi har framför oss. Svenska Spel dubblar nämligen jackpotten från 12 till 24 miljoner dagen till ära! Raden ser dessutom ytterst spännande ut där spikarna för ovanlighetens skull hittas i The Championship. Dags att jobba in stordingen!


Spelstopp: 15.59


1. Chelsea - Newcastle 1
Lördagens kvällsmatch spelas på Stamford Bridge där Chelsea ska försöka hitta tillbaka till vinnande vanor. På hemmaplan har nämligen The Blues två raka ligamatcher utan seger, 0-1 mot Leicester och 0-0 mot Southampton. Här ska ändå en ypperlig chans till tre poäng finnas. Newcastle rosar knappast marknaden och återfinns farligt nära nedflyttningsstrecket efter fyra raka matcher utan seger. Offensiven är fortsatt The Magpies stora akilleshäl. Här saknas även spelare som Muto och Ki som båda är iväg på Asiatiska Mästerskapen. Maurizio Sarri har däremot i stort sett hela truppen till förfogande. Chelsea tar en säker trepoängare. Inled kupongen med en spik!


2. Brighton - Liverpool 2
Liverpool åkte på sin andra raka förlust när Wolverhampton blev för svåra i FA-cupen. Är det säsongens första formsvacka för Jürgen Klopps mannar månne? Inte så säkert. Insatsen mot City var trots förlusten fullt godkänd och The Reds har genomgående sett stabila ut under säsongen. Brighton på bortaplan är dock en tuff uppgift. Där har The Seagulls visat att de är starka sedan de tog klivet upp till Premier League. Endast sex förluster på 29 matcher på AmEx Stadium imponerar. Liverpool vann dock med 5-1 här i fjol och får gälla som klara favoriter. Finns kapital är det ändå inte fel att plocka med krysset.


3. Burnley - Fulham X
Över till Turf Moor och ett bottenmöte i Premier League. Burnley har efter två raka trepoängare tagit sig upp över nedflyttningsstrecket men läget är alltjämt prekärt för fjolårssjuan. Spelmässigt ser det fortsatt inte speciellt bra ut och här saknas tongivande namn som Robert Brady och Aaron Lennon. Fulham har sett något bättre ut under Claudio Ranieri men har alltjämt svårt att vinna fotbollsmatcher. Londonlaget är nästjumbo i tabellen trots en relativt slagkraftig trupp. En av få triumfer kom när dessa lag möttes i London i augusti. Då vann The Cottagers med 4-2 efter två mål av Mitrovic. Här skulle serben mycket väl kunna spela huvudrollen igen. En betydligt jämnare match än streckningen antyder är hur som helst att vänta. Tryck in alla tecken och hoppas på skrällen!


4. Cardiff - Huddersfield 2
Liknande läge i Wales där ett bottenmöte väntar med en överstreckad hemmafavorit. Huddersfield har haft det otroligt tufft den senaste tiden och är efter åtta raka nederlag klar jumbo i tabellen. Den gångna veckan blev det dessutom uttåg i FA-cupen mot Bristol City. Där vilade dock David Wagner större delen av sina nyckelspelare. Rent truppmässigt och utifrån hur dessa lag presterat är Huddersfield minst på samma nivå som Cardiff. Walesarna har gjort det riktigt bra efter sina förutsättningar men tillhör utan tvekan ligans sämre lag. Här ska de knappast streckas till en bra bit över 50 procent. Det gör valet enkelt och X2 spelas till fint värde.


5. Crystal Palace - Watford 1
Vi tar oss uppåt ett hack i tabellen för ett mittenmöte på Selhurst Park. Det skiljer förvisso hela sex placeringar mellan dessa lag men Crystal Palace, som placerar sig på en 14:e plats, bör inte löpa någon större risk att åka ur. Örnarna tog en övertygande seger borta mot Wolves senast och tycks vara på gång. Hemmaspelet har med det sagt inte alls imponerat. Watford gör det bra och Ken Sema har äntligen slagit sig in på allvar i startelvan. Svensken stod för ett mål och en assist i 3-3 matchen mot Bournemouth senast. Räkna med en relativt böljande tillställning som kan sluta åt vilket håll som helst. Detta är ytterst ovisst och samtliga tecken krävs så tidigt som möjligt.


6. Leicester - Southampton X
Man blir inte riktigt klok på Leicester. På lagets fem senaste matcher har tre vinster plockats - mot Everton, Chelsea och Man City! Förlusterna har däremot kommit mot Cardiff på hemmaplan och League Two-laget Newport County på bortaplan i FA-cupen. Rävarna trivs onekligen bäst när de får ligga på kontring. Det lär de inte få göra när Ralph Hasenhüttls Southampton kommer på besök till King Power Stadium. The Saints tog en stark poäng borta mot Chelsea senast och har sett förbättrade ut. Här har de avbräck i form av Höjbjerg, Ings och Yoshida, men möjligheten till poäng är utan tvekan god. 60 procent på hemmalaget är på tok för mycket vilket gör att X2 lockar klart mest. I detta fall blir det dock den fega vägen med en helgardering.


7. Birmingham - Middlesbrough X
Ner en division till The Championship där vi tar oss till klassiska St Andrew’s. Det blåklädda hemmalaget har där stått för en säsong klart över förväntan och är faktiskt med i racet om playoff-platser. Middlesbrough är fyra poäng och tre placeringar framför inför helgens matcher och har ungefär levt upp till de ställda förväntningarna. Formen är dock halvknackig och ett frågetecken finns för offensiven. Få mål att vänta här och det är två ytterst kryssbenägna lag som möts. Birmingham har spelat oavgjort i närmare hälften av sina matcher och Middlesbrough har avgått med en poäng vid sex av 13 tillfällen på bortaplan. 0-0 eller 1-1 på St Andrew’s? Spika krysset!


8. Brentford - Stoke 1
Två av säsongens hittills största besvikelser drabbar samman på Griffin Park under lördagen. Brentford är redan avsågade från playoff-platserna efter en bedrövlig höst. Stoke är däremot alltjämt med i racet men med åtta poäng upp till sjätteplatsen börjar goda råd bli dyra för en av förhandsfavoriterna. Endast en poäng på de tre senaste imponerar inte och bortaspelet är under all kritik. På resande fot har The Potters endast segrat vid två tillfällen under säsongen. Brentford i London är ytterst svårt och hemmalaget visar uppåtgående form med inget nederlag på snart en månad. Fin etta som garderas med krysset på större system.


9. Ipswich - Rotherham 2
Ångestladdat möte på Portman Road när seriens jumbo tar emot nederlagstippade Rotherham. Ingenting har stämt för Ipswich under säsongen. Två vinster på 26 omgångar och uttåg mot lag från lägre divisioner i såväl Ligacupen som FA-cupen. De hängivna supportrarnas hår blir allt gråare och detta känns lite som sista chansen. Rotherham har inget vidare spelarmaterial men ska inte underskattas. The Millers gör alltid jobbet och har tagit en del skalper under säsong. Jämn och krampaktig tillställning att vänta. Då lockar det att gå för värdet och spela X2.


10. Preston - Swansea 1
Över till de norra delarna av England och ett mittenmöte på Deepdale. Preston visar återigen svag form efter en stark period under oktober och november. Kunnandet är dock högt med spelare som Alan Browne och Callum Robinson. På hemmaplan är de dessutom normalt ytterst svåra att tas med. Graham Potters Swansea har ett hyfsad bortafacit men blandar och ger alldeles för mycket för att kunna vara ett topplag. Nu kommer åtminstone walesarna från ett par bättre insatser. Här är känslan ändå att det blir tufft. Preston får utan tvekan bära favoritskapet och när ettan streckas till så lite som 35 procent är det läge att chansspika The Lilywhites.


11. Sheffield United - QPR 1
De rödvita från stålstaden fortsätter imponera och är i högsta grad med i kampen om de två uppflyttningsplatserna. Senast kom den tredje raka segern när Wigan besegrades med klara 3-0 på bortaplan. Därefter har förvisso United åkt på en käftsmäll i FA-cupen mot Barnet men där valde Chris Wilder att rotera friskt. Det är tydligt att allt fokus ligger på ligan den här säsongen. Lurigt motstånd här i form av QPR som gjort det bra under en längre tid. Här saknas dock flera tongivande spelare hos gästerna som Àngel Rangel, Tomer Hemed och Massimo Luongo. Samtidigt trivs The Hoops inte speciellt bra utanför London. Ettan streckas i högsta laget men är en fullt tillförlitlig spik.


12. West Bromwich - Norwich 1
Vi fortsätter på temat spikar i The Championship när vi beger oss till The Hawthorns för ett sprakande toppmöte. West Bromwich återfinns tre poäng bakom Norwich inför denna drabbning men mycket talar för att The Baggies kommer passera de gröngula i tabellen. Även om WBA har två raka ligamatcher utan seger känns de betydligt stabilare och det skulle förvåna om laget inte norpar en av de två direktplatserna. Norwich bjuder alltid på underhållning men ser inte alls lika solida ut. Kanariefåglarna har läckt bakåt den senaste tiden och det är knappast bra när de ställs mot ligans bästa anfall. West Brom saknar förvisso Dwight Gayle och Ahmed Hegazy men här ska de likväl gälla som klara favoriter. Högst trolig etta!


13. Wigan - Aston Villa 2
Aston Villa har bara vunnit en av sina sex senaste ligamatcher och föll tungt i FA-cupen den gångna helgen. När laget beger sig till Greater Manchester och DW Stadium ska dock fina möjligheter finnas att plocka en trepoängare. Nykomlingen Wigan har tappat farten rejält och nu blivit indraget i bottenstriden. The Latics har en poäng på de sex senaste och släpper alldeles för många enkla mål. Defensiven ser minst sagt ranglig ut och offensivt har nu de blåvita gått mållösa från sex av de sju senaste tävlingsmatcherna. Utgå från tvåan men plocka med krysset omgående då även Villa har svårt att vinna fotbollsmatcher för stunden.


Kupongens kassaskåp


Chelsea
Newcastle är fortsatt otroligt bleka i sina prestationer. Chelsea lär vara rejält taggade efter två sämre hemmamatcher i Premier League. Här visar The Blues klasskillnaden som råder och tar en stabil trepoängare.


Varningens finger!


Huddersfield
Cardiff har gjort det över förväntan så här långt men är i ärlighetens namn inget märkvärdigt. Huddersfield håller minst samma nivå. Givet utgångstecken på The Terriers till cirka 20 procent.


Lilla raden 144 rader
1. Chelsea - Newcastle 1
2. Brighton - Liverpool 2
3. Burnley - Fulham 1x2
4. Cardiff - Huddersfield x2
5. Crystal P - Watford 12
6. Leicester - Southamp. 1x2
7. Birmingham - Mboro X
8. Brentford - Stoke 1
9. Ipswich - Rotherham x2
10. Preston - Swansea 1
11. Sheffield U - QPR 1
12. West Brom - Norwich 1
13. Wigan - Aston Villa x2


Stora raden 864 rader
1. Chelsea - Newcastle 1
2. Brighton - Liverpool x2
3. Burnley - Fulham 1x2
4. Cardiff - Huddersfield x2
5. Crystal P - Watford 1x2
6. Leicester - Southamp. 1x2
7. Birmingham - Mboro X
8. Brentford - Stoke 1x
9. Ipswich - Rotherham x2
10. Preston - Swansea 1
11. Sheffield U - QPR 1
12. West Brom - Norwich 1
13. Wigan - Aston Villa x2


Spela på Stryktipset: klicka här!


I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto