Stryktipset lör 13/7

Publicerad på 12 Jul 2019 - 13:15

Tipsexperten

Tipsexperten

12 Jul 2019 - 13:15

Det är ett Stryktips som sträcker sig över två dagar och domineras av svensk fotboll från Allsvenskan och Superettan. Två slamkrypare från Norge och Irland har också letat sig in på kupongen som har 6 miljoner kronor i jackpot. Här finns det fina förutsättningar för rejäl återbetalning. Mot 13 respektingivande rätt!


Spelstopp: 15.59


1. AIK - Elfsborg 1
AIK kommer från ett tungt nederlag i Armenien där de som rätt stora favoriter förlorade med 1-2 mot Ararat Armenia. Extra tungt var det för comebackande Robert Lundström som både hann bli utvisad och orsaka en straff de första 15 minuterna. Elfsborg kvitterade sent hemma mot Helsingborg, men fortsätter sin vinstfria svit. Har nu även sitt bästa offensiva vapen Pawel Cibicki avstängd. Tungt. Gräsunderlag borta mot de svenska mästarna är inget Ellos klappar händerna över då de fortfarande inte vunnit en gräsmatch i Allsvenskan på över två år. Gnaget ska vara klara favoriter här i jakten på Malmö FF i toppen. 


2. Falkenberg - IFK Göteborg 2
Falkenberg fick en fotbollslektion borta mot Hammarby, matchen var avgjord redan i den 18:e minuten när Djurdjic skickade in 3-0. 6-2 blev till sist slutresultatet vilket får betecknas som Ullaredsgängets sämsta insats i Allsvenskan denna säsong. Vi lär dock få se ett helt annat Falken här hemma på västkusten där de besegrade Elfsborg med 2-1 senast. Göteborg var, trots sina tunga avbräck i korsbandsskadade Karlsson-Lagemyr och avstängda Vibe, helt överlägsna Sundsvall på Gamla Ullevi i helgen. Att det “bara” slutade 2-1 får Giffarna tacka högre makter för. Nu är Vibe tillbaka från start i Blåvitt som får utgångstecknet. Falkenberg har dock stått för flera fina prestationer på sin täta gräsmatta under säsongen och kan komma att underskattas av det svenska folket här. Gardera tidigt. 


3. AFC Eskilstuna - Kalmar FF X
AFC stod upp bra hemma mot Djurgården i måndags där de inte alls var oförtjänta av en pinne och skapade en hel del farligheter. Sin prekära tabellsituation till trots, på Tunavallen har Eskilstuna-laget bara förlora två av sju matcher. Dock har fyra matcher slutat oavgjort. Kalmar har inlett med två tuffa drabbningar mot AIK och Djurgården efter uppehållet där smålänningarna gått både mål- och poänglösa. Här får de dessutom klara sig utan Piotr Johansson som åkte på en skada mot AIK och Romarinho som är avstängd. Kalmar har haft väldigt svårt att komma till skott på resande fot med bara fyra mål på sju matcher. Här kan vi förvänta oss en tajt och målsnål kamp där krysset är en given utgång. 


4. IK Frej - Mjällby X
Mjällby är tillsammans med Varberg årets sensation i Superettan där de ligger tvåa i tabellen efter 14 omgångar. Innan uppehållet kunde man dock se en dipp från Blekinge-laget som avslutade med tre raka utan vinst. Det känns inte som Mjällby kommer räcka hela vägen. Framför allt har de gulsvarta haft det svårt på konstgräs där de bara tagit fyra poäng på fyra matcher. Här är dessutom Mohanad Jeahze avstängd. På Vikingavallen är det just plastmatta och där gör Frej sig som bäst. Stockholmarna kommer sälja sig dyrt här då de behöver poängen i bottenstriden. Mycket svårtippad match där samtliga tecken är att föredra. 

 
5. Örgryte - Öster 2
Örgryte hittade, efter en tung period, tillbaka till formen med tio poäng på de fyra sista matcherna innan uppehållet och fyra raka hållna nollor. På topp har frejdiga Gustav Ludwigson sett riktigt pigg ut och visat att han har ett stort spel i sig. Nu gästar ett Öster, som ligger på en chockartad nedflyttningsplats med bara en seger på 13 matcher, Gamla Ullevi. Det blir givetvis tufft för smålänningarna men truppmässigt skiljer det egentligen inte mycket mellan lagen här. Öster var ytterst nära trepoängare mot både Varberg och BP och ÖIS har tidigare under säsongen visat att man absolut inte är oslagbara. När ettan då streckas upp för högt så känns det som ett utmärkt läge att hoppas på att vinden vänder för Öster. Hela upp och jobba in skrälltvåan. 


6. Brage - Brommapojkarna 1
Kleber Sarenpääs Brage har gjort en fin säsong lite i skymundan där de stämplar in på en stabil tredjeplats. Tabelljumbon BP har haft det rejält tungt sen degraderingen från Allsvenskan i fjol. Man kunde dock skymta ett litet ljus i tunneln de sista matcherna innan uppehållet där de rödsvarta tog poäng tre matcher på raken mot Örgryte, Öster och Mjällby. Brage har faktiskt bara en vinst på sina fem senaste matcher på Domnarvsvallen och blir för stora streckfavoriter hemma i Borlänge. Kryssgarderingen åker med tidigt. 


7. Bodö/Glimt - Ranheim 1
Topplaget Bodö/Glimt åkte på en riktig snyting borta mot Vålerengen senast där det blev 0-6 i baken. Nu ska Norrlandslaget ta revansch genom att ställa till med en midnattssols-match och publikfest. Vid vinst här skapar de ett riktigt getingbo i toppen där de då bara ligger en pinne bakom serieledande Molde med en match mindre spelad. På Aspmyra Stadion är tabelltrean stabila med 16 poäng på sju matcher hittills och har en frisk fläkt på topp i den anonyma svensken Amor Layouni, som leder den interna skytteligan med sex baljor. Ranheim gör sin andra svåra säsong i Eliteserien och har som mål att klara kontraktet. Det har dock gått lite tyngre mot slutet med fyra raka utan vinst, där Trondheim-laget blivit nollade i tre av sina fyra senaste bortamatcher. Bodö/Glimt reser sig upp igen. Ettan är stark. 


8. Sligo Rovers - Waterford 1
Ett mellanmjölksmöte från den irländska ligan har på något sätt hittat in på kupongen. Sligo Rovers är ett mittenlag men med gryende form. Framförallt är de rödvita starka hemma på The Showgrounds där de inte förlorat på åtta raka ligamatcher. Senast blev det proppen ur mot bottenlaget UC Dublin (5-1) där lagets bästa målskytt Ronan Coughlin stod för ett hattrick. Waterford ligger lite efter i tabellen och kommer från tre raka förluster. De har dock inte förlorat mot Sligo under de senaste fyra ligamatcherna de två senaste säsongerna. 1X bör trots det räcka. 


9. Häcken - Örebro 1
Örebro har tagit bussen till Hisingen där de fortsätter jaga poäng för att undvika nedflyttningskriget. Närkingarna gjorde en bra insats borta mot Malmö där de föll med uddamålet. Carlos Strandberg var borta med en skada då och är tveksam även här. Häcken i sin tur åkte, som vanligt det senaste decenniet, på däng i Norrköping mot Peking. Här får Getingarna tillbaka viktiga Faltsetas och Yasin vilket ger Andreas Alm ett par extra alternativ i den redan breda truppen. Visserligen har Örebro gjort det som bäst på resande fot, men här ska hemmastarka Häcken vara numret för stort på Bravida Arena. Ettan får stå ensam. 


10. Djurgården - Malmö FF X
Visserligen hade Malmö FF kvalspel i Europa League i torsdags, men det lär inte vara några trötta ben hos skåningarna för det. De himmelsblå hade nämligen lekstuga med amatörerna i Ballymena från Nordirland och vann med klara 7-0, efter tre mål av Markus Rosenberg och två från Erdal Rakip. Tuffare nu när närmast jagande, ligatvåan Djurgården, väntar på Tele 2. Här är en riktig sexpoängsmatch för Järnkaminerna som ligger sex poäng bakom med en match mindre spelad. Kommer dock från en halvdan insats borta mot Eskilstuna där stockholmarna fick nöja sig med en pinne. Här får de dessutom klara sig utan viktiga mittlåset Erik Berg som är skadad en längre tid. I de tuffaste bortamatcherna för Malmö hittills har det nästan känts som att de är nöjda med en pinne och bara spelat av 90 minuter. Krysset ligger nära till hands även nu. 

 
11. Östersund - IFK Norrköping 2
Även Norrköping var i spel i Europa League i torsdags då de reste till Dublin för spel mot St Patricks. Det slutade med en stabil 2-0-vinst efter ett efterlängtat mål av Simon Thern samt ett sent självmål av irländarna. Förutom plumpen mot Sirius hemma har Peking sett starka ut och vunnit mot både AIK borta och Häcken hemma det senaste. Östersund har långt ifrån någon form att skriva hem om med åtta raka matcher utan seger. Thomas Poppler Isherwood är dessutom avstängd och truppspelaren Alhaji Gero såld till Helsingborg. Förhoppningsvis kan Tom Pettersson vara tillbaka för spel, men det är osäkert. Klar fördel Norrköping här som vann båda mötena lagen emellan i fjol. Möjlig överstreckning på tvåan, men den spikas i utgångsläget. 


12. GAIS - Dalkurd 2
Makrillarna från Göteborg har inte sprattlat alls. Snarare har de grönsvarta sett ut som helt döda fiskar. Fyra raka torsk och framförallt så har insatserna varit under all kritik. GAIS återfinns nu i bottenstriden och där lär de stanna om det inte sker någon snabb fix. Nu kommer i alla fall Karl Bohm tillbaka från skada. Alltid nåt. Dalkurd hade en fin period med 13 poäng på fem matcher innan de precis innan uppehållet tappade konceptet totalt när de förlorade med tennissiffrorna 1-6 hemma mot Västerås. I normalt tillstånd ska Borlängebördiga kurderna dock ha fina chanser här. Den som har råd målar på hela vägen då GAIS ser ut att bli lite för lågt streckade hemma på Gamla Ullevi. 

 
13. Norrby - Halmstad 2
Halmstad har efter en urusel start börjat sin förväntade klättring i tabellen. Truppen är förmodligen Superettans bästa med Andreas Johansson som general längst bak , ett bolltryggt mittfält med Dusan Djuric och Joel Allansson, samt nyförvärvet Sadat Karim på topp som kommit in bra och börjat måla direkt. Saker och ting har sett klart bättre ut sedan Magnus Haglund tog över tränarsysslan. Norrby har varit ett utropstecken den här säsongen och har faktiskt bara förlorat två matcher hittills. Det gör dock att boråsarna också blir rejält överskattade av det svenska folket här som i skrivande stund streckar upp hemmalaget till favoriter i matchen. Det känns felaktigt då västgötarna har ett sämre lag på pappret och dessutom Nicklas Savolainen avstängd här. Tvåan är en trevlig värdespik. 


Kupongens kassaskåp


Häcken
Häcken är i grunden ett riktigt bra hemmalag och är det något de kan så är det att ta trepoängare av de sämre lagen i Allsvenskan. Här får de dessutom tillbaka viktiga spelare. 


Varningens finger!


Öster
Öster har ett lag för att ligga betydligt högre upp i tabellen och resan lär börja snart. Kanske redan nu mot ett Örgryte som, trots en fin formkurva, visat att de kan falla tillbaka i gamla synder utan förvarning. 


Lilla raden 144 rader
1. AIK - Elfsborg 1
2. Falkenberg - Göteborg x2
3. AFC Eskils. - Kalmar FF X
4. IK Frej - Mjällby 1x2
5. Örgryte - Öster 1x2
6. Brage - Brommapojkarna 1x
7. Bodö/Glimt - Ranheim 1
8. Sligo Rovers - Waterford 1x
9. Häcken - Örebro 1
10. Djurgården - Malmö FF X
11. Östersund - Norrköping 2
12. GAIS - Dalkurd x2
13. Norrby - Halmstad 2


Stora raden 864 rader
1. AIK - Elfsborg 1
2. Falkenberg - Göteborg x2
3. AFC Eskils. - Kalmar FF 1x
4. IK Frej - Mjällby 1x2
5. Örgryte - Öster 1x2
6. Brage - Brommapojkarna 1x
7. Bodö/Glimt - Ranheim 1
8. Sligo Rovers - Waterford 1x
9. Häcken - Örebro 1
10. Djurgården - Malmö FF x2
11. Östersund - Norrköping 2
12. GAIS - Dalkurd 1x2
13. Norrby - Halmstad 2

Spela på Stryktipset: klicka här! 


I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto