Stryktipset lör 15/12

Publicerad på 14 Dec 2018 - 13:47

Tipsexperten

Tipsexperten

14 Dec 2018 - 13:47

Ligafotbollen tuffar vidare borta på de brittiska öarna. Den 17:e omgången i Premier League och 22:a i The Championship är det som gäller på veckans Stryktips. Tottenham är en av få stora favoriter på denna kupong som på förhand ser väldigt lurig ut. Bland annat ska Wolverhampton, Aston Villa och Preston kunna fällas. Nu jobbar vi in julbonusen i sin rätta bemärkelse!


Spelstopp: 15.59


1. Tottenham - Burnley 1
Kupongens största favorit hittas redan i match 1 där Tottenham tar emot Burnley på Wembley. Spurs löste i veckan en poäng på Camp Nou, något som räckte till avancemang i Champions League då The Lilywhites fick en hjälpande hand av PSV i Milano. Därmed bör självförtroendet vara på topp, särskilt med tanke på att Mauricio Pochettinos mannar också vunnit de två senaste i Premier League. Burnley tog en efterlängtad seger hemma mot Brighton förra helgen men The Clarets har överlag varit en stor besvikelse. Spelmässigt ser det inte alls bra ut och laget har inte varit i närheten av att kunna mäta sig med topplagen som under fjolårssäsongen. Banketta på nationalarenan!


2. Crystal Palace - Leicester 2
Vi håller oss kvar i London men beger oss söderut till Selhurst Park. Där är Crystal Palace i stort poängbehov efter att bara ha vunnit en av de elva senaste. Här ser dessutom frånvaroläget allt annat än optimalt ut för Roy Hodgsons örnar. Christian Benteke är alltjämt skadad och här saknas även avstängda James Tomkins och Wilfried Zaha. Utan Benteke och Zaha offensivt är det ett helt annat Palace. Leicester får i sin tur tillbaka Harry Maguire och troligen även Jamie Vardy från skada. Även om mästarna från 2016 inte imponerat ska de ha bra slagläge här. Chansspiken på tvåan lockar till låg procent!


3. Huddersfield - Newcastle 1
Bottenmöte på John Smith’s Stadium där båda dessa lag tappat formen efter en stark november. Huddersfield kommer från tre raka uddamålsförluster där de dock spelmässigt gjort det relativt bra. Här saknas alltjämt avstängda Steve Mounié. Newcastle har under samma period plockat en pinne och imponerar inte nämnvärt. Senast blev det en tung förlust hemma mot Wolves efter att gästerna avgjort i 94:e minuten. DeAndre Yedlin blev utvisad där och saknas således här. Huddersfield känns snäppet hetare för stunden och hemmaplan är en avgörande faktor. Med jämn streckning är det läge att ta ställning för att istället gardera större favoriter. Spika ettan!


4. Watford - Cardiff 1
The Hornets var på väg mot en tung seger på Goodison Park i måndags. Watford ledde med 2-1 när klockan tickade upp mot 96 minuter. Då slog Evertons Lucas Digne till med en magisk frispark. Javi Gracias lag fick således nöja sig med en poäng. Insatsen var dock en av de bättre på länge. Nu är de tillbaka på hemmagräs och för motståndet står nykomlingen Cardiff. Walesarna har ryckt upp sig markant efter en svag inledning. Bortaspelet är dock fortfarande svagt med endast en inspelad poäng på sju matcher. Här blir det tufft men en pinne känns inte helt otänkbart. Plocka med rensarkrysset.


5. Wolverhampton - Bournemouth X
I West Midlands väntar ett möte mellan två frejdiga lag på den övre halvan. Bournemouth har dock varit inne i en tung period. 0-4 förlusten mot Liverpool senast var den femte på de sex senaste. Där saknades Callum Wilson och här är det fortsatt tveksamt om skyttekungen kommer till spel. Adam Smith och Lewis Cook saknas hur som helst helt säkert vilket är tunga avbräck. Wolves har samtliga spelare utom Jonny till förfogande och de orangea har sett bra ut den senaste tiden. 2-1 mot Chelsea följdes upp med samma siffror mot Newcastle. Därmed är formsvackan över. Det gör dock att hemmalaget streckas upp för hårt i detta möte. Detta är i grunden en relativt jämn match. Alla tecken är att föredra.


6. Fulham - West Ham 1
Tillbaka till London där det ska spelas ett derby i de västra delarna när West Ham kommer på besök till Craven Cottage. Fulham har sett klart bättre ut sedan Claudio Ranieri tog över men senast mot United hade The Cottagers ingenting att hämta. Då blev det förlust med klara 1-4. Hemmaplan nu och där har fyra poäng plockats på två matcher under Ranieri. Ingen enkel motståndare här i form av West Ham som fått islossning med tre raka triumfer och tre mål framåt i samtliga dessa matcher. Här har dock Manuel Pellegrini fortsatt tunga avbräck i spelare som Arnautovic, Wilshere, Sánchez, Yarmolenko och Lanzini. Fulham har ett bra läge att ta en trea och lämna jumboplatsen bakom sig. Spika ettan till en trevlig procent!


7. Aston Villa - Stoke X
I The Championship ska ett härligt möte gå av stapeln på Villa Park. Båda dessa lag visar upp strålande form och skuggar bakom playoff-platserna. När säsongen summeras skulle det inte förvåna om Aston Villa och Stoke finns med bland topp 6. Hemmalaget var nära tre poäng i derbyt mot West Bromwich senast men åkte på ett tungt 2-2 mål sent. Stoke hade en betydligt lugnare historia när de besegrade Ipswich med 2-0 i en torftig tillställning. Räkna med ett jämnt möte mellan två skickliga lag. Krysset först och därefter ettan med tanke på Villas hemmafördel. Tvåan till under 20 procent i skrivande stund är dock inte fel på större system.


8. Blackburn - Birmingham X
Två lag som gör det över förväntan är Blackburn och Birmingham. Båda återfinns på den övre halvan trots trupper som inte är i närheten av topplagen. Framförallt har båda lagen visat sig vara svårslagna med endast fem förluster på de inledande 21 omgångarna. Hela nio av dessa har dock slutat oavgjort för respektive lag. Här talar mycket också för en jämn tillställning. Ska krysset spikas i någon match är det denna. Krysset testas!


9. Bolton - Leeds 2
Formstarkt mot formsvagt på Bolton University Stadium. Leeds kommer till Greater Manchester med fyra raka triumfer i bagaget. Tillsammans med Norwich har faktiskt The Whites gjort ett litet ryck i toppen. Betydligt värre ser det ut för Bolton som inte vunnit sedan september. Spelmässigt ser det allt annat än bra ut och tränare Phil Parkinson har inte speciellt mycket att jobba med. Det skulle förvåna om det inte blir degradering för The Trotters den här säsongen. Visst ska det råda klasskillnad här men ett bortalag i The Championship ska knappast streckas upp så hårt som Leeds gör. Plocka med krysset omgående.


10. Ipswich - Wigan 2
Klassiska Ipswich är inne i en djup kris. Ingenting stämmer för The Tractor Boys och de återfinns som klar jumbo i The Championship. Prestationen senast mot Stoke var bedrövlig och den nionde raka utan seger. Fansen har endast fått jubla vid ett tillfälle den här säsongen men ännu inte hemma på Portman Road. Nu väntar dock ett av ligans sämsta bortalag i form av nykomlingen Wigan. The Latics har endast spelat in fyra poäng på tio bortamatcher och imponerar inte. Här får de klara sig utan avstängda Kal Naismith. Gästerna ser trots detta klart bättre ut än Ipswich och får förtroendet. Gardera med krysset på större problem då båda lagen har problem att plocka trepoängare.


11. Preston - Millwall 2
Två ytterligare lag som inte fått till det speciellt bra den här säsongen är Preston och Millwall. Båda lagen var nära att nå playoff i fjol men tillhör nu den nedre halvan. Preston visar dock upp skaplig form och tog en tung trepoängare borta mot Nottingham senast. Här görs de dock till alldeles för stora favoriter. Millwall har fem raka matcher utan förlust mot Preston och en hög kapacitet. Lee Gregory hittade nätet senast (2-2 mot Hull) och kan mycket väl fälla avgörandet på Deepdale. Med allt värde på gästerna slopas ettan på samtliga system. Läge att jobba in Londons lejon. X2!


12. QPR - Middlesbrough 2
Även i nästa match hittas ett Londonlag, denna gång på hemmaplan i form av QPR. Steve McClarens lag har gjort det bra men formen är dalande. Fyra raka utan seger har gjort att The Hoops nu som förväntat parkerar på en position på den undre halvan. Middlesbrough har också varit inne i en tyngre period med endast två poäng på de tre senaste. Trots detta återfinns Tony Pulis lag på en playoff-plats. Här saknas avstängda Muhamed Besic men truppen är överlag stark och gästerna ska gälla som favoriter i London. Trolig tvåa.


13. Swansea - Sheffield Wednesday 1
Vi avslutar i Wales där Graham Potters svanar ska försöka ta en nödvändig seger. Fjolårets Premier League-lag tog en viktig trepoängare senast borta mot Brentford efter att rutinerade duon Routledge och Fer stått för varsitt mål. Martin Olsson utgick dock där och ser ut att bli borta resten av säsongen. Även Daniel James saknas men i övrigt ser skadeläget bra ut. Här ska också fin chans till tre poäng finnas när Sheffield Wednesday gästar Liberty Stadium. Ugglorna imponerar inte alls och fick nöja sig med en pinne hemma mot Rotherham senast. Lucas Joao är dock en pålitlig målskytt som stod för två fullträffar då. Här slår hans lag ur underläge men Swansea ska knappast streckas upp mot 70 procent. Gardera med tanke på hur strecken sitter!


Kupongens kassaskåp


Tottenham
Burnley är urusla för stunden även om de vann senast mot Brighton. Tottenham ser samtidigt väldigt bra ut och har här samtliga offensiva kanoner till förfogande. Då ska Spurs kunna såga sig igenom gästernas bräckliga försvar.


Varningens finger!


Millwall
Jämnt möte att vänta på Deepdale. I fjol skiljde det bara en poäng mellan Preston och Millwall. Londonlaget har fem raka matcher utan förlust mot lördagens motståndare och kan mycket väl störa. Bra kupongrensare!


Lilla raden 144 rader
1. Tottenham - Burnley 1
2. Crystal P - Leicester 2
3. Huddersf. - Newcastle 1
4. Watford - Cardiff 1x
5. Wolves - Bournemouth 1x2
6. Fulham - West Ham 1
7. Aston Villa - Stoke 1x2
8. Blackburn - Birmingham X
9. Bolton - Leeds x2
10. Ipswich - Wigan 2
11. Preston - Millwall x2
12. QPR - Middlesbrough 2
13. Swansea - Sheffield W 1x


Stora raden 864 rader
1. Tottenham - Burnley 1
2. Crystal P - Leicester 2
3. Huddersf. - Newcastle 1
4. Watford - Cardiff 1x
5. Wolves - Bournemouth 1x2
6. Fulham - West Ham 1
7. Aston Villa - Stoke 1x2
8. Blackburn - Birmingham X
9. Bolton - Leeds x2
10. Ipswich - Wigan x2
11. Preston - Millwall x2
12. QPR - Middlesbrough x2
13. Swansea - Sheffield W 1x2

Spela på Stryktipset: klicka här!

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto